בוא נתחיל מההתחלה.
המאייר העלה את הציורים,התחילו תגובות, התחילו הערות.
רבי הלר הגיב
נכתב ע"י מוטי הלר;2111623:
לא נאצים
אוקראינים שבכוונה לא שייכתי אותם לשום חייל שאנחנו מכירים
ותודה לכולם על הביקורות
אני אחרי תשובה כזו ממאייר אחרי שאמרתי את דעתי שמשהו לא בסדר מבינה שהמאיר קרא את דברי, הבין ומסביר שהוא עשה את מה שעשה בכ-ו-ו-נ-נ-הה.
אוקי. נגמר הסיפור..הוא גם כתב תודה על הביקורת. יפה מאוד..הלאה..
זאת הגישה שלי במקרה כזה שהמאייר הסביר שהפעיל את שיקול הדעת שלו וזה מה שהחליט. (אני לא מדברת על מקרים שרואים יד יוצאת מתוך אוזן שזה שום אמת לא סובלת.)
אחרי הכל הוא האומן שנבחר לעשות את העבודה ואני רק מסתכלת מהצד.
(ושלא ישמע שאני נגד ביקורת אני הכי בעד .אבל לא כל דבר צריך להאמר פעמיים. ובטח לא שלושה..)
אז עכשיו אני מסתכלת לא בתור מאיירת איך אני הייתי עושה או מה הייתי משנה, אלא מסתכלת בתור צופה. וכמו שאמרתי- בתור אמא זה לא מפריע לי.

למה לא? כי זה בהחחלט דבר זעום יחסית בעיני.
זה לא שהוא צייר שהנאצים אהבו אותנו. זה לא שהוא צייר את גרמנים כושים זה לא שהוא צייר משהו כלל כך קיצוני ובולט בעין בשבילי.
(וגם בתור אמא- לא לחוץ לי שהילדים שלי ידעו איזה כובע בדיוק שמו השונאים שלנו על הראש הרשע שלהם בזמן שהם רצחו אותנו.)
פשוט, לא משנה לי כי ההבדל בעין רגילה הוא זעום!
כמה בכלל אנשים כבר יודעים איזה כובע היה להם באותה תקופה?
בלי להסתכל אחרי שהוא כתב שזה האוקריאנים בחיפוש גוגל תמונות.
נכתב ע"י חני H;2113151:

למה זה כן וקידישיק לא? בשני המקרים את לוקחת בגד שלא שייך לתקופה ומכניסה אותו. וסתם לקטנוניות- אפודה של קידישיק זה באמת דבר שיהיה קשה להבחין בו, למרות שגם הוא זלזול. מדים זה משהו ייצוגי שממש מדגים היסטוריה וסילוף שלהם הוא משמעותי יותר.
ולי דברים כאלה מפריעים, מאד.
כי פעם ילדים לא לבשו סוודרים בצבעי חרדל דיז'ון ,בורדו עמוק וירוק בקבוק בתשלובת של ורוד ביבי -(וכל הצבעים האלה באפודה אחת) וזה דבר צורם לכל עין זה דבר ברור ומוסכם לכולם.
אבל איזה סוג כובע שמו האוקריאנים אז?? אם לא היו כותבים על זה כלום בכלל לא הייתי שמה לב שזה לא הכובע שלהם.
מסתומא שאם הייתי צריכה לאייר חיילים מאותה התקופה הייתי בודקת איך הם היו נראים ואני בטוחה שמוטי גם כן עשה זאת אבל שובבבב (עייפתי..) הוא אמר שהוא שינה בכוונה ועובדה! שאפילו את -שקראאת את הקומיקס ,המשכת לחשוב שמדובר בנאצים כי זה הדבר האינטואיטיבי שעולה לנו כשאנו רואים סיטואציה כזאת
ולפי דעתי לכן מוטי שינה את הלבוש כי הוא רצה שישימו לב שלא מדובר בנאצים.
ועלי זה עבד מצויין.
וחני כמובן כל הדיון הזה ברוח טובה

כמו שכבר אמרתי.. כשם שפרצופיהן שונים כך דעותיהם שונות..
זה בסדר גמור צריך גם את חני H פה בעולם וגם את ליבליב.

תני לי איזה פרצוף וורוד שאדע שאת בשלום עימי חחח
וזהו אם דעתי לא הובנה עכשיו אני לא הולכת להסביר את עצמי שוב זה מתיש..