כמה שאלות במנגה 5

• הוסף לסימניות
מי שיוכל לעזור- אודה לו מאד!
1. האם יש אפשרות להוסיף סרגלים על הדף כמו בפוטושופ? או דרך אחרת- אני צריכה להשאיר שוליים של ס"מ מכל צד, השאלה אם אני צריכה לעשות את זה ידנית או שאפשר כמו בפוטושופ להגדיר בסנטימטרים איפה הסרגל יעמוד?

2. לגבי טקסטורות- אפשר לייבא? איך עושים את זה? ואיך עושים שהטקסטורה תהיה רק על חלק קטן מהציור, ולא על כל העמוד?

3. אפשר להשתמש במקום בטקסטורה בקובץ JPEG כתמונה ולחתוך ולשלב את זה בציור? זה יצא איכותי בדפוס או שיראו שזה לא קשור?

4. אם אני רוצה לעשות שינויי צבע בעזרת ...Hue/Saturation- אפשר להחיל את זה רק
על שכבה אחת ולא על כל השכבות שבמסמך?

תודה לכל מי שקרא עד כאן....:)

• הוסף לסימניות
1. מצורף קובץ בשם RULER. ע"י ctrl+R יהיה אפשר לראות את הסרגל עצמו. בקובץ יש הסבר איפה ללחוץ. מה שמסומן באדום.

2. מצורף קובץ על טקסטורות בשם TEXTURE. נעשה ע"י גרירה לאיזור הבחירה. אי אפשר לייבא טקסטורות אם אין מטריאלס. אז זה יעזור רק אם יש. אם אין מאיזה שהיא סיבה אני יעזור לך להשיג

3. אפשרי לייבא תמונה לאיזור בחירה. מצורף קובץ בשם IMAGE.

4. כרגיל עומדים על השיכבה הרצויה ולוחצים על ctrl+U.

מקווה שעזרתי. בהצלחה.

קבצים מצורפים

• ruler.jpg
    KB 128.4 · צפיות: 13
  • image.jpg
    KB 151.8 · צפיות: 10
  • texture.jpg
    KB 279.5 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
ליהיא, תודה!! אין כמוך!

רק עוד שאלה לגבי הסרגלים- בפוטושופ יש לי אפשרות להגדיר לתוכנה איפה בדיוק (במידה מדוייקת למשל 23.5 ס"מ) לשים את הסרגל בצורה מדוייקת. השאלה שלי האם אפשר לתת
גם במנגה הגדרה כזאת במקום לצייר בעצמי את הסרגל שאז יכולה להיות סטייה קלה של מילימטר או שניים.

• הוסף לסימניות
המ...לא מצאתי כזו אופציה. אולי משהו אחר יודע. בכל מקרה אם את מניחה סרגלים בזמן שהסרגל הראשי עומד לך (CTRLּ+R) אז זה יצא לדעתי מדויק. עוד אפשרות יש- אפשר שכשפותחים קובץ לתת אופציות לסימנים כמין "בלידים" פנימיים. אולי זה יהיה תחליף נחמד.

• הוסף לסימניות
ליהיא, שוב תודה, עזרת לי מאד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה