כי אם את משלמת 0.5% מחיסכון, וכמו שכתבתי זה דמי הניהול הכי גבוהים שמותרים ע"פ החוק, אז זה ממש יקר, כאשר באלטשולר לדוגמה, משלמים חמישית מזה דמי ניהול [0.1% מהחיסכון]
אוקיי, נניח לרגע לממוצע.
אולי דמי הניהול מהחיסכון גבוהים, אבל הנתון של ההפקדה נמוך יחסית - 2.72%
זה לא מפצה על זה?
בקשר לאלטשולר שחם - זה באמת מפתה.
התשואות אצלם גבוהות, וכמו שאת אומרת דמי הניהול נמוכים.
זה קצת מחשיד אותי.
קשה לי להאמין שכל היתרונות יתרכזו במקום אחד בצורה מובהקת כזו.
מה בכל זאת החסרונות שם?

אולי דמי הניהול מהחיסכון גבוהים, אבל הנתון של ההפקדה נמוך יחסית - 2.72%
זה לא מפצה על זה?
ממש לא נמוך.
באלטשולר לשם השוואה זה 1.49% מהפקדה.
בקשר לאלטשולר שחם - זה באמת מפתה.
התשואות אצלם גבוהות, וכמו שאת אומרת דמי הניהול נמוכים.
זה קצת מחשיד אותי.
קשה לי להאמין שכל היתרונות יתרכזו במקום אחד בצורה מובהקת כזו.
מה בכל זאת החסרונות שם?
דמי הניהול של אלטשולר הם דומים לשאר קרנות הפנסיה הנבחרות שזכו במכרז של המדינה, ולכן הם מחויבים לדמי הניהול האלו,

מי הן קרנות פנסיה נבחרות ומהם התנאים שהן מציעות?
[כשזה מובטח ל-10 שנים]

קרן הפנסיה של מיטב דש - תגבה דמי ניהול בשיעור של 2.49% מההפקדות החודשיות ו-0.05% מהצבירה הכוללת.

קרן הפנסיה של הלמן-אלדובי - תגבה דמי ניהול בשיעור של 1.49% מההפקדות החודשיות ו-0.1% מהצבירה הכוללת.

קרן הפנסיה של אלטשולר שחם - תגבה דמי ניהול בשיעור של 1.49% מההפקדות החודשיות ו-0.1% מהצבירה הכוללת.

קרן הפנסיה של פסגות - תגבה דמי ניהול בשיעור של 1.68% מההפקדות החודשיות ו-0.0905% מהצבירה הכוללת.

ואני לא רואה שיש בהם חסרונות.

מי הן קרנות פנסיה נבחרות ומהם התנאים שהן מציעות?
[כשזה מובטח ל-10 שנים]

קרן הפנסיה של מיטב דש - תגבה דמי ניהול בשיעור של 2.49% מההפקדות החודשיות ו-0.05% מהצבירה הכוללת.

קרן הפנסיה של הלמן-אלדובי - תגבה דמי ניהול בשיעור של 1.49% מההפקדות החודשיות ו-0.1% מהצבירה הכוללת.

קרן הפנסיה של אלטשולר שחם - תגבה דמי ניהול בשיעור של 1.49% מההפקדות החודשיות ו-0.1% מהצבירה הכוללת.

קרן הפנסיה של פסגות - תגבה דמי ניהול בשיעור של 1.68% מההפקדות החודשיות ו-0.0905% מהצבירה הכוללת.
תודה על הפירוט.
לכולם יש מסלולי הלכה?
מה עם החשש שמישהו העלה כאן על כך שלאלטשולר אין סינון למבוטחים?
האם הבנתי נכון ממה שכתבת פה - שכדי להעביר את הקרן אני פשוט פונה לחברה החדשה שאני מעוניינת בה, והיא דואגת להעברה ולכל הכרוך?
סליחה על כל השאלות.

תודה על הפירוט.
לכולם יש מסלולי הלכה?
להלמן אלדובי אין.
מה עם החשש שמישהו העלה כאן על כך שלאלטשולר אין סינון למבוטחים?
אני חושבת שממש לא צריך לחשוש מזה, אבל אין לי כוח להרחיב, את יכולה לראות פה
קרן פנסיה נבחרת
האם הבנתי נכון ממה שכתבת פה - שכדי להעביר את הקרן אני פשוט פונה לחברה החדשה שאני מעוניינת בה, והיא דואגת להעברה ולכל הכרוך?
כן.
את מצטרפת לקרן פנסיה שאת רוצה, והכסף יעבור בהמשך אוטומטית.

תודה על המענה הסבלני.
עוד משהו - קראתי פעם הסבר מדוע לא כדאי למשוך כספי פיצויים לאחר גיל 30.
מה לגבי גיל צעיר יותר?
אני עדיין רחוקה משם.
יהיה משמעותי בשבילי אם אמשוך את הפיצויים?

מה לגבי גיל צעיר יותר?
אני עדיין רחוקה משם.
כל סכום שיש בקרן הפנסיה הוא משמעותי. ואם הסכום כ"כ קטן, אז מה העניין להוציא אותו?

כל סכום שיש בקרן הפנסיה הוא משמעותי. ואם הסכום כ"כ קטן, אז מה העניין להוציא אותו?
למה קטן?
זהו סכום שיכול לכלכל אותנו לכמה חודשים, וזה העניין להוציא אותו.
הבנתי שבצבירה רציפה מגיל 30 מגיעים לקצבה בערך בגובה השכר, מה אני צריכה יותר מזה?

הבנתי שבצבירה רציפה מגיל 30 מגיעים לקצבה בערך בגובה השכר, מה אני צריכה יותר מזה?
זה לא נכון.
וגם בדר"כ המשכורות עולות עם השנים, וגם שערך הכסף יורד, [לא דומה 1000 ש"ח היום ל1000 ש"ח בעוד 40 שנה] ולכן כל סכום שיש שם, זה ממש חשוב.
ונגיד שזה היה נכון, מאיפה את יכולה לדעת בוודאות שתעבדי רציף מגיל 30 ?

אז אם הערך של הכסף יורד
אולי עדיף להשתמש בו עכשיו כשהוא שווה ולהתפרנס ממנו כמה חודשים
ולא לשמור אותו לעוד 40 שנה ואז יהיה אפשר להתפרנס ממנו אולי חודש אחד

אז אם הערך של הכסף יורד
אולי עדיף להשתמש בו עכשיו כשהוא שווה ולהתפרנס ממנו כמה חודשים
ולא לשמור אותו לעוד 40 שנה ואז יהיה אפשר להתפרנס ממנו אולי חודש אחד
הכסף שנמצא בקרן פנסיה הוא לא שוכב בשקט עד שנגיע לגיל פנסיה, אלא הוא עובד קשה וממש מזיע ע"מ שכל שקל שאנחנו שמים בגיל 20 יהפוך ל20 ש"ח בגיל 65, וכל 1000 ש"ח בגיל 20 יהפכו ל20,000 ש"ח בגיל 65,
בקיצור הכסף מושקע שם בשבילנו.
ולכן גם חשוב שהוא יהיה מושקע בצורה טובה, כדי שירוויח לנו כמה שיותר כסף.
בדיוק עכשיו התחלתי לכתוב סדרת מאמרים על שוק ההון, את יכולה להיכנס לשם, ואולי תביני קצת יותר את התחום, ובעז"ה עם המשך המאמרים תביני יותר ויותר, אני חושבת שזה ממש דבר שכדאי מאד מאד להבין.
הנה קישור למאמר
https://www.prog.co.il/articles/שוק-ההון-סיכונים-לעומת-סיכויים-מאמר-ראשון.987/

תודה על המענה הסבלני.
מה לגבי גיל צעיר יותר?
אני עדיין רחוקה משם.
מובן שעדיף להשאיר את הפיצויים ולאפשר להם לצבור, 'ולהזיע' כלשונה של מקצועי בלבד. ואחר כך ליהנות מהם בפרישה.
אם בכל זאת את זקוקה לכסף, הקטע הוא שאם את מושכת פיצויים אחרי גיל 30, הפטור שלך (קצבה מזכה) יהיה נמוך יותר בעת הפרישה. כדי לקבל את כל הפטור את צריכה לפחות 34 שנות עבודה ברצף, כך שאם את סבורה שבגיל 64 תצאי לפנסיה, אז באמת לא רצוי למשוך פיצויים אחרי גיל 30.

מובן שעדיף להשאיר את הפיצויים ולאפשר להם לצבור, 'ולהזיע' כלשונה של מקצועי בלבד. ואחר כך ליהנות מהם בפרישה.
אם בכל זאת את זקוקה לכסף, הקטע הוא שאם את מושכת פיצויים אחרי גיל 30, הפטור שלך (קצבה מזכה) יהיה נמוך יותר בעת הפרישה. כדי לקבל את כל הפטור את צריכה לפחות 34 שנות עבודה ברצף, כך שאם את סבורה שבגיל 64 תצאי לפנסיה, אז באמת לא רצוי למשוך פיצויים אחרי גיל 30.
יש להניח שעד אז גיל הפרישה יעלה בכמה וכמה שנים טובות

@קול מבשר @אהבת עולם @מקצועי בלבד
אם אפשר שכל אחד\ת יסכם ויגיד מה הקרן פנסיה שלפי דעתו (לא יועץ לא ממליץ לא רישיון...)
יותר כדאי לשים שם את הכסף וכמובן איזה נימוק שמביא למחשבה הזאת
את הסיכום שלי, את יכולה לראות בתגובה השנייה באשכול הזה.
ואני חושבת שגם @קול מבשר מסכים עם מה שנכתב שם.

אם אפשר שכל אחד\ת יסכם ויגיד מה הקרן פנסיה שלפי דעתו (לא יועץ לא ממליץ לא רישיון...)
יותר כדאי לשים שם את הכסף וכמובן איזה נימוק שמביא למחשבה הזאת
אני חושבת שהכי כדאי כמה שיותר מנייתית.
ולכן מי שיש לו כח להתעסק ולהעביר לקופת גמל את הכל ולעשות ביטוחים- הכי טוב.
מי שיש לו כח להתעסק ולהעביר רק את הפיצויים גם מעולה (אבל יש מעסיקים שקצת עושים בעיות)
ולמי שלא , שילך על מגדל / מנורה, עד שהבדץ יתנו לנו קרן פנסיה נורמלית.
או שנפנה בפנייה קבוצתית

ולמי שלא , שילך על מגדל / מנורה, עד שהבדץ יתנו לנו קרן פנסיה נורמלית.
את יכולה להסביר למה מגדל/ מנורה יותר טובות מאלטשולר? הן הרי לא מנייתיות.
הבנתי למה אלטשולר פחות טובה מקרנות פנסיה מניתיות (שאינן כשרות)
אבל לא הבנתי למה היא פחות טובה מקרנות כשרות אחרות.
אשמח להסבר!

אשמח להסבר!
גם אלטשולר וגם מגדל ומנורה מנייתיות באותם אחוזים פחות או יותר .
רק שאלטשולר משקיעה בצורה אקטיבית , והאחרות פאסיבית.
לאורך זמן - לפי כל המחקרים שנעשו בתחום - השקעה פאסיבית מנצחת.
בנוסף , השקעה אקטיבית הרבה יותר מסוכנת, כי היא הרבה פחות מפוזרת, וזה סיכון שלא מפצה בכלל.
נניח לצורך הדוגמא שמנורה מחזיקה מדד של כל מניות אירופה,
אלטשולר יקנו מהמדד הזה מניה אחת שלדעתם תצמח יותר מהמדד,
ואם היא נופלת הם בסיכון גבוה לירידה,
זה עיקרון חשוב בהשקעה שנקרא פיזור, כמה שיותר מפוזר יותר טוב, פחות מסוכן ויותר קרוב לתשואת השוק העולמית.

אשמח להסבר!
תראי את הדיון שהתנהל פה בכמה עמודים האחרונים. [ואת האמת, גם אני אחרי כל הדיון התייאשתי מלהבין אותה]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה