כללי כמה אחוזים לתת לבעלת הטקסטים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;863172:
40% זה לא הרבה מדי?
1. היוזמה אכן שלי.
2. הכאב ראש: הכנת החומר לדפוס,בירורים, פרסום, טלפונים, ריצות, משלוחים, ועוד ועוד... בקיצור, לא אשתעמם בתקופה הקרובה אף לרגע. (בדיוק מאותה סיבה היא לא מתכוננת לעשות את זה בעצמה.)
3. הגרפיקה והדפוס- זה אורך זמן, ו"אורך" כסף.
4. הסיכון. רק ה' יודע מה יצא לי מזה תכל'ס. (לרגעים אני מפקפקת אם לא אתחרט על שנכנסתי לעסק הזה) יחד עם זאת ההשתדלות שלי -התוצאה ביד ה', הוא יעזור, בטוח!
5. כל ההוצאות עלי! היא לא מתכוונת להשקיע פה שום סכום, וגם לא מעורבות מעבר למסירת החומר. נקודה.

אז את רוצה לשמוע שמגיע לך הרבה יותר ממה שמגיע לה...?
לדעתי, אל תתחלקו ברוחים.
פשוט, תקני ממנה את החומר, סכום עבור כל שיר כמו שהציעו פה.
תשלמי לה לפני שכל העסק קורם עור וגידים וכך לא יהיו 'חרטות' מצידה, אחרי שתרויחי את המיליונים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופיריטרית;863298:
גרינשטיין, נא לשים לב... אני לא קשורה לעסק הזה משום כיוון!
אני רק הבעתי דעה במהלך האשכול, נא לקרוא את ההודעה הראשונה של פותחת האשכול
ולא להפיל עלי תיקים לא לי...
הא, ורוחים... זה אני מוכנה לקבל.;)

טל"ח

• הוסף לסימניות
משהו אחד לא בנתי, אם זה כאלה טקסטים חמודים. למה לא להפיץ אותם גם לפרטיים? אז הגננות יראו שכמה ילדים מכירים, אז מה?
אפילו לצרף דיסק עם מקהלה חמודה ששרה.
ואפילו להפיץ בשת"פ תחת המותג של יוסלה איזנבך או אידשע קלאנגן או רבי אלתר וכו'.

• הוסף לסימניות
טוב, אז הרעיון לקנות ממנה את החומר זה באמת רעיון שלא חשבתי עליו (יופי שנתתם לי כזה כיוון! היה שווה בהחלט להתייעץ אתכם:) החילותי לחשוב על כך רציני.
ונניח שאלך על זה, הרי שכעת שאלתי היא: כמה לשלם לה?
אני רוצה להיות הוגנת, יחד עם זאת לא לקחת סיכון שאשאר עם רווח מצחיק. כי כמו שציינתי קשה לי להעריך במקרה זה עד כמה זה ילך. ואם אני אשלם לה באחוזים זה לפחות יהיה יחסי.
מה אתם אומרים?
יש לכם איזשהו לתת לי כיוון של מינימום סכום שאני אמורה לשלם לה על החומר (מדובר בשירים על כל פרשות השבוע + כמה נושאים).
זה מאד חשוב לי כדי לדעת מה יחשב כעושק, ומה יחשב כהגינות הגיונית.

ותור הזהב, בהחלט חשבתי מן הרגע הראשון לצרף דיסק. לא חשבתי ללכת על הפקה ממש רצינית (אולי בעתיד, לפי המשוב/ הביקוש / האומץ ושות') אבל כן הקלטה של מישהו ששר את השירים לפי המנגינה. כדי שיהיה יותר קל לגננות ולגננים לקלוט איך המילים מסתדרות עם המנגינה, וגם שיהיה ברור לאיזה מנגינה הכוונה.
תארו לעצמכם למשל גננת מתוסכלת שמנסה 7 גרסאות של "סימן טוב" על דקלום אחד:confused:

וחוצמ'זה אם אני קונה ממנה עכשיו את החומר ובעתיד אני אעשה מזה דיסק שמע מושקע, לכאורה התשלום על החומר אמור להיות גבוה יותר, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופיריטרית;863309:
אחרי שתרויחי את המיליונים...
אמן! מפיך לאלוקים.
ו... לפני שאתם מתחילים לנדנד, יש לי כבר למי לתת מעשרות:D

• הוסף לסימניות
פשוט שכך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;863514:
ותור הזהב, בהחלט חשבתי מן הרגע הראשון לצרף דיסק. לא חשבתי ללכת על הפקה ממש רצינית (אולי בעתיד, לפי המשוב/ הביקוש / האומץ ושות') אבל כן הקלטה של מישהו ששר את השירים לפי המנגינה. כדי שיהיה יותר קל לגננות ולגננים לקלוט איך המילים מסתדרות עם המנגינה, וגם שיהיה ברור לאיזה מנגינה הכוונה.
תארו לעצמכם למשל גננת מתוסכלת שמנסה 7 גרסאות של "סימן טוב" על דקלום אחד:confused:

וחוצמ'זה אם אני קונה ממנה עכשיו את החומר ובעתיד אני אעשה מזה דיסק שמע מושקע, לכאורה התשלום על החומר אמור להיות גבוה יותר, לא?

האמת היא שהדבר העיקרי שהתכוונתי לומר: כדאי לך לשקול להפיץ לציבור הרחב ולא רק לגננות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;863517:

פשוט שמה?
אשמח להבין על מה הסכמת בכזו פשטות.

ואשמח גם לשמוע ממך (שמתי לב שאת ממש נענית בשמחה לעזור ולחלוק מנסיונך העשיר) מהו סכום מינימלי לחומר כזה?

• הוסף לסימניות
וחוצמ'זה אם אני קונה ממנה עכשיו את החומר ובעתיד אני אעשה מזה דיסק שמע מושקע, לכאורה התשלום על החומר אמור להיות גבוה יותר, לא? <!-- / message -->
סוף ציטוט

• הוסף לסימניות
אהה.

טוב, כרגע זה לא הולך להיות בסדר גודל כזה. אז מקסימום, "לכשירחיב" אוסיף לה סכום נוסף.

נא עזרו לי עם המחיר לחומר...
או ברוח הימים :יהודים רחמנים בני רחמנים, אנא עזרו... קנו לכם פרקליט ליום הדין!

• הוסף לסימניות
אומרים שציפורה רוזנברג ע"ה שכתבה את מעגל השנה מכרה את הזכויות למו"ל ובעצם לא נהנתה מהמדורות הרבות של הסדרה שכבר קיבלה עיצוב מחודש לימינו ועדיין פופלארית מאוד. שמעתי גם על מוציאת ספרי מתכונים ידועה שמכרה זכויות למו"ל של ספרייה הראשונים ולא נהנתה מההצלחה העצומה שלהם.
מה שיצא מזה שאצל שתיהן היה המון כאבי לב-נכון אי אפשר להאשים את המו"ל. אבל אם מדובר במישהי שחשוב לך להמשיך את הקשר הטוב איתה. אז אולי שילוב של קניה ואוחזים החל מהקף מסוים...
מלבד זאת, את באמת מתכוננת לצאת לדרך הזו לפני סוכות?;)
אני מציעה לך להעלות את זה בפורום שלנו, שם יש בעלות ניסיון ואחרי החגים התעבורה כנראה תגדל.
אם תרצי את המייל של אביגיל מיזליק, לקבל ממנה הצעת מחיר ואפילו קצת מעבר (היא מקסימה!!!) פני אלי באישי.

• הוסף לסימניות
אני כבר התחלתי את העבודה. הייתי רוצה להריץ את זה מיד אחרי סוכות, כדי שהגננות יוכלו להתחיל מיד מפרשת בראשית. בשם ה' נעשה ונצליח.
ואולי את תעזרי לי עם מחיר מינימום לכזה חומר?
אני רוצה לסכם איתה לפני שהעבודה נכנסת להילוך גבוה.

• הוסף לסימניות
אני ממש מצטער לראות שיש פה הרבה שתחום התמחותם אינו הוצאה לאור וזורקים מספרים של 30-40-50 אחוז...
כדאי לך להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום ולשמוע ממנו מהם האחוזים המקובלים לתיתם לסופר.
תופתעי לשמוע שמדובר בדר"כ גם על פחות מ10 אחוז.
אם באת לעשות צדקה ולא להרוויח דבר - תני 30 אחוז ויותר.
אם באת להוציא את הקרן ולהנות מהפירות, אל תתני יותר מ15 אחוז. 20 אחוז יהיה ממש ביד נדיבה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;863566:
אני כבר התחלתי את העבודה. הייתי רוצה להריץ את זה מיד אחרי סוכות, כדי שהגננות יוכלו להתחיל מיד מפרשת בראשית. בשם ה' נעשה ונצליח.
ואולי את תעזרי לי עם מחיר מינימום לכזה חומר?
אני רוצה לסכם איתה לפני שהעבודה נכנסת להילוך גבוה.

אני לא מספיק מכירה את הנושא הספציפי הזה. שלחי לי מייל ואפנה אותך לאנישים שיותר מתמצאים.

• הוסף לסימניות
השאלה אם זה 30 אחוז בניכוי ההוצאות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;863569:
אני ממש מצטער לראות שיש פה הרבה שתחום התמחותם אינו הוצאה לאור וזורקים מספרים של 30-40-50 אחוז...
כדאי לך להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום ולשמוע ממנו מהם האחוזים המקובלים לתיתם לסופר.
תופתעי לשמוע שמדובר בדר"כ גם על פחות מ10 אחוז.
אם באת לעשות צדקה ולא להרוויח דבר - תני 30 אחוז ויותר.
אם באת להוציא את הקרן ולהנות מהפירות, אל תתני יותר מ15 אחוז. 20 אחוז יהיה ממש ביד נדיבה...

אני חושבת שההשוואה למולי"ם סטנדרטיים אינה נכונה. בכל הו"ל של ספר וכו', יש הרבה מאוד השקעה סביב החומר- עיצוב, הגהה, ואח"כ ההדפסה והכריכה וכו'. כשהשואלת מתכוונת להפיק את החומר המדובר לגננות- החומר הכתוב תופס משמעות גדולה ולא העבודה שסביבו שלא נדרש בה הרבה מקצועיות או יצירתיות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;863581:
אני חושבת שההשוואה למולי"ם סטנדרטיים אינה נכונה. בכל הו"ל של ספר וכו', יש הרבה מאוד השקעה סביב החומר- עיצוב, הגהה, ואח"כ ההדפסה והכריכה וכו'. כשהשואלת מתכוונת להפיק את החומר המדובר לגננות- החומר הכתוב תופס משמעות גדולה ולא העבודה שסביבו שלא נדרש בה הרבה מקצועיות או יצירתיות...

וכך גם הרווחים באותה מידה - קטנים לאין ערוך, והריצות בין הגנים - גדולות לאין שיעור.

• הוסף לסימניות
עדיין - לתוכן כאן יש משמעות מקצועית רבה יותר מאשר בספר קריאה.
הייתי בודקת איך מחולקים הרווחים בהו"ל של חומר מקצועי. זוהי השוואה יותר נכונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;863596:
עדיין - לתוכן כאן יש משמעות מקצועית רבה יותר מאשר בספר קריאה.
הייתי בודקת איך מחולקים הרווחים בהו"ל של חומר מקצועי. זוהי השוואה יותר נכונה.

אכן מה גם שזה חומר יחודי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;863134:
חבר'ה, בא נעשה סדר בבלגן.

תלוי מי היוזם.
אם קופיריטרית היוזמת, הרי שהיא משלמת לכותבת השירים כמה שהיא תדרוש, (או כפי המקובל לשלם עבור שירים בסגנון זה), וכל השאר - ההוצאות ההכנסות והרווחים שלה.

אם הכותבת היא היוזמת, והיא לקחה את קופיריטרית כמעמדת ומפיקת דפוס, הרי שקופיריטרית אמורה לקבל כפי התשלום שמגיע למעמד ומפיק דפוס, וכל השאר - הוצאות וכו' לכותבת.
ואם קופיריטרית מוכנה להשקיע, הרי שמגיע לה חלק יחסי ברווחים, כפי מה שיסכמו ביניהם.

נשמע הכי הוגן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה