כללי כמה רלוונטי להוציא תואר בתקשורת חזותית.

• הוסף לסימניות
כמעצבת גרפיקאית, מעניין אותי האם כדאי ללכת ללמוד מספר שנים בצורה מקיפה ולהוציא תואר בתחום?
האם תעודה אקדמאית תוסיף לי בשכר? האם זה מצדיק מספר שנות לימוד מסיביות?
עד כמה תעודה כזאת רלוונטית יותר מתעודה מקצועית מלימודי מקצוע?

מצד אחד ברור שהלימודים האלו יוסיפו העשרה רצינית, וגם תואר שיכול אולי להגדיל הכנסה.

ומצד שני זה מספר שנים (כמדומני 4) שדי ילכו לאיבוד בלימודים מתישים, וזה יפגע גם בעבודות שיש מידי פעם, וגם זה עולה ים של כסף שצריך לדעת להתארגן רציני (הלואה/קופת חסכון כלשהי)..

• הוסף לסימניות
לעשות את זה רק בשביל להוציא תואר? ממש לא.
את רוצה תואר? לכי תעשי BA כללי באוניברסיטה הפתוחה, יותר קל, יותר נגיש, לא צריך לצאת מהבית.

התואר כשלעצמו (הנייר גופו) בתקשורת חזותית רלוונטי רק משתי בחינות:
1. עצם ההוכחה למעסיק שלמדת במוסד מוכר ונחשב. מעסיקים רבים בוגרי המוסדות הנ"ל, מחפשים רק בוגרים של אותם מוסדות.
2. אפשרות להמשיך לתואר שני.
זהו ותו לא.

למה כן ללמוד את המסלול, בלי שום קשר לתואר?
המסלול הזה נועד אך ורק למשוגעים לדבר שרוצים ללמוד את התחום בצורה מקצועית ולעומק.
אנשים שמוכנים לחזור על אותו תרגיל שוב ושוב ושוב עד לשלמות, ללמוד מהטובים ביותר בתחום, לקבל בריפים מטורפים ולהוציא תוצאות עוד יותר מטורפות.
המסלול הזה בשבילי היה הנאה צרופה ולו יכולתי הייתי חוזרת לשם היום.

האם בראייה פרקטית, לאישה חרדית שכבר עוסקת בתחום לפרנסתה ומטופלת בילדים הייתי ממליצה על המסלול? סביר להניח שלא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;777773:
לעשות את זה רק בשביל להוציא תואר? ממש לא.
את רוצה תואר? לכי תעשי BA כללי באוניברסיטה הפתוחה, יותר קל, יותר נגיש, לא צריך לצאת מהבית.

התואר כשלעצמו (הנייר גופו) בתקשורת חזותית רלוונטי רק משתי בחינות:
1. עצם ההוכחה למעסיק שלמדת במוסד מוכר ונחשב. מעסיקים רבים בוגרי המוסדות הנ"ל, מחפשים רק בוגרים של אותם מוסדות.
2. אפשרות להמשיך לתואר שני.
זהו ותו לא.

למה כן ללמוד את המסלול, בלי שום קשר לתואר?
המסלול הזה נועד אך ורק למשוגעים לדבר שרוצים ללמוד את התחום בצורה מקצועית ולעומק.
אנשים שמוכנים לחזור על אותו תרגיל שוב ושוב ושוב עד לשלמות, ללמוד מהטובים ביותר בתחום, לקבל בריפים מטורפים ולהוציא תוצאות עוד יותר מטורפות.
המסלול הזה בשבילי היה הנאה צרופה ולו יכולתי הייתי חוזרת לשם היום.

האם בראייה פרקטית, לאישה חרדית שכבר עוסקת בתחום לפרנסתה ומטופלת בילדים הייתי ממליצה על המסלול? סביר להניח שלא.

ולבחורה חרדית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;777783:
ולבחורה חרדית?

תלוי בהרבה גורמים, אבל בעיקרון כן (הכוונה במכללת אמונה, לא במכללה חילונית. אגב, במכללת אמונה התואר הוא לא תואר בתקשורת חזותית אלא תואר בחינוך, אבל המסלול הוא ארבע-שנתי ונחשב כמקביל, אם כי לא זהה מבחינת הרמה, למסלולים של המכללות הגבוהות לעיצוב).

אגב, איתנו במכללת אמונה למדה אישה חרדית, נשואה, חסידת ברסלב ממאה-שערים.
אם אני זוכרת נכון היא ילדה פעמיים או אפילו שלוש במהלך הלימודים (לא שזה היה שם חריג, רוב התלמידות ילדו לפחות פעם אחת במהלך הלימודים, זה היה מחזה די שכיח לראות תינוקות בשיעור...).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;777783:
ולבחורה חרדית?

עוד יותר לא

המקומות האלו חילוניים לגמרי, והנושאים הנלמדים בתחום הזה עוד יותר בעייתיים
כך שממש לא מומלץ לחרדית ללמוד שם.
אלא א"כ ה"תואר" חשוב לה יותר מהערכים שגדלה עליהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;777787:
עוד יותר לא

המקומות האלו חילוניים לגמרי, והנושאים הנלמדים בתחום הזה עוד יותר בעייתיים
כך שממש לא מומלץ לחרדית ללמוד שם.
אלא א"כ ה"תואר" חשוב לה יותר מהערכים שגדלה עליהם.

לא דיברתי על מקומות חילוניים אלא על מכללת אמונה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;777788:
לא דיברתי על מקומות חילוניים אלא על מכללת אמונה!

או קי
זה משהו אחר

• הוסף לסימניות
איפה זה מכללת אמונה?
היא חרדית/ דתית/חילונית- מעורבת?

כמה שנים הלימודים וכמה ימים?

אני רוצה לדעת את זה בשביל לדעת אם בכלל יש לי על מה לחשוב על הכיוון,
כי ממש מושך אותי ללמוד את המקצוע לעומקו ולרוחבו כמו שצריך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;777785:
אגב, איתנו במכללת אמונה למדה אישה חרדית, נשואה, חסידת ברסלב ממאה-שערים.
...).

אם את מציינת את זה , כנראה שזה בלט והיה חריג לנוף. וד"ל
ועוד נקודה למחשבה. באיזה סוג של חברות דרושות עובדות עם תואר ראשון (ושני) בתחום הזה? האם אישה חרדית (ולא רק המתקרא חרדית) תלך לעבוד במקומות כאלו???:confused:

• הוסף לסימניות
צברית!
מכללת אמונה היא מכללה דתית לומדות בה רק נשים
מה שמעצבן זה שזה בעצם תואר בחינוך
ז"א שלומדים שם הוראה גם וחייבים לעשות את ההוראה עד כמה שהבנתי מבירורים

הלימודים הם 4 שנים!

• הוסף לסימניות
זה בעצם משהו מעין שנות המסלולים של הסמינרים רק ברמה הרבה יותר גבוהה?
כי אם זה כולל הוראה יצאה לי כל המיץ מהעינין!

סתם שאלה, איך אפשר להשקיע גם בתואר בחינוך וגם בלימודים מטורפים של עיצוב?????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;777801:

זהו שגם אני עדיין שוקלת בגלל זה
הספיקו לי שנתיים בסמינר לא מסוגלת לחשוב על זה עוד פעם!

לגבי שאלתך תשאלי את נעמה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;777794:
אם את מציינת את זה , כנראה שזה בלט והיה חריג לנוף. וד"ל
:confused:
נכון, אני לא מכחישה, רוב הלומדות הן דתיות לאומיות, יש אולי חרדית או שתיים במחזור.
(חשוב להבין כרקע, שבציבור הדת"ל, תואר הוא סוג של מאסט חברתי, גם בלי קשר להשלכות הפרקטיות שלו בסופו של דבר).

מצד שני איפה עוד את יכולה ללמוד עיצוב ברמה גבוהה,
כשסביבך רק נשים, ורק נשים דתיות, כולן שומרות מצות ברמה כזו או אחרת, כולן יראות שמיים, יש שיעורי יהדות רבים, יש רב למכללה, תולדות האמנות נלמדים בצורה מצונזרת ונעשה המון המון מאמץ כדי ליצור סביבה מקצועית ככל הניתן מבלי לוותר על הרוחניות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;777801:

אני לא עשיתי את התואר בחינוך. עשיתי במקום זה תואר כללי באוניברסיטה הפתוחה, אבל אני מקרה חריג אז אל תקחי דוגמה ממני (הגעתי למכללת אמונה בשנה ג' לאחר שנתיים של לימודים במכללה חילונית).

• הוסף לסימניות
הי נעמה,
אני מבינה שלמדת שם,
תוכלי לתת קצת מידע על המכללה ומה היא דורשת?

וכן כל מי שלמדה שם ויכולה לתת לי קצת רקע כדי שאני ידע אם יש לי בשביל מה לברר.....

תודה מראש!:)

הי, שחכתי לציין פרט מאווד חשוב, איפה היא ממוקמת?
אני לא סוג שבנוי לשעתיים נסיעה וכדו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;777809:
מצד שני איפה עוד את יכולה ללמוד עיצוב ברמה גבוהה,
כשסביבך רק נשים, ורק נשים דתיות, כולן שומרות מצות ברמה כזו או אחרת, כולן יראות שמיים, יש שיעורי יהדות רבים, יש רב למכללה, תולדות האמנות נלמדים בצורה מצונזרת ונעשה המון המון מאמץ כדי ליצור סביבה מקצועית ככל הניתן מבלי לוותר על הרוחניות.

לא הבנתי את מתכוונת להגיד שהרמה לא הכי באמונה?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה לא נשמע לך?
בסמינרים זה לא רמה של מכללה שלומדים שם 4 שנים עיצוב על כל מרכיביו וכו,
אני בטבעי מקסימלסטית, ואם אני רוצה להיות מעצבת אז אני רוצה ללמוד את זה הכי טוב שאפשר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סולו;777834:
הקטע של לימוד עיצוב נשמע מקצועי ומרתק.
אבל רק אני שומעת הוראה -בורח לי החשק.
[כמו כן 4 שנים זה ממש מוגזם...]

4 שנים זה לא כ"כ מוגזם אם בתוכן לומדים גם אומנות ותולדותיה וכן עיצוב אתרים אם אני לא טועה...

• הוסף לסימניות
4 שנים לעיצוב זה ממש לא מוגזם, מי שרוצה להיות מעצב ברמה זה הדרך........

וההוראה, סיפור עצוב לגמרי, למה בכל דבר היא צריכה להידחף? יש אנשים שלא יכולים להיות מורים מתי כבר יבינו את זה בכל המקומות הרלונטיים?

ולכן אני רוצה לדעת האם אכן במכללת אמונה חייבים לעשות גם תואר בחינוך שכולל הוראה כנראה...
משהו יודע?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה