מידע שימושי כמה זמן יחזיקו מעמד צילומי החוץ והסטודיו בעידן ה AI?

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
אחרי שפתחה @עפיפית את האשכול הזה בפורום צילום
הרגשתי שלא הוגן לתת רק לצלמים/ות להגיב שם
כי מהר מהר הדיון יהפוך לחד צדדי
עקב האינטרסים המובהקים השוררים בפורום זה.

גם לי עלתה השאלה הזו עכשיו, בערב פורים
כשראיתי תוצאות מדהימות ויפהפיות, גם בצילום ביתי ונחמד
(אולי זה רק לעין בלתי מזוינת כמוני, למרות שאני בהחלט חובבת צילום ונהנית מעיבוד איכותי ותמונות מושקעות)
חבל שאני לא יכולה להעלות את התמונות, אבל אני מאמינה שרבות מכירות את הנושא.

האמת שבתחילה זה ממש צרם לי, והרגיש לי מלאכותי נורא
אבל תכלס, ניסיתי ונפגעתי.
וכמובן, גם אם זה לא אותו דבר ויש פער גדול וכו, עדיין זה הבדל של אלפי שקלים!

מה אומרים?
השאלה מופנית גם לצלמות כמובן.

• הוסף לסימניות
ראיתי את התמונות ש @עפיפית העלתה ולדעתי שתי התמונות התחתונות של הכלה והתינוקת הרבה יותר יפים בלי הרקע המלאכותי. כשמוסיפים רקע מלאכותי לפעמים את לא בטוחה אם הילד עצמו בבינה או אמיתי :LOL:
אבל אני מאמינה שזה ישתפר ובהמשך עוד כמה חודשים זה יהיה הרבה יותר איכותי ואמין. מה לעשות, מקצועות רבים מתייתרים בעידן הבינה, מקצוע הצילום הוא רק ההתחלה.

• הוסף לסימניות
ראיתי את התמונות ש @עפיפית העלתה ולדעתי שתי התמונות התחתונות של הכלה והתינוקת הרבה יותר יפים בלי הרקע המלאכותי. כשמוסיפים רקע מלאכותי לפעמים את לא בטוחה אם הילד עצמו בבינה או אמיתי :LOL:
אבל אני מאמינה שזה ישתפר ובהמשך עוד כמה חודשים זה יהיה הרבה יותר איכותי ואמין. מה לעשות, מקצועות רבים מתייתרים בעידן הבינה, מקצוע הצילום הוא רק ההתחלה.
במקרה היא בחרה רקע לא הכי
אבל אםאתה מלביש נכון ומביא רקע תואם יוצא דברים עוצרי נשימה

• הוסף לסימניות
זה תלוי מאד.
צריך לדעת לשחק עם זה, ולבקש בפרומפטים מוצלחים (תאורה, עיבוד וכו)
אבל מי שיודע לעבוד עם זה - מוציא דברים מדהימים.

• הוסף לסימניות
בעיני הלוקיישנים הספציפים, והרקעים של הסטודיו אכן הופכים מיותרים
אבל עדיין התפיסה של הדמויות עצמן, עם תאורה נכונה ומיקוד נכון, כן צריכה מקצועיות.
אפשר כמובן לבקש מהבינה לשפר תמונות לא מקצועיות, אבל זה כבר לא ממש התמונה כמו שצולמה.

• הוסף לסימניות
בעיני הלוקיישנים הספציפים, והרקעים של הסטודיו אכן הופכים מיותרים
אבל עדיין התפיסה של הדמויות עצמן, עם תאורה נכונה ומיקוד נכון, כן צריכה מקצועיות.
אפשר כמובן לבקש מהבינה לשפר תמונות לא מקצועיות, אבל זה כבר לא ממש התמונה כמו שצולמה.
ומי אמר שצריך בדיוק את התמונה שצולמה?
אני לא חושבת שזו הנחת יסוד שאי אפשר להתווכח עליה...

• הוסף לסימניות
אני מסכימה בהחלט שזה מאבד את האותנטיות של התמונה. לי בתור צלמת חובבנית כמה שזה יפה זה הפריע לי קצת. כי התמונה מאבדת את הרגש שיש בתמונה רגיל. מין תחושה מלאכותית. לכן ההתלבטות שלי כשפעם הבאה אני יירצה לצלם האם אני ישתמש בזה או לא.... וכומבן שאת הרקעים האלה עשיתי בדקה ושהתחלתי לשבת על זה לעומק יצא דברים מאד יפים. זה רק דוגמא לבסיס-כשלא צריך לדעת כלום וזה לוקח שניה...

• הוסף לסימניות
הצילום הוא לא רק התמונה שמתקבלת בסוף.
יש כאן גם את החוויה של יום הצילומים עצמו בנוסף צילומים מבטאים ומעבירים את הרגש והאופי של הילדים
בינה מלאכותית יכולה אולי לייצר תמונה יפה, אבל היא לא יכולה ליצור את הרגע עצמו.
לא סתם צילומי לייפסטייל אותנטיים הפכו לכל כך מבוקשים. אנשים מחפשים היום פחות תמונות “מושלמות” ומבוימות, ויותר זיכרונות אמיתיים-רגעים שמספרים סיפור ומשקפים את החיים כפי שהם.
בסופו של דבר, התמונות הן לא רק תוצאה ויזואלית. הן תיעוד של חוויה-וזה משהו שבינה מלאכותית לא יכולה להחליף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה