כללי כמה מקובל לקחת על שימוש חוזר בקובץ?

• הוסף לסימניות
ספר שערכתי, עיצבתי ועימדתי. הלקוח מבקש הדפסה נוספת בלי שינוי. כמה מקובל לקחת? הזכויות על הקובץ שלי.

• הוסף לסימניות
למי הספר שייך?
לך? או ללקוח?

• הוסף לסימניות
זה לא ספר להפצה, כך לא דובר על הספר פיזית, הוא קיבל את העותקים. הזכויות מכל בחינה הם שלי.

• הוסף לסימניות
השאלה לא מספיק מובנת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י kola;2487470:
השאלה לא מספיק מובנת

הכנתי עבודה ללקוח, ספר לצורך העניין, הקובץ נשאר אצלי - והזכויות עליו שלי, הלקוח קיבל רק את העבודה המודפסת.
כעת הוא מעוניין שאדפיס לו שוב, ייתכן שהוא ירצה שינויי, הוא עוד לא החליט, אם כך כמובן שזה יעלה לו בהתאם לעבודה. אבל ייתכן שלא ירצה שינויים, ואני מניח שגם על זה לוקחים על זה כסף (מלבד עלות ההדפסה כמובן) - איך מתמחרים?

• הוסף לסימניות
מי העורך של הספר? אתה או הלקוח..
ממה שזה נראה לי זה כמו ברכון לחתונה\בר מצוה\ברית... אם ככה אז כמובן שכל הזכויות שלך ורק שלך ואתה יכול לדרוש כמה שרק תרצה.

אבל אם מדובר בספר שהתוכן שלו שייך ללקוח אז כבר מדובר במשהו אחר לגמרי וזה מאוד תלוי ברמת הדרישות שלו (כמובן אם יש\יהיו כאלו) אם אתם שואלים אותי בכזה מקרה אם הלקוח מבקש עוד הדפסה פשוט לתת לו בלי הרבה שאלות מיותרות כי במקרה כזה הזכויות הם של הלקוח יותר מאשר שלכם וכמובן שזה רק במקרה שהוא רוצה את אותו דבר בדיוק בלי שנויים מיותרים...

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
אסביר יותר:
זה ספר, וכל כולו שייך לי הן מבחינת העבודה והן הזכויות. את כל שלביו מאיסוף הנתונים, כתיבה, עריכה, עיצוב, עימוד, וכל מה שכרוך בהוצאה לאור אני עשיתי. הלקוח לכל היותר סייע באיסוף החומר, וכמובן שהתוכן נכתב על פי ידע שהוא מסר ועל פי הכוונתו.
מסיבה זו גם לא ידעתי מה הפורום הנכון לשאול את השאלה, כי זה רלוונטי גם אם הייתי עושה רק את הגרפיקה, ולחילופין גם אם הייתי עושה רק את התוכן - ועשיתי את שניהם.

די ברור לי שחוקית והלכתית אני יכול לדרוש הכל, השאלה היא מה מקובל? כי אני רוצה להיות הוגן כמובן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י davidnead;2487531:
אסביר יותר:
זה ספר, וכל כולו שייך לי הן מבחינת העבודה והן הזכויות. את כל שלביו מאיסוף הנתונים, כתיבה, עריכה, עיצוב, עימוד, וכל מה שכרוך בהוצאה לאור אני עשיתי. הלקוח לכל היותר סייע באיסוף החומר, וכמובן שהתוכן נכתב על פי ידע שהוא מסר ועל פי הכוונתו.
מסיבה זו גם לא ידעתי מה הפורום הנכון לשאול את השאלה, כי זה רלוונטי גם אם הייתי עושה רק את הגרפיקה, ולחילופין גם אם הייתי עושה רק את התוכן - ועשיתי את שניהם.

די ברור לי שחוקית והלכתית אני יכול לדרוש הכל, השאלה היא מה מקובל? כי אני רוצה להיות הוגן כמובן.

אני לא בקיא במה שמקובל בעולם העריכה, אבל מסברה אני מניח
שאם שילם לך על העבודה, ולא לפי עותק, אז אין סיבה שלא יקבל קובץ להדפסה בכמה עותקים שיחפוץ. או ישלם עלות הבאה לדפוס בלבד, אם אתה העוסק בהדפסה.
ואילו אם שילם לפי עותק, מדוע לא ישלם גם כעת לפי עותק כמו מקודם?
ואילו אם שילם גם לפי עותק וגם על העבודה, אני הייתי משער שכעת ישלם רק לפי עותק. שהרי העבודה כבר נעשתה ושילם עליה.

אבל למעשה עבודה זו נשמעת כמציאות די לא שכיחה וקשה להניח שיש בזה יותר מדי מוסכמות ברורות
הייתי מנסה להידבר עם הלקוח ולהגיע איתו להבנה המקובלת על שנינו.

• הוסף לסימניות
זו אכן עבודה מסוג פחות שכיח, לכן הסתבכתי.
לא חושב שתהיה בעיה מול הלקוח, בכל מקרה לא יהיה גם מדובר על כסף גדול ולא חושב שתהיה בעיה, אבל אני מעוניין להיות הוגן.
מה שאתה אומר די הגיוני, והוא אכן שילם על העבודה, אך מצד שני קיבל גם כמה עותקים שחפץ. כעת הוא מבקש פעם נוספת וזה שונה.
נראה שבאמת מה שיהיה הגיוני זה לקחת את העלות על ההבאה לדפוס עצמה, שזה כמובן עבודה מחדש גם אם לא גדולה. איך מתמחרים כזה דבר?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי אם זה ספר שלכם אז מה פתאום הוא מבקש
ואם זה ספר של הלקוח אז מה פתאום אתם מבקשים

• הוסף לסימניות
שאלה מוזרה ביותר.
מצד שני, לפי התיאור שלך, זה נראה שזה ממש שייך לך, איך וכמה לכאורה הלקוח' הזה קשור לספר? למה הוא נקרא לקוח בכלל???
מה שאביחיל כתב הכי הגיוני, תמשיך להתעסק איתו כמו שהוא לקוח בסיפור הזה, כי שוב, זה ממש נשמע שהספר שלך ואין כאן הרבה 'מקובליות' לפי מה שלקחת ממנו בתחילה, גם כעת.
אא"כ אתה רוצה להתחשב בו מכל סיבה שהיא.

• הוסף לסימניות
לא חשבתי שזה כל כך חריג.

מה לא מובן? הלקוח הזמין ספר, הוא היה מעוניין בספר על נושא מסויים. אני עשיתי הכל החל בשלב המחקר ואיסוף הנתונים - שזה היה החלק היחיד שבו הוא סייע, והוא קיבל לבסוף את הספר המוגמר שבו הוא חפץ.

הספר מלכתחילה לא יועד לשיווק או למכירות, ולכן נושא הזכויות לא היה מרכזי. שמרתי אותם לי כי כך אני נוהג בעבודות שאני עושה ללקוחות שלי, על כל מה שלא יבוא, מפני שהמחיר שהם משלמית לא מצדיק שכל מה שכרוך בעבודה יהיה שלהם אלא רק התוצר הסופי.

כנראה העובדה שהספר לא מיועד לשיווק (וגם אם כן לא למטרות רווח-זה כנראה לא ריאלי), יוצרת את אי הבהירות. הספר הוא העותקים שהודפסו - והם שלו. אם אצרה להדפיס לעצמי או לאחרים כמה עותקים - אין סיבה שהוא יתנגד.
הזכויות על המידע, על העיצוב, על המסמכים ודברים נוספים שבספר - הם שלי.

למיטב הבנתי עשיתי פה עבודה של הוצאה לאור. הוצאה לאור מאגדת את כל השירותים הנצרכים להדפסת הספר - ובמקרים מסוימים (כמו המקרה שלי) אף לכתיבתו. אי לכך הספר שייך להוצאה לאור, והמזמין (או הסופר) זכאי לתמלוגים וכדו' בהתאם להסכם.

אם אני כאן הוצאה לאור, והמזמין מבקש עותקים נוספים לעצמו - עליו לשלם - לא כך?

אבל פה זה פורום של מעצבים, לא של מוציאים לאור. אז בעולם העיצוב - אם עיצבתי ללקוח עבודה - נהוג לשמור את הקבצים הפתוחים לעצמי - לא כך? לשם מה? למה לא למסור אותם אם לא כדי לשמור לעצמי את הזכות להפיק רווח נוסף מהעבודה הקודמת שלי, אפילו משינויים קטנים שלא מצדיקים את זה?

• הוסף לסימניות
בלבלת אותנו לגמרי.
אם הזכויות שלך לגמרי - אתה יכול לדרוש מה שאתה רוצה
ואם הזכויות שלו מעורבבות בשלך, אתה בבעיה. לך לדיינים לבוררות (לא דין תורה, רק שיסדרו לכם את הראש)
ע"פ חוק בכללי - נדמה לי שיש לו זכויות על הPDF (לא על קובץ המקור) בדיוק כמוך (אולי אפילו יותר), הואיל והוא היה שותף איתך בכתיבה, ועליך חובת ההוכחה להוכיח שרוב העבודה נעשתה על ידך כולל ליקוט החומר, שזה ההארד קור של הספר.

• הוסף לסימניות
לא מצליח להבין למה זה כל כך לא ברור.
מ"מ לא מדובר לא על חוק ולא על דין תורה ולא על שאר דברים דומים חלילה. די ברור לי שהזכויות שלי ושחוקית והלכתית אני יכול לדרוש מה שאני רוצה, אבל אולי אני טועה. בכל מקרה לא על כך שאלתי.
כל השאלה הייתה כמה מקובל לדרוש על כזה דבר.
כנראה שעיצוב גרפי זו לא הכתובת הנכונה לשאלה. אני מבין מדבריכם שמבחינת עיצוב ברגע שעשיתי עבודה ללקוח הקובץ (הסגור) שלו לעשות איתו כרצונו. אם היה מדובר רק בהכנת קובץ לשימושו - הקובץ (הסגור) הוא המוצר המוזמן והוא הופך לרכושו, וגם אם במקרה שלחתי אותו אני במייל לדפוס ולא מסרתי אותו ללקוח ישירות זה לא מצדיק תשלום נוסף כאשר הוא מבקש לקבל את הקובץ.

זה לא המקרה כאן כאשר עשיתי את מכלול העבודות והמוצר המוגמר הוא הספר הפיזי שהוא הפך לרכושו, ואם ירצה ממנו עוד יצטרך להזמין ממני עוד. זה סוג של הוצאה לאור וכנראה לא דומה לשאלות של יחסים בין גרפיקאים ללקוחות. ברור שאם הוא רוצה להוציא לאור מהדורה נוספת הוא צריך לשלם שוב, גם אם פחות עקב השווי הנמוך יותר של העבודה בפעם השניה.

• הוסף לסימניות
לא מצליח להבין למה זה כל כך לא ברור.
מ"מ לא מדובר לא על חוק ולא על דין תורה ולא על שאר דברים דומים חלילה. די ברור לי שהזכויות שלי ושחוקית והלכתית אני יכול לדרוש מה שאני רוצה, אבל אולי אני טועה. בכל מקרה לא על כך שאלתי.
כל השאלה הייתה כמה מקובל לדרוש על כזה דבר.
כנראה שעיצוב גרפי זו לא הכתובת הנכונה לשאלה. אני מבין מדבריכם שמבחינת עיצוב ברגע שעשיתי עבודה ללקוח הקובץ (הסגור) שלו לעשות איתו כרצונו. אם היה מדובר רק בהכנת קובץ לשימושו - הקובץ (הסגור) הוא המוצר המוזמן והוא הופך לרכושו, וגם אם במקרה שלחתי אותו אני במייל לדפוס ולא מסרתי אותו ללקוח ישירות זה לא מצדיק תשלום נוסף כאשר הוא מבקש לקבל את הקובץ.

זה לא המקרה כאן כאשר עשיתי את מכלול העבודות והמוצר המוגמר הוא הספר הפיזי שהוא הפך לרכושו, ואם ירצה ממנו עוד יצטרך להזמין ממני עוד. זה סוג של הוצאה לאור וכנראה לא דומה לשאלות של יחסים בין גרפיקאים ללקוחות. ברור שאם הוא רוצה להוציא לאור מהדורה נוספת הוא צריך לשלם שוב, גם אם פחות עקב השווי הנמוך יותר של העבודה בפעם השניה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה