רישוי כמה אפשר לבנות על הגג?

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
אני שואל שאלה שהתשובה המתבקשת לה היא שזה מצריך ייעוץ עם בעל מקצוע שמונח בפרטי הנכס וכו’.
נכון ולמרות זאת אשמח לקבל רושם כללי מה האפשרויות.
לגופו של עניין.
דירה בירושלים, קומה עליונה, הגג נחשב נכס משותף, בתב”ע הנוכחית אין תכנית בניה לגג, האם וכמה מ”ר ניתן לבנות על הגג בהיתר במסגרת הקלות ללא שינוי תב”ע.
אציין, לדירה אין ממ”ד אולי אפשר לבקש חדר מחוזק.
יש מדרגות לגג דרך החדר מדרגות, לא יודע אם זה משנה משהו מבחינת רישוי.
כמובן כל הנ”ל בהנחה שיש לי הסכמת שכנים.
תודה מראש

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שלום וברכה
אני שואל שאלה שהתשובה המתבקשת לה היא שזה מצריך ייעוץ עם בעל מקצוע שמונח בפרטי הנכס וכו’.
כל השאלות מצוינות ואין תשובה חד משמעית
למרות שמאוד כייף לדבר ולהביע כל מיני דעות
לדעתי במקרה שלכם שגם אין תב"ע בעניין --ואין תקדים -- וגג משותף
חייבים לקבוע פגישה במחלקת הנדסה ולקבל תשובות מוסמכות
או לפנות לאדריכל רישוי ירושלמי שיברר את זה בשבילכם

• הוסף לסימניות
יש איזשהם הקלות שמאפשרות בניה גם בלי תב"ע, זה יכול להיות עליה לגג, חדר מחוזק, שטחי שירות ולא יודע מה נהוג היום בירושלים.
אשמח אם ירושלמי מהתחום יוכל להעלות בגדול מה האפשרויות.
כמובן שבשביל להתקדם אפי' המשהו צריך עבודה פרטנית.
תודה רבה

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
לגופו של עניין.
דירה בירושלים, קומה עליונה, הגג נחשב נכס משותף, בתב”ע הנוכחית אין תכנית בניה לגג, האם וכמה מ”ר ניתן לבנות על הגג בהיתר במסגרת הקלות ללא שינוי תב”ע.
אציין, לדירה אין ממ”ד אולי אפשר לבקש חדר מחוזק.
יש מדרגות לגג דרך החדר מדרגות, לא יודע אם זה משנה משהו מבחינת רישוי.
כמובן כל הנ”ל בהנחה שיש לי הסכמת שכנים.
תודה מראש
ב1.1.25 מתבטלות ההקלות
לכן, ככל שאין לך תב"ע לא תוכל לבקש הרחבות על הגג מכח הקלות כמותיות (6%, 2.5% ועוד)
חדר מחוזק, המדיניות שלא נותנים על הגג, אם אין עוד שטחים נוספים.

• הוסף לסימניות
ב1.1.25 מתבטלות ההקלות
לכן, ככל שאין לך תב"ע לא תוכל לבקש הרחבות על הגג מכח הקלות כמותיות (6%, 2.5% ועוד)
חדר מחוזק, המדיניות שלא נותנים על הגג, אם אין עוד שטחים נוספים.
אם מתחילים תהליך לפני סוף שנה זה יעזור? אפשר בכלל להספיק?

• הוסף לסימניות
אם מתחילים תהליך לפני סוף שנה זה יעזור? אפשר בכלל להספיק?
עכשיו ממש קבלנו עדכון ששר הפנים חתם על הארכה של שנה נוספת להקלות!
אז אם יש לך תב"ע מלפני 1989, יתכן שתוכל לקבל הקלות כמותיות של 6% מגודל החלקה לחלק למס' הדיירים + 2.5% מגודל החלקה לתוספת קומה- לחלק למס' דיירי הגג + 5% השלמת דירת גג לחלק לדירות הגג (כרגע זה רק בפעימה שניה, זה בתהליך שינוי, ואגב לא בכל מקרה זה הקלה) + חדר מחוזק, ואולי גם מבואה של 5 מ"ר בשבילו
כל זה כמובן בכללי מאד
לא בכל המקרים ניתן לקבל את ההקלות הנ"ל!! זה תלוי בעוד הרבה דברים משתנים!

• הוסף לסימניות
עכשיו ממש קבלנו עדכון ששר הפנים חתם על הארכה של שנה נוספת להקלות!
אז אם יש לך תב"ע מלפני 1989, יתכן שתוכל לקבל הקלות כמותיות של 6% מגודל החלקה לחלק למס' הדיירים + 2.5% מגודל החלקה לתוספת קומה- לחלק למס' דיירי הגג + 5% השלמת דירת גג לחלק לדירות הגג (כרגע זה רק בפעימה שניה, זה בתהליך שינוי, ואגב לא בכל מקרה זה הקלה) + חדר מחוזק, ואולי גם מבואה של 5 מ"ר בשבילו
כל זה כמובן בכללי מאד
לא בכל המקרים ניתן לקבל את ההקלות הנ"ל!! זה תלוי בעוד הרבה דברים משתנים!
ממש תודה!
הבניין נבנה מתי שהוא בשנות ה 90 כך שהתב"ע המקורית הייתה כנראה לפני 1989 אבל עשו שינוי תב"ע סביבות 2005/2010, מה שכתבת יכול להתאים למקרה כזה או לא?
גודל החלקה בערך 1000 מ"ר
12 דיירים מתוכם 3 בקומת הגג.

• הוסף לסימניות
ממש תודה!
הבניין נבנה מתי שהוא בשנות ה 90 כך שהתב"ע המקורית הייתה כנראה לפני 1989 אבל עשו שינוי תב"ע סביבות 2005/2010, מה שכתבת יכול להתאים למקרה כזה או לא?
גודל החלקה בערך 1000 מ"ר
12 דיירים מתוכם 3 בקומת הגג.
אז אין אפשרות להקלות כמותיות.
רק מה שהתב"ע האחרונה מאפשרת
או שינוי תב"ע.

• הוסף לסימניות
אז אין אפשרות להקלות כמותיות.
רק מה שהתב"ע האחרונה מאפשרת
או שינוי תב"ע.
סליחה שאני מקפיץ אשכול קצת ישן וסליחה שאני שואל אחרי דברי המקצוענים:

בהודעה הרשמית של מנהל התכנון נראה שאם הבניין עומד על תילו מעל 8 שנים אין משמעות לשנת הוצאת התב''ע, אני טועה?

רואה צורך להעלות לאור המשמעות שיכולה להקל משמעותית על @95567 ועוד רבים.

@מיכל חינסקי

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מקפיץ אשכול קצת ישן וסליחה שאני שואל אחרי דברי המקצוענים:

בהודעה הרשמית של מנהל התכנון נראה שאם הבניין עומד על תילו מעל 8 שנים אין משמעות לשנת הוצאת התב''ע, אני טועה?

רואה צורך להעלות לאור המשמעות שיכולה להקל משמעותית על @95567 ועוד רבים.

@מיכל חינסקי
אכן האריכו את האפשרות למתן הקלות עד 2026.
אבל בלי קשר כשרוצים הקלות כמותיות יש משמעות לשנת התב’’ע - לפני 89

• הוסף לסימניות
אכן האריכו את האפשרות למתן הקלות עד 2026.
אבל בלי קשר כשרוצים הקלות כמותיות יש משמעות לשנת התב’’ע - לפני 89
תודה!

אם כן, חשוב לדעת שהקלה באחוזים עדיין ניתן לבקש בבניין בן יותר מ8+ (עד כמה שזה משמעותי).

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אנו רוצים להוציא היתר בניה לדירה בירושלים
קומה אחרונה
האזור כולו בהליך של פינוי בינוי ורוצים להוציא היתר לפני שיש ליזם חתימות דיירים
מישהו יכול לעזור / להמליץ ?
0527676649

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה