- הוסף לסימניות
אם יש לי אופציה להיות שכיר או עצמאי ולהרוויח אותו סכום מה עדיף?
להפריש למה?אם יש לי אופציה להיות שכיר או עצמאי ולהרוויח אותו סכום מה עדיף?
אותו שכר ברוטו, להפריש למה שחייבים, ביטוח לאומי בריאות פנסיה..להפריש למה?
אותו שכר ברוטו?
בדר"כ במקרה כזה עדיף להיות שכיר.אותו שכר ברוטו, להפריש למה שחייבים, ביטוח לאומי בריאות פנסיה..
ברור ששכיר!אם יש לי אופציה להיות שכיר או עצמאי ולהרוויח אותו סכום מה עדיף?
אכן לא ציינתי - אני שואל על הכנסה של בין 60 ל 80 בשנה.מע"מ (לעוסק מורשה- מעל כ-120,000 ש"ח בשנה)
כל זה יורד גם לשכיר.
- ביטוח לאומי
- מס הכנסה
- פנסיה
- קרן השתלמות- לבחירה
חייב?תשלום לרו"ח
שוב לא ציינתי - אני שואל במקרה שאין את כל אלו ממילא, או שהם מגולמים בתוך ה 60 - 80 של ההכנסות.חוץ מזה אין לעצמאי:
- ימי חופשה
- ימי מחלה
- תשלום על חגים
- הבראה
לשכיר- ביטוח לאומי, פנסיה וקרן השתלמות יורד רק החלק של העובד, וחוץ מזה גם המעסיק משלם עליו, לעצמאי יורד הרבה יותר!כל זה יורד גם לשכיר
צריך להגיש דוח שנתי. אפשר עקרונית להגיש לבד אבל לדעתי לא מומלץחייב?
חופשה, מחלה, חגים והבראה- חובה ע"פ חוקשוב לא ציינתי - אני שואל במקרה שאין את כל אלו ממילא,
כשהמעסיק משלם מכיסו חלק גדולאכן לא ציינתי - אני שואל על הכנסה של בין 60 ל 80 בשנה.
כל זה יורד גם לשכיר.
אפשר לעשות לבד, אך רק מי שמתמצא.חייב?
אם מגולם, זה סיפור אחר.שוב לא ציינתי - אני שואל במקרה שאין את כל אלו ממילא, או שהם מגולמים בתוך ה 60 - 80 של ההכנסות.
כלומר?בכל אופן אני מבין מהתגובות שרווח לא יכול לצאת מלהיות עצמאי - השאלה כמה הפער וכמה שווה להתאמץ בשביל להיות שכיר.
כןכלומר?
יש לך אפשרות לעבוד באותה עבודה כשכיר וכעצמאי??
וחוץ מזה גם המעסיק משלם עליו, לעצמאי יורד הרבה יותר!
כמה הפער? קרן השתלמות ממילא אין, גם מס הכנסה בסכומים האלו הבנתי שאין [נשוי + 3 ילדים].כשהמעסיק משלם מכיסו חלק גדול
כמה עולה?צריך להגיש דוח שנתי.
הפרשות מעסיק לפנסיה, וביטוח לאומי זה ים כסף.כן
כמה הפער? קרן השתלמות ממילא אין, גם מס הכנסה בסכומים האלו הבנתי שאין [נשוי + 3 ילדים].
יכול להיות שדוקא יהיה לי רווח שאני אוכל לעשות לעצמי קרן השתלמות. השאלה כמה אני מפסיד בשביל זה?
בין 800 ל2000 ש"ח בשנה.כמה עולה?
לא ממש נכון. המעסיק לא מוציא את זה מכיסו. אחרי הכל זה כסף שיכל להגיע לידי השכיר אם לא החוק.וחוץ מזה גם המעסיק משלם עליו
צודקלא ממש נכון. המעסיק לא מוציא את זה מכיסו. אחרי הכל זה כסף שיכל להגיע לידי השכיר אם לא החוק.
.
גם שווה לחשבן את הבונוסים נוספים שיש לשכיר(ה): שמירת הריון- יותר בקלות, חול"ד מלאה (עצמאית בזמן הזה מתעסקת בתפעול העסק), חופשים וחגים.
אפשר לבקש מהמעסיק שיפתח קרן השתלמותישנו גם את השיקול של קרן השתלמות
אם כפי שאתה כותב המעסיק לא פותח לך קרן השתלמות
האופציה היחידה שתהיה לך ע"מ שיהיה ברשותך קרן השתלמות זה להיות עצמאי
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים