יש סיכוי שזאת הסיבה שעם כל ההפרשות עדיין דמי הקיצבה לעתיד מאוד נמוכים? כי כמעט ואין רווחים עם דמי ניהול כאלו?

יש סיכוי שזאת הסיבה שעם כל ההפרשות עדיין דמי הקיצבה לעתיד מאוד נמוכים? כי כמעט ואין רווחים עם דמי ניהול כאלו?
ברור שזה מאד משפיע על הקצבה.
אבל זה גם תלוי בעוד דברים, כמו כמה שנים כבר מופרש לפנסיה? כמה מופרש לפנסיה? מה התשואות שהקרן יודעת להניב? וכו' וכו'.

הסכום המוערך לגיל פרישה מחושב לי הסכומים שהופקדו עד לאותו זמן או שהוא לוקח בחשבון את ההמשך?

גם במסלולי הלכה יש הכשרים שונים
אני בררתי עם הבד"ץ ירושלים לגבי חיסכון לכל ילד של אלטשולר שחם והם אמרו לי שזה לא בהכשר שלהם
כדאי לבדוק

גם במסלולי הלכה יש הכשרים שונים
אני בררתי עם הבד"ץ ירושלים לגבי חיסכון לכל ילד של אלטשולר שחם והם אמרו לי שזה לא בהכשר שלהם
כדאי לבדוק
לאלטשולר יש הכשר של תשואה כהלכה.
(יש עוד הכשרים חוץ מהבד"ץ)

רק לאותו הזמן.
מישהו יכול להסביר את החישוב? האם זה מה שהפקדת לחלק לשנים של הפנסיה המוערכות? או שיש תוספת מסויימת? כי אם מחלקים את הסכום המופקד בסכום של הקצבה לגיל פרישה יוצא סכום שיגמר תוך שנים בודדות.

זו ההפקדה + ריבית שנתית משוערת עד לגיל הפנסיה, מחולקת למס' שנים מסויים.

זו ההפקדה + ריבית שנתית משוערת עד לגיל הפנסיה, מחולקת למס' שנים מסויים.
יש לכם מושג לכמה שנים הם מחלקים? הבנתי שזה ממצוע הזמן שהם חושבים שחיים מהגיל פרישה ומעלה.
אבל עדיין לא כ"כ מסתדר החשבון כמו שאמרתי, אם הם חושבים למשל שאדם יחיה 20 שנה אחרי הפרישה או אפילו 15, לפעמים בחשבון יוצא שהסכום לא מספיק (הסכום שיש כרגע בקרן) אז איך הם כותבים את ההערכה של סכום כזה וכזה לחודש

דוגמא: יכול להיות בקרן 35,000 והסכום המוערך לקצבת הפרישה 500 לחודש. שבחשבון פשוט זה מספיק ל-70 חודשים שזה 5 שנים.
אבל בפועל הם לא אמורים לשלם 5 שנים רק אלא יותר. אז מדוע הסכום לפרישה כביכול כזה "גדול" היה צריך להיכתב משהו נמוך יותר כי זה אמור להתחלק על הרבה יותר שנים.

דוגמא: יכול להיות בקרן 35,000 והסכום המוערך לקצבת הפרישה 500 לחודש. שבחשבון פשוט זה מספיק ל-70 חודשים שזה 5 שנים.
אבל בפועל הם לא אמורים לשלם 5 שנים רק אלא יותר. אז מדוע הסכום לפרישה כביכול כזה "גדול" היה צריך להיכתב משהו נמוך יותר כי זה אמור להתחלק על הרבה יותר שנים.
כי הם מחשבים גם את התשואה שהם חושבים שיוכלו להשיג.

חוזרת לנושא של עלויות הפנסיה
כרגע יש לי :
בפנסיה: הפניקס פנסיה מקיפה
מהפקדה 2.5
מחיסכון 0.2
מעוניינת להישאר באותה חברה
לכמה לדעתכם אני יכולה להגיע עם ויכוחים איתם?
רוצה לדעת כיוון ע"מ שאוכל להרגיש בטוחה במהלך המשא ומתן
תודה רבה!!

חוזרת לנושא של עלויות הפנסיה
כרגע יש לי :
בפנסיה: הפניקס פנסיה מקיפה
מהפקדה 2.5
מחיסכון 0.2
מעוניינת להישאר באותה חברה
לכמה לדעתכם אני יכולה להגיע עם ויכוחים איתם?
רוצה לדעת כיוון ע"מ שאוכל להרגיש בטוחה במהלך המשא ומתן
תודה רבה!!
באלטשולר זה 1.49 מהפקדה, 0.1 מצבירה
תנסי להשוות לפחות לזה

תודה רבה

באלטשולר זה 1.49 מהפקדה, 0.1 מצבירה
תנסי להשוות לפחות לזה
לפי מה שקראתי זה פנסיה נבחרת
יש לה איזה משהו שונה מהפנסיה שיש לי עכשיו?
(צריכה לדעת ע"מ שאוכל לדעת מה לענות לסוכן ביטוח)

אין שום הבדל, מלבד אחוזי התשואה הגבוהים יותר באלטשולר...
הם אולי יקשקשו דברים אבל תגידו להם שזה לא מעניין אתכם, אלא רק אחוזי דמי הניהול זה מעניין.

אני רוצה לפתוח קופה כעצמאי, עם הפרשה מינמלית של 220 ש"ח לחודש
איפה אתם ממליצים לי לפתוח, חשוב לי שיהיה מדובר במסלול כשר
תודה

אם החשבון שלי בפנסיה מוקפא כי אין הפרשות? יש תשואות בזמן הזה?
האם לוקחים דמי ניהול, ממה לוקחים? מההפקדה לא יקחו נכון?

יש תשואות, ודמי ניהול יש מהצבירה כמו כל הזמן.
דמי הניהול מהצבירה גם עלולים לעלות בקרן לא פעילה, עד ל0.5% שנתי.

ומהפקדות אין כי אין הפקדות נכון?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה