התייעצות כמה אני יכול לקחת על לוגו כזה?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי למה התכוונת

ליצור הבדל בין הכיתוב לרקע, להפחית קצת את עומס האלמנטים והצבעים. זה יגרום ל"מזל טוב" להיות ברור יותר ונעים יותר לעין. שהוא יהיה המלך שם ולא הענבים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
עשיתי וריאציה נוספת והיא התקבלה בשמחה ללקוח אשמח לדעת כמה לפי דעתכם אפשר לקחת על דבר כזה אשמח גם להערות והארות תודה לכל מי שהעיר והאיר לי חיזקתם ובניתם תודה רבה לוגו יוסי וריצאה 9.png

• הוסף לסימניות
נכון שדקדוקית יש לכתוב בר-המצוה
אבל לא מקובל כלל במגזר הספציפי,
ואל תשנה, כמובן.
סליחה שאני מעירה על זה,
אבל לדעתי לכתוב 'הבר מצוה', זה לא מקובל בכלל, זו פשוט שגיאה.
מרגיש קצת כמו כתיבה של ילד קטן.
וזה מייד צרם לי בעיניים, בלט יותר מהכל.
לא חושבת שזה מתקבל גם אם יש אי אילו קהילות שלא נוהגות לדבר בצורה נכונה.

• הוסף לסימניות
אולי בד''כ צריך לכתוב בר מצווה ולא בר המצווה אבל אחרי שמחת צריך לכתוב הבר מצווה
שיצא שמחת הבר מצווה ולא שמחת בר מצווה

• הוסף לסימניות
יפה מאוד!
לפי דעתי בעיצוב הקודם עם הרקע התכול הכיתוב היה בולט יותר ונעים לעין.
בעיצוב הנוכחי הכיתוב מידי משתלב עם הרקע וכן יוצר מראה קצת מצועצע שבמילה הגדולה יש משחקי צבעים..
שניהם מקסימים, אבל אני אהבתי יותר את הסקיצה הקודמת.
המון הצלחות!

• הוסף לסימניות
יפה מאוד!
לפי דעתי בעיצוב הקודם עם הרקע התכול הכיתוב היה בולט יותר ונעים לעין.
בעיצוב הנוכחי הכיתוב מידי משתלב עם הרקע וכן יוצר מראה קצת מצועצע שבמילה הגדולה יש משחקי צבעים..
שניהם מקסימים, אבל אני אהבתי יותר את הסקיצה הקודמת.
המון הצלחות!
מסכים איתך

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מעירה על זה,
מרגיש קצת כמו כתיבה של ילד קטן.
וזה מייד צרם לי בעיניים, בלט יותר מהכל.
בכביש היה חכם ולא צודק,
וגם בעריכה.

צודק לכתוב בר המצוה,
ולא חכם.
במגזר הזה פשוט ילעגו לך.

• הוסף לסימניות
אכן, העיצוב האחרון יותר נקי ויפה.
הערות/הארות קטנטנות: הגוונים- יש אדום ובורדו וכחול. אולי לוותר על הבורדו (ברקע של המזל טוב).
אפשר להפוך את הרקע של המזל טוב לאותו גוון כחול שלמעלה-אפשר לדגום גוונים ואז ליצור אחידות.
לגבי הכיתוב הפנימי-להדגיש אותו יותר שלא יתמזג עם הרקע.

באופן כללי- יצירה יפה ומכובדת=חסידית. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
כבר נכתב לעיל, כי אין אפשרות לשנות את אלמנט המז"ט. זו המציאות.
[ג"א הערתי על־כך בתחילה, עד להבהרה האמורה].

אינו קשור למתקבל ולכללים תקניים. קיימת צורת־כתיבה המקובלת בקהילה, ורצוי לצעוד בה (גם כדי להשביע את רצון הלקוח, חֵלֶף היוָותרות ללא עבודה...).

כך אמרו חכמים (מס' דרך־ארץ־זוטא ספ"ה): "לא יהא אדם ער בין הישנים, ולא ישן בין הערים; ולא בוכה בין השוחקים, ולא שוחק בין הבוכים; ולא יושב בין העומדים, ולא עומד בין היושבים; ולא קורא בין השונים, ולא שונה בין הקוראים. כללו של דבר - אל ישנה אדם ממנהג הבריות".
ונודע מאמר החכם, על מה ולמה נתגנה האדם השלם הניעור והעומד בעת הצורך - בשל עיוות סובביו?!
הוא מותיב, והוא מפרק לה: לא 'זכה' לכך, אלא על שעשה זאת שם. וק"ל.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

ככל שחולף הזמן, הולכת ומתרחבת שכבת הציבור ה“חכם” — זה שמבין את משמעותו של מה שמכונה בפי רבים

"הפלא השמיני בתבל".

במקביל, ובאופן כמעט בלתי מורגש, הציבור שמנגד מתחיל לשלם את המחיר.

מדוע זה קורה?

התשובה פשוטה, אך לא נוחה.

לצורך הדיון אניח לרגע בצד את הגופים הגדולים והמוסדיים, ואתמקד דווקא בגופים הקהילתיים — אלו שפועלים על בסיס אמון, ערבות הדדית וחסד.

לאחרונה פניתי לגמ"ח בקהילה שלי בבקשה להפקיד סכום כסף. הגבאי קיבל אותי בשמחה, אך משהו בהתנהלותו היה שונה מהרגיל. לאחר שיחה קצרה, הוא שיתף בכנות:

“עד לפני תקופה ההפקדות מחברי הקהילה היו יציבות וקבועות.
מאז שאתה ועוד כמה התחלתם לדבר על ‘הפלא השמיני’ ועל ההשפעות שלו — החלה תנועה הפוכה.
אברכים ששנים מפקידים כספים בגמ"ח חוזרים ומבקשים למשוך את כל הפיקדונות.
אני כבר יודע למה.
וכשאני רואה בפינת הקפה עוד אברכים משוחחים בהתלהבות על ה’סנופי’ שלכם — אני כבר מדמיין את המבקש הבא
שמגיע למשוך את הכול לטובת ‘מטרת העל’.
היום, הסכומים שאני מאשר למבקשים נמוכים משמעותית מבעבר.”

הדברים הללו לא נתנו לי מנוח.

נדמה שהגיע הזמן להציף את המורכבות, ולא להסתפק בסיסמאות.
אפשר להשקיע — ואף ראוי להשקיע בצורה נבונה, אחראית וארוכת טווח.
אך אפשר, ובוודאי שצריך, גם להרוויח מצוות.

לא כל שקל חייב להיות מנותב ל“סנופי”.
חלק מההון יכול — ואולי צריך — להישאר במקומות שבהם הוא מייצר ערך חברתי, קהילתי וחסד עצום.
יש כספים שעושים מצוות, מחזיקים משפחות, ומניעים חסד — לפעמים לא פחות, ואולי אף יותר, מכל פלא פיננסי כזה או אחר.

האתגר האמיתי איננו לבחור בין השקעה לבין מצווה,
לא מספיק לאזן את תיק השקעות
אלא לדעת לאזן ביניהן.

בעודי מלטש את המילים
קופץ לי התראה חדשה
שמראה לי משמים עד כמה צריך להציף את הנושא
מה ששמתי לב שאם בעבר יכולנו לקחת הלוואות ממשפחה היום כולם אומרים אין לנו, הכסף מושקע.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה