מידע שימושי כמה כפות/כוסות יש בחבילת פודינג?

• הוסף לסימניות
יש לי אריזה של קילו, איך אדע מהי כמות של חבילה רגילה?

דחוף לי, הבת שלי כבר מחכה להכין את העוגה לכבוד שבת :)

• הוסף לסימניות
אני הולכת לפי 4 כפות גדושות

• הוסף לסימניות
יש שלישית שתכריע?

:)

• הוסף לסימניות
אחותי עשתה מחקר בנושא...
התוצאה: כוס ח"פ פחות כף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;670060:
יש שלישית שתכריע?

:)
6 כפות! בדוק.
icon14.gif

• הוסף לסימניות
אני השלישית שתכריע אם זה עדיין אקטואלי, 6 כפות!!!

• הוסף לסימניות
6 גדושות או שטוחות? :confused::eek::eek::(

• הוסף לסימניות
תקני דחוף משקל מטבחי :)
80 ג'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;670078:
תקני דחוף משקל מטבחי :)
80 ג'

באמת מומלץ, שווה כל שקל, אני קניתי הכי פשוט באיזה 20 ש"ח בערך ומשמש אותי ממש הרבה.

• הוסף לסימניות
ב-20 ש"ח?! איפה מוצאים כזה דבר?
אני מאד רוצה לקנות, וכל אלה שאני רואה זה מ80 ש"ח ומעלה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;670227:
ב-20 ש"ח?! איפה מוצאים כזה דבר?
אני מאד רוצה לקנות, וכל אלה שאני רואה זה מ80 ש"ח ומעלה..

קניתי ב"הסטוק" בביתר

• הוסף לסימניות
אני קניתי בפוקס ברבי עקיבא ב30 ש"ח

• הוסף לסימניות
תודה עזר לי מאוד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

התחייבתי להכין קינוח למפגש כלשהו.
רציתי חלבי, כי אם האוכל חלבי, אז למה לא?
רציתי לא שגרתי, אבל גם לא משהו יותר מדי דרמטי באי השגרתיות שלו....

לא הייתי צריכה לחשוב הרבה.
אני אוהבת אלפחורס.
מאוד.

בחנות החד פעמי נתקלתי בכוסות קינוח שלושה חלקים. כוס שמעליה מתלבש כוס נמוך שנכנס לתוכו ומכסה. הוא נקרא גביע קינוח 2 קומות.
חיפשתי ברשת כדי שתבינו במה מדובר.

האמת שאאל"ט עלה כאן בפורום מתכון כלשהו עם כוס כזו בחצי שנה האחרונה.

בקיצור,
קניתי את הכוסות האלו והחלטתי להכין עוגית אלפחורס לחלק העליון ומוס אלפחורס לתחתון.
IMG_9901_682x1024.jpg
את העוגיות הכנתי מהמתכון שלי לאלפחורס

כמובן שצריך להקפיד שקוטר עוגיות יהיה כזה שיכול להכנס לכוס העליונה. [ויש לקחת בחשבון שהעוגיות מתפשטות באפיה]
אחרי שהכנתי עוגיות ושלחתי למקפיא בינתיים, הכנתי מוס.

לכמות שאני הייתי צריכה השתמשתי בכמות גדולה. כאן אתן חצי כמות שתספיק ל-25-30 כוסות בערך. [תלוי כמה תמלאו בכל כוס]

פירורי ביסקויט בטעם קרמל

500 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם אבקת סוכר
1.5 קילו גבינה לבנה 5%
1 פודינג וניל
1 פודינג ריבת חלב
1 כוס ריבת חלב
1 כוס קוקוס
2 שוקולד חלבי לבן מומס ב-2 כפות שמן.
חלב לפי הצורך

לזריה על המוס- קוקוס מקורמל

שמים בערך כף פירורי ביסקויט בכל כוסית. אם לא השגתם ביסקויט בטעם קרמל אפשר גם רגיל?
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצף יציב. נזהרים מהקצפת יתר כדי שהשמנת לא תתפרק לחמאה.
מוסיפים גבינה ושוקולד לבן מומס. מערבבים היטב.
מחלקים ל-2
לחלק אחד מוסיפים פודינג וניל וקוקוס, ולחלק השני פודינג ריבת חלב וריבת חלב.
מוסיפים חלב לתערובות לפי הצורך כדי שהתערובות תהיינה יציבות אבל לא נוקשות מדי כדי שיהיה אפשר לזלף אותם לכוסיות.
מעבירים לשקיות זילוף וממלאים בכל כוסית מתערובת ריבת החלב ומתערובת הקוקוס. לתערובת הקוקוס נצטרף גדול יחסית כדי שהקוקוס יוכל לעבור דרכו ולא יצור "פקק" של הצטברות קוקוס מעל החור.
מפזרים קוקוס מקורמל.

שמים לב לא למלא מעבר לגובה של כחצי מגובה הגביע כדי שיהיה מקום לחלק העליון עם העוגיה באופן שלא יגע במוס. אצלי המוס אמנם אל נגע בכוסית העליונה אבל הצטערתי שלא שמתי קצת פחות מוס בכל כוס.

מכסים בחלק השני של הכוס ומכניסים עוגית אלפחורס לכל שקע. מכסים במכסים.

שורים בהקפאה לתקופה ארוכה ובמקרר כשלושה ימים
מוציאים ההקפאה כחצי שעה לפני ההגשה

IMG_9900_682x1024 (1).jpg

IMG_9899_682x1024.jpg
עוגה חדשה. מהיום.
איכשהו, ברוב העוגות המשובחות, השכבה העליונה כהה- גנאש, שוקולד כהה, קרם כהה כלשהו. ברוב העוגות אמרתי, שלא תביאו לי כאן עוגות עם ציפוי בהיר ותגידו "טעית". אז ברוב.

בעצם, אתחיל מהתחלה.

אתמול התקיים כאן קורס של נערות.
נשארתי עם כמות של שוקולד לבן - פרווה, שהמסתי.
הוא התקשה, כמובן.
שמרתי אותו במקרר. וזה, אגב, מה שאני עושה עם שוקולד מומס מיותר שנשאר לי מכל מיני. הוא לא מתקלקל [להרבה זמן] ותמיד אפשר להמיס מחדש.

היום, כשפתחתי את המקרר להכניס אליו ממה שהכנתי לשבת, נזכרתי בקופסא שם השוקולד הזה והחלטתי להשתמש בו.

תחילה חשבתי להכין את הבראוניס פיסטוק הרגילים שלי עם הציפוי הלבן, אבל נזכרתי שיש כבר בראוניס לשבת.
אז צריך משהו אחר.
בארון יש קופסא של חמאת בוטנים- אבל דווקא רציתי לגוון, וחמאת בוטנים, אצלינו, זה הכי לא גיוון שיש. אז לא, להתראות לך חמאת הבוטנים, ניפגש בעוד שבוע, שבועיים.

האמת, שההיצע היה די דל. כי אחרי פסח עדיין לא התמלאו הארונות במטבח.

בסוף ראיתי קופסא של טחינה גולמית. לא, לא רציתי להשתמש בה, אותה הייתי צריכה בשביל להכין טחינה לשבת. אבל זה כבר הוליד רעיון. חלבה.

וזהו.
כך קמה והיתה העוגה הזו.
לתפארה.
IMG_9686_682x1024.jpg

ממליצה ממש להכין אותה.
היא קלה מאוד להכנה.
אין צורך במיקסר.
נפרסת מעולה.
יפה.
והעיקר-----טעימה.

ואם אתם לא אוהבים חלבה או רוצים להיות יותר בלא גיוון שלנו, אז אפשר להמיר ממרח חלבה לחמאת בוטנים. או קרם נוגט.

תבנית חד פעמית ענקית

לשכבת הבצק
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

לערבב לבצק שאפשר לדחוס בקלות. לדחוס בתבנית ענקית מרופדת בניר אפיה

לשכבת הקפה:
2 ו 1/4 כוסות סוכר דמררה
3/4 כוס סוכר לבן
1.5 כוסות שמן
5 ביצים
3 כפות שטוחות קפה נמס במעט מים רותחים
3 סוכר וניל
3 ו 3/4 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה

לערבב היטב ולמרוח מעל לבצק

180 מעלות 35 דקות להתייצבות והשחמה נאה. משך האפיה תלוי תנור ועוצמתו אז תעקבו אחרי העוגה כבר אחרי 30 דקות. היא צריכה להיות רכה אבל יציבה ושזופה מאוד.

ציפוי:
250 גרם שוקולד צ'יפס לבן פרווה
1/2 כוס קרם חלבה
150 גרם חלבה

ממיסים יחד שוקולד וקרם חלבה. מורחים על העוגה.
מפזרים חלבה מפוררת.

מקררים היטב להתקשות של הציפוי ופורסים. אם הקפאתם להתקשות חשוב להפשיר חלקית כדי שהציפוי לא ייסדק בפריסה
ומחביאים מהר

IMG_9687_682x1024.jpg

ורק בקשה קטנה.
הערב הזה ייזכר לעולם כערב של טרגדיה.
45 נשמות שעלו למעלה באסון מירון לפני 4 שנים.
מבוגרים, צעירים, ילדים, מכל העדות והפלגים.
ת.נ.צ.ב.ה

אז אם תכינו אותה, את העוגה הזו, כוונו בברכה שתברכו עליה שתהיה לעילוי נשמתם הטהורה של נספי מירון תשפ"א.
יהי זכרם ברוך.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה