כמה אני אמורה לשלם?

• הוסף לסימניות
אני בכוונה פותחת את האשכול כאן, כי חשוב לי לשמוע את דעתכם כצלמים.

הזמנתי צלם לברית של בני, סכמנו על תשלום של 600 ש"ח עם אלבום של 120 תמונות.
הוא אמר שיש לו אירוסין אחרי באולם ממול ולכן ב18:30 יהיה חייב לעזוב.
קבענו את הברית ב15:30 בגללו.

באולם הכל בהתחלה היה מקסים, באמת היה מקצועי, אחז ראש, צילם את הילדים שלי והתינוק הכל היה בסדר, ואז התחילה הברית אז סכמנו שצילומי משפחה נעשה בסוף.
ופתאום מיד אחרי הברית אני רואה אותו ארוז עם התיק והציוד, השעה היתה 17:00!

בעלי ניגש אליו לשאול מה קרה?
התברר שהיה לו חתונה באותו יום בירושלים ששכח..... והתקשרו אליו שהכלה כבר ממתינה שעה וחצי לצילומים והוא לא מגיע (האירוע שלנו במרחק שעה נסיעה מירושלים)
הוא כמובן נכנס לפניקה ומיד ארז את הציוד לצאת, אנחנו כמובן שחררנו אותו, כי כמובן כלה שמחכה קודמת לצילומי ברית...

הוא ניסה לשלוח לנו מישהו שיחליף, ההוא הגיע צלם עם בעלי את השולחנות, חפש אותי דקה אמרו לו שהלכתי לכמה דקות לטפל בתינוק והוא לקח את הרגליים והלך.

שורה תחתונה אין לי צילומים כלל עם צד הנשים בברית ועם כל האחים והאחיות שלי. כל המשפחה שלי אין לי תמונות. היה גם לא נעים באולם כי כולם שמעו על מה שהיה, דיסדסו נתחו את הסיפור וכו'.

אציין שכבר באותו לילה כשהיתה לו הפסקה בחתונה התקשר להתנצל, להסביר ואמר שמה שאחליט מקובל עלי.

עכשיו האלבום מוכן ואני אמורה לקחת אותו ואין לי מושג כמה לשלם לו??
אני לא רוצה לפגוע בו הוא היה באמת בסדר בהתחלה, והוא אכן נראה אדם טוב וכו', אבל מצד שני אני נפגעתי באירוע שלי וחסרים לי תמונות שלא יחזרו...

מה אתם אומרים???? כמה אני אמורה לשלם?

• הוסף לסימניות
חצי מחיר?

• הוסף לסימניות
כמה את מרגישה שזה שווה?
75%? 50%?

• הוסף לסימניות
מזל טוב

• הוסף לסימניות
לדעתי זה עוגמת נפש שהיית משלמת עליה 600 שח כדי שלא תהיה לך... באמת לוקח את הפוקוס של החגיגה!
אני מכירה מקרה דומה שהלכו לדין תורה כי נותן השירות התעקש לקבל את רוב כספו.

• הוסף לסימניות
מקרה קלאסי לשאלת רב

• הוסף לסימניות
לו הייתי הצלם. לא הייתי מוכן לקחת שקל.
הייתי נותן לך את האלבום ואולי פיצוי נוסף ומתחנן שתסתפקי בזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1647182:

100%
אתה הצלם מרגיש ככה
אבל המצולמים להבנתי אנשים עדינים הגונים בעלי מצפון פעיל
קשה לא לשלם ולקחת תמונות שעבדו עליהם ומישהו התאמץ לצלם לעבד לפתח וכו'

אז משלמים פחות לפי מספר שעות
או לפי אחוזים
צילם 80% מקבל 75% ממה שהיה צריך

וכמובן דעת תורה תפתור ספקות

• הוסף לסימניות
הוא אמור לפצות את התינוק כי הוא ברח ואת הכלה כי הוא איחר
מסכן!

להבא ילמד לא לשכוח. שכ''ל יקר מאד,מה זה לא מדברים עם הכלה יומיים לפני האירוע?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1647182:

למרות שזה האינסטינקט של רוב הצלמים- לא לקחת כסף, בכל זאת, אסור לדון לחובה צלם שכן יקח כסף, אולי הוא במצב כספי כ"כ לחוץ, שאין לו ברירה.

אבל, אם אני הייתי הצלמת, הייתי מציעה סוג של פיצוי שהוא לא כספי. לדוגא- צילום לתינוק בגיל חודש או הגדלה רצינית. בלי קשר להסדר הכספי.

• הוסף לסימניות
כמה שאני מבינה אותך ואת העוגמת נפש שהיתה לך,
ליבי ליבי גם על הצלם,
איזו עוגמת נפש, אילו בושות-
כלה שמחכה כי הצלם שכח מהאירוע נשמע שלומיאלי לחלוטין ומשום מה מעורר רחמים , כי כמו שאת אומרת- בנ"א טוב שרוצה להתפרנס בכבוד,
אולי 50%?
ושיהיה לכפרת עוונות ורק נחת מהרך הנולד ומאחיו עד 120

• הוסף לסימניות
רגע, מה עם הכלה של האירוסין באולם ממול?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;1647370:
רגע, מה עם הכלה של האירוסין באולם ממול?

הוא ארגן לה מחליף

נכתב ע"י rosmarin;1647349:
למרות שזה האינסטינקט של רוב הצלמים- לא לקחת כסף, בכל זאת, אסור לדון לחובה צלם שכן יקח כסף, אולי הוא במצב כספי כ"כ לחוץ, שאין לו ברירה.

אבל, אם אני הייתי הצלמת, הייתי מציעה סוג של פיצוי שהוא לא כספי. לדוגא- צילום לתינוק בגיל חודש או הגדלה רצינית. בלי קשר להסדר הכספי.

הוא אמר שהגדיל לי תמונה לגודל A4. לגבי פיצוי בצילומים קצת פחות רלוונטי כי עשיתי לתינוק צילומי ניו בורן לפני הברית ולגדולים סטודיו חודש לפני...

נכתב ע"י צילומית;1647332:
הוא אמור לפצות את התינוק כי הוא ברח ואת הכלה כי הוא איחר
מסכן!

להבא ילמד לא לשכוח. שכ''ל יקר מאד,מה זה לא מדברים עם הכלה יומיים לפני האירוע?

הבנתי שהחתונה נסגרה מולו דרך משרד הפקה/תיווך, ולצערו שכח לכתוב. כנראה שהם דברו עם הכלה או משהו כזה.

הוא באמת בסדר גמור וניכר שזה מקרה חריג וחד פעמי שקרה לו ולא יודע בעצמו לעכל את זה ובכיף הייתי מזמינה אותו גם לאירוע הבא, אמר שמה שנגיד מקובל עליו. ולכן פתחתי את האשכול לשמוע את דעתכם, כי לא רצינו לפגוע בו...

• הוסף לסימניות
תשלמי כמה שאת מרגישה וה' ישלם לך שלא תדעי ח"ו עוגמות נפש נוספות.

• הוסף לסימניות
הוא בעצם סגר על שלושה אירועים באותו ערב?...
סיפור מוזר לגמרי!
אולי תשאלי אותו בכנות כמה הוא רוצה.

• הוסף לסימניות
מזל טוב!
תחשבי כמה ההפרש בין צילום כזה
לבין ארוע ללא צלם בכלל. זה הסכום שמגיע לו לדעתי.
אבל זה בדיוק מקרה לשאלת רב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1647398:
הוא בעצם סגר על שלושה אירועים באותו ערב?...
סיפור מוזר לגמרי!
אולי תשאלי אותו בכנות כמה הוא רוצה.

למה זה כזה מוזר?
סגר חתונה ושכח לרשום ואז קבע 2 אירועים שהולכים יחד ברית ואירוסין...

• הוסף לסימניות
הכי חשוב לזכור שהכל משמים. ואם לא היה "באשערט" תמונות משפחתיות, היה קורה משהו אחר, ב"ה על עיצים ואבנים.

בטוח שיש פה עגמת נפש משני הצדדים, אבל מדובר פה על אנשים טובים, עם רגישות.
לדעתי מגיע לצלם כ 75% , כי בכל אופן, למרות הכל, אי אפשר לזלזל בהוצאות ובזמן שהוא בוודאי נתן לזה.

• הוסף לסימניות
מתוך 120 תמונות שסוכמו כמה יש טובות בפועל? תתחשבי גם בפרט הזה.
תמיד טוב לנהוג לפנים משורת הדין ולעולם לא מפסידים מזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה