לפנסיה:
פניקס: דמי ניהול : 0.9 מההפקדה, 0.15 מהצבירה.
כלל : 1.5 מההפקדה , 0.13 מהצבירה.
מגדל: 1.5 מההפקדה, 0.13 מהצבירה
אלטשולר שחם: 1.49 מההפקדה 0.1 מהצבירה (לכאורה הכי משתלם כאן)
תלוי בגובה הצבירה ובגובה ההפקדה.
ובהצעות האלו זה או אלטשולר או הפניקס.

לקרן השתלמות:
פניקס: 0.8
כלל:0.5
מגדל:0.6
אלטשולר:0.75
כלל עם דמי הניהול הכי טובים, אבל יש הרבה רבנים שהוציאו עכשיו מכתב לא להשקיע בחברת כלל, ולהעביר משם את הכספים.

תלוי בגובה הצבירה ובגובה ההפקדה.
ובהצעות האלו זה או אלטשולר או הפניקס.

כלל עם דמי הניהול הכי טובים, אבל יש הרבה רבנים שהוציאו עכשיו מכתב לא להשקיע בחברת כלל, ולהעביר משם את הכספים.
תודה רבה !

אשמח למידע.
מה זה קופת גמל שמופרש בתלוש?
והם מומלץ לאחד עם הפנסיה?
זה הפרשות על רכיבים שאינם פנסיוניים כדוגמת: נסיעות, הוצאות טלפון, תוספת מעונות וכדו'
המעסיקים בשוק הציבורי (ממשלתי או עירוני ועוד) מחויבים בהסכמים לאפשר לעובד להפריש 5% ואז הם גם מפרישים 5% כנגד ולהשקיע ב"קופת גמל" חלק מהמעסיקים מאפשרים לאחד את זה לקרן הפנסיה, חלקם לא.
לדעתי מכיוון שמדובר על סכום נמוך כל חודש במידה וזה יהיה בקרן נפרדת אתם עלולים לשכוח מקיומם בבואכם לסדר במהלך השנים את סל ההשקעות שלכם, וע"כ נכון יותר לאחד.

@מקצועי בלבד @ה. שלמה
האם זה נכון שבפנסיה רק 70 אחוז מושקע במניות והשאר באג"ח
קצת יותר מ 70% במניות, והשאר מושקע גם במניות, אך מקבלים תשואה מובטחת [5.1% צמוד], ללא קשר לביצועי המניות.
ובמידה וכן האם יש אופצייה לעשות שתהיה חשיפה של 100 אחוז?
כן. - ע"י מעבר לפנסיה כללית.

עבדתי בהרבה מקומות בכמה שנים האחרונות
איך אני יכולה לבדוק איפה כל הפנסיות שלי מופיעות?

להכנס לאתר הר הכסף בגוגל. זה חינמי.
שימו לב לא להכנס לממומן בגוגל, הם סתם גובים תשלום וזה לא האתר המקורי.
מצרף קישור כאן

עבדתי בהרבה מקומות בכמה שנים האחרונות
איך אני יכולה לבדוק איפה כל הפנסיות שלי מופיעות?
1. בהר הכסף - חינמי ומידע חלקי ולא לגמרי מדוייק.
2. המסלקה הפנסיונית - מלא ומדוייק
לגבי 2 אפשר באופן עצמאי בעלות 14 ש"ח
אפשר באתר הבנק ללא עלות
אפשר באמצעות סוכן הביטוח
ואפשר באמצעות Cover שהם גם סוכנות ביטוח

האם זה נכון שבפנסיה רק 70 אחוז מושקע במניות והשאר באג"ח
אז @ה. שלמה ענה לך, אבל כמובן שזה כשמדובר על מסלול מנייתי.
במסלולים ארים זה בהתאם למדיניות ההשקעה של המסלול.
ובהמשך יתכן שיהיה בזה שינוי.

אז @ה. שלמה ענה לך, אבל כמובן שזה כשמדובר על מסלול מנייתי.
במסלולים ארים זה בהתאם למדיניות ההשקעה של המסלול.
ובהמשך יתכן שיהיה בזה שינוי.
עדיין לא הבנתי אני כעת מושקע באס אן פי 500 במאה אחוז מהפנסיה מה זה אומר בתכלס
שכל הכסף נמצא שם או רק 70 אחוז?

עדיין לא הבנתי אני כעת מושקע באס אן פי 500 במאה אחוז מהפנסיה מה זה אומר בתכלס
שכל הכסף נמצא שם או רק 70 אחוז?
אם זה בפנסיה מקיפה אז כ70% והשאר עם תשואה מובטחת של 5.15% והצמדה למדד המחירים לצרכן.
ואם זה בפנסיה כללית אז זה כ100%.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה