תודה.
לפני כמה שנים ביקשתי לעבור למסלול הלכה. וסתם כעת שאני מסתכל זה מראה לי 2 מסלולים שאני שם.
פנסיה מקיפה מתחת לגיל 50. פנסיה מקיפה הלכה.
מה זה אומר?
כנראה חלק הפיצויים לא עבר.
תצטרכו להחתים את המעסיק על טופס מיוחד.

תודה.
לפני כמה שנים ביקשתי לעבור למסלול הלכה. וסתם כעת שאני מסתכל זה מראה לי 2 מסלולים שאני שם.
פנסיה מקיפה מתחת לגיל 50. פנסיה מקיפה הלכה.
מה זה אומר?
"מתחת לגיל 50" זה מסלול ברירת המחדל.
וכדי שגם חלק הפיצויים יעברו למסלול שאתם בוחרים לפעמים נדרש להחתים את המעסיק.

איך אדע מתוך כל הכסף. כמה מהם שייך לפיצויים וכמה לתגמולים?
אחרי כמה שנים זה לא מעורבב כבר?
זה לא מתערבב אף פעם.
ובאתר אפשר לראות את הנתונים.

באתר אפשר לראות עוד הרבה נתונים.
כן. אבל צריך לחשב. פיצויים בסך הכל מהמעסיק הזה כמה. ומזה כמה. וכמה תכמולים מכל אחד. ואז לראות איפה שמו את זה במקיפה או הלכה...

בקצרה: יש פנסיה מקיפה שזה מה שיש לרוב האנשים, שזה כולל שכ30% מתוכם עם הבטחת תשואה ע"י המדינה, וכן כיסוי ביטוחי מובנה למקרי נכות ומוות ח"ו.
ויש פנסיה כללית שזה ללא הבטחת תשואה, וגם לא בהכרח עם כיסוי ביטוחי.
אז אם פעם קיבלתי נכות זמנית אז יש לי פנסיה מקיפה?
פנסיה רגילה זה מקיפה?
תודה

כן. אבל צריך לחשב. פיצויים בסך הכל מהמעסיק הזה כמה. ומזה כמה. וכמה תכמולים מכל אחד. ואז לראות איפה שמו את זה במקיפה או הלכה...
באתר יש את הנתונים ללא צורך בחישובים כאלו.
אם אתם לא מוצאים, אתם יכולים גם להתקשר לשירות לקוחות ולקבל את המידע.

אז איך בכל זאת אני יכולה לדעת?
באתר פעם ניסתי לבדוק ולא כל כך הצלחתי.
אתה יכול לבדוק באתר.
אתה יכול לשאול את השירות לקוחות.
אתה יכול לראות בהר הכסף.
אתה יכול לראות במסלקה הפנסיונית.

אם אני יעביר את הפנסיה שלי לפנסיה מקיפה, וכעת היא בכללית, החברה תאשר לי את זה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה