כמה נקודות תאורה?

• הוסף לסימניות
ראשית, תודה לחברי הפורום
על ההיענות והעזרה בכל שאלה כאן.

רציתי להתייעץ לגבי תאורה לסלון.
מצ"ב שרטוט.
יש תאורה אחת בכניסה ממש
ואז עוד 3 נקודות לאורך הסלון.
חוץ מזה- תהיה תאורה נסתרת בהנמכת גבס מסביב לכל החדר.

האם זה מידי הרבה?
כדאי להוריד לתאורת כניסה+ 2 נקודות בסלון?
חשבתי על רעיון נוסף-
בכניסה לשים ספוט שקוע בהנמכת גבס ולהשאיר 3 נק'.
אורך הסלון (בלי המבואת כניסה) הוא 5.37 מ'.

תודה שוב :)
Untitled-1.jpg

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לדעתי 3 זה הרבה מידי אם רוצים לשים נברשות , כי 3 נברשות זה מידי עמוס בכזה גודל סלון, ולשים 2 זה לא יהיה ממורכז.
ובקשר לתאורה נסתרת וההנמכות אני מניחה שתשתמשי בקרניזים, והייתי שמחה לתת לך הצעת מחיר. (פרטים בחתימה)
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נראה מצוין, הנק' המרכזית תיהיה זו עם מירב הנוכחות, השתיים הנוספות הן נוסופת לה.
את יכולה להנמיך מעט את הכניסה כחלק מההנמכמה ההקפית ואכן לשלב שם גוף קטן שקוע.
לא הייתי מורידה ל-2 נקודות בסלון, ללא קשר לנק' שבכניסה

• הוסף לסימניות
דעתי שונה קצת ממה שכתבו פה -
מבחינה טכנית - זה בסדר גמור, יש תאורה מספקת ביחס לחלל, והיא מחולקת באופן שוויוני ונכון.
אבל, מבחינה עיצובית הסלון הזה יראה כמו סלון סטנדרט של קבלן, שהוסיפו לו תאורה היקפית.
תאורה טובה חייבת להיות ממוקמת ביחס לריהוט כדי ליצור תחושה הרמונית ונכונה בחלל.
מיקום מדויק של העמדת הריהוט הוא חשוב.
כי לדוג' - גוף תלוי יורד מעל לשולחן יראה מצוין, אבל אם יוצא מעל לנק' לא מוגדרת - אין שום יופי בתליית נברשת.
סתם שאלה - למה השולחן כאן עומד כלכך צמוד לקיר? תנו לו את במקום המכובד שלו, לא מדובר בסלון קטנטן שמחייב את זה.
איפה תעמוד ספריה?
מיקום הספה יהיה כמו בתוכנית? האם יהיו כורסאות בנוסף?
רק אחרי שהעמדת הריהוט מוגדרת לנו עד הסוף- נוכל לתכנן את מיקומי התאורה בצורה מיטבית.

גם מיקום הנק' על הקיר דורש שיפור לטעמי - אם שתיהן יהיו מעל לספה - תיווצר תחושה של פינת ספות סלונית חמה ומוגדרת.
אם התאורת קיר מפוזרת אחת מעל לספה, ואחת מעל לשולחן - חזרנו לתחושה של רכבת ריהוט בחלל ארוך, בלי חלוקת משנה לאיזורים.

• הוסף לסימניות
@שיפי פוקסמן
תודה על התגובה המושקעת.
פתחת לי הראש לכוונים חדשים.
השרטוט של הריהוט לא תואם למציאות. האדריכל סתם מיקם לפי ראות עיניו.
בעיקרון, השולחן יהיה באמת יותר ממורכז, הספריה תעמוד בצד שמאל של הסלון (מול איפה שעכשיו השולחן) ובסוף ספה/ ספות. (כרגע יש ספה רגילה כמו בשרטוט, אבל כשהיא תיגמר...;) נראה מה נעשה.
בעיקרון אמרתי לקבלן לבטל את 2 נקודות התאורה שבקיר הימני כי הן באמת היו נראות לי תקועות, אבל מצא חן בעיני הרעיון למקם בפינת הספות בסוף. (חשבתי לשים שם תאורה עומדת לצד או מאחורי הספה).
מקווה שהוא יסכים לערוך קצת שינויים, כי הוא כבר הכין את 3 הנקודות בתקרה לפי התכנית.

• הוסף לסימניות
חושבת מעט אחרת- פעמים רבות הסלון הוא חלל דינמי.
היום השולחן קטן וממורכז ובעוד כמה שנים יתכן שתחליפו לשולחן גדול יותר ומיקומו ישתנה.
אותו הדבר לגבי הספות- ביום מן הימים יתכן שתחליפו את גודלם ומיקומן.
ולכן כן חשובה הדינמיות גם בנק' התאורה, זה לא אומר שצריך לעשות משהו פשוט, אבל בפרוש כיוון שנותן אפשרות לשינויים.
במידה ולא מדברים על הנמכת גבס בה הכל קבוע וכל גוף שקוע מקבל את מלוא המקום ולא יכול להתחלף, ברגע שממקמים כמה נק' במקומות הגיוניים ומפוזרים נכון הן מבחינת פיזור האור והן מבחינת מיקום- את מכסה את כל המצבים תוך שמירה על חזותיות מרשימה במידה ותקני גופים מתאימים ויפים

• הוסף לסימניות
דעתי שונה קצת ממה שכתבו פה -
מבחינה טכנית - זה בסדר גמור, יש תאורה מספקת ביחס לחלל, והיא מחולקת באופן שוויוני ונכון.
אבל, מבחינה עיצובית הסלון הזה יראה כמו סלון סטנדרט של קבלן, שהוסיפו לו תאורה היקפית.
תאורה טובה חייבת להיות ממוקמת ביחס לריהוט כדי ליצור תחושה הרמונית ונכונה בחלל.
מיקום מדויק של העמדת הריהוט הוא חשוב.
כי לדוג' - גוף תלוי יורד מעל לשולחן יראה מצוין, אבל אם יוצא מעל לנק' לא מוגדרת - אין שום יופי בתליית נברשת.
סתם שאלה - למה השולחן כאן עומד כלכך צמוד לקיר? תנו לו את במקום המכובד שלו, לא מדובר בסלון קטנטן שמחייב את זה.
איפה תעמוד ספריה?
מיקום הספה יהיה כמו בתוכנית? האם יהיו כורסאות בנוסף?
רק אחרי שהעמדת הריהוט מוגדרת לנו עד הסוף- נוכל לתכנן את מיקומי התאורה בצורה מיטבית.
כל מילה!
גם לי הפריע הפיזור בחלל של הנקודות בלי התיחסות למיקומים של הריהוט
כל קבוצת ריהוט מגדירה מקום בחלל וחייב להתיחס אליו בתארה
חללים דינמיים פחות מצוי לדעתי בבתים ...מקסימום שיזיזו בעוד כמה שנים נקודות חשמל כשיחליפו ריהוט ..גם לא אסון
אני מסכימה עם זה שזה הולך היום לפזר גופים קטנים במרחקים שוים ובקצב מסוים אבל עדיין אין להתעלם מהדגשת פינות בחלל ע"י הדגשה בתאורה יותר בולטת או תלויה ...

קבצים מצורפים

• 3_g.jpg
    3_g.jpg
    KB 18 · צפיות: 288
  • images.jpg
    images.jpg
    KB 6.8 · צפיות: 309
  • DSC_4298-1-700x340.jpg
    DSC_4298-1-700x340.jpg
    KB 38.7 · צפיות: 280
  • הוסף לסימניות
קופצת על האשכול....
צריכה יעוץ לגביי תאורה במטבח:
(מצ"ב שרטוט של המטבח ושל הסלון למראה כללי)
בפינת ישיבה יש תאורה נתלית
מתחת ארונות עליונים יש לדים
אזור המקרר מעל ארונות עליונים מתכננת לשים לדים כי:
*יש רווח של כ-3 סמ בין הארון לתיקרה(רציתי לאטום שם)
*פתיחת דלת הארון העליון נתקעת בתאורה
1-האם לדעתכם צריך להוסיף תאורה במרכז המטבח (סימנתי בשרטוט ?)אם כן איזה גודל קוטר -60+
2- אם נשים כן תאורה צמודת תקרה באזור המקרר וכו ישפיע על חלל המטבח?
תודה ענקית לכל העוזרים!!!!!!!!

קבצים מצורפים

• IMG_E1804.JPG
    IMG_E1804.JPG
    KB 1,017.5 · צפיות: 204
  • IMG_E1803.JPG
    IMG_E1803.JPG
    1.1 MB · צפיות: 191
  • הוסף לסימניות
תאורת לד היא יותר ממוקדת, לכן בד"כ משתמשים בפרופיל לד צמוד לאזור משטחי העבודה בהיקף (ר' במקרה שלך) במרחק כמ' מהקיר
כדי שדלת הארון לא תתקע בתאורה מתכננים מסגרת נגרות בגובה הפרופיל או מה שתתכננו לשים שם

• הוסף לסימניות
תאורת לד היא יותר ממוקדת, לכן בד"כ משתמשים בפרופיל לד צמוד לאזור משטחי העבודה בהיקף (ר' במקרה שלך) במרחק כמ' מהקיר
התוכנית היתה תאורה שקועה בצורת ר' אך כרגע אנו לא עושים את עבודת הגבס ולכן נשים לדים מתחת לארונות מטבח (24וואט) ונראה לי שבאזור הכריים יהיה מעט חשוך לכן חשבתי להוסיף במרכז...
כדי שדלת הארון לא תתקע בתאורה מתכננים מסגרת נגרות בגובה הפרופיל או מה שתתכננו לשים שם
לא הבנתי, הארונות כבר בנויים יש מה לעשות???

• הוסף לסימניות
התוכנית היתה תאורה שקועה בצורת ר' אך כרגע אנו לא עושים את עבודת הגבס ולכן נשים לדים מתחת לארונות מטבח (24וואט) ונראה לי שבאזור הכריים יהיה מעט חשוך לכן חשבתי להוסיף במרכז...

אפשר פרופיל על הטיח בצורת ר' גם בלי הנמכה

אם הוא יהיה עוצמתי יתכן שיספיק גם לאזור המקרר

• הוסף לסימניות
לא הבנתי, הארונות כבר בנויים יש מה לעשות???[/QUOTE]
מתנצלת... לא הבנתי

• הוסף לסימניות
למה אני לא מצליחה להגיב בהודעה אחת אחרי כל ציטוט בנפרד?

• הוסף לסימניות
זה לא מיושן מאד?
זה חדשני ולא זול
כבר יצא לי להעלות את התמונה בהקשר אחר, תתייחסי כאן לפרופיל
אגב, אפשר לצבוע אותו בראל בגוונים אחרים

קבצים מצורפים

• IMG_1981.JPG
    4.1 MB · צפיות: 137
  • הוסף לסימניות
אני קוראת שוב את שאלתך ותוהה
באמת חשבת שלדים מתחת לא' עליונים וגוף תלוי בפינת אוכל יאירו את כל המטבח?

• הוסף לסימניות
מה שאמרו לי :שאם הוסיף תאורה חזקה באזור המקרר זה ישפיע,
אני אישית חשבתי על לד באזור המקרר ובמרכז המטבח תאורה,
אגב התמונה ששלחת התאורה נראית מאד יפה ,
היכן צריכה להיות נקודת חשמל כדי לחבר לפרופיל?
(כרגע יש לי נקודה במרכז,להזיז זה בטח עניין יקר.++......

• הוסף לסימניות
מה שאמרו לי :שאם הוסיף תאורה חזקה באזור המקרר זה ישפיע,
אני אישית חשבתי על לד באזור המקרר ובמרכז המטבח תאורה,
אגב התמונה ששלחת התאורה נראית מאד יפה ,
היכן צריכה להיות נקודת חשמל כדי לחבר לפרופיל?
(כרגע יש לי נקודה במרכז,להזיז זה בטח עניין יקר.++......
נק' הזנה מומלץ במרכז הפרופיל
ונכון, תצטרכי חציבה+ תיקוני שפכטל צבע קלים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה