מה עדיף?
1.68 מהפקדה 0.9 מצבירה
2.49 מהפקדה 0.01 מצבירה
1 מהפקדה 0.22 מצבירה (ברירת מחדל)
יש משמעות לזה שזה ברירת מחדל?

תודה

1.68 מהפקדה 0.9 מצבירה
אין דבר כזה החוק לא מאפשר!!
2.49 מהפקדה 0.01 מצבירה עדיף.
לא בהכרח, תלוי כמה הצבירה, אם מחשבים לטווח של 30 שנה אכן אופציה זו עיפה אבל בעיני זה חסר טעם לחשב כזה הרבה שנים כי בעוד שנה שנתיים יהיו קרנות נוספות וניתן לעבור אליהם

בהחלט תנאים טובים, אבל אם יש כבר צבירה עדיפה 2.5 ו 0.01
על איזה קרן מדובר?

אני בהראל (הועברתי בגלל האיחוד של פסגות)
הפקדה 1.68 צבירה 0.09

הציעו לי במיטב
מעבר השבוע -(עד 1.11) 2.49 הפקדה 0.01 צבירה
החל משבוע הבא ה1.11 (מכרז חדש על ברירת מחדל) 1 הפקדה 0.22 צבירה

השאלה הם שווה לעבור?

שוב, אם את מתכננת להישאר באותה הקרן לטווח ארוך והצבירה גבוהה אין ספק שההצעה ממיטב עד ה 1 לחודש הכי טובה
דרך ביחס למיטב דש זה עצמם אלו דמ ניהול מצוינים ביחס לברירת מחדל שהיא 2.49 מהפקדה ומצבירה 0.05,
דרך איזה סוכן זה?

לא קראתי את כל האשכול,
הרגשתי שהלכתי לאיבוד עם כל המידע,
אני שכירה כבר כ 8 שנים ומתכננת להמשיך כך בעז"ה
איך אני אוכל לדעת איזה קרן פנסיה הכי כדאי שתהיה לי?
או מישהו פה יודע לומר איזה חברה/מסלול וכו' הכי מומלץ?
או הסבר קצר למי שלא מבין בתחום? או קישור לאנשהו...
תודה

לא קראתי את כל האשכול,
הרגשתי שהלכתי לאיבוד עם כל המידע,
אני שכירה כבר כ 8 שנים ומתכננת להמשיך כך בעז"ה
איך אני אוכל לדעת איזה קרן פנסיה הכי כדאי שתהיה לי?
או מישהו פה יודע לומר איזה חברה/מסלול וכו' הכי מומלץ?
או הסבר קצר למי שלא מבין בתחום? או קישור לאנשהו...
תודה
אם את רוצה באמת להבין מה הכי טוב לך, תקראי את המאמרים האלו שכתבתי בדיוק לאנשים כמוך.

העברתי את הקרן פנסיה שלי למיטב דש
שלחתי טופס פיצויים למעסיק הוא אומר לי שצריך למלאות טופס נש"מ
מישהו יודע במה מדובר

מישהו יודע במה מדובר
מה זה טופס נש”מ?

טופס נש"מ הינו טופס נציבות שירות המדינה המהווה הסכם בין המעסיק לעובד בעניין הפרשות לקופות פנסיוניות. בטופס ממלא העובד את פרטי הקופה אליה הוא מעוניין להשתייך וחלק העובד בהפקדה לקופה.

אני רוצה להעביר קרן פנסיה ממגדל מקפת למיטב דש בגלל הכשרות. אמרו לי שכדאי מאד מחקה מדד 500
כמו"כ להעביר קרן השתלמות (נזילה) מהסתדרות המורים, למיטב דש.
מי מכיר סוכן (ישר) עם הצעה טובה?

מה זה סעיף 14? לטובת העובד? או לא?
@ארי בכרמים
שלחתי למעסיק לחתום על טופס: הצהרת מעסיק בגין כספי הפיצויים...
חתם, ומחק את החלק שמופיע שם סעיף 14.
מה זה אומר?

בעיקרון זה קצת לטובת העובד, שגם במקרה של התפטרות הוא מקבל פיצויים כמו מפוטר.
אבל לא מאד משמעותי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה