כללי כמה אתם מקבלים לשעה

• פותח הנושא ag
  • פורסם בתאריך
הבנ"א היחיד שעשיתי לו לוגו והוא נעלם ולא שילם על זה זה היה אחד מחו"ל..
הוא לא קיבל את העבודה בפידיאף, אבל כן באיכות נמוכה גיפג..
הוא יכול לקחת לקרפיקאי אחר..לשלם לו גרושים שיעשה את אותו הדבר..ומאיפה אני ידע שהוא משתמש?
והרי אני אפילו לא מתקרבת לאזור שלהם...
;(
יש ויש סיכונים עם לקוחות חו"ל- במיוחד כשאתה לא מכיר אותם, והם לא יהודים...

נכתב ע"י שרה100;1564075:
הוא יכול לקחת לקרפיקאי אחר..לשלם לו גרושים שיעשה את אותו הדבר..ומאיפה אני ידע שהוא משתמש?
;(

בשביל מקרים כנ"ל יש סימן מים.

נכתב ע"י שרה100;1564075:
;(
בשביל זה יש חוזה עבודה מסודר.
אותו מקרה יכול לקרות בכל מקום, וגם בארץ. המיקום הגיאוגרפי לא משנה במאום.
נכתב ע"י אסתר10;1564078:
בשביל מקרים כנ"ל יש סימן מים.
???

נכון
מי אמר שלא עשיתי חוזה?
אבל עכשיו לרדוף אחריו , משפטית וכו' כבר עדיף לשכוח בצד...
:(

ישנו מתכון מדויק שימנע מצבים שכאלו.

תשלום של לפחות 50 אחוז מקדמה. לפני שמחצית הסכום יושב לי בחשבון הפייפל/פיוניר, אני לא מזיז את העכבר.

אגב, תשלום שכזה לא מבטח רק את המעצב, הוא גם גורם לקליינט להיות רציני, ענייני וממוקד יותר.

קרה לי פעם אחת שלקוח (אחד, מני רבים) ביקש מחברת הסליקה לבצע 'החזר' על אותם 50 אחוזי מקדמה, לפני כחצי שנה, לאחר שקיבל PDF בעל איכות תמונות ירודה (תמונות שלא ניתנות להשגה בשום מקום מאחר ורוטשו על ידי בפוטושופ), אלא שלפני כחודשיים אותו לקוח פנה אליי וביקש להסדיר את עניין התשלום ולקבל את קבצי המקור (כנראה שניגש לתהליך ההדפסה שם הבין כי הקובץ שברשותו אינו מספק להדפסה איכותית) ואף ביקש מטריאלס נוספים. הבהרתי ללקוח שלגבי הקובץ הראשוני אני נאות להעבירו רק באם יתקבל תשלום ע"י העברה בנקאית, ולגבי חומר נוסף אין סיכוי שאעבוד איתו (כל זאת נאמר בתקיפות יתרה!). וראו זה פלא, הלה נכנס למגננה, ביצע מיד העברה בנקאית ועד שזו אושרה הפציץ אותי במיילים שאינם חפים מהתנצלות, מילות חיבה וחנפנות.

באם רמת התוצר הגרפי גבוהה (או לפחות שווה את הסכום ששולם), אין סיבה שלקוח יסרב לשלם.

באם מישהו אכן עובד עם לקוחות מעבר לים, הוא וודאי יודע שישנן מדינות מהן כדאי להתרחק (בד"כ מדינות הממוצבות נמוך בסולם הכלכלי) דוגמת כלל מדינות ערב, מזרח אירופה, דרום אמריקה ואסיה (למעט הונג קונג וסינגפור). לעומתן, שאר המדינות המפותחות (ובעיקרן קנדה, אוסטרליה וניו זילנד) הינן תענוג צרוף. הלקוח מלמעלה, אגב, היה איטלקי, כך שזה אף פעם לא חד משמעי וסטיית תקן כזו או אחרת תיתכן לעתים נדירות.

נכתב ע"י yair7733;1564116:
הלקוח מלמעלה, אגב, היה איטלקי, כך שזה אף פעם לא חד משמעי וסטיית תקן כזו או אחרת תיתכן לעתים נדירות.

איך הגעת אליו, ואיך תיקשרת איתו?
אתה דובר 70 שפות :)

הוא הגיע אליי.

אישית, התחלתי בתחרויות עיצוב (מגוון אתרים שכאלו קיימים: 99Designs, Logomyway, Freelancer.com, Designcontest.com ועוד). ככל שצברתי נצחונות צברתי גם קהל לקוחות (המורכב מלקוחות חוזרים ולקוחות מופנים [שהופנו ע"י לקוח מרוצה]) כך שכיום קהל הלקוחות די יציב ועובד מולי באופן פרטני במייל האישי.

חשוב לציין כי התחום שבו בחרתי להתמקצע (נישה מסוימת בתחום עיצוב האריזה) הינו תחום שדורש שינויים ועיצובים חדשים חדשות לבקרים, ואינו סטטי דוגמת עיצוב לוגואים, בהם חברה נדרשת ללוגו אחד, נייר מכתבים וכרטיסי ביקור לעתים, אך לא הרבה מעבר לכך, מה שמצריך קהל לקוחות קטן אך פרודוקטיבי.

ודבר אחרון, אני מסיר מעליי כל אחריות לגבי השימוש באתרים שציינתי, ניתן להגיע שם לתוצאות יפות אך ניתן מאידך לבזבז זמן רב לריק, ע"כ איני ממליץ על כך למעצבים מתחילים, ואל לי להכשל בגזילת זמן האחר חלילה.

והיה ויש אי-מי מאנ"ש כי יצליח ויראה ברכה פיננסית, והיה זה שכרי.

אה, וכמובן שכלל הלקוחות דוברי אנגלית, אינני פונה אליהם בשפתם.

נכתב ע"י yair7733;1564194:
הוא הגיע אליי.

אישית, התחלתי בתחרויות עיצוב (מגוון אתרים שכאלו קיימים: 99Designs, Logomyway, Freelancer.com, Designcontest.com ועוד). ככל שצברתי נצחונות צברתי גם קהל לקוחות (המורכב מלקוחות חוזרים ולקוחות מופנים [שהופנו ע"י לקוח מרוצה]) כך שכיום קהל הלקוחות די יציב ועובד מולי באופן פרטני במייל האישי.

חשוב לציין כי התחום שבו בחרתי להתמקצע (נישה מסוימת בתחום עיצוב האריזה) הינו תחום שדורש שינויים ועיצובים חדשים חדשות לבקרים, ואינו סטטי דוגמת עיצוב לוגואים, בהם חברה נדרשת ללוגו אחד, נייר מכתבים וכרטיסי ביקור לעתים, אך לא הרבה מעבר לכך, מה שמצריך קהל לקוחות קטן אך פרודוקטיבי.

ודבר אחרון, אני מסיר מעליי כל אחריות לגבי השימוש באתרים שציינתי, ניתן להגיע שם לתוצאות יפות אך ניתן מאידך לבזבז זמן רב לריק, ע"כ איני ממליץ על כך למעצבים מתחילים, ואל לי להכשל בגזילת זמן האחר חלילה.

והיה ויש אי-מי מאנ"ש כי יצליח ויראה ברכה פיננסית, והיה זה שכרי.

אה, וכמובן שכלל הלקוחות דוברי אנגלית, אינני פונה אליהם בשפתם.

התהליך שעברת מרתק אותי באופן אישי,
כשהתחלת באתרים האלו, היית ברמה גבוהה מאד? או שתוך כדי גם התקדמת?
דבר נוסף, אתה דובר אנגלית ברמת שפת אם?
הנישה שבחרת להתמקצע בה, הגעת אליה בעקבות הדרישה מהלקוחות בחו"ל?

ושוב תודה,
אני חושבת שזה יכול לקדם
ולאפשרולהתפרנס בכבוד

בשמחה,

כשנרשמתי לאתר הייתי ברמה בינונית, כיום אני ברמה בינונית פלוס, לא משהו להתגאות בו אך משהו שניתן להתפרנס ממנו ב"ה. ודאי שהתקדמתי מעט אך לא בטוח כי תודות לאתר כי אם תודות לפרקטיקה ומחמת ההתעסקות היומיומית, דבר שיכול והיה קורה גם ללא האתר.

לנישה הגעתי לאחר התנסות בכלל התחומים כמעט (החל מאפליקציות ואתרים אינטרקטיביים וכלה בלוגואים ואינפוגרפקות למיניהן), עליה התבייתתי פשוט בגלל שהייתי יחסית טוב בה, ולאחר התנסויות מספר מצאתי מספר 'טריקים' שחוסכים לי המון זמן ומציגים תוצאה אטרקטיבית ביותר לעין הקליינט (לדוג': מוק-אפ מותאם אישית: צילום המוצר, עיבודו בפוטושופ והכנת 'רכיב חכם' [Smart obeject], כזה שתוכנו מוחלף בלחיצת כפתור).

אנגלית אני דובר די טוב ב"ה, כך שזה לא היווה בעיה.

אם מישהו זקוק למידע בנושא, אני אשמח לנדבו.

הצלחה לכולם!

בהחלט מחכים, תודה!
ואם זכור לי, העלת לפה פעם עבודה. ואתה ממש ממש ממש לא ברמה בינונית

נכתב ע"י אפרת 10;1564462:
בהחלט מחכים, תודה!
ואם זכור לי, העלת לפה פעם עבודה. ואתה ממש ממש ממש לא ברמה בינונית

מסכימה איתך
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=1480945&postcount=11
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=1480956&postcount=12
אז אתה לא מתעסק במחקר שוק ופילוח קהלי יעד, אני מבינה נכון?
מה כן? מקבל בריף מוכן?

תודה :), אך הכל בעיני המתבונן.
לטעמי יש לי עוד הרבה לאן להתקדם ולשאוף.. יצירה או שתיים לא מעידות הרבה על המעצב, יש כ"כ הרבה טובים ממני, וכ"כ טובים ממני בהרבה.

אכן, כיום אני מקבל בריף מוכן, סוגר על מחיר ומתחיל לעבוד. בד"כ מדובר בפרוייקטים די גדולים (בד"כ מספר פרודוקטים פר סט, ומספר סטים פר מוצר) כך שכמה בודדים שכאלו בחודש בהחלט מספקים.

אני עדיין מתחרה, הרבה הרבה פחות, ולו בשביל הפאן, על אף שכיום לאחר כברת הדרך, אחוזי ההצלחה עלו משמעותית ב"ה ונחשבים הם כמעט כמו קליינט ישיר (כ-60 אחוזי הצלחה בטוטאל, ולמעלה מ-80 אחוזי הצלחה במחצית השנה האחרונה, כך שרוב רובן של התחרויות בהן אני משתתף נסגרות לטובתי ב"ה). בנוסף, הטקטיקה בה נקטתי הינה מאד מגבילה אך עובדת, בסופו של יום: בעמוד הפרופיל שלי פרסמתי אך ורק עבודות שיצרתי עבור המוצר הספציפי הזה, לא לוגואים ולא שום דבר אחר, בנוסף תייגתי את כלל עבודותיי תחת אותו שם מוצר (שם מובהק למדי), כך שכל קליינט שיחפש את סוג המוצר הספציפי דרך מנוע החיפוש של האתר, יגיע אל הפרופיל שלי מהר מאד, כך שהפרופיל הפך להיות יעד ראשי לעיצוב מוצר מסוג זה, מה שאומר שאפילו כשלקוח מתלבט בין יצירה שלי ליצירה של אחר, מאחר ומותגתי אצלו כ'תותח' (על אף שאינני כך!) דווקא בתחום זה, הוא יתעדף את הפרופיל שלי למוצר הספיציפי הזה.

משמע, גם בקהילה המספרת 'מיתוג', המיתוג הפנימי משחק משחק ראשי. או: לא מספיק להיות ממתג מעולה, אתה צריך להיות גם ממותג מעולה.

כמובן שישנם פקטורים נוספים (הודעות מנהל, טייטלים למיניהם [דוגמת קטגוריית מעצבי הפלטינום], טופ 9 ב-99, קבלת והשבת פידבק ועוד ועוד ועוד), מי שבאמת מתעניין באפשרות הזו בהחלט מוזמן לשאול, מאמין שאוכל לחסוך כך לאנשים זמן יקר וחשוב.

למה אני רואה שהאשכול הזה מתרחב ומתרחב אבל אי אפשר לראות כלום???

נכתב ע"י רוצה טוב;1715713:
למה אני רואה שהאשכול הזה מתרחב ומתרחב אבל אי אפשר לראות כלום???

כי בכל פעם שמישהו מצביע לסקר, אפילו אם הוא לא כותב הודעה,
האשכול קופץ להתחלה.

בוא נשחק משחק..
מי מקפיץ את האשכול הזה יותר פעמים?

במיוחד שניקים ענו בלי לחשוב פעמיים על מה שהם עונים, ובלי כל קשר למציאות קיימת.

אם זה עדיין רלוונטי

בתור חסרת נסיון בתמחור. עשיתי עבודה (עימוד ספר לילדים) ולקחתי גלובלי- יצא לי פחות מבייביסיטר...
כי היה ללקוחה אלפי תיקונים!

סליחה על השאלה ..( תגיבו ברוגע)
אני עובד הרבה עם גרפיקאים ..
נתחיל מהעובדות.. למיטב הבנתי ויכול להיות שאני טועה לכיוון מטה . לימוד גרפיקה לוקח לא יותר מ3 שנים . אני לא מבין חלק מהעובדים בתחום שחושבים שאפשר לקחת על עבודה 1000 ש"ח יש לכם מושג כמה מקבלת גרפיקאית בעיתון חילוני ( כי לי יש מושג ) או שמביאים דוגמאות מהציבור הזה רק כשזה נח?? אני לא אומר שגרפיקאית לא אמורה להתפרנס בכבוד ..
אבל.. הלו תתעוררו 1000 ש"ח למודעה זה מחיר הזוי ובמקום להתלונן על אלו שמורידות את המחירים יותר מידי ( גם בעייתי ) תתלוננו גם על מפקיעי המחירים .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה