הרב גוטמן טוען (נכון מאוד, כל אחד שמחזיק רכב יכול להעיד על כך... מנסיון..) שעל ידי הרכב נהיים יותר נגישים למקומות בילוי, קניות וכו', מה שבהכרח מביא להוצאות גדולות יותר של עוד כמה מאות שקלים בחודש. אנשים לא שמים לב לזה, אבל זה נכון מאוד. עדיין לא ברור לי איך הוא הגיע לכזה סכום, אני (וכן כמה מחברי אברכים) מוציא בחודש על אוטו באזור ה1500-2000 מקסימום כולל החישובים האלה וכלל תיקונים. מעניין אם הוא דיבר על אברייכים עם מכוניות פשוטות, שלמרות שיש יותר תיקונים, עדיין יש רכבים אמינים שלא רואים הרבה מוסך והירידת ערך שלהם לא כל כך דרמטית, או על אנשים שהשקיעו על רכב חדיש, שההחזר החודשי על הרכב עצמו עולה לא מעט, וכן הביטוחים מאוד יקרים.לכם הוא לא רלוונטי לי כן.
הסיבה שפתחתי את האשכול הזה היא שראיתי באתר של ישראל גוטמן באחד המאמרים שמשפחה ממוצעת שמחזיקה רכב משלמת בממוצע בין 2500 ל5000 חודשי וזה היה נשמע לי הזוי.
הבנתי נכון שתיקונים וטיפולים בשנה יוצא 15 אלף ש''ח?
אני מלווה כלכלית כרגע משפחהלכם הוא לא רלוונטי לי כן.
הסיבה שפתחתי את האשכול הזה היא שראיתי באתר של ישראל גוטמן באחד המאמרים שמשפחה ממוצעת שמחזיקה רכב משלמת בממוצע בין 2500 ל5000 חודשי וזה היה נשמע לי הזוי.
הבנתי נכון שתיקונים וטיפולים בשנה יוצא 15 אלף ש''ח?
חריג.אני מלווה כלכלית כרגע משפחה
שמחזיקה רכב ששווה פחות מחצי משווי הרכב שלי
ויוצא להם כ4100 ש"ח בחודש!
הדבר היחידי שלא חישבנת זה עלות הרכב.חריג.
או שהוא פשוט צריך משאית תדלוק צמודה, או שזה רכב דפוק, לא אמין, שכל חודש העלות של התיקונים שלו היא 1500 - 2000 שקל,
אני לא מצליח להבין איך מגיעים לכאלה סכומים אם יש רכב תקין, שעלות התיקונים שלו בשנה היא 2000 -3000 שקל חנוק, (יוצא ממוצא של 250 לחודש) וביטוח, הכי יקר שיכול להיות (800 שקל, והגזמתי ממש, שוב רכב נורמאלי פשוט, אברכי, לא רכב יוקרה) ודלק עוד אלף שקל בחודש, שזה גם יחסית הרבה... גם אם נחשבן טסט שנתי עוד 100 שקל בחודש, ואגרה עוד מאה שקל בחודש- נגיע ס"ה ל 2250... אז כן, ההוצאות גדלות כי יותר נגישים למוקדי קניות ובילוי וכד', אבל נניח בס"ה 3000 שקל, זה עדיין רחוק מאודדדד (ואני לקחתי פה את המחיר הכי יקר שיכול להיות - חוץ מדלק שלפעמים מדובר בבן אדם שחי בכבישים, אני מדבר על אברך ממוצע, אני וכל החברים שלי שמחזיקים רכבים לא מתקרבים אפ' לסכום הזה)
לדעתי תמליץ לו פשוט למכור את הרכב... חבל על הכסף... הוא יכול להתייעל באלפיים שקל בחודש אם הוא יקנה רכב נורמאלי.
תוכל להרחיב קצת?אני משלם
3000 ש"ח
רכב חשמלי חדש בליסנג פרטי תפעולי
כולל ביטוחים טיפולים אגרות טסט
וחשמל!
הליסינג כולל את כל העלויות 2800תוכל להרחיב קצת?
כמה עולה הביטוח החודשי?
כמה עולה הליסינג לחודש?
מה אתה משלם כשאתה מסיים את העסקה?הליסינג כולל את כל העלויות 2800
וחשמל כ200 ש"ח בחודש
לא שילמתי מקדמה (הוא יד שינה 2023)מה אתה משלם כשאתה מסיים את העסקה?
שילמת מקדמה?
רכב אברכי ממוצע לא אמור לאבד 5000 בשנה מהערך שלו... אפ' לא חצי מהסכום הנ"ל..הדבר היחידי שלא חישבנת זה עלות הרכב.
כן לרכב גם יש עלות, אם זה הריביות, שמשולמות על הרכב או ירידת הערך.
לא מדובר בגרוטאה מדובר ברכב של 75000 ש"ח בהלואה עם ריביות.
נ.ב רוב האנשים שכתבו עלויות, לא כתבו את עלות הפחת של הרכב, אם אדם קנה אפי' גרוטאה ב10000 ומכר שנה לאחמ"כ ב5000 עלה לו רכב לשנה 5000 לפני כל ההוצאות.
ומה אם אנשים שמידי פעם עושים תאונה קטנה רוב האנשים לא לוקחים בחשבון את האופציה שמידי פעם היא קוראת והיא לא כזאת זולה.
ודאי שזה נכון לחשב את ירידת הערך, וגם את עלויות ההלוואות.רכב אברכי ממוצע לא אמור לאבד 5000 בשנה מהערך שלו... אפ' לא חצי מהסכום הנ"ל..
וסתם כך לדעתי, זה לא נכון לחשבן את דמי ירידת הערך של הרכב כהוצאה חודשית, (אם זה לא משהו ממש חריג)
זה כמו שתגיד שהעלות של החזקת הבית שלך יותר יקרה ב5000 שקל ממה שאתה מחשבן, כי המקרר מוריד מהערך, והמטאטא נהיה משומש... בקיצור זה ממש לא נכון, (מה שכן, כבודו, כמי שמייעץ לאנשים להתייעל, ברור מחשבן הוצאות 'לא צפויות' כמו מקרר חדש, אבל זה לא יכול להתחשבן בהוצאות החודשיות, הבלאי של כל מוצרי הבית)
וכן, רכב ב75000 שקל זה בהחלט רכב יקר.. מכיר המון אברכים שמסתדרים יופי עם רכב 7 מקומות בחצי מהסכום הזה, ועדיין משלמים 2000 - 2500 שקל בחודש, אז יכול להיות שבהחלט תייעץ לו למכור את הרכב ולקנות משהו יותר פשוט, כך הוא גם ירויח 35000 אלף שקל, וגם כל חודש 1000- 1500 שקל
ולגבי תאונה - הכל משמים, כיהודים מאמינים אנחנו יודעים שהוצאות חריגות כאלה יכולות לבוא גם ממקומות אחרים, זה נכון שבהחלט צריך לעשות השתדלות, אבל דומני שלנהוג בזהירות ולשלם על ביטוח (חישבנתי את זה, אפ' ביטוח מקיף שהוא יקר בהרבה) זוהי השתדלות מספקת...
אני מלווה כלכלית כרגע משפחה
שמחזיקה רכב ששווה פחות מחצי משווי הרכב שלי
ויוצא להם כ4100 ש"ח בחודש!
לא הבנתי, אם הרכב לא שלך, מה רלוונטי שהרכב של אותה משפחה שווה פחות מחצי מהרכב השכור שאתה כרגע מחזיק?לא שילמתי מקדמה (הוא יד שינה 2023)
אני בעצם שוכר את הרכב על כל המשתמע (עם התחייבות לשנתיים)
ולאחר שנתיים הוא חוזר אל החברה .
שלי הרכב עולה כזה סכום קבוע.לא הבנתי, אם הרכב לא שלך, מה רלוונטי שהרכב של אותה משפחה שווה פחות מחצי מהרכב השכור שאתה כרגע מחזיק?
גם למקרר יש פחת, והחישוב הנכון הוא עלות המקרר חלקי מספר החודשים שהוא מחזיק מעמד.מעניין. גישה.
אני חשבתי שמקרר מחליפים מדי כמה שנים. וגם תנור. אפ' מחבת(!!!) לפעמים צריך לקנות חדש
אם אתה אף פעם לא קונה, אולי תפרסם פה איך, ותזכה את הרבים.
אני חושב שזה בדיוק תפקידך, לעזור להם לצאת מהטעות הזו, וכן, לשנות להם את המחשבה, שלא יקנו כזה רכב יקר אם הם לא יכולים לעמוד בהוצאות כ"כ גבוהות, שלא אמורות להיות, שוב, זה מוזר, על גבול הלא הגיוני..שלי הרכב עולה כזה סכום קבוע.
אבל בעל המשפחה ההיא, עוד 5 שנים יקנה רכב באותה סכום, ולכן מן הסתם זה יהיה הסכום שהוא ישלם על רכבו בשנים הקרובות.
אני לא מחליט למשפחה!אני חושב שזה בדיוק תפקידך, לעזור להם לצאת מהטעות הזו, וכן, לשנות להם את המחשבה, שלא יקנו כזה רכב יקר אם הם לא יכולים לעמוד בהוצאות כ"כ גבוהות, שלא אמורות להיות, שוב, זה מוזר, על גבול הלא הגיוני..
שהיום!! כן היום!! ימכרו את הרכב, ויחסכו עשרות אלפי שקלים
אני לא מבין למה בתור מלווה משפחה אתה בסדר עם זה שאלה הם העלויות של רכב, תכוון אותם 1. לקנות משהו שמתאים להם לרמת החיים, ולא סתם רכב יקר, 2. גם אם הם קונים רכב בכזה סכום, שיקנו רכב נורמאלי, שהעלויות החודשיות הם חצי ממה שהם משלמים עכשיו!!!!!!
ודאי שאתה לא מחליט.. יש מישהו למעלה שעושה את זהאני לא מחליט למשפחה!
אני מלווה אותם למסלול שמותאם להם והם יחליטו איך ומה ואיפה לחסוך ואיך להגדיל את ההכנסות אני רק יכוון אותם בעזרת ה'
וגם אם לך זה יקר יש מצב שלהם זה סבבה!!
לא לכולם יש ראש כמוך.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: צפונבון1 //