התייעצות כמה זמן מחכים לתשובה אחרי פגישה?

• הוסף לסימניות
בעיניי עד 12 בבוקר למחרת הפגישה לגיטימי להחזיר תשובה. אחכ זה כבר עינוי הדין (מניסיון מר). ואם יש צורך במחשבה נוספת/התייעצות עם גורם שלישי, יש להבהיר היטב דרך השדכן מה הצפי למתן תשובה (וגם עדיף להסביר ברחל בתך הקטנה את הסיטואציה והכיוון) ובשום אופן לא לחרוג מזה. הצד הממתין לפעמים לא אוכל ולא ישן… ובודק את הטלפון כל רגע ודופק לו הלב והוא לא מתפקד. ובכל אופן טיפ הזהב הוא שאם יש התלבטות אפילו כלשהי, המשמעות היא שיש סיכוי שאתה רואה בבנאדם השני כחתנך/כלתך לכל החיים. אנחנו מחכים ככ הרבה להצעה מתאימה, מבררים, עושים פגישות, וכבר זה זרם והיה רלוונטי (אחרת לא הייתה התלבטות), אז למה לוותר?! אם יש ספק - לצאת שוב. ההימור של פסקל - הרווח הפוטנציאלי הוא אינסופי (זוגיות, נישואין, משפחה, חיים שלמים) וההפסד הפוטנציאלי הוא מזערי (לבזבז ערב). והבן היטב.

• הוסף לסימניות
מה שהסברתי זה שלפעמים אומרים שלדוג' עד מחר בערב תהיה תשובה ולמעשהעד אמצע הלילה לא מצליחים לתפוס את הרב...
זה נובע דווקא מכך שיש בשידוך נקודות טובות רבות שיוצרות את הדילמה, כי אם היה רק שלילי או אפילו רוב שלילי התשובה היתה ברורה

• הוסף לסימניות
חייבת לספר מעשה שקרה לחברה שלי
היא היתתה באמצע פגישות מתקדמות וממש לא היה ברור לה שהיא ממשיכה ובדיוק אחרי הפגישה הרביעית הסבתא נפטרה והיא הייתה עסוקה עם זה
והכי לגיטימי שלא עונים תשובה
הבנתי ממנה שעוד בזמן של הלוויה של הסבתא השדכנית התקשרה להגיד לה תשובה מהבחורה שזה חיובי ולחצו עליה לענות תשובה
היא אמרה שהיא רוצה לענות תשובה מתוך שיקול דעת עשו מלא נקיפות מצפון
והיא הייתה צריכ להתייעץ עם רב שלא היה זמין בסוף ענתה תשובה ודיברה על זה עם הבחור והבחור אמר שלא אמר כלום ובסוף התברר שהכל הגיע מהשדכנית
בסוף הם לא סגרו והיא הייתה פסיעה מלסגור ואמרה שעם הייתה נכנעת לשדכנית הייתה סוגרת ומתגרשת
לפעמים לא חכמה ללחוץ
מצד שיני להבהיר את הצד שלכם(בתקווה שבאמת יועבר המסר הנכון)

• הוסף לסימניות
מה שהסברתי זה שלפעמים אומרים שלדוג' עד מחר בערב תהיה תשובה ולמעשהעד אמצע הלילה לא מצליחים לתפוס את הרב...
זה נובע דווקא מכך שיש בשידוך נקודות טובות רבות שיוצרות את הדילמה, כי אם היה רק שלילי או אפילו רוב שלילי התשובה היתה ברורה
במקרה כזה כדאי לעדכן- מנסים להשיג את הרב ולא מצליחים, לכן התשובה תתעכב.
עדכון כזה יכול להוריד הרבה מתח.
ואם יש כיוון משמעותי להוריד, אז לתת תחושה כזו בשקיפות ולא לתת תחושה שהכל בסדר וברגע האחרון לומר את ה'לא' לקונית.

• הוסף לסימניות
לצערנו כשתשובה מתעכבת זה זה בדרך כלל שמנסים למרוח את הלא...
כמישהו רוצה אז התשובה תהיה מהירה
ככל הזמן עובר זה מוריד את הסיכויים ...
יש כאלה גם שמחכים שהשני יחזיר תשובה כדי לראות מה הם החזירו , ואז אם זה חיובי אז הם חושבים על אולי להחזיר גם חיובי ,ואם זה שלילי אז לפחות הם מרגישים שלפחות זה לא ירד מצידם:D

• הוסף לסימניות
יש כאלה גם שמחכים שהשני יחזיר תשובה כדי לראות מה הם החזירו , ואז אם זה חיובי אז הם חושבים על אולי להחזיר גם חיובי ,ואם זה שלילי אז לפחות הם מרגישים שלפחות זה לא ירד מצידם:D
זו נקודה חשובה,
בהחלט מצריכה סוג של חיזוק אישי חיובי, וגם כמובן חיזוק באמונה,
שהתשובה שלנו היא עצמאית ולא תלויה במה שהצד השני ישיב.
וזו לא פחיתות כבוד לענות תשובה ראשון.

אמנם, צריך בחכמה, לענות לשדכן כשמתגבשת דעה חיובית,
לא חייבים לשדר התלהבות יתירה, גם אם היא קיימת, לפני קבלת תשובה חיובית מהצד השני,
ובהחלט אפשר ליזום שיחה עם השדכן ולומר שיש צד חיובי, אבל מחכים לתשובה של הצד השני, ולפי זה נמשי להתנהל.
שדכן חכם, ידע להוציא כל צד בצורה מכובדת.

בהחלט גם תוך כדי לא לשכוח, המון תפילות, ובקשה לס"ד,
לרדת בתפילה לרזולוציות קטנות כמו: שלא נשאר במתח, שיהיה לנו מספיק חוסן ואמונה קבל כל תשובה באהבה וכו'

הצלחות!

• הוסף לסימניות
אם פעם נפגשתי ונפשגתי... כמה שנים עברו.
כמעט התארסתי איתו, אפילו הכנסתי את השמלה לניקוי יבש.
נתנו תשובה לשדכנית, וחיכינו לקביעת פגישה שלהבנתי מאופי הפגישה הקודמת ותוכנה הייתה אמורה להיות האחרונה.
אחרי שבוע(!!!) נמאס לי, אמרתי לאמא שלי להתקשר לשדכנית ולהגיד שאם אחרי שבוע אין החלטה - אז אני מבטלת את ה"כן" שלי.
השדכנית צרחה על אמא שלי שלא אומרים לא אחרי כן. שהיא כבר העבירה את הכן שלי לצד השני וכו. והשידוך ירד.

אחרי שנים (!!!) נודע לי שאח שלו התחתן באותו שבוע והשדכנית לא ראתה צורך לעדכן אותנו בפרט זה... לא מקנא בגיהינום של השדכנית הזו ומרחמת על הבחור (קבלנו ד"שים שהוא לקח את זה מאוד קשה 🫣 כל פעם שהיו לי צרות בחיים, והיו הרבה מאוד, תליתי את זה בדמעות שאותו בחור הוריד בגללי... אבל חוץ מלהתקשר לאמא שלו בערב יום כיפור שתבקש ממנו סליחה בשמי לא יכולתי לעשות כלום, ואין סיכוי שהוא קורא כאן ויסלח לי... אם הייתי נשואה לו גם אני לא הייתי כותבת פה).

אל תמרחו תשובות, גם לא אפשר להגיד מיד.
בקשו מהשדכנית שתעביר הסבר מדויק למה התשובה מתעכבת אם אתם מעכבי התשובה,
בקשו מהשדכנית הסבר לאיחורבתשובה לפני הורדה אם אתם בצד מעוכבי התשובה
.

• הוסף לסימניות
השדכנית צרחה על אמא שלי שלא אומרים לא אחרי כן.
באמת הכלל הזה חשוב מאוד,
גם אם קבעת פגישה והתברר משהו נוסף
שגורם לך לחשוב להוריד,
אל תבטלו את הפגישה,
כי זה מאוד פוגע.
אבל יש מציאות שנקראת
לחשב מסלול מחדש,
זאת אומרת אם אמרת כן וחלף שבוע,
ואת לא מבינה מה קורה אז יש פה מציאות חדשה
שדורשת שוב פעם בחירה חדשה.
ותמיד כדאי להסביר,
אם נפגשים כמה פגישות ועדיין מהססים,
אז לומר אנחנו עדיין בשלב של להכיר,
אנחנו צריכים יותר זמן.
ואם יש משהו לא ברור, לבקש הסבר.

• הוסף לסימניות
אחרי שנים (!!!) נודע לי שאח שלו התחתן באותו שבוע והשדכנית לא ראתה צורך לעדכן אותנו בפרט זה... לא מקנא בגיהינום של השדכנית הזו ומרחמת על הבחור (קבלנו ד"שים שהוא לקח את זה מאוד קשה 🫣 כל פעם שהיו לי צרות בחיים, והיו הרבה מאוד, תליתי את זה בדמעות שאותו בחור הוריד בגללי... אבל חוץ מלהתקשר לאמא שלו בערב יום כיפור שתבקש ממנו סליחה בשמי לא יכולתי לעשות כלום, ואין סיכוי שהוא קורא כאן ויסלח לי... אם הייתי נשואה לו גם אני לא הייתי כותבת פה).
רק שלא יהיה לכם נקיפות מצפון...
לדעתי גם בחור שאח שלו מתחתן באותו שבוע, להמתין שבוע מלענות תשובה זה מוגזם מאוד
(כשאח שלי התחתן, אפשר לחשוב עד כמה הייתי עסוק... אפילו ביום של החתונה שלו היה לי זמן פנוי...)

• הוסף לסימניות
בגלל שלכל מטבע יש שני צדדים אז המעט שאפשר לעשות זה גם אם לדוגמא אחרי 3 ימים הבחור/בחורה לא החליטו - לעדכן את הצד השני שהוא מחכה להתייעצות ולכן עדיין אין תשובה. ואז אולי הצד הראשון יוריד כבר לבד.
אבל לא להשאיר לגמרי בלי תשובה ולא רק כשיש תשובה סופית לעדכן.

• הוסף לסימניות
אם פעם נפגשתי ונפשגתי... כמה שנים עברו.
כמעט התארסתי איתו, אפילו הכנסתי את השמלה לניקוי יבש.
נתנו תשובה לשדכנית, וחיכינו לקביעת פגישה שלהבנתי מאופי הפגישה הקודמת ותוכנה הייתה אמורה להיות האחרונה.
אחרי שבוע(!!!) נמאס לי, אמרתי לאמא שלי להתקשר לשדכנית ולהגיד שאם אחרי שבוע אין החלטה - אז אני מבטלת את ה"כן" שלי.
השדכנית צרחה על אמא שלי שלא אומרים לא אחרי כן. שהיא כבר העבירה את הכן שלי לצד השני וכו. והשידוך ירד.

אל תמרחו תשובות, גם לא אפשר להגיד מיד.
בקשו מהשדכנית שתעביר הסבר מדויק למה התשובה מתעכבת אם אתם מעכבי התשובה,
בקשו מהשדכנית הסבר לאיחורבתשובה לפני הורדה אם אתם בצד מעוכבי התשובה
.
עצוב
הוא לא סיפר בפגישות שאח שלו מתחתן?

• הוסף לסימניות
בלת"ק
בעיני זה לא מוסרי ולא אנושי להעלם אחרי פגישה אפילו להלנת לילה אלא אם כן מסכמים מראש.
מותר לענות גם אחרי חודש אבל יש לעדכן על כך.
התנהגות תקינה היא כזו שאחרי הפגישה, עד סוף היום או עד לאחר הצהרים למחרת= תלוי בזמן הפגישה, יש דיבור בין הצדדים או באמצעות השדכן- הדיבור לא חייב להיות תשובה אלא עדכון: אני זקוק/ה לעוד כמה שעות/ימים ואעדכן.
זו לא משא ומתן על רכישת מכונת כביסה שאפשר להעלם, אפילו במשא ומתן מתקדם על נכס זה לא נורמלי.
בקיצור התעלמות ללא דיבור זו התנהגות לא נאותה בלשון המעטה (ולא בגלל החרוז...)!

• הוסף לסימניות
מכיר מקרוב סיפורים של המתנות נורא ארוכות, בעיני (בעיני הנפגש! לא בעיני המתבונן...) העניין הוא מורכב מכדי להביע דעה בכמה שורות, אבל לדעתי הצד שממתין צריך לחשוב גם מה יהיה עוד חודש ולא רק על ההרגשה הרעה שיש עכשיו, במקרים רבים יש איזשהו יצר לשבור את הכלים בגלל ההתנהלות, וכל מיני - פתאום זה נראה לי לא מתאים וכו' וכו', אבל אחרי חודש שוכחים את זה ועולות השאלות למה לא חיכיתי עוד קצת זמן, למה לא הייתה לי סבלנות, הייתי מחכה עוד קצת ואז או שזה היה מסתדר או שזה היה יורד בצורה מסודרת. ולא צריך למהר לשבור את הכלים, ואני מדגיש "גם כדי להבין שזה לא מתאים צריך זמן" ופעמים רבות הזמן הזה משתלם כדי שאחר כך הסיפור יהיה ברור יותר לשני הצדדים.

(כותב את דעתי בתור הצד שהמתין ולא בתור הצד שרוצה שיבינו למה הוא מתמהמה!!! ואני לרגע לא ממעיט בחשיבות הגדולה של התחשבות במה הצד השני עובר, רק מציע עוד נקודה למחשבה)
בחיים ובפרט בשידוך, סבלנות תמיד משתלמת.

• הוסף לסימניות
מכיר מקרוב סיפורים של המתנות נורא ארוכות, בעיני (בעיני הנפגש! לא בעיני המתבונן...) העניין הוא מורכב מכדי להביע דעה בכמה שורות, אבל לדעתי הצד שממתין צריך לחשוב גם מה יהיה עוד חודש ולא רק על ההרגשה הרעה שיש עכשיו, במקרים רבים יש איזשהו יצר לשבור את הכלים בגלל ההתנהלות, וכל מיני - פתאום זה נראה לי לא מתאים וכו' וכו', אבל אחרי חודש שוכחים את זה ועולות השאלות למה לא חיכיתי עוד קצת זמן, למה לא הייתה לי סבלנות, הייתי מחכה עוד קצת ואז או שזה היה מסתדר או שזה היה יורד בצורה מסודרת. ולא צריך למהר לשבור את הכלים, ואני מדגיש "גם כדי להבין שזה לא מתאים צריך זמן" ופעמים רבות הזמן הזה משתלם כדי שאחר כך הסיפור יהיה ברור יותר לשני הצדדים.

(כותב את דעתי בתור הצד שהמתין ולא בתור הצד שרוצה שיבינו למה הוא מתמהמה!!! ואני לרגע לא ממעיט בחשיבות הגדולה של התחשבות במה הצד השני עובר, רק מציע עוד נקודה למחשבה)
בחיים ובפרט בשידוך, סבלנות תמיד משתלמת.
לגיטימי לגמרי.
לפעמים אבל זה מקרר את הצד השני אבל זה חלק מיזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה