כללי כמה רלוונטי להוציא תואר בתקשורת חזותית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;777837:
4 שנים לעיצוב זה ממש לא מוגזם, מי שרוצה להיות מעצב ברמה זה הדרך........

וההוראה, סיפור עצוב לגמרי, למה בכל דבר היא צריכה להידחף? יש אנשים שלא יכולים להיות מורים מתי כבר יבינו את זה בכל המקומות הרלונטיים?

ולכן אני רוצה לדעת האם אכן במכללת אמונה חייבים לעשות גם תואר בחינוך שכולל הוראה כנראה...
משהו יודע?

לפי מה שהבנתי התשובה המעצבנת היא כן!
היתה קבוצת נשים חרדית שניסתה להתארגן שלא יצטרכו לעשות הוראה כי הן כבר עשו בסמינר אבל לא הלך בסוף
חבל!

• הוסף לסימניות
אין לי עניין לפתוח בדיון השקפתי רק רציתי להעיר
נקודה שיש לקחת בחשבון:
יש הבדל מהותי בבסיס השקפת עולם חרדית לד"ל.
(אני בעצמי לא תארתי לעצמי עד כמה, אבל עקב ידידות קרובה,דרך ארגון "קשר יהודי" עם בחורה נהדרת מהזרם הזה נדהמתי מההבדלים שאינם ניכרים כלפי חוץ. אז פשוט צריך לקחת גם את זה בחשבון)

• הוסף לסימניות
כל עוד חייבים לעשות שם הוראה.......אין לך מה לדאוג לי :)

אפילו שאני לא חושבת שיש בזה בעיה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סולו;777841:
למה נראה לך זה 4 שנים?:rolleyes:
4 שנים זה לא קשור להוראה.
בכל מקום בארץ בשביל תואר בתקשורת חזותית לומדים 4 שנים למרות שהוא לא כולל הוראה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;777818:
לא הבנתי את מתכוונת להגיד שהרמה לא הכי באמונה?

אני מתכוונת להגיד שאמונה זה לא בצלאל וגם לא שנקר.
ומי שחושב שכן, חי בסרט.
אבל כאלטרנטיבה הרצינית היחידה, זאת אחלה אלטרנטיבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;777947:
אין לי עניין לפתוח בדיון השקפתי רק רציתי להעיר
נקודה שיש לקחת בחשבון:
יש הבדל מהותי בבסיס השקפת עולם חרדית לד"ל.
(אני בעצמי לא תארתי לעצמי עד כמה, אבל עקב ידידות קרובה,דרך ארגון "קשר יהודי" עם בחורה נהדרת מהזרם הזה נדהמתי מההבדלים שאינם ניכרים כלפי חוץ. אז פשוט צריך לקחת גם את זה בחשבון)

זה נכון (מפתיע שלא תיארת לעצמך, כי זה מאוד ברור).
אבל הנשים שבאות ללמוד באמונה הן נשים בוגרות, בשלות, "סגורות על עצמן" מבחינה השקפתית, רובן נשואות ואמהות.
כולן באות לשם ללימודי מקצוע, לא לרכישת "השקופה".
לא מדובר על סמינריסטיות בנות 18.
ובתור מי שעשתה את הצעד ההפוך (כדת"ל יחידה בקורס של פרוג) אני יכולה להגיד שרק הרווחתי מזה. שילמתי על קורס בניית אתרים והרווחתי ב1+1 גם קצת אהבת ישראל.

• הוסף לסימניות
נעמה, אמנם זה לא קשור, אבל מכיוון שלמדת שם מעניין אותי לדעת-
איך נתנו לתמר צוהר לעשות את פרוייקט בת הרב? אני הזדעזעתי מהתכנים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sunshine;778141:
נעמה, אמנם זה לא קשור, אבל מכיוון שלמדת שם מעניין אותי לדעת-
איך נתנו לתמר צוהר לעשות את פרוייקט בת הרב? אני הזדעזעתי מהתכנים...

ישירות לשאלה: אין לי מושג כי לא למדתי בשנתון שלה.
בעיניי זה היה אחד הפרוייקטים החזקים שנעשו באמונה בעשור האחרון.
תמר הביאה את החוויה הפרטית שלה ועשתה פרוייקט שאי-אפשר היה להישאר אדיש אליו, ושמעורר הרבה מחשבות בין אם אתה בצד השמרני ובין אם אתה בצד הליברלי.

אולי זה אחד הדברים הבולטים שמבדילים בין ההשקפה הדתית-לאומית לבין זו החרדית, וזה כנראה לא המקום הנכון לדון בכך. אם תרצי - במסרים/מייל.

• הוסף לסימניות
הקטע של תולדות האמנות עלול להיות בעייתי, אני לא יודעת מה המצב היום, אבל בזמנו (כשלמדתי שם, וזה היה ממש מזמן) - המורה לתולדות אמנות לא הייתה שומרת תו"מ, והיו שיעורים שפשוט קמתי ויצאתי החוצה.
חוץ מזה, ומהחלק המעיק של הוראה - הלימודים מדהימים.
אין מה להשוות למה שלומדים במכללות החרדיות, כי זה משהו אחר.
לומדים עיצוב, בהתחלה בכלל לא נוגעים במחשב (חוץ מבשיעורי התוכנות, אבל עדיין לא מעצבים במחשב).
לומדים איך עושים סקיצות על הנייר, איך בונים רעיון, איך ניגשים לטיפוגרפיה, איך יוצרים קומפוזיציה. לומדים רישום, צילום, איור וציור, קורס שלם רק על עיצוב לוגו ותדמית, קורס לעיצוב כרזה, ועוד ועוד. והלימודים מאוד אינטנסיביים, אגב.
הייתי חוזרת ב-5-6 בערב, ויושבת עד 1 בלילה על עבודות ושיעורי בית....

האמת, לא יודעת כמה אישה חרדית תסתדר שם, ולבחורה לא הייתי ממליצה.
(ולמה אני הלכתי? כי אני פרפקציוניסטית משוגעת, וגם כי לא נפתחו אז כל המכללות החרדיות לעיצוב, כך שלא היה במילא מקום אחר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;778148:
הקטע של תולדות האמנות עלול להיות בעייתי, אני לא יודעת מה המצב היום, אבל בזמנו (כשלמדתי שם, וזה היה ממש מזמן) - המורה לתולדות אמנות לא הייתה שומרת תו"מ, והיו שיעורים שפשוט קמתי ויצאתי החוצה.
חוץ מזה, ומהחלק המעיק של הוראה - הלימודים מדהימים.
אין מה להשוות למה שלומדים במכללות החרדיות, כי זה משהו אחר.
לומדים עיצוב, בהתחלה בכלל לא נוגעים במחשב (חוץ מבשיעורי התוכנות, אבל עדיין לא מעצבים במחשב).
לומדים איך עושים סקיצות על הנייר, איך בונים רעיון, איך ניגשים לטיפוגרפיה, איך יוצרים קומפוזיציה. לומדים רישום, צילום, איור וציור, קורס שלם רק על עיצוב לוגו ותדמית, קורס לעיצוב כרזה, ועוד ועוד. והלימודים מאוד אינטנסיביים, אגב.
הייתי חוזרת ב-5-6 בערב, ויושבת עד 1 בלילה על עבודות ושיעורי בית....

האמת, לא יודעת כמה אישה חרדית תסתדר שם, ולבחורה לא הייתי ממליצה.
(ולמה אני הלכתי? כי אני פרפקציוניסטית משוגעת, וגם כי לא נפתחו אז כל המכללות החרדיות לעיצוב, כך שלא היה במילא מקום אחר)

חל שינוי מהותי שם בנושא תולדות האמנות בשנים האחרונות.
זה כבר לא מה שהיה כשאת היית.
יש רב למכללה, הוא מפקח על הסילבוס, כל דבר שעלול להיות בעייתי עולה לשיפוטו.

(האמת, כמי שלמדה את תולדות האמנות במכללה חילונית, לא ממש יודעת מה בדיוק נשאר ללמד אחרי שמנפים את כל הנצרות החוצה, אבל שיהיה :))

• הוסף לסימניות
אני יותר משמחה לשמוע שהמצב השתפר!!!

גם אז היה רב, וידיו היו כבולות, כי המועצה להשכלה גבוהה חייבה אותם ללמד תכנים מסויימים.
זו הייתה בדיוק השנה בה המכללה נהייתה "רשמית" מבחינת התואר, וחיפשו אותם על כל פסיק.
הדבר היחיד שיכלו לעשות זה להעלים עין אם מישהי יוצאת באמצע.
וגם בלי ללמד על ארכיטקטורה של ע"ז, מספיק השיעור על הזרם "הכנעני" באמנות הישראלית....שגיבורם היה "נמרוד".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;778162:
אני יותר משמחה לשמוע שהמצב השתפר!!!

גם אז היה רב, וידיו היו כבולות, כי המועצה להשכלה גבוהה חייבה אותם ללמד תכנים מסויימים.
זו הייתה בדיוק השנה בה המכללה נהייתה "רשמית" מבחינת התואר, וחיפשו אותם על כל פסיק.
הדבר היחיד שיכלו לעשות זה להעלים עין אם מישהי יוצאת באמצע.
וגם בלי ללמד על ארכיטקטורה של ע"ז, מספיק השיעור על הזרם "הכנעני" באמנות הישראלית....שגיבורם היה "נמרוד".

מילא הזרם הכנעני (והארכיטקטורה היוונית/רומית... כ"כ מרדים...), אבל מה עושים עם הקפלה הסיסטינית וכל היצירות המרהיבות (מה לעשות) מהז'אנר הזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;778166:
מילא הזרם הכנעני (והארכיטקטורה היוונית/רומית... כ"כ מרדים...), אבל מה עושים עם הקפלה הסיסטינית וכל היצירות המרהיבות (מה לעשות) מהז'אנר הזה?
כשלמדתי מוסיקה במקום חרדי למהדרין. למדנו מוסיקה גרגוריאנית. כן.
איך? לימדו אותנו את העקרונות של המוסיקה הזו, כתבנו לבד וביצענו בסגנון.
כך לא פיפסנו אבן דרך באבולוציה של המוסיקה המערבית.
כמובן שהמורה בעלת התשובה הכירה את המוסיקה הזו כדי לדעת להנחות אותנו שנוציא עבודה מדויקת.
השאלה היא אם יש אופציה ללמד את עקרונות האומנות של התקופה ההיא וליצור לבד, או שזה בלתי הגיוני עקב המורכבות של האומנות הזו. (ביחס למוסיקה אני מניחה שיש פער גדול. המוסיקה הגרגוריאנית היא מאוד פשוטה ובסיסית)

• הוסף לסימניות
הא, לא הייתי בשיעור.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;778174:
כשלמדתי מוסיקה במקום חרדי למהדרין. למדנו מוסיקה גרגוריאנית. כן.
איך? לימדו אותנו את העקרונות של המוסיקה הזו, כתבנו לבד וביצענו בסגנון.
כך לא פיפסנו אבן דרך באבולוציה של המוסיקה המערבית.
כמובן שהמורה בעלת התשובה הכירה את המוסיקה הזו כדי לדעת להנחות אותנו שנוציא עבודה מדויקת.
השאלה היא אם יש אופציה ללמד את עקרונות האומנות של התקופה ההיא וליצור לבד, או שזה בלתי הגיוני עקב המורכבות של האומנות הזו. (ביחס למוסיקה אני מניחה שיש פער גדול. המוסיקה הגרגוריאנית היא מאוד פשוטה ובסיסית)

היחס בין לימודי תולדות האמנות לבין היישום בפועל בעיצוב הוא שונה מעט מלימודי תולדות המוזיקה ביחס לכתיבת מוזיקה.
(אגב, אם דיברנו על חתך הזהב וכו' באשכול אחר, אלה היצירות היסודיות ביותר ללמוד מהן קומפוזיציה, אבל זה לא שאי-אפשר ללמוד את זה מיצירות מודרניות)

• הוסף לסימניות
מהכרות מקצועית עם בוגרות מכללת אמונה אני יכול להעיד שהרמה שם לא נופלת ואף עולה על כמה מקומות נחשבים מאוד בארץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ברק09;778836:
מהכרות מקצועית עם בוגרות מכללת אמונה אני יכול להעיד שהרמה שם לא נופלת ואף עולה על כמה מקומות נחשבים מאוד בארץ.

בוא אתקן אותך, כמי שלמדה שם...
במכללת אמונה מלמדים מרצים שמלמדים גם בבצלאל, שנקר וHIT, כך שמהבחינה הזו הרמה אכן לא נופלת.

מנגד, תנאי הקבלה שם הרבה (הרבה!) פחות קשוחים, אחוז הרבה יותר גבוה של המנסות להתקבל אכן מתקבלות (מאמינה שיש דחיות בודדות מדי מחזור, לא מעבר לזה, לעומת זאת בבצלאל ניגשים מאות מדי שנה ומתקבלים רק כ-60 למחזור), כך שמטבע הדברים כבר יש פחות סינון של הפחות מוכשרות.
דבר נוסף הוא שהמכללה הרבה פחות תובענית כלפי התלמידות. אם בבצלאל, יש סשן של העפת תלמידים בסוף שנה א' וב', ואנשים חיים בפחד שיעיפו אותם, ואין דבר כזה לא להגיש פרוייקט בזמן - אז באמונה את יכולה להגיש עד סוף הסמסטר, ואם תבקשי ממש יפה אז גם עד סוף הסמסטר שאחריו, ואם עוד טיפה תלחצי אז גם 3 שנים אחרי סיום הלימודים...
הדברהזה משפיע על הרמה, כי יש פחות לחץ ומוטיבציה להשקיע.

ברור שיש שם המון מוכשרות ומשקיעניות. מי שרוצה, יכולה "להוציא את המיץ" מהלימודים ולהגיע מאוד גבוה. ולמדו איתי כמה וכמה כאלה. מנגד למדו איתי גם כאלו שמראש לא באו להשקיע וככה זה גם היה נראה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;778950:
בוא אתקן אותך, כמי שלמדה שם...
במכללת אמונה מלמדים מרצים שמלמדים גם בבצלאל, שנקר וHIT, כך שמהבחינה הזו הרמה אכן לא נופלת.

מנגד, תנאי הקבלה שם הרבה (הרבה!) פחות קשוחים, אחוז הרבה יותר גבוה של המנסות להתקבל אכן מתקבלות (מאמינה שיש דחיות בודדות מדי מחזור, לא מעבר לזה, לעומת זאת בבצלאל ניגשים מאות מדי שנה ומתקבלים רק כ-60 למחזור), כך שמטבע הדברים כבר יש פחות סינון של הפחות מוכשרות.
דבר נוסף הוא שהמכללה הרבה פחות תובענית כלפי התלמידות. אם בבצלאל, יש סשן של העפת תלמידים בסוף שנה א' וב', ואנשים חיים בפחד שיעיפו אותם, ואיןדבר כזה לא להגיש פרוייקט בזמן - אז באמונה את יכולה להגיש עד סוף הסמסטר, ואם תבקשי ממש יפה אז גם עד סוף הסמסטר שאחריו, ואם עוד טיפה תלחצי אז גם 3 שנים אחרי סיום הלימודים...
הדברהזה משפיע על הרמה, כי יש פחות לחץ ומוטיבציה להשקיע.

ברור שיש שם המון מוכשרות ומשקיעניות. מי שרוצה, יכולה "להוציא את המיץ" מהלימודים ולהגיע מאוד גבוה. ולמדו איתי כמה וכמה כאלה. מנגד למדו איתי גם כאלושמראש לא באו להשקיע וככה זה גם היה נראה.

אחלה, רק לא הבנתי איך תיקנת אותי. ובלי קשר הרמה של בצלאל נובעת מהתלמידים. ולא מהמרצים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה