- הוסף לסימניות
לא יודעת אם זה נכון באופן גורף.זוצים לא מבשלים בבית יום יום ועל זה הדיון
אולי בשבתות, אבל רוב הזוצים שאני מכירה לא אוכלים במשך השבוע אצל ההורים יותר מפעם אחת, והרבה גם זה לא
לא יודעת אם זה נכון באופן גורף.זוצים לא מבשלים בבית יום יום ועל זה הדיון
אם הם אוכלים אוכל שלקחו מההורים אז לא... אם הם אוכלים בבית, אז בין אם מבשלים כל יום טרי או אוכלים חצי שבוע שאריות משבת, זה לא עד כדי כך מסובך להגיע למצב סביר מבחינת הכמויות שזורקים.זוצים לא מבשלים בבית יום יום ועל זה הדיון
ממש ככה.וכשהיינו ממש בשנה שנתיים הראשונות זה היה סיוט
הייתי קונה ירקות שיהיה בבית והם פשוט היו מרקיבים
ואז הפסקתי לקנות אבל כל ארוחת צהריים הייתי צריכה לצאת לסופר
זה התחום היחיד שבאמת היה לי סיוט.ממש ככה.
עד היום קונה ירקות רק ליום יומיים הקרובים.
ממש משגע אבל אין אופציה אחרת.
בהנחה שכל ההוצאות עוברות דרך החשבון, זה נכון.
מי שמתנהל עם מזומן, כרטיסי קניה וכד' שהוא מקבל לא לתוך החשבון ומוציא לא מתוך החשבון, צריך לקחת בחשבון גם את זה.
בנוסף, החשבון הוא דרך טובה לדעת כמה בסכ"ה יצא. בשביל לדעת כמה יצא על כל סעיף (שזה די נצרך למי שרוצה או צריך להתייעל), זה לא תמיד מספיק. (מי שבאמת עושה הכל רק דרך הבנק או כרטיס האשראי וללא שימוש במזומן ותחליפיו, יכול להסתמך לפחות באופן גס על הפילוח מהבנק וחברת האשראי.)
לגבי הרגלים, סטנדרטים ואפשרויות - יש דווקא משהו בלשמוע מה אחרים עושים. זה נכון שקשה להסיק מסקנות מסכומים שאנשים כותבים, בגלל מגוון סיבות אובייקטיביות וסובייקטיביות. אבל יש משהו שפותח את הראש בלראות איך אחרים מסתדרים עם סטנדרט נמוך יותר משחשבנו אפשרי (בתקווה שנפתח את הראש לסטנדרט נמוך ולא רק את העיניים לסטנדרט גבוה...) אפשר לכל הפחות ללמוד להעריך את מה שיש לנו בתור שפע ומותרות במקום להסתכל עליו בתור בסיס מצומצם.
יכול להיות שאתם לא מאחסנים ירקות נכון, או קונים ירקות לא טובים?ממש ככה.
עד היום קונה ירקות רק ליום יומיים הקרובים.
ממש משגע אבל אין אופציה אחרת.
זהו, שהרבה אנשים לא באמת מודעים לכמה שהם מוציאים, ובטח שלא לכמה הם מוציאים על תחום מסוים. בשרשור מהסוג הזה שכל אחד כותב כמה לדעתו הוא מוציא בתחום מסוים בחודש, לא מעט אנשים כותבים סכומים נמוכים מהמציאות כי הם לא שמים לב לסעיפים שפחות נמצאים להם מול העיניים.זה לא כ''כ משנה באיזה צורה אני משלם, דיברתי על הרעיון שאנשים יודעים כמה כסף הם מוציאים בידיוק (במיוחד עם כמה ילדים) וגם אם אתה מאוד רוצה לבזבז יותר אתה לא יכול אם אין לך מספיק הכנסות שיכסו את ההוצאות (אני לא מדבר על אנשים שלא שמים לב כמה מוצאים ונכנסים לחובות וכו').
ולגבי הסטנדרטים של כל משפחה הויכוח לא נכון כמה הקלאס' להוצאות של כל אחד ....(בשביל לדעת שיש אנשים שמוצאים 4000שח לנפש אני לא צריך את האשכול אני יודע לבד שיש כאלה ובטוח שיש גם יותר...... והרבה יותר!
האמת היא שזה די ניסוי וטעייה, לאמא שלי זה תמיד הצליח אבל לי באמת לפעמים התייבש כי היה חום מידי גבוה, לפעמים התקלקל כי היה חום מידי נמוך...סתם מענין - לא מתקלקל כבד ככ הרבה שעות על הפלטה?
כי תמיד התחשק לי רוטב כבד בשבת בבוקר וחשבתי שזה לא מעשי..
תנסי אולי להגדיל את כמות הרוטב - הנוזלים, אבל לא את הכבד / עוף.זה במקרה שנמצאים בבית 2 שבתות רצופות...
אנחנו שמים על הפלטה מערב שבת רוטב פטריות עם יין וכבד (או חתיכות חזה עוף) ובבוקר טובלים בזה את החלה (לפעמים עם בורקס גם, לפעמים לא) - כאילו במקום כבד\סלט ביצים\קוגל\סלט פסטרמה או כל דבר אחר שאנשים אוכלים בשבת בבוקר...
הסכום המדוייק ב - 2016 היה לזו"צ ללא ילדים, 50% ויותר שבתות בבית וקרוב לאפס התבססות על ההורים (יש לי אלרגיה חריפה לכך...) - 2.123 ₪ - עליית המדד בשנים 2016-2014 14.4%הלוואי והמחירים היו כמו מתי שהייתם זו"צ
יוקר המחיה.....
א. בגילאי שנה וחצי לערך כבר שולח לגן פרטי כך שהפער הוא רק לערך 1,500 ₪@ויש לומר
הסתכלתי על הטבלה המושקעת. ישר כח!
אני חושבת שההבדל הגדול הוא שאין לכם הוצאות חינוך לגיל 0-3.
2 ילדים בגילאים האלו וכבר הסכום קופץ ב3000
וגם, אין בטבלה צדקות
איך ניחשת..אל תטרח. אי אפשר להשוות עלויות היום ללפני כמה שנים. ההשוואה חסרת טעם.
ועוד אגב, ברור שאתה בסגנון שלא נכנע לתכתיבים חברתיים גם בעוד הרבה מובנים)
חוץ מלימודיםיש פער ענק בהוצאות יחסית לגילאי הילדים. היום יש לי ילדים בגילאי שנתיים עד 15 ואני כנראה בשלב הכי זול של ההוצאות(עד שייצאו מהבית. אני לא חושבת שאהיה המכולת שלהם וכגו'). בתוך הילדים יש את גילאי 0-3 שזה בד"כ הכי יקר בגלל הוצאות החינוך. אח"כ ההוצאות פשוט עולות עם הגיל. מתבגרים עולים המון.
זה הזוי בתור בחור או בחורה בחיים לא אוכלים אוכל שנשאר משבתאם הם אוכלים אוכל שלקחו מההורים אז לא... אם הם אוכלים בבית, אז בין אם מבשלים כל יום טרי או אוכלים חצי שבוע שאריות משבת, זה לא עד כדי כך מסובך להגיע למצב סביר מבחינת הכמויות שזורקים.
יש הרבה פער בין לבין.חוץ מלימודים
אתם ממש ממנים אותם בה-כ-ל?
כולל אייס קפה בכל אפצ'י?
ברוריש הרבה פער בין לבין.
יש בגדים, מחנות, ציוד מתכלה, תיקים, נעליים, יישור שיניים, ועוד עשרות
לדעתי תלוי כמה זה חיוני - אין דומה תיק סמינר ראשון בתחילת ט' להחלפת תיק כל שנה עקב סטייל, או מלא תכשיטים ובגד חדש כל חודש - וכן מה אופציות התעסוקה באזור לבחורות.ברור
זו היתה השאלה
הייתי מצפה שבנות ישלמו את זה /חלק מזה
ההוצאות שהיו לי בתור בחורה הם לא ההוצאות שיש היום לבחורות ומדובר בפער של 10 שנים.לדעתי תלוי כמה זה חיוני - אין דומה תיק סמינר ראשון בתחילת ט' להחלפת תיק כל שנה עקב סטייל, או מלא תכשיטים ובגד חדש כל חודש - וכן מה אופציות התעסוקה באזור לבחורות.
לא בכל מקום יש כ"כ הרבה דברים מתאימים לבחורה, ולא לכל אחת מתאים להיות סייעת במעון בחופשים.
אצל ההורים שלי, הם היו מאוד נגד שימוש בכסף שיש לי כבחורה ועודדו חיסכון לאחרי החתונה. כפועל יוצא - הם מימנו לי הכל, נראה לי חוץ מיציאות לאכול עם חברות ומתנות לחברות לימי הולדת וכד' שהיה ברור שהם לא משלמים.
דווקא לי מרגיש אחרת,זה הזוי בתור בחור או בחורה בחיים לא אוכלים אוכל שנשאר משבת
אבל אחרי החתונה גם ביום שני אוכלים משבת
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים