כל מי שיכול לתת רעיונות לפרנסה בס"ד.

• הוסף לסימניות
כל מי שיכול לתרום עוד רעיונות לתועלת הכלל מוזמן לעשות זאת.

הנה כמה רעיונות שליקטתי.
-----

יש לך כישורי מזכירות?

פתחי עסק לשירותי משרד מהבית. הרעיון הזה הוכיח את עצמו בכל רחבי העולם והביא פרנסה למאות אלפי נשים.

שעות הבוקר שלך פנויות? חפשי בסביבה בעל מקצוע עצמאי שאינו יכול להחזיק מזכירה במשרה מלאה.

הציעי לו עבודה מהמשרד פעם בשבוע, למשך 4 שעות, בתמורה ל 30 ₪ נטו לשעה. בזמן שתשהי אצלו במשרד (אם אין לו כזה, הציעי לו שיביא את החומרים לביתך) תייקי עבורו את הניירת, בצעי גביית חובות וניהול יומן למשך השבוע הקרוב. הנפיקי עבורו חשבוניות וכן הלאה.

למעסיק אחד זה יוצא בסה"כ 480 ₪ לחודש בהערכה גסה. הכפילי זאת בחמישה מעסיקים ויש לך נטו של 2400 ₪ .

את יכולה לקחת עבודה הביתה, את יכולה לצרף עובדת ולגזור קופון מהרווח, והעסק עשוי לגדול אט-אט.

הנקודה היא שצריך לצאת מאזור הנוחות ולחפש את הלקוחות. זה לא ממש קל, אבל גם לא ממש קשה.

יש לך כישורי ארגון?

מה דעתך על חברת כוח אדם חרדית? מדוע לא תרכזי את כל המשרות המצויות בשוק שיכולות להיות לחרדים, ובדקי האם את יכולה להכניס קבוצה חרדית לעבודה במקום אחד?

לפי מחקר שערך 'כלכליסט', ישנם 300 מקומות עבודה בתחום המאפיות "רק" באזורים החרדיים.

אם ניתן לדמיון קצת לרוץ, יש אנשים בגילאי החמישים, בעלי עבר בשירות בטחוני, שלא היה איכפת להם לאבטח מוסדות או ללוות תלמידים בהסעה. מוסדות רבים ישמחו לקבל עובד משלנו. אז מה חסר? מתווך/ת.

כמי שמנהלת את המערך, תוכלי להרוויח הרבה. הן מצד החברות שישלמו לך עבור השידוך והן מצד המועסקים שישלמו דמי תיווך כאשר יקבלו עבודה.

וזוהי רק דוגמה אחת קטנה.

יש לך כישורי בישול/ אפיה?

את יודעת כמה עולה היום מנה בברית? באירוסין? או בכל אירוע קטן? הרבה כסף.

למעשה, ענף המזון לאירועים טומן בחובו אחוזי רווח רבים. מה רע לפרסם בשכונה (ואם את גרה בעיר צעירה, בה יש בריתות למכביר, מה טוב) על שירותי שירותי הסעדה במחיר זול מאוד.

את לא חייבת לשווק ארוחה מלאה. אפשר להתמקד בתחום האפייה וגם שם לעשות סכומים יפים.

הכיני מלאי, שימי במקפיא (במידה ומדובר בעוגה או תבשיל שיכול להישמר במקפיד), הקפידי על צורת הגשה יפה – והלקוחות שלך.

זה פשוט עובד. אני מכיר משפחה המתגוררת באחת מערי הפריפריה. שבנתה מערך קייטרינג לא קטן מרעיון כזה. העסק מכניס יפה. המשפחה עובדת מתי שנוח לה ומכניסה לפחות 10,000 ₪ בחודש.
-----

• הוסף לסימניות
אם זה היה כל כך פשוט, כמו שאת מתארת - החיים הכלכליים של הציבור החרדי היו נראים אחרת...

• הוסף לסימניות
לא כל אחד מתאים להיות עצמאי. יש כאלו (רוב הציבור) שנח להם להיות שכירים.
לכאלו עם כח רצון ניתנת האפשרות להיות מתווכים בלעדיים. לדפוק בבתים ולשאול אם הם מתכוונים לעבור ולתווך את הדירה שלהם בבלעדיות. יש לנו מתווכת בשכונה שעושה כך, וב"ה מצליח לה.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון זה מייל עובר... ראיתי אותו לפני כמה שנים אז יש כמה נקודות:
1. גם אם זה היה נכון לפני מכה שנים יכול להיות שיש מי שכבר עשה את כל מה שכתוב.
2. מזכירות זה רעיון.. יכול להיות שגם יסומי למרות שהתחום הזה כבר מלא בחברות שמציעות שרות כזה.
ארגון? קמו כבר כמה ארגונים כאלו.
3. אוכל? אני חושבת ובדקתי את זה מקייטרינג לא עושים כסף. זה קל לומר כמה עולה מנה בברית.
אבל אם תחשבו את מה שמקבלים מול מה שנותנים תראו שהמחירים הם בתחום של רווח סולידי או בכלל בלי רווח. (במיוחד שיש מי שעושה היום מנות ב40 ש"ח...)

• הוסף לסימניות
בגרפיקה אפשר למצוא המון תחומים להתעסק איתם כשעדיין לא מוצאים עבודה נורמלית
כמו לעשות מזכרות, תמונות סוף שנה, או לראש השנה, חנוכה, פורים מסיבות ועוד לגנים, מטפלות, ועוד ולעבור מגן אל גן ולהציע.
כמו לעשות אוספי מכתביות לילדות
שמעתי ממשהי על גרפיקאית אלופה שהתחילה מלעשות שלטים של מחירים בחנויות זה נשמע טיפשי אבל כשמחפשים עבודה בנרות כל דבר יכול לעזור, לעשות ספר על אוספי תוכניות, תמונות לתינוקות, רעיונות למשחקים יצירות ועוד...
רק צריך קצת יצירתיות וסיעתא דשמיא כמובן.

• הוסף לסימניות
רעיון שאם יש משהי בשכונה שתעשה את זה אני הראשונה,

ארוחת צהריים טובה וחמה לילדים שתגיע אלי הביתה ב1 בצהריים,
15 משפחות קבועות זה יוצא (500 ש"ח נניח לחודש)
לאחר קיזוז הוצאות (בערך 2500 ש"ח)
נשארים 5000.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;607909:

נשארים 5000.
מה עם הוצאות כשרות ורשיון משרד הבריאות?

• הוסף לסימניות
500 ש"ח ל-20 ארוחות(5ימים בשבוע כפול 4 שבועות) יוצא 25 ש"ח ליום.
את רוצה מישהי שתקנה, תבשל ,ותביא את המנות (כמה?) אליך הביתה בדיוק בזמן.
לא נשמע כל כך רווחי.

• הוסף לסימניות
שימו לב, דיברתי על מנות ילדים,
בטווח רדיוס של שכונה, לא עיר!

ולנוי:
עזבי רשיונות, מספיק שהיא תהיה אחת שתקפיד ע"ז,
בהחלט בשיטת הסמוך.
(כמובן שמבחינתי כאמא הייתי פונה ע"ס היכרות איתה ותנאי ההיגינה ורמתה הרוחנית הכללית, או ארוחות לא בשריות בסגנון מעון)

אני למשל בשלנית מעולה, אבל הסיוט שלי שהאוכל צריך להיות מוכן כל יום באחת וחצי, וכמה שאני מכינה מראש אני מרגישה שאני לא עומדת בזה...

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;607909:

נשארים 5000.

יש לי פתרון בשבילך-
יותר זול וכולל גם בייביסיטר עד 4
קוראים לזה צהרון
אני שולחת 2 ילדים עולה לי רק האוכל 300 ש"ח לחודש לשתיהם.....

(רק שאת הבעל אי אפשר לשלוח לצהרון...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;607951:
יש לי פתרון בשבילך-
יותר זול וכולל גם בייביסיטר עד 4
קוראים לזה צהרון
אני שולחת 2 ילדים עולה לי רק האוכל 300 ש"ח לחודש לשתיהם.....

(רק שאת הבעל אי אפשר לשלוח לצהרון...)

שנה הבאה בעז"ה,
זה הסידור...

השנה זה היה זוועה.

• הוסף לסימניות
יש לי רעיון: לחפש עבודה :p
וברצינות, כסף לא גדל על העץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;608726:
זה נכון !
אבל כל הרעיונות כאן היו בהחלט עבודה ואפילו קשה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;608726:
לא הבנתי, להביא רעיונות יצרתיים לעבודה, פירושו "גדילת כסף על עצים"?????????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;608776:
זה נכון !
אבל כל הרעיונות כאן היו בהחלט עבודה ואפילו קשה..
איזה עבודה היא לא קשה???

• הוסף לסימניות
יש לך הרבה רעיונות לעבודה

בבאנר למעלה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה