כמה לדעתכם הוצאות המזון לנפש במשפחה חרדית ממוצעת לחודש?

כמה לדעתכם הוצאות המזון לנפש במשפחה חרדית ממוצעת?

• 1000 – 1200 ₪.

הצבעות: 63 18.9%
  • 800 – 1000 &.

הצבעות: 78 23.4%
  • 1200 – 1400 &.

הצבעות: 31 9.3%
  • בסיס 2000 + 600 – 800 &.

הצבעות: 64 19.2%
  • בסיס 1500 + 600 – 800 &.

הצבעות: 23 6.9%
  • בסיס 1500 + 400 – 550 &.

הצבעות: 45 13.5%
  • אחר – נא לפרט בתגובה.

הצבעות: 34 10.2%

• סה"כ מצביעים
    334
  • הסקר נסגר .
  • הוסף לסימניות
לחודש
בסיס: סכום מינימלי, הוצאות זהות פחות-או-יותר למשפחות קטנות או גדולות, והשאר בהתאם למספר הנפשות.

מטרת הסקר – עבור אנשי מקצוע חרדיים בתחום הייעוץ הכלכלי, במטרה לבדוק מהי רמת המודעות הכלכלית בציבור החרדי.

תודה מראש לכל העונים והמגיבים!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא כ"כ הבנתי את האפשרויות. ממליצה לנסח מחדש באופן בהיר יותר.
ומה מטרת הסקר? איך אתה בודק את רמת המודעות הכלכלית?
יש המון משתנים מאוד משמעותיים כמו גילאי הילדים, אם כולם אוכלים בבית (ישיבות, מעון, עבודה... ), כשרויות מחמירות, תזונה מיוחדת (גלוטן, בריאותי, פליאו...)
בנוסף, מה כלול באוכל? חד"פ? מוצרי ניקוי? נרות? וכו'.
לדעתי בלי הספציפיקציות האלה התשובות לא יתנו מידע אלה סתם טווח של מספרים (בין 300 ל1200 לנפש לחודש)

• הוסף לסימניות
ומה מטרת הסקר? איך אתה בודק את רמת המודעות הכלכלית?
הם בנו פילוח ממוצע מסודר לפי נתונים הקיימים מליווי של אלפי משפחות ממנעד רחב מאד של קהילות וסגנונות.
לכאורה יש צדק רב בנתונים שלהם, והבדיקה היא האם התשובות תהיינה תואמות. בכך הם יבדקו את עצמם ואת הציבור.
יש המון משתנים מאוד משמעותיים כמו גילאי הילדים, אם כולם אוכלים בבית (ישיבות, מעון, עבודה... ), כשרויות מחמירות, תזונה מיוחדת (גלוטן, בריאותי, פליאו...)
אני נזכר באימרה החושפת כי פלוני טבע למוות בבריכה שממוצע העומק שלה 65 ס"מ...
אבל אין מה לעשות, האפשרות היחידה היא ממוצע, ובסופו של דבר - היא לא חוטאת הרבה לאמת.
בנוסף, מה כלול באוכל? חד"פ? מוצרי ניקוי? נרות? וכו'.
שאלה טובה.
אינני יודע אם יש תשובה ברורה על כל מוצר, אבל באופן כללי יש את תחום המזון - בשונה מנסיעות / ביגוד / חוגים ולמידה / דיור וכדו'.
אני מחושבת ויודעת בדיוק מה הוצאות האוכל של ואין תשובה נכונה עבורי
התשובה עבורכם היא: 'אחר - נא לפרט בתגובה'.
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
זה משתנה ממשפחה אחת לשניה.יש משפחות עם 13 נפשות וקונים רק את הבסיס .ויכולים להסתדר עם 13 אלף.ותלוי בהרבה נתונים.אם ההורים נתנו בזמנו דירה מלאה.לא חושבת שאפשר לקבוע ככה.

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו כאן
יש הרבה חורים בסקר הזה
מזון בלבד? או כולל כל מוצרי הצריכה שיש בצרכניה? (חד פעמי חומרי נקיון וכו')

מה זה בסיס? לנפש או לזוג?

ולמה אין פחות מ800 שח לנפש
לפי החישוב שלי יש משפחות שמצליחות להגיע לפחות מזה

לכמה זמן?
ליום?
בין 100 ל50
בחודש תכפילו ב30 פלוס איזה 500 לשבתות
הוא שאל לנפש
500 לשבת זה לא נראהלי לנפש....

• הוסף לסימניות
.

התשובה עבורכם היא: 'אחר - נא לפרט בתגובה'.
תודה רבה.
ניסיתי להגיד ככלל, ולא כמקרה פרטני שלי, שלמרות שאני מאופסת ואני לא מאוד חריגה בנוף(פחות מ3000 לזוג +4) אין תשובה שמתקרבת להוצאות של אנשים כמוני ואולי כדאי להוסיף אופציה.
ככלל, התגובות פה מוכיחות מה שכתבתי לעיל שהסקר לא מובן

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים, אגיב לכולכם יחד.
ראשית, אין ספק - והתכוננתי לכך - שהסקר מחורר. אין אפשרות לערוך סקר על עניין שכזה באופן מקיף ומפורט גם יחד.
אבל -
ביקשתי אך ורק ממוצע!
וגם -
אף אחד לא מבסס נתונים בהסתמך עליו, אלא כחלק ממכלול מאד מגוון ורחב של הכרת השטח לעומק.
אתן מעט רקע:
יש לי ידיד ש[הוא ראש כולל, ובשעות הערב הוא] במקצועו יועץ כלכלי. הוא ועוד אחרים בונים מערכות נתונים ברורות ומסודרות, מתוך הכרת השטח על ידי מפגשים יומיומיים עם משפחות במצבים שונים - מכל הבחינות. יחד עימם עובדים גבאי צדקה מנוסים וותיקים, ומסקנותיהם באות לידי ביטוי בשטח בעבודתם המקצועית, ובקביעת הקריטריונים של קופות צדקה נחשבות.
כחלק מפעולות להכרת השטח אני עושה עבורו את הסקר הלז, אך לא ייקבעו כאן מסמרות.

ברור שכל אחד רגיל לחשב בצורה שונה. השתדלתי לתת אפשרויות ש - על פי נסיונו - מבטאים מצב של רבים.
המטרה - לראות מידע רב ככל היותר, בצורה המסודרת ביותר.
הבקשה - מי שמוצא את דעתו באחת האפשרויות שיסמן, ומי שלא ויכול - שיבחר באחרונה ויבאר בתגובה.
ועוד עניין:
כמובן עניין זה מתחלק על פי מגזרים וקהילות. מלכתחילה לא נכנסתי לזה, מחשש שיתפתחו דיוני השקפה. אבל עקב תגובותיכם אבקש: מי שמסכים יצרף עם דעתו את המגזר אליו הוא משתייך, ויציין אם ראש הבית יושב אוהלים או עוסק לפרנסתו.

מהי משפחה חרדית ממוצעת? כמה נפשות? זה לא רציני בלי הנתון הזה
בשביל זה יש את אפשרויות הבסיס +
אם ההורים נתנו בזמנו דירה מלאה
מה הקשר?
מזון בלבד? או כולל כל מוצרי הצריכה שיש בצרכניה? (חד פעמי חומרי נקיון וכו')
שאלה טובה.
אינני יודע אם יש תשובה ברורה על כל מוצר, אבל באופן כללי יש את תחום המזון - בשונה מנסיעות / ביגוד / חוגים ולמידה / דיור וכדו'.
לפי החישוב שלי יש משפחות שמצליחות להגיע לפחות מזה
אברכי כולל.
ניחשתי נכון?

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים, אגיב לכולכם יחד.
ראשית, אין ספק - והתכוננתי לכך - שהסקר מחורר. אין אפשרות לערוך סקר על עניין שכזה באופן מקיף ומפורט גם יחד.
אבל -
ביקשתי אך ורק ממוצע!
וגם -
אף אחד לא מבסס נתונים בהסתמך עליו, אלא כחלק ממכלול מאד מגוון ורחב של הכרת השטח לעומק.
אתן מעט רקע:
יש לי ידיד ש[הוא ראש כולל, ובשעות הערב הוא] במקצועו יועץ כלכלי. הוא ועוד אחרים בונים מערכות נתונים ברורות ומסודרות, מתוך הכרת השטח על ידי מפגשים יומיומיים עם משפחות במצבים שונים - מכל הבחינות. יחד עימם עובדים גבאי צדקה מנוסים וותיקים, ומסקנותיהם באות לידי ביטוי בשטח בעבודתם המקצועית, ובקביעת הקריטריונים של קופות צדקה נחשבות.
כחלק מפעולות להכרת השטח אני עושה עבורו את הסקר הלז, אך לא ייקבעו כאן מסמרות.

ברור שכל אחד רגיל לחשב בצורה שונה. השתדלתי לתת אפשרויות ש - על פי נסיונו - מבטאים מצב של רבים.
המטרה - לראות מידע רב ככל היותר, בצורה המסודרת ביותר.
הבקשה - מי שמוצא את דעתו באחת האפשרויות שיסמן, ומי שלא ויכול - שיבחר באחרונה ויבאר בתגובה.
ועוד עניין:
כמובן עניין זה מתחלק על פי מגזרים וקהילות. מלכתחילה לא נכנסתי לזה, מחשש שיתפתחו דיוני השקפה. אבל עקב תגובותיכם אבקש: מי שמסכים יצרף עם דעתו את המגזר אליו הוא משתייך, ויציין אם ראש הבית יושב אוהלים או עוסק לפרנסתו.

בשביל זה יש את אפשרויות הבסיס +

מה הקשר?

אברכי כולל.
ניחשתי נכון?
צר לי, אין שום ערך לסקר שכזה בלי מספר נפשות. גם אם יש בסיס פלוס או משהו. אני לא מצליחה להבין מה התועלת שאי מי רוצה להפיק מדבר כזה. מקצועי זה בטוח לא ואם זה מגיע מארגון מסודר אז חבל מאד, כי זה מוכיח על חוסר מקצועיות מוחלט.

אגב קופות הצדקה הגדולות ביעוץ שלהן מתבססות על עלות לנפש ו"יושבות" על נתונים מחקריים בדוקים. אפשר להתיעץ איתן.

• הוסף לסימניות
צר לי, אין שום ערך לסקר שכזה בלי מספר נפשות. גם אם יש בסיס פלוס או משהו. אני לא מצליחה להבין מה התועלת שאי מי רוצה להפיק מדבר כזה. מקצועי זה בטוח לא ואם זה מגיע מארגון מסודר אז חבל מאד, כי זה מוכיח על חוסר מקצועיות מוחלט.

אגב קופות הצדקה הגדולות ביעוץ שלהן מתבססות על עלות לנפש ו"יושבות" על נתונים מחקריים בדוקים. אפשר להתיעץ איתן.
יש לי סבלנות לכתוב שוב:
מדובר באנשי מקצוע, המייעצים גם לקופות הגדולות, שכחלק, חלק, חלק, חלק, [שמתם לב כבר?] מהכרת השטח, הם רוצים את הסקר הלז.
כי זה מוכיח על חוסר מקצועיות מוחלט.
זה נכתב מתוך רזומה עשיר בתחום? אחרי קורס לעניין?
אתמהה - - -

• הוסף לסימניות
אברכי כולל.
ניחשתי נכון?
ניחוש שגוי
ולא כתבתי בהודעה כמה אנחנו מוציאים
רק שלפי התחשיב שלי אם אנחנו מוציאים בשפע והסכום הוא סביב ה1000 לנפש כולל הכל (11 נפשות בלעה"ר)
אז ברור לי שיש כאלה שמוציאים פחות מ800 לנפש
בפרט אלו הצעירים שלא מכינים שבתות מלאות ולא מארחים
ו @לילי 1 בהודעתה תעיד:
ניסיתי להגיד ככלל, ולא כמקרה פרטני שלי, שלמרות שאני מאופסת ואני לא מאוד חריגה בנוף(פחות מ3000 לזוג +4) אין תשובה שמתקרבת להוצאות של אנשים כמוני ואולי כדאי להוסיף אופציה.

• הוסף לסימניות
@שקדיה
אם הבנתי נכון (ומסכימה שהנוסח לא נהיר)
אז יש פה בהחלט חלוקה לפי נפש והשאלה בכותרת היא לפי נפש.
יש שתי אופציות איך לחשב:
1.בסיס שמשותף איכשהו לכל המשפחות+כמה נוסף לכל נפש(אפשרויות 4,5,6)(לא מבינה למה זה הוכנס פה. הנתון הזה מתאים לפילוח אחרי איסוף נתונים. לא לסקר עצמו)
2.הוצאה לכל נפש(אפשרויות 1,2,3) אם אתם מוציאים 6 אלף במכולת ואתם משפחה של 5 נפשות, התשובה הנכונה תהיה 1, 1200 לנפש
@למאי נפקא מינה הבנתי נכון?

• הוסף לסימניות
יש לי סבלנות לכתוב שוב:
מדובר באנשי מקצוע, המייעצים גם לקופות הגדולות, שכחלק, חלק, חלק, חלק, [שמתם לב כבר?] מהכרת השטח, הם רוצים את הסקר הלז.

זה נכתב מתוך רזומה עשיר בתחום? אחרי קורס לעניין?
אתמהה - - -
אכן, נכתב מתוך ידע ונסיון גם בשיטות מחקר וגם ביעוץ כלכלי למשפחות. מכירה את דרכי הפעולה של הגופים המקצועיים והסקר הזה באופן שהוא נערך, לא יכול להיות אחת מהדרכים האלו.

אני יודעת שחלק מהקופות מחשבות באופן גס שמתחת להכנסה של 1500 לנפש, אי אפשר לצמצם יותר. כמובן שזה תלוי בהרכב המשפחה (3000 לזוג זה לא כמו 6000 ל4 גם אם היחס זהה)

• הוסף לסימניות
@שקדיה
אם הבנתי נכון (ומסכימה שהנוסח לא נהיר)
אז יש פה בהחלט חלוקה לפי נפש והשאלה בכותרת היא לפי נפש.
יש שתי אופציות איך לחשב:
1.בסיס שמשותף איכשהו לכל המשפחות+כמה נוסף לכל נפש(אפשרויות 4,5,6)(לא מבינה למה זה הוכנס פה. הנתון הזה מתאים לפילוח אחרי איסוף נתונים. לא לסקר עצמו) נכון, אבל מי שרגיל לראות זאת כך - כמו @אסתי H, כך יענה.
2.הוצאה לכל נפש(אפשרויות 1,2,3) אם אתם מוציאים 6 אלף במכולת ואתם משפחה של 5 נפשות, התשובה הנכונה תהיה 1, 1200 לנפש אם נראה להם שזה הממוצע והם לא חיים ברמה מדי גבוהה.
@למאי נפקא מינה הבנתי נכון?
כן.
אכן, נכתב מתוך ידע ונסיון גם בשיטות מחקר וגם ביעוץ כלכלי למשפחות. מכירה את דרכי הפעולה של הגופים המקצועיים והסקר הזה באופן שהוא נערך, לא יכול להיות אחת מהדרכים האלו.

אני יודעת שחלק מהקופות מחשבות באופן גס שמתחת להכנסה של 1500 לנפש, אי אפשר לצמצם יותר. כמובן שזה תלוי בהרכב המשפחה (3000 לזוג זה לא כמו 6000 ל4 גם אם היחס זהה)
כיון שלשתינו אין אישי, איני רואה טעם להמשיך. בעיני סביר שיש לאנשים אחרים גישה שונה, אבל זה לא אני אלא ידידי, כך שאיני מונח בעומק הסוגיה.
מי שמתאים לו [כרגע מדובר על 133 משתשמשים...] מוזמן לענות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה