- הוסף לסימניות
כך מחשבים את התקרה , שכר ממוצע במשק כפול פעמיים וחצי...תודה.
סליחה על הבורות אבל לא הבנתי מה הכוונה כפול 2.5?
מה זה החישוב?
כך מחשבים את התקרה , שכר ממוצע במשק כפול פעמיים וחצי...תודה.
סליחה על הבורות אבל לא הבנתי מה הכוונה כפול 2.5?
מה זה החישוב?
המדינה בכל מקרה לא לוקחת את הכסףנראה לי שמתכוונת שהמדינה לוקחת את הכסף
תודה רבהלאחר שאדם הולך לעולמו זכאים שאיריו להמשיך ולקבל קצבה, אכן כך, אבל כאן יש דבר שצריך וחשוב לשים לב אליו:
שאירים כהגדרת החוק הם בן הזוג וילדים בני פחות מגיל 21, מאחלת לכולם אריכות ימים ושנים כך שאדם נפטר לרוב ילדיו עברו כבר את גיל ה-21, נותר אם כן בן הזוג, מה קורה אם גם בן הזוג נפטר לפני תום תקופת הביטוח ועדיין נותרים כספים בקרן הפנסיה? ובכן, אם לא נוקטים בשום פעולה לפני שמתחילים לקבל פנסיה היתרה תישאר בקרן והיורשים לא יקבלו את הכסף!!!
לכך יש עצה! יש מסלולים בקרנות הפנסיה בהם בוחרים מספר תשלומים אותם נרצה לקבל המקסימום הוא 240 תשלומים כלומר 20 שנה ממועד היציאה לפנסיה, התשלום החודשי מעט נמוך מהסכום הרגיל שהיה מתקבל אבל הכסף מובטח! סך התשלומים שלא ימומשו ע"י המבוטח ובן/בת הזוג יועברו ליורשים ולא ילכו לאיבוד,
חשוב מאוד שכל אדם העומד לצאת לפנסיה ידע על האפשרות הזאת, (ולכן שאלתי אם מדובר בקרן פנסיה , שכן במקרה הזה אין מה לרוץ ולפדות את הכספים ולשלם עליהם מס גבוה , הכסף לא הולך לאיבוד בכל מקרה)
@חשבת מלי תודה על התשובה המדויקת וההסבר הנפלא, רציתי לשאול,לאחר שאדם הולך לעולמו זכאים שאיריו להמשיך ולקבל קצבה, אכן כך, אבל כאן יש דבר שצריך וחשוב לשים לב אליו:
שאירים כהגדרת החוק הם בן הזוג וילדים בני פחות מגיל 21, מאחלת לכולם אריכות ימים ושנים כך שאדם נפטר לרוב ילדיו עברו כבר את גיל ה-21, נותר אם כן בן הזוג, מה קורה אם גם בן הזוג נפטר לפני תום תקופת הביטוח ועדיין נותרים כספים בקרן הפנסיה? ובכן, אם לא נוקטים בשום פעולה לפני שמתחילים לקבל פנסיה היתרה תישאר בקרן והיורשים לא יקבלו את הכסף!!!
לכך יש עצה! יש מסלולים בקרנות הפנסיה בהם בוחרים מספר תשלומים אותם נרצה לקבל המקסימום הוא 240 תשלומים כלומר 20 שנה ממועד היציאה לפנסיה, התשלום החודשי מעט נמוך מהסכום הרגיל שהיה מתקבל אבל הכסף מובטח! סך התשלומים שלא ימומשו ע"י המבוטח ובן/בת הזוג יועברו ליורשים ולא ילכו לאיבוד,
חשוב מאוד שכל אדם העומד לצאת לפנסיה ידע על האפשרות הזאת, (ולכן שאלתי אם מדובר בקרן פנסיה , שכן במקרה הזה אין מה לרוץ ולפדות את הכספים ולשלם עליהם מס גבוה , הכסף לא הולך לאיבוד בכל מקרה)
איך הגעת ל-8 מיליון? מקדם רגיל הוא בסביבות 5-6 אחוז שנתי , שלא לדבר על הדוגמה של 2022 הזוועתית שכולם עומדים על הפסדים של עד 10% ( וחוץ מזה למה לך להתלבט כעת? כמה אתה רחוק מגיל פרישה?)תודה רבה
אבל עדיין גם זה לא הכי טוב
כי אם יש אפשרות לשלם מס ולהוציא את הכל
זה עדיין עדיף בעיני
כי אם נניח הצטבר בקופה 8 מיליון שקל לצורך העניין
ואני אוכל לקבל או 35 אלף שקל חודשי-אבל בסוף הכסף יגמר
או לחילופין להשיג על הכסף תשואה שתניב לי 20 אלף שקל
אני אעדיף בהרבה את האפשרות השנייה
ובכן, אם לא נוקטים בשום פעולה לפני שמתחילים לקבל פנסיה היתרה תישאר בקרן והיורשים לא יקבלו את הכסף!!!
המדינה בכל מקרה לא לוקחת את הכסף![]()
אם מדובר במסלול מנייתי שמניב 7.5 אחוז שנתי בממוצע (אגב יש לציין רק שהערךשל הכסף יהיה שווה כמו 4 מיליון לפי תחזיות האינפלצייה)איך הגעת ל-8 מיליון? מקדם רגיל הוא בסביבות 5-6 אחוז שנתי , שלא לדבר על הדוגמה של 2022 הזוועתית שכולם עומדים על הפסדים של עד 10% ( וחוץ מזה למה לך להתלבט כעת? כמה אתה רחוק מגיל פרישה?)
פנסיה מקפת -הכוונה מגדל מקפת? הוא היה מבוטח אצל 2 גורמים?@חשבת מלי תודה על התשובה המדויקת וההסבר הנפלא, רציתי לשאול,
יש לנו במשרד עובד בן 70+ [שעדיין עובד...] שלאחרונה יצא לפנסיה, עזרתי לו בכל הטפסולוגיה, והוא ב"ה החל לקבל
רק מה, היה לו סכום אחד שנקרא פנסיה אותו הוא החל למשוך חודשי, ועוד סכום שנקרא 'פנסיה מקפת' אותו הוא אמר שכרגע הוא לא צריך ומשאיר לילדים.... השאלה אם זה חכם הוא שדחוף יתחיל למשוך גם מזה
מודה מראש על התשובה....
אצלנו אומרים: כשתגיע לנהר תחצה אותו......אם מדובר במסלול מנייתי שמניב 7.5 אחוז שנתי בממוצע (אגב יש לציין רק שהערךשל הכסף יהיה שווה כמו 4 מיליון לפי תחזיות האינפלצייה)
זה לא תרחיש מופקע בכלל
מציע לבדוק במחשבון הבא
Compound Interest Calculator
This free calculator also has links explaining the compound interest formula.www.moneychimp.com
רק במגדל היה לו שתי מסלולים, המסלול הראשי שהכיל את רוב הכסף הוא כבר הפך לפנסיהפנסיה מקפת -הכוונה מגדל מקפת? הוא היה מבוטח אצל 2 גורמים?
נכון.אצלנו אומרים: כשתגיע לנהר תחצה אותו......![]()
יתכן והיו לו במגדל גם פוליסת ביטוח וגם פנסיה (מגדל מקפת) והוא מקבל קצבה כרגע רק מהביטוח, ככל הידוע לי, כל עוד לא מתחילים למשוך קצבה , הכספים עוברים ליורשים באירוע מוות, ממליצה לא לקחת סיכונים ולבדוק מול מגדל מקפת שאכן כך,רק במגדל היה לו שתי מסלולים, המסלול הראשי שהכיל את רוב הכסף הוא כבר הפך לפנסיה
ועוד מסלול שלא יודעת בדיוק פישרו מכונה מקפת
אז קיבלת תשובות "מלמעלה", מנחשת שאתה צעיר, מיליון ואחד דברים יכולים להשתנות (מקווים שהמשיח כבר מגיע...) וכרגע חוץ מלוודא שאכן כל הכספים שאמורים להפקיד לזכותך, אכן מופקדים, ושאתה משלם דמי ניהול הכי נמוכים שאפשר , אין לך הרבה מה לעשות (חוץ מלדמיין כמובןנכון.
אני סגנון שברגע שנכנס למשהו חשוב לדעת מראש את כל האפשריות לפחות מלמעלה
הניחוש נכון ,אני צעיר ,ותאמת חסר לי עדיין עוד מידע קריטי.אז קיבלת תשובות "מלמעלה", מנחשת שאתה צעיר, מיליון ואחד דברים יכולים להשתנות (מקווים שהמשיח כבר מגיע...) וכרגע חוץ מלוודא שאכן כל הכספים שאמורים להפקיד לזכותך, אכן מופקדים, ושאתה משלם דמי ניהול הכי נמוכים שאפשר , אין לך הרבה מה לעשות (חוץ מלדמיין כמובן)
כשפותחים לך פוליסה אתה אמור לשבת עם נציג של החברה המבטחת והוא יכול לתת לך את כל התשובות ...הניחוש נכון ,אני צעיר ,ותאמת חסר לי עדיין עוד מידע.
בעיקר מה שמעניין אותי, זה העניין של האם היום האם יהיה אפשר להוציא את כל הכסף בפעם אחת בגיל הפרישה
וכמה מס זה עולה?(אני מבין שזה יכול להשתנות ,אבל לי זה משמעותי ,כי יש לי כל מיני אופציות
שישליכו על ההבדל הזה בין אם זאת תהיה רק קצבה של נניח30 אלף שקל בחודש
או האפשרות להוציא את כל הכסף במכה)
אבל בכל אופן החכמתי ממך מעט
ותודה על כך
אני יודע אז זה לא עניין אותי עכשיו זה כן מעניין אותיכשפותחים לך פוליסה אתה אמור לשבת עם נציג של החברה המבטחת והוא יכול לתת לך את כל התשובות ...
לקרן פנסיה מקיפהלגבי הדוג של 20,000
יש תקרה ממוצעת להפקדות
שכר העובד/שכר ממוצע במשק לפי הנמוך. התקרה לפי חוק הרבה פחות מ-20אשח כ-11,000
תלוי. אם נפטר בתור עובד יש ביטוח שארים.יותר מזה, אם עובד נפטר הכסף לא נשמר
זה עוד עניין.
- הכיסוי הביטוחי אינו רלוונטי לתקופה שלאחר הפרישה של החוסך לגמלאות. אם החוסך הלך לעולמו לאחר הפרישה, יהיו שאיריו זכאים לקצבה בהתאם לסכומים שהצטברו בחיסכון הפנסיוני.
יש אפשרות לסכום הוני.אני יודע אז זה לא עניין אותי עכשיו זה כן מעניין אותי
ואם לא אשיג פה תשובות בפרוג
אז אני באמת יתקשר לברר
pensuni.com
זה מוזר.עוד סכום שנקרא 'פנסיה מקפת' אותו הוא אמר שכרגע הוא לא צריך ומשאיר לילדים.... השאלה אם זה חכם הוא שדחוף יתחיל למשוך גם מזה
תודה על האתר עזר לי מאוד סוף סוף באת ועזרת לי בנקודה החשובה הזאת.אם אתה משער שיהיה לך 8 מיליון בצבירה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים