כמה עמודי קומיקס מלאחרונה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבליב;2113106:
בכל אופן. ההיסטוריה צריך לדייק ועל זה אף אחד לא חולק אבל במקרה הזה אחרי שהמאייר גם הסביר למה הוא עשה להם לבוש כזה...
אבל הילד לא מכיר את הסיבה הזו משום שרב מוטי לא הלך לספר לו ולחבריו...

• הוסף לסימניות
לדעתי לאייר יוונים עם רובי M16 זה פחות גרוע מלאייר חיילים שנראים קרובים למציאות אבל הם לא.
כי היוונים עם רובים - ברור שזה לא מה שהיה
אבל אם מציירים בערך לפי התקופה, וחלק דברים תואמים וחלק לא, הצופה יוצא יותר מבולבל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י golstein;2113081:
בחיידר של הבן שלי יש תמונה של המכבים נלחמים ביוונים ובידיים שלהם יש לא פחות מ-רובי m-16 ,אם המאייר המכובד שעשה את זה היה מקבל על הראש במקום ובזמן הנכון,הוא לא היה מגיע ליצירה ההזויה הזאת.
:eek::eek::eek:

נכתב ע"י ליבליב;2113106:
אני לא רואה את זה כמשהו קריטי או זילזול משווע קצת פרופורציות.
כן היה מפריע לי אם היו מצירים ילד יהודי מפעם עם אפודה של קידישיק.
בכל אופן. ההיסטוריה צריך לדייק ועל זה אף אחד לא חולק אבל במקרה הזה אחרי שהמאייר גם הסביר למה הוא עשה להם לבוש כזה וגם בגלל שזה ספהציפית הסוג חייל האוקריאני הזה..אז כן. זה לא קריטי שהוא שינה קצת את הכובע. ולי בתור אמא זה ממש לא מפריע :)
למה זה כן וקידישיק לא? בשני המקרים את לוקחת בגד שלא שייך לתקופה ומכניסה אותו. וסתם לקטנוניות- אפודה של קידישיק זה באמת דבר שיהיה קשה להבחין בו, למרות שגם הוא זלזול. מדים זה משהו ייצוגי שממש מדגים היסטוריה וסילוף שלהם הוא משמעותי יותר.
ולי דברים כאלה מפריעים, מאד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;2113125:
לדעתי לאייר יוונים עם רובי M16 זה פחות גרוע מלאייר חיילים שנראים קרובים למציאות אבל הם לא.
כי היוונים עם רובים - ברור שזה לא מה שהיה
אבל אם מציירים בערך לפי התקופה, וחלק דברים תואמים וחלק לא, הצופה יוצא יותר מבולבל

אובר ריאקטינג, אובר ריאקטינג!
לאייר יוונים עם M16 זה לא יותר גרוע, זה הרבה יותר גרוע...
והמסכים יצלצל :)
זה מצחיק אותי, באמת.
מבלי לגרוע מחיבתי אליך, לוי היקרה מאד :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;2113166:
זה מצחיק אותי, באמת.

אציין ,שמבית היוצר של המכבים הנ"ל היו עוד יצירות הזויות כגון
הכותל עם הדבקת קרמיקה ועוד דברים שהעין איננה סובלת כאילו שאין מחוייבות
למציאות בשום דבר.
יש אנשים שזה לא מעניין אותם אבל מי שמחפש שלימות יפסול עבודה כזאת
על הסף .

• הוסף לסימניות
'לחפש שלימות' אפשר לקרוא למי שמחפש בדיוק בדיוק בדיוק את הביגוד המדויק וכו' וכו',
ולא סובל סטיות לפה ולשם ממה שבדיוק בדיוק היה...
לצייר יוונים עם M16 זה פסול על הסף גם בלי לחפש שלימות!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;2113166:
זה מצחיק אותי, באמת.

לא יקרה כלום אם הדיעות שלנו תהיינה הפוכות
וזה מבלי לגרוע מהערכתי אליך ;)

לדעתי באיור יוונים עם רובים יש מן אקט של הקצנה, הגזמה, משהו מעורר ענין, או לחילופין -נסיון להמחשת אירוע בעבר במשקפי ימינו.
(יש אחד בפורום, יעקב נדמה לי, שאייר סדרת קומיקסים במין הקצנה כזו)

לעומת זאת כאשר מאיירים קומיקס שמתעתד לשקף את המציאות המקורית, חשוב כן לדייק כמה שיותר בפרטים. זה יוצר יותר אמינות, משדר יותר מקצוענות, ונראה הרבה יותר בעל תוכן. (עיין ערך קומיקס אלי וגולד)

• הוסף לסימניות
מה שיעקב צייר זה לא היה 'בהקצנה',
זה היה 'בכוונה' - להראות כביכול איך היו נראים הדברים אם היו קורים בזמננו.
לא יודעת מה 'מעורר ענין' בציור מופקע מהמציאות...
ואיך אי דיוק מסוים בכובע נראה לך יותר נורא מהצגת דברים לא נכונים ובלתי אפשריים בשום אופן.
(מה שאי אפשר לומר על הכובע :))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;2113295:
לא יקרה כלום אם הדיעות שלנו תהיינה הפוכות
וזה מבלי לגרוע מהערכתי אליך ;)

לדעתי באיור יוונים עם רובים יש מן אקט של הקצנה, הגזמה, משהו מעורר ענין, או לחילופין -נסיון להמחשת אירוע בעבר במשקפי ימינו.
(יש אחד בפורום, יעקב נדמה לי, שאייר סדרת קומיקסים במין הקצנה כזו)

לעומת זאת כאשר מאיירים קומיקס שמתעתד לשקף את המציאות המקורית, חשוב כן לדייק כמה שיותר בפרטים. זה יוצר יותר אמינות, משדר יותר מקצוענות, ונראה הרבה יותר בעל תוכן. (עיין ערך קומיקס אלי וגולד)

הוא ממש לא התכוון לאקט של הקצנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;2113324:
לא יודעת מה 'מעורר ענין' בציור מופקע מהמציאות...

זו אומנות, יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסא- מעוררת עניין וסקרנות...
מה שנקרא לגרות את החושים...

• הוסף לסימניות
בוא נתחיל מההתחלה.
המאייר העלה את הציורים,התחילו תגובות, התחילו הערות.
רבי הלר הגיב
נכתב ע"י מוטי הלר;2111623:
לא נאצים

אוקראינים שבכוונה לא שייכתי אותם לשום חייל שאנחנו מכירים
ותודה לכולם על הביקורות

אני אחרי תשובה כזו ממאייר אחרי שאמרתי את דעתי שמשהו לא בסדר מבינה שהמאיר קרא את דברי, הבין ומסביר שהוא עשה את מה שעשה בכ-ו-ו-נ-נ-הה.
אוקי. נגמר הסיפור..הוא גם כתב תודה על הביקורת. יפה מאוד..הלאה..
זאת הגישה שלי במקרה כזה שהמאייר הסביר שהפעיל את שיקול הדעת שלו וזה מה שהחליט. (אני לא מדברת על מקרים שרואים יד יוצאת מתוך אוזן שזה שום אמת לא סובלת.)
אחרי הכל הוא האומן שנבחר לעשות את העבודה ואני רק מסתכלת מהצד.
(ושלא ישמע שאני נגד ביקורת אני הכי בעד .אבל לא כל דבר צריך להאמר פעמיים. ובטח לא שלושה..)
אז עכשיו אני מסתכלת לא בתור מאיירת איך אני הייתי עושה או מה הייתי משנה, אלא מסתכלת בתור צופה. וכמו שאמרתי- בתור אמא זה לא מפריע לי.:cool:
למה לא? כי זה בהחחלט דבר זעום יחסית בעיני.
זה לא שהוא צייר שהנאצים אהבו אותנו. זה לא שהוא צייר את גרמנים כושים זה לא שהוא צייר משהו כלל כך קיצוני ובולט בעין בשבילי.
(וגם בתור אמא- לא לחוץ לי שהילדים שלי ידעו איזה כובע בדיוק שמו השונאים שלנו על הראש הרשע שלהם בזמן שהם רצחו אותנו.)
פשוט, לא משנה לי כי ההבדל בעין רגילה הוא זעום!
כמה בכלל אנשים כבר יודעים איזה כובע היה להם באותה תקופה?
בלי להסתכל אחרי שהוא כתב שזה האוקריאנים בחיפוש גוגל תמונות.:cool:

נכתב ע"י חני H;2113151:
:eek::eek::eek:
למה זה כן וקידישיק לא? בשני המקרים את לוקחת בגד שלא שייך לתקופה ומכניסה אותו. וסתם לקטנוניות- אפודה של קידישיק זה באמת דבר שיהיה קשה להבחין בו, למרות שגם הוא זלזול. מדים זה משהו ייצוגי שממש מדגים היסטוריה וסילוף שלהם הוא משמעותי יותר.
ולי דברים כאלה מפריעים, מאד.

כי פעם ילדים לא לבשו סוודרים בצבעי חרדל דיז'ון ,בורדו עמוק וירוק בקבוק בתשלובת של ורוד ביבי -(וכל הצבעים האלה באפודה אחת) וזה דבר צורם לכל עין זה דבר ברור ומוסכם לכולם.
אבל איזה סוג כובע שמו האוקריאנים אז?? אם לא היו כותבים על זה כלום בכלל לא הייתי שמה לב שזה לא הכובע שלהם.
מסתומא שאם הייתי צריכה לאייר חיילים מאותה התקופה הייתי בודקת איך הם היו נראים ואני בטוחה שמוטי גם כן עשה זאת אבל שובבבב (עייפתי..) הוא אמר שהוא שינה בכוונה ועובדה! שאפילו את -שקראאת את הקומיקס ,המשכת לחשוב שמדובר בנאצים כי זה הדבר האינטואיטיבי שעולה לנו כשאנו רואים סיטואציה כזאת ולפי דעתי לכן מוטי שינה את הלבוש כי הוא רצה שישימו לב שלא מדובר בנאצים.
ועלי זה עבד מצויין.

וחני כמובן כל הדיון הזה ברוח טובה :eek::eek::eek:
כמו שכבר אמרתי.. כשם שפרצופיהן שונים כך דעותיהם שונות..
זה בסדר גמור צריך גם את חני H פה בעולם וגם את ליבליב. :D
תני לי איזה פרצוף וורוד שאדע שאת בשלום עימי חחח :) :eek:

וזהו אם דעתי לא הובנה עכשיו אני לא הולכת להסביר את עצמי שוב זה מתיש.. :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sweetpanda1;2113334:
זו אומנות, יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסא- מעוררת עניין וסקרנות...
מה שנקרא לגרות את החושים...

מממ... אוקי... לא קונה את זה.
נשמע לי יותר חוסר מחשבה ובורות.
(אני מדברת על ה-M16, למי שתוהה)
אולי נצייר את סיפורי פרשת השבוע ליד הבאר - כשברז מים ניצב מעליה ופשוט מסובבים אותו והמים עולים - אה, יורדים - לקראת הדליים?
זה יהיה נורא יצירתי אומנותי ומעורר ענין!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;2113374:
אולי נצייר את סיפורי פרשת השבוע ליד הבאר - כשברז מים ניצב מעליה ופשוט מסובבים אותו והמים עולים - אה, יורדים - לקראת הדליים?

יו שירי.. אני צוחקת פה מול המחשב..
את במצב רוח טובבבב היום!
טואאאאב..:D

• הוסף לסימניות
ראיתי שהיו דיונים האם הכובעים תואמים או לא....
וראיתי שהמאייר אמר שהתכוון לצייר חיילים אוקראינים לפני 200 שנה !!!
בציור הראשון צייר המאייר אקדח תופי...
חיפוש פשוט בויקיפדיה מעלה שאדח תופי יוצר לראשונה במאה 19 , האם זה תואם את כוונת המאייר??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;2113374:

כוונתי לא היתה שמהיום נתחיל לאייר את העבר כמו בהווה,

אלא שאם נניח יש איור של תקופת האבות שבו הבאר הוא סוג של ברז,
לרוב הצופים, לפחות מגיל 10 בערך, מבינים מיד שזה לא האיור של המציאות, וממילא אינם קונים את זה כתעתיק מדויק.
לעומת זאת כשיש קומיקס שמנסה לתעד את העבר, ומתאים את עצמו בכלליות להיסטוריה, הפרטים הרבה יותר חשובים, כי הצופה מבין שכך זה היה נראה, וככה ההיסטוריה מצטלמת במוחו.
בפרט היום, כשלצערינו הדור הצעיר קורא יותר ויותר קומיקס, האיור הוא משמעותי מאוד, ככל שיהיה יותר אמין- כך הקוראים יקבלו יותר אינטלגנציה היסטורית.

נכתב ע"י סומסומדיה;2113391:
ראיתי שהיו דיונים האם הכובעים תואמים או לא....
וראיתי שהמאייר אמר שהתכוון לצייר חיילים אוקראינים לפני 200 שנה !!!
בציור הראשון צייר המאייר אקדח תופי...
חיפוש פשוט בויקיפדיה מעלה שאדח תופי יוצר לראשונה במאה 19 , האם זה תואם את כוונת המאייר??
בזה אין מה לבוא בטענות למאייר, כי אם לסופר, שאם אכן מדובר בסיפור של מוטל גנב, הרי שהוא בלתי הגיוני בעלילי מבחינה היסטורית. (וכך גם עוד כמה סיפורים שלו שאינם יכולים להיות נכונים היסטורית)
ואגב, זהו בדיוק העוול בסיפורים כגון אלה.
אם מדובר בסיפור שהוא מלכתחילה לא אמור להיות אמין ומתאים להיסטוריה, אין בעיה שיכתבו כמה דמיונות שרוצים.
אבל אם מגישים סיפור שמייצג את עצמו כהיסטורי, מן החיים, מציאותי, והפרטים ההיסטוריים משובשים עד אימה- זה עוול, כי הקורא שאינו מתמצא בהיסטוריה מקבל מושגים שגויים.

וכאן אני פורשת,
יש לי עוד כמה דברים לעדות בחמישי בלילה :eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוטי הלר;2111623:
לא נאצים

אוקראינים שבכוונה לא שייכתי אותם לשום חייל שאנחנו מכירים
ותודה לכולם על הביקורות

הרקע לספור - אוקראינה בזמן מלחמת העולם הראשונה
לא לפני 200 שנה!

המאייר לא כתב אחרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאה;2113422:
הרקע לספור - אוקראינה בזמן מלחמת העולם הראשונה
לא לפני 200 שנה!

המאייר לא כתב אחרת.
האמת צודק , עברתי עוד פעם, וראיתי שזה לא הוא כתב אחר מישהו אחר.
מתנצלת טעות שלי!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני H;2111449:
שוב פעם: הקומיקס. זה סיפור שמתפרסם כבר.

קצת עושה רושם שמנסים למצוא טעויות...

בספור לא כתוב מילה על נאצים. לא בספור המקורי ולא בקומיקס.
לא היה מדובר בצבא מסודר אלא בקבוצות של פורעים שערכו פוגרומים ביהודים.
("באוקראינה משתרר תוהו ובוהו. לאומנים אוקראינים, פולנים, בולשביקים ולבנים החלו לערוך פוגרומים ביהודים...")
מחנה העבודה היה מחנה שיסדו פורעים, לא צבא.
לא שאני יודעת אילו מדים היו לפורעים הנ"ל שאולי התימרו להקרא בשם צבא, אבל תבדקו עובדות לפני שאתם מנתחים את מדי הנאצים.

• הוסף לסימניות
אוקי. סליחה שנפלתי על האשכול הזה, זה לא משהו אישי נגד אף אחד. זו פשוט מכה שרווחת בספרות שלנו וכאן היתה לי הזדמנות למחות.
אני יודעת הסטוריה בלי להוציא תואר ובלי לחפש בגוגל תמונות וזה דבר שצרם לי מאד, לא חשבתי שאני היחידה ולמעשה אני יודעת שלא. לכן אני בפירוש לא מסכימה עם הטענות שהיו כאן, אבל זכותכם לחשוב אחרת. עד כאן.

(מאה: אין לי תחביב למצוא טעויות, ואני מאד משתדלת לדעת עובדות לפני שאני באה בטענות. אדרבה- אם ידוע לך על מחנה עבודה שנאסרו בו יהודים והוקם בידי פורעים, לא צבא, אשמח שתפני אותי לקרוא עליו.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני H;2113597:
אוקי. סליחה שנפלתי על האשכול הזה, זה לא משהו אישי נגד אף אחד. זו פשוט מכה שרווחת בספרות שלנו וכאן היתה לי הזדמנות למחות.
אני יודעת הסטוריה בלי להוציא תואר ובלי לחפש בגוגל תמונות וזה דבר שצרם לי מאד, לא חשבתי שאני היחידה ולמעשה אני יודעת שלא. לכן אני בפירוש לא מסכימה עם הטענות שהיו כאן, אבל זכותכם לחשוב אחרת. עד כאן.

(מאה: אין לי תחביב למצוא טעויות, ואני מאד משתדלת לדעת עובדות לפני שאני באה בטענות. אדרבה- אם ידוע לך על מחנה עבודה שנאסרו בו יהודים והוקם בידי פורעים, לא צבא, אשמח שתפני אותי לקרוא עליו.)

:confused::confused::confused::confused::confused:
איפה הפרצוף הוורוד בשביליייי? :(:(:(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה