לאישה בת 33 שיש לי פנסיה בצבירה 230.000 ש''י עם הפקדות של כ2800 ש''ח מושקע בסונופי 500
ד''נ: 1.5 ו0.05
כמה כסף יהיה לה ביציאה לפנסיה לפי חשבון נגיד של 9%תשוהה?
סדר החשיבות הוא כדלהלן:כמה הדמי ניהול? רק זה משנה?
תשואה שנתית מובטחת של 12% זה בהחלט שווה!!
כ11 מיליון ש"ח.לאישה בת 33 שיש לי פנסיה בצבירה 230.000 ש''י עם הפקדות של כ2800 ש''ח מושקע בסונופי 500
ד''נ: 1.5 ו0.05
כמה כסף יהיה לה ביציאה לפנסיה לפי חשבון נגיד של 9%תשוהה?
אשמח להתייחסות מהמומחים..אשמח להתייעץ וכמובן אני יודעת שהכל בגדר המלצה בלבד.
מטעם העבודה יש לי הטבה בהפרשה לפנסיה
דמי ניהול - 0.90%
צבירה - 0.14%
עשיתי מסלול הלכה 100%
וכרגע מבחינתי זאת עבודה זמנית יכול להיות שמחר אני עוזבת או עוד שנה תלוי עד שאמצא ב"ה מקום טוב
אני מתלבטת אם כדאי לי להכניס קצת יותר סיכון כמו S&P 500 אני כרגע משלמת מאוד קצת ואולי כן כדאי לי לשים בסיכון גבוה ולהנות מריבית דריבית.
חשבתי לעשות קופה של 80% הלכה 20% - S&P 500 רק העניין הוא שאם אני עוזבת את העבודה נגמרת לי ההטבה.
כי אני יודעת שבשביל סיכון גבוה אני צריכה שזה יהיה לטווח רחוק
מה דעתכם?? אשמח ממש לעצתכם @מקצועי בלבד @השקעות R הון @י שהם @ה. שלמה
א"א לכתוב תשובה של כן או לא, זה פשוט חייב להיות מותאם לנתונים הספציפיים.אשמח להתייחסות מהמומחים..
תודה
למעשה השאלה לא מספיק ברורה. יש כאן כמה סוגיות נפרדות.אשמח להתייעץ וכמובן אני יודעת שהכל בגדר המלצה בלבד.
מטעם העבודה יש לי הטבה בהפרשה לפנסיה
דמי ניהול - 0.90%
צבירה - 0.14%
עשיתי מסלול הלכה 100%
וכרגע מבחינתי זאת עבודה זמנית יכול להיות שמחר אני עוזבת או עוד שנה תלוי עד שאמצא ב"ה מקום טוב
אני מתלבטת אם כדאי לי להכניס קצת יותר סיכון כמו S&P 500 אני כרגע משלמת מאוד קצת ואולי כן כדאי לי לשים בסיכון גבוה ולהנות מריבית דריבית.
חשבתי לעשות קופה של 80% הלכה 20% - S&P 500 רק העניין הוא שאם אני עוזבת את העבודה נגמרת לי ההטבה.
כי אני יודעת שבשביל סיכון גבוה אני צריכה שזה יהיה לטווח רחוק
מה דעתכם?? אשמח ממש לעצתכם @מקצועי בלבד @השקעות R הון @י שהם @ה. שלמה
אני אחרי חרישה על כל הנושא הזה, והייתי שמחה לשמוע את עצת המומחים.א"א לכתוב תשובה של כן או לא, זה פשוט חייב להיות מותאם לנתונים הספציפיים.
ויש לך 2 אפשרויות:
- שתלמדי היטב את הנושא ותביני מה יהיה הכי מתאים ורווחי בשבילך.
- שתפני לעזרה של מישהו מקצועי בלתי תלוי. [כזה שהוא אובייקטיבי, ולא מרוויח את משכורתו מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו]
עונה לי על השאלות, תודה רבה עזר לי מאוד כנ"ל @ה. שלמהלמעשה השאלה לא מספיק ברורה. יש כאן כמה סוגיות נפרדות.
1. דמי ניהול כעת בסדר גמור. בהמשך או שישארו או שלא, זה לא משנה באיזה מסלול תפקידי, אז את יכולה לעזוב את הסוגיה הזו בשקט.
2. מסלול - אם את צעירה, באופן כללי מסלול S&P יכול להתאים, וזה לא משנה אם תעזבי את העבודה או תישארי בה.
3. כאמור, פנסיה פודים בעת ההגעה לגיל פרישה, ולכן אם גיל פרישה הוא טווח רחוק בשבילך, זה הנתון הרלוונטי
אז זו העצה שלי: א"א לדעת מה מתאים לך, ללא שאנחנו יודעים את כל הנתונים האישיים שלך הרלוונטיים לנושא.אני אחרי חרישה על כל הנושא הזה, והייתי שמחה לשמוע את עצת המומחים.
בעיקרון תגובתי הקודמת מתאימה גם לשאלה הזאת.@מקצועי בלבד תודה על האשכול.
האם כדאי לפצל את ההשקעה בפנסיה כלומר את הפיצויים לשיש במסלול סולידי ואת הפנסיה עצמה לשים בS&P 500?
ראשית תודה על התשובהכ11 מיליון ש"ח.
תחלק בערך ל200ראשית תודה על התשובה
אשמח גם לדעת איך בעיקרון מתחלק ה11 מיליון לקיצבה? זאת אומרת כמה קיצבה יהיה לה?
יש מקדם קצבה, ויש מסלול הפרישה הנבחר, ולפי זה נקבע גובה הקצבה.אשמח גם לדעת איך בעיקרון מתחלק ה11 מיליון לקיצבה? זאת אומרת כמה קיצבה יהיה לה?
בהתאם למה שכתבתם בשאלה.ודרך אגב לפי כמה אחוזי תשואהה חישבתם?
אם אני מחלק 11 מיליון ל200 יוצא 55.000 ש''חתחלק בערך ל200
קרוב.אם אני מחלק 11 מיליון ל200 יוצא 55.000 ש''ח
כנראה חצי מזה יורד למס? לא? כמו בתלוש רגיל שסכומים שבסכומים כאלו יורד מלא למס? אני טועה?
תלוי בעוד כמה נתונים.אשה בת 50,
הפנסיה שלה בהראל מסלול 50 -60
כדאי להעביר לS&Pאו שמאוחר מידי?
ואם יהיה לה קרן השתלמות שהיא תהפוך לקיצבה חודשית יהיה על זה מיסוי או שזה פטור לגמרי?קרוב.
יש פטור ממס כיום על כמה אלפים הראשונים של הפנסיה. קשה לצפות מה יהיה בעתיד. אבל בגדול הפנסיה ממוסה כמו שכר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים