כמה זמן צריך לשמור חשבונות ישנים?

• הוסף לסימניות
בימינו, כשכל בית הופך למשרד בזעיר אנפין, וכמות הניירת המתקבלת בדואר מחייבת אפילו אנשים שאין להם חוש טכני בסיסי להיות מסודרים ולתייק הכל. רציתי לשאול:

כמה זמן צריך לשמור:
חשבונות חשמל, מים, גז, טלפון, סלולארי, קופ"ח וכו'?
תלושי משכורת וטפסי 106?
פוליסות ביטוח ודפי פירוט של חברת הביטוח?
דפי חשבון של הבנק? פירוט פעולות בחברת האשראי?
מסמכים רפואיים?
וכן הלאה.

אבקש תשובה מגורמים מוסמכים בלבד ולא ע"פ השערות. אין לי חשק לזרוק מסמך שאצטער עליו אחר כך ומצד שני אין לי חשק להפוך את הבית למחסן ניירת.

תודה מראש!

• הוסף לסימניות
אלו ההנחיות של היועצים הפיננסיים אש-לידור. בערב פסח האחרון נהגתי כהמלצותיהם ודיללתי מאד את קלסרי המסמכים שתפסו מקום רב.

קבצים מצורפים

• documents.pdf
    KB 58.6 · צפיות: 40
  • הוסף לסימניות
ממש תודה רבה! קיבלתי תשובה הרבה יותר טובה ממה שציפיתי לקבל!

• הוסף לסימניות
דרך אגב,
היום אפשר בהרבה מקומות לקבל חשבונית למייל, ואז עושים במחשב תיקיה לכל החשבונות ובפנים תיקיה נפרדת לכל דבר.
ככה אפשר לשמור זאת גם שנים... בלי ניירת.

• הוסף לסימניות
לא כדאי לזרוק תלושי שכר, אני שמעתי שצריך זאת לחישוב הפנסיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ריבק;758338:
לא כדאי לזרוק תלושי שכר, אני שמעתי שצריך זאת לחישוב הפנסיה.
טופס 106 של כל שנה אמור להספיק גם לזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה