כללי כמה קושיות וטיפים באילוסטרייטור

• הוסף לסימניות
1. האם ניתן לשנות אופי של תיבת טקסט,כזו שנוצרה בלחיצה וכל נגיעה בה משנה את הגודל והפרופורציות, לתיבת מלל רגילה ולהיפך?

2. האם ישנה אופציה אוטומטית להתאמת גבולות מסגרת המלל, לתוכן?

3. האם יש אפשרות, בעת ייצוא קובץ לייצא אובייקטים נבחרים בלבד. (כמו הפקודה בפריהנד בייצוא ל- jpg ')
Selected object only

ולכל מי שיש קיצורים שימושיים באילוס' וטיפים נחמדים, בעיקר בסידור טקסטים, אשמח לשמוע.

• הוסף לסימניות
אני משתמשת קבוע אבל אין לי תשובות, אולי אפשר לנסות לגלות את זה לבד...

• הוסף לסימניות
1. הלוואי, זה היה עוזר
2. אין ובדקתי את זה
3. מתאים לאדובי שתהיה כזו אפשרות

• הוסף לסימניות
בקשר לטיפים:
ומאיפה אדע מהו טיפ ומה דבר רגיל ונורמלי?
אז ננסה דברים שעוזרים לי:
אם יש לי תיבת טקסט שמכילה טקסט בגדלים שונים, עכשיו אני רוצה להגדיל או להקטין את כולו, ולא לעבוד על כל מילה וכו'- אני בוחרת את התיבה כולל אוביקט נוסף ומגדילה/ מקטינה כפי רצוני.

• הוסף לסימניות
ואם כבר יש אשכול לאילוס', אז יש לי שאלה
קורה לי לפעמים שנתקע קובץ באמצע העבודה, וכבר קרה לי גם שנתקע בפקודה: "שמור", ואז לפעמים קורה שכשאני מנסה שוב לפתוח את הקובץ הוא לגמרי הרוס, לפעמים נשארים בו חלקים שאני יכולה להשתמש בהם. אבל הקובץ בכלליות הלך "פייפן" גם אם שמרתי. המענין הוא שבתצוגה מקדימה של הקובץ, הוא נראה רגיל ונורמלי, אלא כשאני פותחת, עולה הודעה שאי אפשר לפתוח את הקובץ וכל מיני שורות קצרות של אותיות ואחוזים (אולי יהיה לי סבלנות אח"כ לצצלם את המסך), בכ"א בלחיצת "אישור" הקובץ כן נפתח אבל הוא מקולקל.
בדקתי ונדמה לי שהבעיה קורית כשיש "oposite musk"
ועכשיו שלא יקפצו פה בעלי המניות בקורל...

• הוסף לסימניות
זה לא יאומן שאין בתוכנה אפשרות לסדר במהירות תיבות טקסט, זה יכול לשגע הסידור הידני, במיוחד כשרוצים ליישר תיבות מלל לצד מסויים.
אולי בכל זאת יש איזה גאון שמצא פתרון?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי - מה הבעי'ה ביישור תיבות טקסט?

אגב, עד כמה שהבנתי מגעת, אילוס מיועדת יותר לגרפיקה וקטורית ופחות לסידור טקסט (בשביל זה יש את אינדיזיין)
למה לעשות עבודות טקסט מסובכות באילוס?

• הוסף לסימניות
אילוסטרייטור היא תוכנה מדהימה מבחינת שילוב ויקטורי עם אפקטים.
היא לא עשויה לטקסט ולא ביטמאפ.

לכל הבעיות שלעיל יש פתרון אחד לעבוד עם כל תוכנה למה שהיא מיועדת.
פוטושופ - ביטמאפ. אילוסטרייטור - ויקטורי. אינדיזיין - טקסט וסגירה לדפוס.

וחבל לא להתרגל לזה.
שאם תעבדו נכון לא תצטרכו לקנות כל שנה מחשב, ולא תגיעו למצב שהמחשב עולה את הקסטל עם טראנטע.

• הוסף לסימניות
אכן הסתר פנים..
בשביל מודעה בודדת צריך אינדיזיין..

גראפי צדק בכל מילה.. אדובי עובד בשיטה שמי שסוגר לדפוס זה אינדי... שאר התוכנות זה לכל הדברים שיצטרכו ליצור לאינדי או לתקן.. כגון חשיפה של תמונה וכו'..
אפשר ליצור סולם או מסגרת בפוטושופ.. ולסגור להדפסה.. השאלה האם זה סדר עבודה נכון.. בפירוש לא!
מנטור בתערוכות מדגישים אלף פעם.. לסגור לדפוס סוגרים מאינדיזיין..

• הוסף לסימניות
אני מדברת על עיצוב לא על סגירה. עיצוב של מודעה, פלייר, משהו עם שילוב של גרפיקה, תמונות וטקסטים ברמת עמוד בודד,מודעות בצבע אחד, שנראה לי שאינדיזיין קצת כבדה בשבילם.
האם אילוסטרייטור נועדה ליצירת לוגואים וצורות וקטוריות בלבד?
מאוד מאכזב. כי יש בה את כל הכלים לעיצוב טוב, אך בכל הנוגע לטיפול בטקסטים אין לה כלים טובים.לפחות לא כאלה שאני מכירה.

• הוסף לסימניות
1. האם ניתן לשנות אופי של תיבת טקסט,כזו שנוצרה בלחיצה וכל נגיעה בה משנה את הגודל והפרופורציות, לתיבת מלל רגילה ולהיפך?

2. האם ישנה אופציה אוטומטית להתאמת גבולות מסגרת המלל, לתוכן?

3. האם יש אפשרות, בעת ייצוא קובץ לייצא אובייקטים נבחרים בלבד. (כמו הפקודה בפריהנד בייצוא ל-jpg ')

1. לא
2. לא
3. לא

- - -
אולי בסיאס 3? אין לי עדיין, לכן לא אוכל לדעת

לגבי הטיפים, יש המון, מבטיחה בהמשך - - -

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הסתר_פנים;53609:
3. האם יש אפשרות, בעת ייצוא קובץ לייצא אובייקטים נבחרים בלבד. (כמו הפקודה בפריהנד בייצוא ל- jpg ')
Selected object only

ישנה אפשרות: יוצרים מרובע מסביב לאובייקטים אותם רוצים לייצא,
אח"כ כשהמרובע עדיין בחור הולכים ל-object > crop area > make
ואז נוצרים מעין סימני חיתוך מסביב לאזור הרצוי.
כעת כשעושים export אוטמטית התוכנה מייצאת רק את האזור הבחור

להלן צילום מסך:צפה בקובץ המצורף 3235

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 594.4 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
ולקושיה נוספת,
איך משנים את אופייה של נקודה במצולע או בנתיב, דהיינו מנקודת פינה לנקודת עקומה עם ידיות ולהיפך??

• הוסף לסימניות
בנתיב קיים: עמידה על הנקודה +ALT או בכלי הCONVERT PEN

• הוסף לסימניות
ישנה עוד אופציה לייצא רק מחלק המהמסך וזה עם פעולת השכבות, אפשר לכבות את השכבות שלא מעונינים לייצא.
הבנתי שבCS3 יש כלי שדומה לכלי החיתוך בפוטושופ שעוזר ג"כ לנושא הזה.

לגבי סגירת מסמכים לדפוס באילוס. אני שחלק ניכר מעבודתי זה נושא של פליירים ומודעות אני עובד עליהם באילוס וסוגר לדפוס בלי שום בעיה.
עד כמה שידוע לי אין פתרונות לשאלות שהוצגו לגבי הטקסט ואכן אילוס לא מיועדת לעבוד עם עבודה מרובת מלל.

• הוסף לסימניות
תקשורת, בשביל להגדיל תיבת טקסט באופן חופשי
אפשר ע"י הכלי free Transform מקש הe

• הוסף לסימניות
סגירה לדפוס באילוסטרייטור...

הסגירה אכן טובה עד שסוגרים קובץ מרובה פילטרים ושקיפויות ואז מתעוררת בעיית ה-HAIRLINES. האם סגירה דרך אינדזיין מעלימה בעייה זו?? ואם אני מביא את העבודה לאינדזיין למה הוא מייבא אותה כPDF וחותך לי אותה ללא בלידים שנחוצים לסגירה??

• הוסף לסימניות
ועוד, לגבי השאלה של שינוי מסגרת הטקסט. אם תכתבו את הטקסט בתוך מסגרת שאתם יצרתם מלכתחילה, (ולא מסגרת שנוצרת מהקלדה חופשית) אז המסגרת תהיה ניתנת לשינוי ללא נגיעה בטקסט. הטקסט עצמו יזרום כטקסט חי לפי שינוי מידות התיבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה