כללי כמה לקחת על עימוד?

• הוסף לסימניות
רב חשוב פה בעיר קיבל את השם שלי כמעמד, בעז"ה הוא כנראה יפנה אלי לעמד ספר שלו.
לא יודע עדיין באיזה סגנון ובמה מדובר, ככל הנראה כל התוכן יגיע אלי אחרי כל ההגהות, מה שישאר לי זה רק העימוד הסופי.
אני עובד באינד', ניסיון לא גבוה אבל מוכח ברוך ה'.
בנוסף לשיקול המקצועי, יש פה את השיקול של הזכות העצומה לעבוד ממש יחד עם אותו רב והחסד עם תלמידי חכמים.

אשמח לדעת בכמה להציע לו את עבודתי - בהתאם למחירים בשוק, תודה!

• הוסף לסימניות
הסבר?
אם מדובר על עימוד רגיל - טקסט רץ עם הערות אז כמה?
אם מדובר על סגנון "ספרי קודש"/"מקראות גדולות" וכו' [מה ההגדרה של זה?]
שמדובר על טקסט מרכזי ופירושים עליו, אז כמה?

• הוסף לסימניות
תבאר איך הספר בנוי, ונוכל לעזור לך.

• הוסף לסימניות
אני עדיין לא יודע, אבל לא יודע אם שייך להגיד לרב כשיפנה אלי "אני צריך לברר כמה לקחת על כזו וכו עבודה...".
אלא אם כן, כן שיך?:confused:

• הוסף לסימניות
זה לא. טוב תלוי מי הרב. אבל אפשר לומר ששמעת את הפרטים ותתקשר לתת הצעת מחיר מסודרת.

• הוסף לסימניות
אין צורך לומר "אני צריך לברר" אפשר ורצוי לברר את כל פרטי העבודה, ואז לענות: אחשוב ע"כ ואענה לך תשובה בהמשך היום.
אני בד"כ עונה ב"אשלח הצעת מחיר מסודרת למייל" אבל תשובה זו כנראה לא מתאימה לרב, מאחר שאין לו כנראה כלל מייל.

• הוסף לסימניות
כמו שאני מכיר אותו, הוא מהאנשים הלכאורה "פשוטים" שלא עובדים במסגרת של "הצעת מחיר"...
אבל הרעיון של "אני אצטרך לחשוב על זה" יותר נשמע לי.... :)

אפשר בכל אופן לשמוע כיוונים, מה הסכומים הריאלים למתחילים+ ?
[אפילו בהנחה שדובר על עיצוב הכי הכי סטנדרטי ופשוט]

• הוסף לסימניות
כדי לענות לך צריך לפחות לדעת מה גודל הספר, כמה עמודים, אם יש הרבה הערות שוליים והאם זה כולל עיצוב כריכה, לא?

• הוסף לסימניות
ספר סטנדרטי באינדזיין. הערות שוליים אוטומטיות.
אני לוקח בדרך כלל 10 לעמוד.

• הוסף לסימניות
לכל עמוד רק לעימוד????
זה אומר ספר של 250 עמודים לדוג' 2500 ש"ח??????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נתנאל וייס;813611:
לכל עמוד רק לעימוד????
זה אומר ספר של 250 עמודים לדוג' 2500 ש"ח??????

בוודאי.
זה פרנסה או לא?!
זה לא יקח לך לפחות כמה ימים? עם תיקונים והכנה...

וממה נחיה אם נעבוד בגרושים?!

לפי חישוב של גרפיקנער מהפורום, עובד עצמאי בתחום חייב להרוויח לפחות 100 לשעה כדי לשרוד.

• הוסף לסימניות
להעריך את עצמך ולדאוג גם (קודם) לביתך

עימדת כבר בתשלום ספר רציני למישהו? כי אם כן, השאלות האלו מעידות שאתה לא מעריך את עצמך נכון. לא מתוך זלזול חלילה! מתוך דאגה להשקעה שלך, שלא תלך סתם עבור כמה גרושים. גם סופר סת"ם יודע את גודל השליחות והעבודה, אבל תפילין עולות המון, בגלל הריכוז המחשבה, נקיות ואיכות העבודה ועוד הרבה. אמנם זה לא אותו דבר, אף ששניהם קודש, אבל - תחשוב כמו בית דפוס, גם הם עושים המון עבודות (כמות שאתה רואה בשנתיים, אצלם רואים לפעמים בחצי יום!), ואינם יכולים להוזיל ולהוזיל לכל אחד.
כך שנראה לי שקודם כל תתמחר לעצמך זמן עבודה ממוצע לעימודים בסגנונות שונים לפי מחיר של נניח 100 ש"ח או 80 ש"ח לשעה, מתוך כך תהיה לך הערכה לפרוייקטים שונים. בכל מקרה לא נותנים סתם ב'שלוף' הצעת מחיר. מה שמגיע לך יגיע לך, אם לא ממנו, ממישהו אחר. מקובל וברור להגיש הצעת מחיר אחרי בדיקה של הנתונים, תוך יום יומיים (כך גם אני עושה ונוהג, אף שבהתחלה גם אני חשבתי שהלקוח יקבל רגליים קרות. נראה לי שהיו כאלו, אבל ת'אמת - ממש לא מפריע לי, שיבושם להם ושיהיו שמחים... ).
זיכוי הרבים שיש בזה - מובן, אבל אם תתחיל על כל עבודה כזו או אחרת לחשוב על זיכוי הרבים שבדבר וכמה להוזיל יותר, חבל שתצא בסוף עם טעם מר ש'לא ידעתי למה אני נכנס, וחשבתי שזה הרבה יותר קל'. בקיצור, תוזיל אם בא לך, אבל בעדינות.
בשולי הדברים. הרבה מספרי הקודש שיוצאים ממומנים ע"י תורמים כאלו ואחרים, כך שאין לך לדאוג יותר מידי ל"מאיפה הוא יביא את הכסף? ואולי אין לו?". גם המשפחה שלך חשובה לא פחות! ואתה מחוייב להם בראשונה.
אולי בשביל להכיר את ה'שוק' הזה טוב יותר ומקצועית יותר, תוכל לעשות זאת כ'מעשר כספים' על חלק מן הסכום. לדעתי זהו רעיון די טוב, שכולם יוצאים ממנו נשכרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה