דרוש מידע כל מי שזכה בדירה בהנחה בחיפה או /ויש לו מידע לכאן

אכן ראיתי שהפרויקט שלנו באמת התקדם משמעותית, (החלטת וועדה היתר בתנאים)
רציתי לשאול האם מישהו יודע כמה זמן אמור לקחת משלב זה ועד בחירת דירות (מינימום\מקסימום זמן)
וכן האם כשבוחרים דירה כבר חותמים משכנתא או שזה בשלב יותר מאוחר.
תודה רבה. אתם מאוד עוזרים לי.
דיברתי עם חברת הבקרה שם והם אומרים שהם התחילו כבר בחפירות , ותוך כמה חודשים מקבלים היתר מלא ואז אפשר גם להתחיל לבנות ממש , וזה השלב שקוראים לבחירת דירה .
לגבי השאלה שלך למשכנתא - הבנתי שזה דיי משתנה מקבלן לקבלן , אבל בגדול משלמים איזה סכום מסויים בהתחלה ואז כל כמה חודשים עוד כמה אחוזים מהתשלום , ככה שיוצא שתוך איזה שנה שנתיים מהחתימת חוזה אתה משלם את מלוא הסכום על הדירה .
וזה אומר בגדול שיש לך איזה שנתיים שאתה משלם משכנתא בלי הכנסה של שכירות מהדירה ( ולכן עדיף לשמור חלק מההון עצמי בצד ולקחת משכנתא קצת יותר גדולה )
דבר נוסף - אם אתה מקדים תשלומים אז אתה לא משלם כל חודש את העלייה של מדד תשומות הבניה .
כל זה לעניות דעתי וע"פ מה ששמעתי מאנשים .

דבר נוסף - פה יש לך מחשבון שיכול עזור לך לשער כמה תעלה דירה בפרוייקט שלך .
תרשום את מספר הפרוייקט ואת גודל הדירה ( נניח 100 מטר , 15 מרפסת , 10 מחסן ועוד שתי חניות וכדו' )
רק תשים לב שאתה על ההגרלות של 2024

נערך לאחרונה ב:
דיברתי עם חברת הבקרה שם והם אומרים שהם התחילו כבר בחפירות , ותוך כמה חודשים מקבלים היתר מלא ואז אפשר גם להתחיל לבנות ממש , וזה השלב שקוראים לבחירת דירה .
על איזה הגרלה / פרויקט מדובר?
וזה אומר בגדול שיש לך איזה שנתיים שאתה משלם משכנתא בלי הכנסה של שכירות מהדירה ( ולכן עדיף לשמור חלק מההון עצמי בצד ולקחת משכנתא קצת יותר גדולה )
אתה יכל ללם את זה מהמשכנתא, הפריסה הזו של לפי התקדמות הבניה זה מה שנקרא ערבות בנקאית ועי"ז גם אם הקבלן יפשוט את הרגל לא הפסדת כלום כי וא קיבל רק על מה שהוא עבד
דבר נוסף - אם אתה מקדים תשלומים אז אתה לא משלם כל חודש את העלייה של מדד תשומות הבניה .

כל זה לעניות דעתי וע"פ מה ששמעתי מאנשים .
זה ריבית גמורה וחייבים לזה היתר עסקא
שימו לב - זה חובה גמורה שהרבה לא יודעים אותה ופשוט חבל איסור גמור

מה שידוע לי הם חייבים לספק לכם את זה וזה מוכר במשרד השיכון

על איזה הגרלה / פרויקט מדובר?

אתה יכל ללם את זה מהמשכנתא, הפריסה הזו של לפי התקדמות הבניה זה מה שנקרא ערבות בנקאית ועי"ז גם אם הקבלן יפשוט את הרגל לא הפסדת כלום כי וא קיבל רק על מה שהוא עבד

זה ריבית גמורה וחייבים לזה היתר עסקא
שימו לב - זה חובה גמורה שהרבה לא יודעים אותה ופשוט חבל איסור גמור

מה שידוע לי הם חייבים לספק לכם את זה וזה מוכר במשרד השיכון
1. זה הגרלה 2506 חיפה ( ומסתמא זה גם ל-2505 כי הם קיבלו שטח אחד במשותף חצי חצי )
2. תודה על העדכון שזה ריבית , באמת לא שמעתי על זה עד עכשיו , ולפי איך שהבנתי הוא באמת חייב לספק היתר עיסקה .
3. אתה גם זכית שם ? או לחילופין אתה מכיר איזו קבוצה שמתעסקת שם ויודעת איפה זה אוחז ?

3. אתה גם זכית שם ? או לחילופין אתה מכיר איזו קבוצה שמתעסקת שם ויודעת איפה זה אוחז ?
אני זכיתי ב 2081 אם אינני טועה
זה נקרא נאות פרס ב / נבון
ועניין אותי אם אתה ודע פרטים חדשים עליו

אנחנו מדברים פה בפרום, ויש גם קבוצת מייל ששולחים - הובאה פה לפני כמה עמודים אם אינני טועה

אני זכיתי ב 2081 אם אינני טועה
זה נקרא נאות פרס ב / נבון
ועניין אותי אם אתה ודע פרטים חדשים עליו

אנחנו מדברים פה בפרום, ויש גם קבוצת מייל ששולחים - הובאה פה לפני כמה עמודים אם אינני טועה
אשמח להצטרף לקבוצת המייל .
מה אתה יודע על הפרוייקט שלך ? איפה הם אוחזים ?

@סימי ב. דיברתי היום עם חברת הבקרה ואמרו לי אכן שחצי שנה פלוס מינוס בעז"ה יהיו בחירת דירה,
מצוין :)
כך הם אמרו גם לי , הם גם אמרו שהתחילו חפירות , תכל'ס הייתי במקום בשישי אבל לא כ"כ אפשר לזהות מה שייך למי שם כי הכל שם בלאגן שלם של בנייה . בעז"ה נתפלל שיהיה כמה שיותר מהר .

אני מאמין שיגיבו לך בקרוב
אם תהיה בעיה תעדכן אותי ואני אנסה בל"נ
בכ"א אמור להיות מחר זום
האמת שאני כבר ניסיתי לפני כחודש (היום שוב) ולא קיבלתי מענה אשמח אם תוכל לנסות בבקשה.
תודה!

אני מאמין שיגיבו לך בקרוב
אם תהיה בעיה תעדכן אותי ואני אנסה בל"נ
בכ"א אמור להיות מחר זום
תודה על כל העזרה ! ממש מעריך !
מי עושה את הזום העירייה ? ומה הנושא ? אם תוכל לשתף אותנו אחר כך במסקנות / בקישור לזום .

מה המצב , יש איפה לראות את הזום ( העלו לאנשהו ) או לחילופין מה המסקנות של מה שנאמר בו ?
תודה
כנ"ל, אשמח לשמוע את המסקנות וכו' (ניסיתי להתחבר לזום,לא הצחלתי,יתכן בגלל שאני לא כ"כ מתמצא..)
נשמח אם תוכל לכתוב לנו את התוכן העיקרי,
תודה.

אם מישהו יכול לבקש שיצרפו אותי לקבוצה במייל, שלחתי הודעה ולא צירפו..
levyshemesh @ gmail . com

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה