כללי כמה שאלות באינדיזיין

• הוסף לסימניות
1. איך שומרים לתמיד את ההגדרות לעברית שנמצאות בprefernces או בחלון charcter , מבלי שאני יצטרך לשנות אותם עם כל פתיחת תוכנה?

2. התוכנה נפתחת לי אוטומטית עם הפאנלים של align transform navigator pathfinder אבל אם בטעות אני סוגרת אותם אני פשוט לא מוצאת מאיפה להדליק אותם מחדש.

3. שורה מול שורה.. בהרצאה של טל ניניו הוא הראה איך כותרת בתוך פיסקה לא משפיעה על גובה השורות בין הטורים. זה קיים רק בcs4 ? ואם כן מה הפתרון לזה בגרסאות הקודמות?

• הוסף לסימניות
1. תעשה את השינויים כשאין לך שופ מסמך פתוח ומיד תסגור את התוכנה.
2. Window\Object and Layout
3. לא הייתי שמה לכן לא ברור לי מה אתה מתכוון

• הוסף לסימניות
השאלה השלישית - זה לא קשור לCS4, זה קשור לקווי רשת. צריך ליצור קווי רשת ולהגדיר ביישור של הפסקה - הצמד לקווי רשת, ואז כל השורות מעומדות לפי קווי הרשת, ושינויים בריווח השורות - למשל כותרות - מקפיצים את המרווחים בקפיצות של שורות שלמות.

• הוסף לסימניות
3. לא הייתי שם, אבל זה מה שהיה לו למכור?

• הוסף לסימניות
קווי רשת, זה נושא די מתקדם.

בגדול להקפיץ טקסט, לא צריך קווי רשת. כשבונים סגנונות, צריכים לחשבן כל הרווחים ביחד עם הכפלתם, וכו' שהכל יוצא במקום הנכון.

המקרא העיקרי שהצמדה לקווי העזר עוזר, הוא להחזיר השורות למקומם הנכון אחרי כותרת בתחילת שורה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;288163:
השאלה השלישית - זה לא קשור לCS4, זה קשור לקווי רשת. צריך ליצור קווי רשת ולהגדיר ביישור של הפסקה - הצמד לקווי רשת, ואז כל השורות מעומדות לפי קווי הרשת, ושינויים בריווח השורות - למשל כותרות - מקפיצים את המרווחים בקפיצות של שורות שלמות.

עשיתי את זה, ובאמת הכותרות לא מפריעות לגובה השורות. אבל מה שקרה זה שההיצמדות של השורות לגריד יצרה רווחים גדולים. לא הצלחתי לסדר את זה בהגדרות של beseline grid . אפשר לראות את ההבדל בתמונה בין הפיסקה שעשיתי עליה הצמדה, לבין הפיסקה שלא.

גם לא הבנתי מה ההבדל בין ההגדרות של offset, זה לא משנה אצלי כלום.
ואיך אפשר להתאים את הגריד לשורות (אם לא עושים אליין טו גריד) אם הרווחים נתונים לי במ"מ ולא בpt כמו גודל האות.

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 676.8 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
רווח הגריד צריך להיות כמו רווח הלדינג.

אני מתקשה ברווח בין פסקאות כשהם מיושרים בקווי רשת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;288680:
רווח הגריד צריך להיות כמו רווח הלדינג.

אני מתקשה ברווח בין פסקאות כשהם מיושרים בקווי רשת.

מה זה רווח הלדינג?

• הוסף לסימניות
edit>preferens>grids ופה לשנות ב increment every לרווח בין השורות שיש לך.
זה מצמיד את קווי הרשת ובהתאם יצמדו השורות

• הוסף לסימניות
מCS3 ניתן ליישר קוי רשת גם לפי אובייקט שנמצא בכל תיבת טקסט.
לא מומלץ להחיל יישור כללי בקוי רשת, לפי הגדרות המסמך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;288705:
מCS3 ניתן ליישר קוי רשת גם לפי אובייקט שנמצא בכל תיבת טקסט.
לא מומלץ להחיל יישור כללי בקוי רשת, לפי הגדרות המסמך.

לא נראה לי שבחירת השימוש ברשת קווי-בסיס (Baslinegrid) הוא עניין של המלצה, אלא יותר עניין של בחירה בהתאם לסוג העבודה ודרישותיה.

כאשר הבסיס העיקרי של העבודה הוא המלל (ספרים, עיתונים, כתבות, עלוני מידע...), דהיינו בראש ובראשונה סדר נקי וקריא של טקסט, השימוש בהצמדת המלל לקווי-בסיס כלליים של המסמך (שיוגדרו כמובן בהתאם לצורכי המסמך) הוא מצרך נדרש, וגם אז, לא כל פיסקה או סגנון פיסקה חייבים להיות מאולצים להיצמד לקווי הרשת.

בעבודה גרפית טכנית, לעומת זאת, השימוש ברשת כללית של המסמך מגביל מאד ולכן הגיוני מאד במקרים הנדרשים להעזר ביכולת ההגדרה של רשת קווי-בסיס פרטית לתיבת המלל המסויימת.

הרשת ה"פרטית" טובה מאד גם במקרים של עבודת עימוד מורכבת, שבה חלק מסויים של העבודה מחייב רשת שורות, אך עליה להיות שונה מהרשת הכללית של שאר המסמך (רשת "פרטית" קודמת בחשיבותה ל"כללית").

מניסיוני ולעניות דעתי, השימוש ברשת קווי-בסיס, למרות מספר מגבלות שהוא מעמיד, משפר מאד את החזות והקריאות של המסמך.

• הוסף לסימניות
אני רואה בזה שימוש רק בעיתונים וכדו', או בספרים עם כמה טקסטים באותו גודל שנמצאים במקומות מפוזרים בעמוד.

לספר עם 2 טורים - אני דווקא לא משתמש בזה. עניין של טעם.

לגבי נוחות העבודה, אני לא רואה בזה משמעות, חוץ מאשר בעיתון. אם-כי קטונתי מלהביע, מאחר ואיני עובד על אינדי.

• הוסף לסימניות
השתמשתי בהתחלה ברשת פרטית, והיא הקפיצה לי שורות, אתם יכולים לראות בתמונה^. שורה מלאה שורה ריקה. הרווח של הגריד בסדר לדעתי רק שהשורות מדלגות כל פעם על פס אחד.

כשניסיתי לעבוד עם הרשת הרגילה זה הסתדר, אבל עדיין אם רציתי להגדיל פיסקה, היא לפעמים עשתה בעיות, = לפעמים הסתדר לפעמים קפץ... זה מה שמקשה עלי לדעת איפה הבעייה?

• הוסף לסימניות
רוצה לשלוח קובץ קטן לבדיקה?

• הוסף לסימניות
מה זה רשת פרטית? לידינג פרטי לתיבת טקסט או לסגנון מסוים?

• הוסף לסימניות
בספר של כמה טקסטים בכמה גדלים ג"כ כדאי להשתמש ברשת?
בטקסט גדול צ"ל להיות יותר ריוח בין השורות מאשר בטקסט קטן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י smeshi;288803:
השתמשתי בהתחלה ברשת פרטית, והיא הקפיצה לי שורות, אתם יכולים לראות בתמונה^. שורה מלאה שורה ריקה. הרווח של הגריד בסדר לדעתי רק שהשורות מדלגות כל פעם על פס אחד.

כשניסיתי לעבוד עם הרשת הרגילה זה הסתדר, אבל עדיין אם רציתי להגדיל פיסקה, היא לפעמים עשתה בעיות, = לפעמים הסתדר לפעמים קפץ... זה מה שמקשה עלי לדעת איפה הבעייה?

חייבים להבין שעבודה עם רשת קווי בסיס היא אילוץ שמתווסף על גבי הגדרות הטקסט הקיימות.
כעת, במידה ומידת מרווח השורות (Leading) של הטקסט גדולה יותר מהמרחק שבין קווי הרשת, ומופעל אילוץ ההצמדה לקווי הרשת, אין לטקסט ברירה והוא לא יכול לחזור לאחור כנגד מרווח השורות ונאלץ לדלג ולהצמד לשורת הגריד הבאה. כתוצאה מכך, נוצר מצב שהטקסט נצמד שורה כן, שורה לא.
כתוצאה מכך, קיים כלל ברזל שאומר שבעת שימוש בהצמדה לרשת קווי-בסיס על מרווח השורות של הטקסט להיות קטן יותר מהמרווח שבין קווי הרשת.
אני עוד מגדיל ואומר שיש לתת מרווח שורות הקטן ב-10-15% ממרווח שורות הרשת. לדוגמה, אם הרשת הוגדרה ל-12pt, מרווח השורות יוגדר לערך של 10-10.5pt.
בכל מקרה, המצב הגרוע ביותר הוא כאשר מגדירים את מרווח השורות לאוטומטי, כי אז הוא מושפע מגודל הפונט וכתוצאה מכך מקבלים התנהגות משוגעת כשמשנים את גודל הפונט.

נכתב ע"י TIP X;288981:
מה זה רשת פרטית? לידינג פרטי לתיבת טקסט או לסגנון מסוים?

רשת פרטית היא הגדרה נפרדת של רשת קווי-בסיס אישית לתיבת המלל.
תכונה זו קיימת מאז CS3 ואפשר למצוא אותה בחלון אפשרויות תיבת המלל (Text Frame Options) בהגדרות ה-Baseline.

נכתב ע"י בר מזל;289065:
בספר של כמה טקסטים בכמה גדלים ג"כ כדאי להשתמש ברשת?
בטקסט גדול צ"ל להיות יותר ריוח בין השורות מאשר בטקסט קטן

כמו שציינתי בהודעה קודמת, אין שום חובה לאלץ את כל הטקסט (או את כל סגנונות הפיסקה) להצמד לרשת קווי-בסיס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדי רביד;289118:
כמו שציינתי בהודעה קודמת, אין שום חובה לאלץ את כל הטקסט (או את כל סגנונות הפיסקה) להצמד לרשת קווי-בסיס.

א"כ לא יהיו השוליים שוים ומה מעלת הרשת לזה? (כמובן בספר של כמה גדלים של סגנונות פסקא)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה