כללי כמה שאלות באינדזיין

• הוסף לסימניות
אני צריכה לעמד קונטרס, והבעיה שאני לא כ"כ מתעסקת עם עימוד, אז אני קצת מסתבכת עם זה.
כמה שאלות למומחים שביניכם:
1. אני יודעת שיש אפשרות לעשות כותרת משתנה למעלה בספר לפי סגנון מסוים.
עשיתי במאסטר section כמו בתמונה המצ"ב.
צפה בקובץ המצורף 97872
אבל עכשיו אני לא יודעת איך עושים שזה ישתנה אוטומטית לפי הכותרת הראשית של כל פרק.
יש מי שיודע? (מקוה שהשאלה מובנת)
2. יש אפשרות להגדיר שכל פרק יסתיים כששני הטורים מסתיימים במקביל?
3. איך עושים תוכן ענינים אוטומטי?
אני יודעת שהשאלות קצת מסובכות.
אודה מאד למי שיוכל לעזור לי.
תודה רבה

קבצים מצורפים

• לקים דבר .jpg
    KB 18.7 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
עוד 2 שאלות יש לי:
אני רוצה ליישר את הטורים שיסתיימו ביחד (בכל העמודים, שיהיו מיושרים)
ואני יודעת שצריך לשנות את הגריד ב-preference (מקוה שכתבתי נכון;)) לפי הרוח בין שורות שנתתי.
אבל אז אני מקבלת רווח ענק בין הפסקאות, ואני רוצה שהוא יהיה כמו שהגדרתי,
מה עושים?

ושאלה שניה:
איך עושים שהמספרי עמודים יהיו א-ב ולא מספרים (שאלה של בור ועם הארץ, אבל מה לעשות, הראש לא עובד עכשיו)

תודה רבה למי שיענה.
ה' ישלם שכרו

• הוסף לסימניות
1. לא צריך סקשנים. מספיק שיש סגנון מיוחד לשמות הפרקים, ואז, בדף אב, מכניסים Variable משתנה, שנקרא Running Header, ובוחרים את הסגנון הרצוי.
זה נמצא בType/Text Variables

2. רק מCS5 אפשר להגדיר שיש תיבת טקסט אחת לכל הטקסט, גם אם הטקסט רץ הוא כמה טורים והכותרת טור אחת, ולכן שם זה כבר מסתדר אוטומטית. בגיסאות הקודמות יש צורך בסקריפט.

3. Layout/Table Of Content
ההגדרות שם פשוטות. רק תבחרי את הסגנונות שאתה רוצה בכותרת, הסגנון שתרצה לתוכן, סגנון למספרי עמודים (אם בכלל תרצה אותם, ואם כן לפני או אחרי ועוד).

4. תבדקי מה המרחק שעשית בין השורות (Leading) ואז בפרפרנסס, בלשונית של Grid, תגדירי שהגריד יהיה כך וכך נקודות. לדוגמא, אם עכשיו זה מסומן על 13.8PT רווח בין שורות, תכניסי את זה שם. ואז זה יסתדר לך.

5. תעמדי בדף הראשון (לא המאסטר) Layout/Numbring And Section
ושם יש לך Hebrew Biblical standard

• הוסף לסימניות
וואי, איזה פירוט.
ממש תודה רבה.
איזה סקריפט יש כדי שהטורים יסתיימו יחד?

• הוסף לסימניות
לא מוצא כרגע

• הוסף לסימניות
פתרון נוסף

אם אין לך CS5 ואת מעונינת שהכותרת תתחיל בטור אחד, יש את הפתרון של הסקריפט שאין לי אותו ויש פתרון שמתאים לחלק מהמקרים והוא להשתמש בבוק, כל פרק בקובץ אחר, וכל פרק מתחיל בעמוד חדש, ואת הכותרת של הפרק להכניס בתיבה נפרדת של טור אחד.
זהו פתרון שמתאים רק אם הכותרת היא של הפרק ויש פרקים בודדים, אבל אם בתוך הטקסט הרץ יש לך כותרות רצות זה לא כל כך מעשי.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י davidlevi;609145:
אם אין לך CS5 ואת מעונינת שהכותרת תתחיל בטור אחד, יש את הפתרון של הסקריפט שאין לי אותו ויש פתרון שמתאים לחלק מהמקרים והוא להשתמש בבוק, כל פרק בקובץ אחר, וכל פרק מתחיל בעמוד חדש, ואת הכותרת של הפרק להכניס בתיבה נפרדת של טור אחד.
זהו פתרון שמתאים רק אם הכותרת היא של הפרק ויש פרקים בודדים, אבל אם בתוך הטקסט הרץ יש לך כותרות רצות זה לא כל כך מעשי.
בהצלחה.

אכן, זה מה שעשיתי,
זה לעבוד קצת ידנית, אבל היה לי בערך 15 פרקים, כך שזה לא היה נורא.
תודה רבה על התגובה

• הוסף לסימניות
אז גם לי יש שאלה

נכתב ע"י ונתנו10;608255:
1. לא צריך סקשנים. מספיק שיש סגנון מיוחד לשמות הפרקים, ואז, בדף אב, מכניסים Variable משתנה, שנקרא Running Header, ובוחרים את הסגנון הרצוי.
זה נמצא בType/Text Variables

אתה אומר שאני בעצם יכולה להגדיר שכל פעם שהתוכנה נתקלת בסגנון "שם פרק" (כלומר כותרת שכתובה בסגנון הזה), הכיתוב בראש העמוד ישתנה מעצמו לפי הפרק המתאים?

• הוסף לסימניות
דוד לוי: זה כבר היה בCS4. ואולי גם לפני כן
שלדג: בדיוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;609332:
דוד לוי: זה כבר היה בCS4. ואולי גם לפני כן
הנך צודק, התכוונתי שבCS5 אין את הבעיה הזאת בכלל, ובCSים הקודמים יש סקריפט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה