דרוש מידע כמה משלמים לגוי של שבת

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כמה לשלם לפיליפינית של שכנה שלנו
שקפצה בראש השנה לכבות את הגז?

• הוסף לסימניות
20-50 שח

• הוסף לסימניות
תלוי כמה זמן זה לקח לה
80 בוודאי שלא
30 נשמע הגיוני (ויש מצב שחבילת שוקולד תספיק במקרה כזה)

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שיותר מ20 שח.
ואם אי לא דיברה על זה ולא ביקשה אז זה מעולה חבילת שוקולד(רק שיהייה לה בא לפעם הבאה....)

• הוסף לסימניות
נראה לי צריך לשאול את השכנה כמה נותנים בד"כ

• הוסף לסימניות
אצלינו ברשמי בכלל אם זה גוי של שכנה אז הוא פשוט לא דורש תשלום אבל מביאים לו 40 ש"ח כמו ששאר הגויים דורשים ברשמי

• הוסף לסימניות
אצלנו יש מחיר על הדלת (איפה שהגוי מתגורר)
ואם אין, אפשר לשאול את השכנה מה מקובל
בדר"כ כמה עשרות...

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שיותר מ20 שח.
ואם אי לא דיברה על זה ולא ביקשה אז זה מעולה חבילת שוקולד(רק שיהייה לה בא לפעם הבאה....)
לפעמים זה גורם לגוי לא לצאת לקריאות בפעמים הבאות...
צריך לקחת את זה בחשבון.

• הוסף לסימניות
איזה הזיה ב"ה שאני לא גרה בבני ברק אצלינו בירושלים אזור חרדי יש בסוף הרחוב בית של גויים וכל פעם הם ממש נהנים שקוראים להם לעזרה ובחיים לא מצפים לכסף זה לכיף שלהם וכל פעם מרוויחים איזה מאכל טעים פרוסת עוגה או שוקולד

• הוסף לסימניות
איזה הזיה ב"ה שאני לא גרה בבני ברק אצלינו בירושלים אזור חרדי יש בסוף הרחוב בית של גויים וכל פעם הם ממש נהנים שקוראים להם לעזרה ובחיים לא מצפים לכסף זה לכיף שלהם וכל פעם מרוויחים איזה מאכל טעים פרוסת עוגה או שוקולד
מהכרות בירושלים עובדים זרים ממש מצפים לתשלום .. כנראה כל מקהר לגופו .. נראה לי שאצלכם חריג..

• הוסף לסימניות
אכן בירושלים הגוי נהנה שקוראים לו ולא חולם לקבל כסף בתמורה
כנראה באיזורים מסויימים סומכים יותר מידי על הגוי ולכן גובה שכר.

• הוסף לסימניות
כדאי לתת להם משהו אחרי החג או השבת.. ולא באותו רגע עצמו- (אני מתכוונת לתשלום על הפעולה ...)
אנחנו נוהגים לתת שי צנוע,
מארז שוקולדים עם מכתב תודה
או שהיתה פעם אחת ששכחנו משאף בתוך הרכב והגיעה בחורה אחת גרמנית שעזרה לנו ואז הבאנו לה בצאת השבת מארז של קרמים מללין...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בירושלים, קראנו לפיליפינית של השכנים כדי להדליק מזגן (היה בשבת חמה עם אורחים רבים, לא הסתפקתי לרגע אם מותר, לא מבינה מה הצד שאסור).
נתתי לה אחרי השבת מעטפה עם 20 ש"ח וחבילת שוקולד נחמדה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה