דרוש מידע כמה כסף נותנים מתנה לחתונה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני לא מסתכל על עלות של המנה
זה לא אומר שאם המנה היא יקרה אז אתן יותר ואם זה זול, אז פחות. אני נותן מתנה לידיד או קרוב משפחה לחתונה - לא תשלום על המנה.
ויש הרבה חתונות שאני אגיע ולא אתן כלום
אבל ברור לך שאם החתונה הייתה באולם סטייל ארמונות חן, אז כלל לא הייתי מתלבט.

• הוסף לסימניות
אבל ברור לך שאם החתונה הייתה באולם סטייל ארמונטת חן, אז כלל לא הייתי מתלבט.
ברור לי שגם אם האולם היה סטייל נוסח הדודאים או יותר ברמה - גם לא הייתי מתלבט

• הוסף לסימניות
לא לשכוח שבגני אירועים יוקרתיים יש גם מלצר אישי לכל שולחן והשירות ברמה מעל
ולכן הלכתית צריך לתת טיפ למלצר כמקובל (50 בערך)

• הוסף לסימניות
בדרך כלל אינני נותן מעטפות, כפי הנהוג אצלנו האשכזים,
אבל אם החתונה היא של "אברך" רציני שיושב ולומד, ומשפחתו חיה בדחקות, והוא עושה הכל הכי פשוט,
דווקא שם אשתדל לתת מעטפה כפי יכולתי.

• הוסף לסימניות
לגמרי. לצערנו באולמות הפשוטים והזולים השירות בד"כ מתחת לכל רמה כך שאין חיוב וגם לא מצפים לזה
זה מה ששאלנו מורה הוראה, זה כמו במסעדה מבחינת המקובל במקום..

• הוסף לסימניות
הסוגיה של הכסף לא פשוטה ובהחלט כשלא מקובל לתת זה מובן אם לא תתן. אבל זה מכבד וזה יפה מאד ויעריכו מאד במיוחד מי שלא מצפים ממנו...
אם השאלה היא כמה אז בפשטות בין 100-200 למשתתף בתור התחלה והשמיים הם הגבול...
נתקלתי בחתונה שאחד הצדדים לא חרדי והם הלכו על המקום הכי יוקרתי לחרדים בגוש דן (הדר דימול) בלית ברירה באיזון בין חרדים לחילונים.. אני לא חושבת שהם ציפו לכיסוי מלא של המנות היקרות (והכסף הולך לאולם ולא לזוג לידעתכם אצל הספרדים. החתונה אמורה לממן את עצמה ומה שנשאר ההורים לוקחים על עצמם. זה המצב במחוזותינו)
הייתי בארוע של קרוב במקום שכל מנה עלתה 400 שקל... הייתי לבד ושמתי 250 שקל. זה המקסימום שהייתי מסוגלת ולא חושבת שחיכו ליותר. כן ושמנו טיפ (מכולם)

• הוסף לסימניות
לא מכיר אשכנזים שעושים בגן אירועים שמצפים שיביאו להם מעטפה
ואם בכל זאת החלטת להביא להם מהאיזור ה-200 ומעלה נראה כבר מכובד

• הוסף לסימניות
המעטפה בציבור האשכנזי זה לכבד וכמתנה לזוג או אם מודגש על המעטפה להורים
אם זה בגן אירועים מפואר ז"א שהם רגילים שבאירועים כאלה שמים מעטפה לאירועים שהולכים כן כן גם אשכנזים שמשקיעים בחתונה מצפים למעטפות לא רק הספרדים
וביום למחרת החתונה ההורים כבר יודעים בדיוק מי נתן וכמה אז זה תלוי בכמה אתה רוצה להשקיע ולהרשים
וגם מה מידת הקשר שלך לזוג / להורים
אצלינו ה"אשכנזים" אז באירוע של חברה אז 300+ לזוג אם זה עסקים משפחה מינימום 500++++ והשמים הם הגבול כמובן כל אחד לפי יכולותיו והרצון להעניק ולהראות השתתפות

• הוסף לסימניות
מכירים אשכנזים רגילים שאין להם
שעושים אירוע מפואר בגן אירועים?
(שקונקורד קטן עליו...)
אני לא.
בכל מקרה, האשכנזים שאני מכירה שעשו אירוע מאוד מפואר
זה אנשים שיש להם הרבה כסף
והם ממש לא מצפים ולא בונים על המעטפות
אלא רוצים לערוך אירוע יוקרתי ויפה
שאנשים לא ישכחו את החתונה שלהם
בכל מקרה
אני כאשכנזיה לאירוע בסגנון כזה אביא מתנה לזוג, וממש לא כסף
(תלוי ברמת הקשר או צורך לכבד אבל בסגנון 50 -200 ש"ח ולא יותר. שוב אני עונה כאברכית)
עונה כאשכנזיה
נראה לי שזה ההבדל....

• הוסף לסימניות
בלת"ק

אם זו הייתה חתונה ספרדית ואתה היית כזה.. הייתי אומרת לך- שים 200 ש"ח על מנה ואין מה לעשות (חופשי זה יכול להגיע ל1000 אם אתה מביא איתך את האישה והילדים.. מה שקורה אצלינו בעצם)
אבל זו חתונה אשכנזית וגם אתה כזה... ואלו הכללים. ואין שום סיבה שתעקוף אותם. ותחליט להיות נחמד ולשים מעטפה.
זה לא מקובל- והוא לא מצפה ממך.
תבוא, תהנה תשמח. (גם תִּשמח וגם תְּשמח) על הדרך תאכל בכיף ותלך לך לשלום.
בשעה טובה שיהיה!

• הוסף לסימניות
ההסתכלות האשכנזית היא הפוכה
בעל השמחה מפנק את המוזמנים
ולא המוזמנים מממנים את הסטייל של בעל השמחה …
אבל בשעת הדחק ניתן להקל ולהביא מעטפה:p
באולמות האשכנזים האוכל לא אכיל,
איפה הם ואיפה לפנק

• הוסף לסימניות
היום כבר מביאים 200,
כי המנות נורא התייקרו.
לפני כמה שנים הייתי נותנת 150-180.

• הוסף לסימניות
אפשר לסכם את זה ככה: (מהכרות קרובה יחסית)
אשכנזים שמחתנים באולמות המפוארים (דימול וכד')
לא מצפים מהשכן/אחיין אברך דלפון לתת מתנה מכובדת..
הם כן מצפים, מהחברים/מהמשפחה מהסגנון שלהם, שיתנו ויכבדו ,
וכמו שאמר @תילתן יש להם ספר זיכרונות עתיק יומין, שבו הם כותבים מה קיבלו בחתונות שלהם, ופחות או יותר הם יתנו את הסכום שהם קיבלו.....

נ.ב. גם אצל האשכנזים בחברות מסוימות יש לחץ חברתי על חתונות מפוארות...
והם ממש לא תמיד מסוגלים לשלם את החתונה המפוארת שהם מזמינים אליה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.