משק בית כמה עולה מחיה לזו"צ בלי ילדים?

כסא אוכל, לול וכו' אמור להיות בבית מהילד הראשון.
את כל השאר חישבתי. ברור שזה מייקר, אבל לא נראה לי שב 4000 חודשי.
לגבי דיור-יש לי מקום לעוד ילד.
גם אני כמוך חשבתי שכיסא אוכל, לול, עגלה וכו' זה הוצאה חד פעמית, עד שבא הילד השני כשהילד הראשון עדיין בלול, עדיין בעגלה, עדיין בכסא אוכל וכו'.... ולא מדברת על בלאי שיכול להיות תמיד, לול פלסטיק לא מספיק איכותי נשבר די מהר, טיולון שיורדים איתו מדרגות נשבר גם הוא אחרי ילד שניים.
רק מטפלת ועוד שבתות בבית יכול להגיע ל2000, בלי לדבר על ביגוד (שהרבה פעמים מחייב תחילת עונה כי הבגדים שקנית בסוף עונה כי רצית שיהיה זול וחשבת שיתאים בסוף קטן\גדול עליו....), טיטולים, מגבונים, מטרנה (שמעלים את המחיר שלה באיזה 5 ש"ח כל חודש.....), גרבר וכו', כמה מאות בחודש, אירועים כמו ברית וכו' שאת לא משלמת בפעם אחת אז הם נהפכים לחלק מההוצאה החודשית בחודשים הבאים, אפילו הוצאות חשמל ומים גדלות קצת (יותר מכונות כביסה, אמבטיות, חימום בחורף וכו'), וכמובן כל מיני הוצאות לא צפויות.

זה מאוד תלוי איפה גרים, אנחנו גרים בירושלים, אז אוטומטי הכל עולה
זוג + 1
(המחירים לא מדיוקים (זה יותר, אבל הורדתי קצת))
שכירות - 6000 (מוזמנים לבדוק ביד 2)
ארנונה - 200
וועד בית -200
חשמל - 200
מים - 100
נסיעות - 500
מחיה/קניות שוטפות - 3500
הוצאות מיוחדות - 500

זה בלי לחשב את החודש שנולד לי בן שאז
נסיעות -1000, ביגוד - 1500 (נראה לי שיותר), עגלה ועריסה - עדיף שלא לפרט... , ברית, פדיון כנ"ל

זה בלי לחשב את החודש בו עשיתי רישיון נהיגה

זה בלי לחשב חופש...

העיקר שכל אחד יחיה עם מה שיש לו - וינסה לחסוך כמה שאפשר
לדעתי משפחה עם הכנסות של 20000 יכול להוציא יותר כל חודש ממשפחה עם הכנסות של 6000
או אותה משפחה בתקופות שונות
כך שזה לא אמור לעניין הוצאות ממשפחה אחרת
כל אחד אמור לחיות עם התקציב שלו ( ורצוי גם לחשוב לטווח רחוק)

זה מאוד תלוי איפה גרים, אנחנו גרים בירושלים, אז אוטומטי הכל עולה
זוג + 1
(המחירים לא מדיוקים (זה יותר, אבל הורדתי קצת))
שכירות - 6000 (מוזמנים לבדוק ביד 2)
ארנונה - 200
וועד בית -200
חשמל - 200
מים - 100
נסיעות - 500
מחיה/קניות שוטפות - 3500
הוצאות מיוחדות - 500

זה בלי לחשב את החודש שנולד לי בן שאז
נסיעות -1000, ביגוד - 1500 (נראה לי שיותר), עגלה ועריסה - עדיף שלא לפרט... , ברית, פדיון כנ"ל

זה בלי לחשב את החודש בו עשיתי רישיון נהיגה

זה בלי לחשב חופש...
אמא שלי גרה בירושלים כניסה לעיר 120 מטר ק״ג עם מעלית 7100

אמא שלי גרה בירושלים כניסה לעיר 120 מטר ק״ג עם מעלית 7100
ממש לא עוזר איפה היא גרה,
אודה לך מאוד אם תוכל למצוא לי דירה נורמלית (50מ"ר) במחיר של 6000
באזורים , גאולה, מקור ברוך, נווה צבי, גוש, סנהדריה, והסביבה

לא נכון, אני לא תמיד ב 0 הרבה פעמים בפלוס 3 או 4 אלפים, סליחה ממי שזה מציק לו.
וכן יש כאלה שבמינוס בסוף החודש, וגם לי היו חודשים שההוצאות היו יותר מההכנסות.
מה שכן לרוב ההכנסות נותנות סדר גודל להוצאות.
נכון כי צריך לעשות תקציב שנתי ולא חודשי
כלומר להפריש כל חודש סכום יחסי לחגים/חו]ש הגדול/חלאקה /ברית וכו
אז יש חודשים שגומרים בפלוס ויש במינוס
אבל תקציב צריך לעשות

נכון כי צריך לעשות תקציב שנתי ולא חודשי
כלומר להפריש כל חודש סכום יחסי לחגים/חו]ש הגדול/חלאקה /ברית וכו
אז יש חודשים שגומרים בפלוס ויש במינוס
אבל תקציב צריך לעשות
אסור להגיע למינוס
אם אין אז לא קונים או שמלכתחילה מצטמצמים מראש

אסור להגיע למינוס
אם אין אז לא קונים או שמלכתחילה מצטמצמים מראש
ככה נהגתי עד עכשיו
אבל פעמונים המליצו לי לעבוד עם תקציב שנתי
שזה אומר שכל ההוצאות שהם חד שנתיות מפרישים כל חודש כל השנה
מה שאומר שאם התקציב שלי הוא מיולי 25 עד יולי 26 אז החופש הגדול ירד בהתחלה על אף שאני אמשיך להפריש בשנה הקרובה כסף כדי לכסות את זה
בכל מקרה אני לא הולכת להיכנס למינוס אלא לקחת כסף שיושב לי בפקמ בחשבון בדיוק למטרות כאלה
מלווה ממנו ומחזירה אליו

אני קוראת,
ושמחה לשמוע שיש אנשים שאלו הסכומים שהם מרוויחים ושומרים לילדים,
הלוואי עלי,
וכן, לא מכירה הרבה שנשארים עם פלוס בסוף חודש,
ומכירה המון אנשים שהאשראי שלהם לא עובר במשנת יוסף בסוף החודש

משכנתא שכירות והחזר חובות דיור זה למי שזכה במחיר למשתכן. וגם אז ניתן לעשות הלוואת בלון עד שהדירה תהיה בנויה ויהיה ניתן להרוויח ממנה שכירות ורק מאז להתחיל לשלם משכנתא.נכון זה עולה 40000 אלף נוספים במשכנתא.
לא זכינו במחיר למשתכן

מחיה- 4000-5000 תלוי בחודשים
גם אנחנו זוג +2
אחרי ליווי כלכלי גילינו שעולה לנו בסביבות 4,000 + מחיה (תלוי מספר שבתות בחודש בבית, בד"כ לפחות חצי).
הבנתי אבל בליווי שלמרות שזה נחשב בטווח התקין להוצאות מחיה, זה בגבול העליון. משמע אפשר לחסוך.
בינתיים עוד לא מצאתי איפה אני יכולה לקצץ בלי להרגיש דקדוקי עניות.

גם אנחנו זוג +2
אחרי ליווי כלכלי גילינו שעולה לנו בסביבות 4,000 + מחיה (תלוי מספר שבתות בחודש בבית, בד"כ לפחות חצי).
הבנתי אבל בליווי שלמרות שזה נחשב בטווח התקין להוצאות מחיה, זה בגבול העליון. משמע אפשר לחסוך.
בינתיים עוד לא מצאתי איפה אני יכולה לקצץ בלי להרגיש דקדוקי עניות.
מה את כוללת במחיה?
רכב? מעון/גן? מים חשמל ארנונה?
הוראות קבע? צדקה? ביטוחים? בריאות?
בילויים?
אני שואלת כי אנחנו באותו סטטוס ומעניין אותי מאד להבין.

ראיתי שהרבה פה מתמקדים כמה עולה להם אוכל בחודש, ללא מענה לעלויות השנתיות
אז כתבתי מיני מאמר שקצת יוסיף עוד נקודת מבט חשובה.

לתכנן רק את החודש – זו לא תוכנית. זו אשליה.

להתנהל כלכלית רק לפי מה שקורה החודש, בלי תקציב שנתי מסודר –
זה כמו לנסוע בכביש מהיר עם עיניים עצומות.
הכול מרגיש זורם, אבל פתאום מגיע סיבוב חד, או בור לא צפוי – ואתה בפנים.

יש משפחות שמתכננות תפריטים, עושות קניות חכמות, אפילו מתעדות הוצאות –
אבל בלי מבט שנתי שמראה את כל ההתחייבויות, החגים, עונות השנה והאירועים –
כל המאמצים החודשיים פשוט לא מחזיקים לאורך זמן.

יותר מזה – רוב האנשים לא באמת יודעים איפה נוזל להם הכסף.
הם קונים "רק עוד משהו קטן", משלמים על סופר "במזומן שלא נרשם",
ואז שואלים את עצמם: "איך שוב נגמר לנו הכסף באמצע החודש?"

ולכן חשוב לא רק לבנות אקסל ולמלא מספרים –
אלא לחבר את המספרים לשטח.
לראות איך הקניות באמת נראות, כמה יוצא כל שבוע, ואיפה אפשר לעצור את הדימום.

✅
תקציב שנתי נותן מבט על.
✅
תקציב חודשי מיישם את זה בשטח.
✅
ומעקב חכם מגלה לנו את האמת שאי אפשר לראות בעין.

רוצים עזרה בבניית תקציב שמתאים בדיוק למשפחה שלכם?
השירות בחינם, וללא התחייבות!
אפשר לפנות אליי בכל שאלה למייל: MEUZANIM1*GMAIL.COM
ואשמח לענות ולעזור, בלי התחייבות.

הכותב הינו מאמן לכלכלת המשפחה

אני הייתי רוצה לשמוע אוכל בלבד
וקניה לשבת 500 זה לא כזה הרבה לדעתי
בדרך כלל היא כוללת גם חצי מקניה שבועית
ואם מתפנקים ואנחנו מתפנקים אני יכולה להגיע גם ל700 שבת בכיף (אנחנו זוג עם קטנים ומארחת בדכ עוד זוג)
קונה בשר יין שתיה ממתקים ופינוקים פיצוחים דג ומלא סלטים
לא מבינה את ההודעות פה
היום נכנסים לסופר קונים 5-6 מוצרים ויוצאים עם 150 שח
500 זה חסכנוני
רק חלות ועוגה זה מינמינמי 100 שח 13 שח לחלה *3.5+עוגה 50
פיצוחים מימינמינמ60 שח
ירקות ופירות מינמינמינמ 150 חצי אבטיח זה לפחות 30 שח 6*4.5 ענבים טובים 40 שח לקג עגבניה מלפפון חציל פ. אדום. אבוקדו לבד עולה 20 שח וכו וכו וזה לזוץ השאר כנראה לא יודעים חשבון או ששותים מרק ואוכלים לחם עם טחינה
ולא דיברנו על שאר הדברים בשר לזוצ לצונט מינמינמינ 50 שח פרגית וסלומון לליל שבת קצת חטיפים מינמינמינ 60 שח
שתיה 3 בבוק מינמינמ זה 30 שח כן הא גם מיץ ענבים זה 20 שח אורז גריסים חומוס לחמין לאלה ששמים וכו בקיצור אל תהיהו מופתעים כבוד שבת זו מצוה וצריך לשמוח על כך שזוכים לענג את השבת לכן מי שיכול לצמצמם במקום אחר עדיף וכן זה בלי כבד קצוץ ודג בסעודה שלישית וכו

500 זה חסכנוני
רק חלות ועוגה זה מינמינמי 100 שח 13 שח לחלה *3.5+עוגה 50
פיצוחים מימינמינמ60 שח
ירקות ופירות מינמינמינמ 150 חצי אבטיח זה לפחות 30 שח 6*4.5 ענבים טובים 40 שח לקג עגבניה מלפפון חציל פ. אדום. אבוקדו לבד עולה 20 שח וכו וכו וזה לזוץ השאר כנראה לא יודעים חשבון או ששותים מרק ואוכלים לחם עם טחינה
ולא דיברנו על שאר הדברים בשר לזוצ לצונט מינמינמינ 50 שח פרגית וסלומון לליל שבת קצת חטיפים מינמינמינ 60 שח
שתיה 3 בבוק מינמינמ זה 30 שח כן הא גם מיץ ענבים זה 20 שח אורז גריסים חומוס לחמין לאלה ששמים וכו בקיצור אל תהיהו מופתעים כבוד שבת זו מצוה וצריך לשמוח על כך שזוכים לענג את השבת לכן מי שיכול לצמצמם במקום אחר עדיף וכן זה בלי כבד קצוץ ודג בסעודה שלישית וכו
לא מצליחה להבין.
איזה כמויות אתם אוכלים?
מה יש לזוג לעשות עם פיצוחים ב60 ש"ח לשבת אחת? זה המחיר של קילו!!
רק אצלינו אנחנו לא שותים בקבוק מיץ שלם בסעודה?
חלות ועוגה - אין מציאות של אנשים שאופים?
אני לא חוסכת בכל מה שקשור לשבת, כל שבת בשר (סלמון לא, העדפה אישית), חמין עם בשר בשפע, פיצוחים , שתיה חטיפים והכל - אבל בכמויות של זוג!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת