דרוש מידע כמה זה לגיטימי/פר לבקש

• הוסף לסימניות
כמה זמן הדרך?
יש לכם אפשרות שיום/יומיים בשבוע אתם תיקחו את הקטנה?
יכול להיות שעצם האחריות קשה לה בגלל שהיא טיפוס אחראי אז הייתי מצד אחד מנסה להקל עליה מה שאפשר ומצד שני מחזקת אותה.
הייתי מביעה אמפטיה לזה שזה מעצבן אותה ומשוחחת איתה על זה, ומצד שני מבהירה לה שכל אחד צריך להיות שותף בבית וזה התפקיד שלה.

כמובן במידה ואובייקטיבית זה לגמרי בסדר המטלה הזו
3 דקות בערך
אנסה לדבר איתה
לגבי האוביקטיביות זהו שאני לא אוביקטיבית כי מרחמת עליה לכן שואלת פה

• הוסף לסימניות
3 דקות בערך
3 דק' בקצב של הילדה?

לגבי האוביקטיביות זהו שאני לא אוביקטיבית כי מרחמת עליה לכן שואלת פה
היא צריכה לפתוח שער גבוה?
להידחק בין אבות ואימהות ממהרים?
לעלות/לרדת במדרגות צפופות?

אני מסתכלת על הדרך של בן הכמעט 4 שלי שזה גם בערך 3 דק' הליכה
ואני יכולה להבין ילד בן 7 שלא ירצה לקחת אותו בגלל העומס בכניסה. אפילו לי כאמא זה מבלבל וגורם ללחץ קל.
אבל יכול להיות שהגן של הילדה שלך הוא כמו הגן של אחין שלי. בכניסה בלי לעלות מדרגות
כניסה פרטית לגן +גן קטן ככה שיש רק 20 ילדים שמגיעים ולא כולם מגיעים באותו דקה אז הכניסה ממש נוחה ויכולה לחשוב שאמא תחליט לשלוח ילדה בת 7 עם אח שלה.

• הוסף לסימניות
בקיצור השאלה האם ילדים צריכים לעזור בבית, כי אפשר גם לעשות פרצוף כשמבקשים לסדר את החדר או לקנות במכולת
כמו שכתבו לעיל אתם צריכים להיות שלמים שזה הדבר הנכון פרקטית וחינוכית, ואז אין שאלות
אפשר גם להסביר לילדה, אבל לא בשעת מעשה, כי זה לא תלוי אם היא מבינה או לא

• הוסף לסימניות
וואו מפחיד לשלוח ילדה בת 7 עם ילדה בת 4....
יוצא לי לנסוע בבוקר באוטובוס באיזור סואן ועמוס ויש שם ילדים משתי משפחות שצומחות לי שערות באוזניים שאני רואה אותם כי ברור לי שהאמאות שלהם לא יודעות מה באמת קורה ברוחניות ובגשמיות....
אחד הילדים לוקח (נראה בערך בן 8) איתו 4 ילדים שהקטן בינם לא עשה עדין חלקה.....הם קופצים צמוד לכביש ומשחקים בין התחנות, זה לא שהם נותנים ידיים ועולים יחד לאוטובוס, הוא עולה וכולם אמורים לעלות אחריו.

המשפחה השניה זה שני אחים צמודים בגיל רצים לאוטובוס בצורה מסוכנת מאוד, לא מסתכלים כלל על מספר הקו....מתבלבלים והעיקר עולים, נעזוב את זה שהם באים ומבקשים פלאפונים מאנשים (ולא תמיד כשרים) כדי לברר עוד כמה זמן הקו שלהם יגיע..

אני בטוחה שהאמאות שלהם טובות וחמודות ולא מעלות על דעתן מה שקורה, זה קשה לפזר ילדים בבוקר אבל זה התפקיד שלנן!

• הוסף לסימניות
וואו מפחיד לשלוח ילדה בת 7 עם ילדה בת 4....
יוצא לי לנסוע בבוקר באוטובוס באיזור סואן ועמוס ויש שם ילדים משתי משפחות שצומחות לי שערות באוזניים שאני רואה אותם כי ברור לי שהאמאות שלהם לא יודעות מה באמת קורה ברוחניות ובגשמיות....
אחד הילדים לוקח (נראה בערך בן 8) איתו 4 ילדים שהקטן בינם לא עשה עדין חלקה.....הם קופצים צמוד לכביש ומשחקים בין התחנות, זה לא שהם נותנים ידיים ועולים יחד לאוטובוס, הוא עולה וכולם אמורים לעלות אחריו.

המשפחה השניה זה שני אחים צמודים בגיל רצים לאוטובוס בצורה מסוכנת מאוד, לא מסתכלים כלל על מספר הקו....מתבלבלים והעיקר עולים, נעזוב את זה שהם באים ומבקשים פלאפונים מאנשים (ולא תמיד כשרים) כדי לברר עוד כמה זמן הקו שלהם יגיע..

אני בטוחה שהאמאות שלהם טובות וחמודות ולא מעלות על דעתן מה שקורה, זה קשה לפזר ילדים בבוקר אבל זה התפקיד שלנן!
זה מאוד שונה לקחת באוטובוס מאשר לקחת 3-4 בניינים ליד בלי כביש.
ככה לדעתי המצומררת לראות ילדים לוקחים אחים שלהם בלי הגיון גילאי...

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
כשילד מתפרצף על משהו שנראה לי תואם גיל אני לא מוותרת מהר, מצד חינוך אני חושבת שצריך לחייב

אבל פעם אמרה לי אשה גדולה לא לשלוח ילד קטן עם ילד פחות מגיל 9
כך שגיל 7 פחות נראה לי תואם גיל

• הוסף לסימניות
אולי לנסות לתת לה "יום חופשי" אחד שבו לא תיקח את אחותה?

• הוסף לסימניות
לדעתי, ילדה בת 7 לא אמורה לקחת אחריות על אחות קטנה.
לעינינו, עקבת פעם אחרי שניהן לאורך הדרך?
אני רואה מידי יום אח שכל הדרך עושה בעיות לאחיו שלוקח אותו. תבדקי אם יש סיבה אמיתית להתנגדות.
מוסיפה על זה...
ממה שאני רואה מהחלון
ילדים קטנים שעושים "פוזות" ל"גדולים" יותר
פתאום בוכים או בורחים, מתעצבנים מחטיפים ועוד...
הם ממשיכים ללכת
מגיעים ללימודים
אבל ההורים לא מודעים מה קרה בדרך..
כדאי לבדוק

• הוסף לסימניות
הורים שימו לב!
הרבה פעמים כשילדים לוקחים אחים קטנים בדרכם ללימודים זה פוגע בהם חברתית,
הם פוגשים חברים שצועדים מהר יותר ובקלילות כי אין להם אח קטן ביד, ולא יכולים להמשיך איתם לביה"ס.

ואגב, נראה לי שילדה בת 7 לא תמיד יודעת לספר מה מפריע לה, זה מפריע וזה מספיק בשביל להתחשב בה (היא רק בת 7!!)

וסתם עדות אישית: שנים הייתי מורה ולימדתי בשכונה בה אני גרה, המון פעמים עצרו אותי אמהות לילדות בכיתה א' ב' על הדרך שאקח את ביתן, נכון שזה דרך של 5 דק'.. אבל אני יכולה לספר על כמה וכמה פעמים שאחרתי בגלל זה. שלא לדבר שאי אפשר לחשוב תוך כדי הדרך על דברים שרציתי.
למדתי להאריך את הדרך בכביש שמסובב את השכונה (10 דק' במקום 5 דק')- כדי שלא אהיה ה"רעה" שמסרבת לעזור לאנשים.
מסקנה: גם אם לך זה נראה פשוט וקל. לא בטוח שלשני זה גם פשוט.

• הוסף לסימניות
בקיצור השאלה האם ילדים צריכים לעזור בבית, כי אפשר גם לעשות פרצוף כשמבקשים לסדר את החדר או לקנות במכולת
לעזור בבית או לקנות במכולת זה משהו אחר, זה סוג של שותפות שבה כל אחד נותן למען כולם
לקחת אח לגן זה נטו עזרה לאמא בלי שתרוויחי מזה, וייתכן והילדה מרגישה מנוצלת

• הוסף לסימניות
אם המקום באמת בטיחותי
והילדה הקטנה רגועה ונינוחה
יש מקום לתת לה את התפקיד הזה
אבל ממקום של העצמה, כבוד וחשיבות
שהיא האחות הגדולה והחשובה
בדרך תחלקי לה XXX אם היא תלך יפה
תספרי לה סיפור
תעצימו אותה על התפקיד החשוב שלא לכל ילדה נותנים
והיא תרצה את זה.

לי יש ילדה בגן חובה שמתחננת כל בוקר לקחת את אחיה בן שנתיים וחצי לגן שנמצא סמוך לגן שלה
זה דרך של דקה בדיוק
ולא עוזרים כל הנסיונות שלי להוריד אותה מהרעיון
היא מתעקשת שהיא מספיק גדולה בשביל זה.
(שניהם ילדים רגועים )
כמובן שולחת מישהו אחריהם לראות שהכל בסדר או מתקשרת אחרי דקה לגננת שהילד הגיע בשלום

אבל - אם הילדה מרגישה שזה תפקיד חשוב- היא תרצה בו ותאהב אותו.

רק נקודה חשובה- לדאוג שיצאו מספיק זמן לפני תחילת הלימודים שהדרך לא תהיה לחוצה, והילדה לא תרגיש שזה מעכב אותה בדרך והיא מאחרת או כמעט מאחרת בגלל אחותה הקטנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה