- הוסף לסימניות
איך מגש מספיק לחודש?הכמויות האלה אצלינו זה לחודש- חודש+ תלוי אם יש אירוחים
(שבת שבת בבית + לארח מידי פעם)
וכשמחלקים למנות אפשר להכניס יותר.
איך מגש מספיק לחודש?הכמויות האלה אצלינו זה לחודש- חודש+ תלוי אם יש אירוחים
(שבת שבת בבית + לארח מידי פעם)
וכשמחלקים למנות אפשר להכניס יותר.
זאת גלישה ממש חדה לנושא נפיץ מאוד עבוריחוץ מלימודים
אתם ממש ממנים אותם בה-כ-ל?
כולל אייס קפה בכל אפצ'י?
סליחה שאני כל הזמן חוזרת לאותו נושא - אבל מה שאת בעצם אומרת זה שרמת החיים שהיתה לך בתור בחורה היא לא רמת החיים של בחורות היום...ההוצאות שהיו לי בתור בחורה הם לא ההוצאות שיש היום לבחורות ומדובר בפער של 10 שנים.
בדרכ מגורים ביחידה = קירבה להוריםלהרבה הזו"צים יש מקפיא רבע גודל משלך.
אני לא יכלתי להכניס יותר מכמות לשבוע במקסימום
כאילו למה נראה לך שלהורים יש מקום מיותר?בדרכ מגורים ביחידה = קירבה להורים
ממליצה לאחסן אצל ההורים
מה מה מה, למה?זה הזוי בתור בחור או בחורה בחיים לא אוכלים אוכל שנשאר משבת
אבל אחרי החתונה גם ביום שני אוכלים משבת
יש בהפסקת אוכל הרבה שרשורים על הקפאה.לא הכל אפשרי,
נגיד משהו שאנחנו ממש מסתבכים איתו כל פעם -
אני מכינה סלט חצילים בטעם כבד, חייבים חציל אחד, נכון? כי אין לי מה לעשות עם חצי חציל,
תכלס יוצא כמות של משפחה, לא של זוג.... וזה רלוונטי להרבה סלטים אחרים, סלט זיתים למשל, מה תעשי עם שאר הקופסא? אז את משתמשת בהכל כמו משפחה גדולה....
או למשל אני גדלתי על רוטב (עם כבד או אפילו חתיכות עוף) בשבת בבוקר, ניסיתי להכין גם אחרי החתונה, אבל כמות קטנה מתייבשת, חייבים דווקא כמות גדולה...
עליית רמת החיים היא כן גזירת גורלסליחה שאני כל הזמן חוזרת לאותו נושא - אבל מה שאת בעצם אומרת זה שרמת החיים שהיתה לך בתור בחורה היא לא רמת החיים של בחורות היום...
זה לא מחירים, או לא בעיקר. גם מחירי הבייביסיטר עלו. זה השאלה האם זה נורמלי לקנות אייס קפה סתם כך.
הדברים האלו הם לא גזירת גורל.
נכון, ועדיין.עליית רמת החיים היא כן גזירת גורל
(אפשר וצריך להילחם אבל גם רף המלחמה עלה. אמא שלי מעולם לא נדרשה למלחמה בקניית אייס קפה או נסיעה לבאולינג. זה נחסך ממנה בלי מלחמה. לא יודעת מה נחסך ממני... משערת שהרבה)
לא אמרתי שלאנכון, ועדיין.
אפשר באופן אישי לעלות הרבה פחות מהסביבה.
אם לא נלחמים בזה, העליה בקצב הרבה יותר מסחרר.
אבל גם מי שאין לו בעיה לשתף פעולה עם הסטנדרטים בפני עצמם, צריך ללמוד להסתכל על הדברים האלו בעיניים פקוחות ולבחור בהם ולא רק להיסחף.
זה מתחיל עם ילדים שחייבים את המותגים שיש לכולם, ממשיך עם נערות שלא מעלות על דעתן שאפשר בלי אייס קפה, ממשיך כזו"צ שלא מסוגל לחשוב על חופשה בסטנדרט יותר נמוך, ובסוף או שיש לנו משפחה שחיה ברמה גבוהה ממה שהיא יכולה להרשות לעצמה, או שבשלב כלשהו מבינים שאין ברירה אלא לרדת, אבל אז זה כואב.
זה די הגיוני אצל נערות מתחת גיל 15...זאת גלישה ממש חדה לנושא נפיץ מאוד עבורי
כרגע התשובה היא כן כי הם לא מכניסים כסף בכלל. עם הבנים יותר מורכב, את הבנות אני ממש מעודדת להתחיל להכניס ונראה שהקיץ הזה לראשונה נראה צעד בכיוון
אם היה ברור להורים שאת ההנאות האישיות הנוער מממן לעצמו, כפי שברור להם שלא מאפשרים כל עבודה, 2 אפשרויות:זה די הגיוני אצל נערות מתחת גיל 15...
במה הן כבר יכולות לעבוד? ביביסיטר?
ובכללי,
באמת בציבור שלנו בני נוער, לעיתים אפילו עד החתונה חיים לגמרי על ההורים.
ואפשר להבין את זה,
קשה למצוא עבודה שמורה לבחורות סמינר, חוץ מביביסיטר
בחורי ישיבות מרוויחים קצת מעבודות בבין הזמנים/מלגות קטנות,
אבל ממש לא כמו בציבור הכללי או הפתוח יותר
רק כשיצאתי לשוק העבודה הבנתי עד כמה הפער בין בני הנוער שלנו לציבור הכללי משמעותי.
שם הם יעבדו לממן לעצמם את הרישיון, טיול בחו"ל, לימודים וכד' אבל יש להם הרבה יותר אפשרויות לעבודה.
וזה בהחלט חלק מהמחיר שאנחנו משלמים על העולם השמור והמוגן של ילדינו.
כתבת מאוד נכון ויפה.אם היה ברור להורים שאת ההנאות האישיות הנוער מממן לעצמו, כפי שברור להם שלא מאפשרים כל עבודה, 2 אפשרויות:
רמת החיים של הנוער היתה מתאימה את עצמה להכנסות המוגבלות שלהם
ההכנסות המוגבלות של הנוער היו מוצאות דרך להתרחב באופן כשר ומוסכם
אפשר גם וגם.
לגדל ילדים בגילאי התבגרות עם מימון מלא, בלי שהמשמעות של מחיר ההנאות מופנמת אצלם- זה גידול לקוי.
בעיני.
לי יש.כתבת מאוד נכון ויפה.
גילוי נאות אין לי מתבגרים יכול להיות שבמבחן המציאות לא יעבור
גם דמי כיס בכמות שמאפשרת ליהנות אבל לא בלי גבול יכולים להשיג לפחות חלק מהמטרה הזו.אם היה ברור להורים שאת ההנאות האישיות הנוער מממן לעצמו, כפי שברור להם שלא מאפשרים כל עבודה, 2 אפשרויות:
אפשר גם וגם.
לגדל ילדים בגילאי התבגרות עם מימון מלא, בלי שהמשמעות של מחיר ההנאות מופנמת אצלם- זה גידול לקוי.
בעיני.
לדעתי אצל בנים בכלל לא ראוי שיעבדו או יחפשו מקורות מימון חיצוניים, אלא שילמדו בישיבה ברוגע ובנחת, ושיקבלו הכל כמו מלכים. [כמובן אם יש אפשרות להורים לתת].אם היה ברור להורים שאת ההנאות האישיות הנוער מממן לעצמו, כפי שברור להם שלא מאפשרים כל עבודה, 2 אפשרויות:
אפשר גם וגם.
בעיני.
אנחנו דווקא מעודדים את הבנים לעבוד ולהרוויח, בימי שישי, בין הזמנים בחגים וכו'לדעתי אצל בנים בכלל לא ראוי שיעבדו או יחפשו מקורות מימון חיצוניים, אלא שילמדו בישיבה ברוגע ובנחת, ושיקבלו הכל כמו מלכים. [כמובן אם יש אפשרות להורים לתת].
אצל בנות אני יותר מבין אותך, אבל עדיין לדעתי גיל ההתבגרות זה זמן שצריך הרבה רוגע ושמחה, וילדים גדלים יותר שמחים כשהם מקבלים מה שהם צריכים בקלות. [כמובן מדובר על צרכים נורמלים , לא טיסות לחול כל שבוע ]
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים