כללי כמה מקובל לקחת על עימוד?

• פותח הנושא מי
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
לגבי תמחור
אנשי תג עובדים עם ספרי קודש
שהשוק שלו גדול וקשה
ונקודת התורפה היא המחיר
אנשי אינדיזיין עובדים עם כלל הספרים
ספרי לימוד קריאה ילדים וכו'
שהשוק שלו דינאמי ורווחי
והדרישה בו היא איכות לפני המחיר
כמובן לא סותר שבספרי קודש דורשים איכות אבל...
(ומנסיון שלי
לקוחות ספרי קודש כמעט תמיד מתמקחים במחיר
וספרים אחרים בד"כ המחיר הראשוני מתקבל בשלום)

לגבי העימוד עצמו
אין לי ידע בתג ולא חושבת לרכוש אותו
ובאינדיזיין אני מעמדת ספרי קודש מרובי טקסטים
זה דורש הרבה ידע ומיומנות בתוכנה
אבל זה ניתן ואפשרי גם במהירות שמאפשרת להרוויח יפה
לא משתמשים בתוכנה כמו שהיוצרים שלה תכננו אלא מתחכמים
לדוגמא הערות שוליים של אינדיזיין הם ככוסות רוח למת
אין אפשרות להשתמש בהם כלל
אבל זה לא אומר שלא ניתן להעמד הערות שוליים באינדיזיין

• הוסף לסימניות
מי שטוב בתג, יכול להרוויח סכומים נאים מאד, גם אם מדובר ב-4 ש"ח לעמוד.
באינדיזיין אי-אפשר להרוויח טוב אם מקבלים 4 ש"ח לעמוד.

• הוסף לסימניות
5 ש"ח לעמוד
אם יודעים לעמד טוב והטקסט מגיע אחרי הגהה אפשר תוך שעה וחצי לגמור לעמד את כל הספר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ורד;638297:
ובאינדיזיין אני מעמדת ספרי קודש מרובי טקסטים

אפשר לראות דוגמאות?
ברור שאפשר לעמד ספר מרובה טקסטים באינדיזיין, השאלה כמה זמן יארך, ונוחות השימוש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sr;638314:
5 ש"ח לעמוד
אם יודעים לעמד טוב והטקסט מגיע אחרי הגהה אפשר תוך שעה וחצי לגמור לעמד את כל הספר

מתי כבר יבינו כולם, שעצם העימוד לוקח רק שליש מהזמן שאותו אתה משקיע על הספר!

ישבת עם הלקוח לפגישת הכרות של שעתיים - ולא קיבלת על השעות האלה כסף.
חיכית שהוא יביא איזה קובץ חסר, והוא הגיע אחרי שעתיים - לא קיבלת גרוש על השעות האלה.

לשנות משהו קטן, לסגור שוב, לשלוח במייל לפלוני ואלמוני, וכו' וכו'. מעמד שנותן שירות כמו שצריך, צריך לקחת בחשבון שהוא לא עובר כשכיר במשרד של עימוד, אלא הוא בעל עסק שנותן שירות מלא, ושירות כזה פירושו זמן, והרבה.

זה לא אומר שאני עושה דברים בחינם. אני לוקח טבין ותקילין על שעות של תיקונים וכדו', אבל עדיין יש הרבה הרבה שעות מבוזבזות.

• הוסף לסימניות
ולעצם הענין, באופן כללי, אם אתה עובד בלבן, ואתה רוצה להרוויח לפחות כמו שכיר במשרה דומה, עם תנאים דומים, תעשה חשבון שלא יצא לך פחות מ-100 ש"ח לשעת עבודה. (ואם אתה עובד בשחור, אל תיקח פחות מ-150 ש"ח לשעה, כדי שהסיכון יהיה משתלם...)

מפאת חשיבות הענין, שבוער בעצמותי, אני מעתיק מה שכתבתי בפורום תג, לתועלת כולם.

וזה החלי בעזרת ה' וגואלי:
היושבת בגנים, חברים מקשיבים, בואו חשבון.

פעמים רבות, מעמדים הם אברכי כולל יום שלם (שאשרי חלקם!), שהעימוד אצלם הוא הכנסה נוספת, ומכאן גם ההתייחסות לנושא כולו. אם בכולל אני מקבל 1900 ש"ח, ואני מחפש הכנסה צדדית נוספת, אז גם אם על עבודה של חודש שלם בלילה אני אקבל 2000 ש"ח אני אהיה מבסוט.

זה דבר אחד.
נקודה עוד יותר חשובה ומהותית, היא ההשוואה לשכיר. כשאני אומר לאנשים שאני לוקח 80 או 100 ש"ח לשעה (תלוי בלקוח, ובסוג העבודה) הם מרימים גבה, ואומרים: "הרי גרפיקאית מקבלת לכל היותר 40 ש"ח לשעה, גם אם היא הכי מוצלחת, אז למה אתה צריך לקחת מחיר כזה גבוה לשעה?" ואף אחד לא מבין, שכדי שמעסיק ישלם לגרפיקאית שלו 40 ש"ח לשעה, הוא בעצם צריך להוציא מהכיס שלו כמעט כפול, על כל שעה שהיא נמצאת במשרד.

בואו נעשה כמה חשבונות קטנים.
שכיר, מעבר לשכר לשעה שאותו הוא מקבל, הוא מקבל מספר הטבות מהותיות, שעצמאי צריך להוציא מכיסו:

1. משרד - כל הוצאות המשרד, המחשוב, תוכנות, פונטים, ריהוט, שכירות, חשמל, ארנונא - הם על חשבון הבוס. הוא מקבל שכר נטו על העבודה, ללא שום הוצאות.

2. הפרשות מעביד -

ביטוח לאומי: מעביד משלם חצי מהביטוח הלאומי עבור העובד. העובד משלם רק חצי מהביטוח הלאומי שהוא בעצם היה אמור לשלם.
הפרשה לפנסיה: המעביד משלם את רוב ההפרשה לפנסיה עבור העובד, בעוד העובד משלם רק רבע מהסכום. (יתכן שאני טועה, והיחס הוא חצי-חצי).
הפרשה לקרן השתלמות (מי שמקבל) - שכיר מפריש רק חלק מההפרשה הכוללת לקרן ההשתלמות, בעוד המעביד משלם את רוב הסכום.
הבראה: המעביד משלם כל שנה דמי הבראה, בסכומים שיכולים להגיע ל 4000 שח ומעלה.
ימי חופשה: כל עובד זכאי לימי חופשה, על חשבון המעסיק. מספר ימי החופשה תלוי במעסיק, ותלוי בוותק (במגזר הממשלתי) אבל הוא לפחות 10 ימים בשנה.
חגים: העובד מקבל חופשה בחג, וזה על חשבון המעסיק.
ימי מחלה: כל עובד שחולה, זכאי לקבל חופשת מחלה על חשבון המעביד, עד תקרה מסויימת.

ודבר חשוב נוסף: שכיר, שמעביר כרטיס בשעה 8 בבוקר ומעביר שוב בשעה 4 אחרי הצהריים, מקבל שכר על שמונה שעות עבודה. גם אם במקרה לא הייתה לו עבודה רבה באותו יום, והוא גלש שעתיים באינטרנט, בכל מקרה הוא יקבל שכר על שמונה שעות. גם אם הוא נפגש עם לקוח נודניק ששיגע אותו חמש שעות, ולבסוף לא הזמין עבודה, עדיין השכיר מקבל כסף על אותם שעות.

יש בטח עוד כמה דברים ששכחתי.

עכשיו בואו נעבור ונראה מה קורה אצל עצמאי.

לפני שמתחילים לחשב כמה עצמאי צריך לקחת לשעה, חייביים לקחת בחשבון, שלעולם הוא לא מקבל כסף על כל שעה שהוא פותח את המשרד. לפעמים הוא חולה - ואף אחד לא משלם לו ימי מחלה, לפעמים הוא לוקח חופשה - על חשבונו בלבד, לפעמים הוא צריך לשבת עם לקוחות פוטנציאלים שמבזבזים זמן ולא מזמינים בסוף עבודה, לפעמים הוא צריך ללכת לבנק, לרואה חשבון, למס הכנסה וכדומה. הוא לא מקבל כסף על החגים, ולא על ערבי חגים. הכל הכל על חשבונו.

וכן, גם לפעמים אין לו עבודה לכל היום כולו, ויש לו איזה שעה או שעתיים שסתם ירדו לטמיון כי הלקוח הבא החליט לא להביא את הקבצים היום, אלא רק למחר.

כשתעשו חשבון, תראו שמתוך 168 שעות עבודה חודשיות (לפי 8 שעות ליום, כפול 22 יום) אם מחשבים את כל הנ"ל, לפחות רבע (ולדעתי יותר, אבל אני מוריד כלפי מטה) מהשעות הם שעות שאינם משולמות לעצמאי על ידי אף אחד.

מה שמביא אותנו ל-122 שעות עבודה לכל היותר.

ועדיין לא הגענו לפנסיה וכו'.

כעת נתחיל לחשב.
אם אני לוקח 100 ש"ח לשעת עבודה, אני בעצם מקבל הכנסה ברוטו של 12200 ש"ח בחודש. ברגע שזו ההכנסה שלי, אני צריך להיות עוסק מורשה ולשלם מע"מ, כי אני עובר את התקרה השנתית של עוסק פטור.

תורידו מזה את המע"מ, אנחנו מגיעים לסכום של 10500 ש"ח

מתוך הסכום המקורי תורידו ביטוח לאומי עשר אחוז שמשלם עצמאי - 1,200 ש"ח בחודש, אנחנו מגיעים לסכום של 9500 ש"ח.

בואו נניח שהעצמאי היא אשה עם שמונה ילדים, שיש לה מספיק נקודות זיכוי, ולא צריכה לשלם מס הכנסה על הכנסה כזאת. אבל אם מדובר בגבר, הוא צריך לשלם גם מס הכנסה בסכום לא מבוטל.

הוצאות משרד:
שכירות: בין 400 עד 2500 ש"ח בחודש, תלוי אם שוכרים משרד ראוי לשמו, או חדרון קטן (כמוני).
הוצאות תוכנה, חומרה ופונטים: לדעתי, מדובר על סכום ממוצע של 2400 ש"ח לשנה, אם מביאים בחשבון שקונים פונטים פעם בכמה שנים, צריך להחליף מחשב פעם בשלוש שנים, לקנות מדפסת פעם ב, וכן הלאה. לא שמים לב תמיד לכל הקניות האלו, אבל פרוטה לפרוטה מצטרפת לחשבון גדול.

חשמל ומים: נניח משהו כמו 150 ש"ח לחודש. המינימום ששייך עבור משרד קטנטן.

הפרשה לפנסיה: זה כבר תלוי כמה אתה רוצה לקבל בגיל הפרישה, אבל כעצמאי, אם אתה רוצה להגיע לסכום של משכורת מינימום, אתה צריך להפריש הרבה יותר משכיר, אני לא מכיר את התחום בצורה הכי ברורה, אבל מדובר על הפרשה של 800-1200 ש"ח בחודש. אם אני טועה תתקנו אותי.

אז מה היה לנו? מתוך סכום של 9500 ש"ח בחודש, צריך להוריד הוצאות משרדיות של 150 ש"ח עבור חשמל ומים, 200 ש"ח עבור חומרה ותוכנה, כך שאנחנו אוחזים בבערך 9150 ש"ח.

(ושכחתי 80 - 100 ש"ח לחודש לרואה חשבון).

מתוך זה צריך להוריד את הדברים הבאים, כל אחד לפי ענינו: שכירות משרד, מס הכנסה, הוצאות משרד.

בכוונה אני לא כותב סכום עבור הדברים האלו, מפני שזה תלוי בכל אחד, מה הוא החליט לעשות, וכן במצבו מבחינת מס הכנסה, אם יש לו נקודות זיכוי וכו', וכן כמה הוא מפריש לפנסיה (אם בכלל).

השורה התחתונה, נותנת לנו משכורת של 6000 - 7000 ש"ח לכל היותר, שזה לא הרבה יותר - ואולי אף פחות משכיר שעובד במשרה דומה.

אני אשמח לשמוע דעות נוספות בנושא.

דעתי בכל אופן ברורה: כדי להגיע למשכורת סבירה של שכיר באותה משרה, עם תנאים סוציאלים רגילים, מעמד צריך לקחת לפחות 100 ש"ח עבור שעת עבודה, ולא שקל אחד פחות.

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=77824&page=3

• הוסף לסימניות
---

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;638409:
אפשר לראות דוגמאות?
ברור שאפשר לעמד ספר מרובה טקסטים באינדיזיין, השאלה כמה זמן יארך, ונוחות השימוש.

כמובן שהעימוד מהיר ומשתלם
אחרת לא הייתי נכנסת לזה

ניתן לראות דוגמאות במייל
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
אני לא מתעסק כל כך עם עימודים,
אבל במה שכן עשיתי נתתי הצעת מחיר כוללת כשראיתי את היקף העבודה.

ודבר אחד אני לא מבין: מהו ההיגיון בלחשב שכר על פי מספר עמודים סופי?
הרי ספר שנכנס ב100 עמ' יכול להימרח על פני 200 עמ', הכל לפי החלטת המעצב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי ויסברג;638939:

לא בדיוק. בדרך כלל הפער הוא קטן בהרבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי ויסברג;638939:

לא מדויק,
המעצב מצידו לקחת גלובלי ולהכניס את כל הטקסט בספרון/ חוברת
אך דא עקא, "המחבר" רוצה שהספר יהיה "שמן" ולא איזו מחברת דקיקה והוא אומר למעצב:
תמרח, תמרח שזה לא יהיה איזה נמוש על המדף.
הו אז אומר המעצב: אם כך שלם תשלם, על כל עמ' בודד יושם הכופר ומכאן ואילך שני הצדדים מרויחים...

• הוסף לסימניות
מעולם לא קרה לי, שהגיע בעימוד טקסט מסודר ושאחרי העימוד
חוץ מתיקונים קטנים, לא היה צריך לעשות דבר. בד"כ העימוד
עצמו הוא החלק הקטן ביותר של העבודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה