כללי כמה שאלות בסיסיות באינדיזיין...

• הוסף לסימניות
א. כשפתחתי מסמך חדש, הגדרתי תיבות טקסט במאסטר כדי שיהיו אוטמטית בכל המסמך, אבל בפועל אני לא מוצא אותם. איך מעלים אותם מהמאסטר לעמודים?
ב. אני מעוניין שתמונה מסויימת תהיה ברקע, והיא תיראה בהירה ברקע תיבת הטקסט שמעליה. איך עושים זאת?

• הוסף לסימניות
א) שיחרור ממסטר נעשה ע"י לחיצה פלוס Control shift או (אדיף) place ישר לתוך תיבת אב.
ב) ע"י transparency.

• הוסף לסימניות
פירוט לחלקה השני של תשובה א' - אם מייבאים טקסט, אפשר להניח אותו ישירות לתוך התיבה, אף שהיא בלתי נראית קודם לכן (ניתן לראות שהסמן הופך לצורה מיוחדת כאשר הוא מועבר מעל תיבה מוכנה לקליטה).

• הוסף לסימניות
במקרה הספציפי הזה, אני מעדיף את האופציה הראשונה. אני יודע שבעיקרון Ctrl+Shift אמורים להעלות את התיבה לעמוד אך בפועל זה לא קורה. למה?

• הוסף לסימניות
האם לחצת גם עם העכבר?
עכבר+ שיפט + קונטרול בעמוד המסמך

• הוסף לסימניות
תודה רבה.

עכשיו לשאלה השנייה.
תיבת הטקסט ממוקמת מעל לתמונה כהה.
אני מעוניין להבהיר את התמונה רק באיזורי תיבת הטקסט.
(הדרך לעשות זאת היא ע"י יצירת רקע לבן בעל שקיפות לתיבה? איך עושים זאת?)

• הוסף לסימניות
תודה רבה
הסתדרתי

• הוסף לסימניות
איך הסתדרת?
אל תסקרן אותנו..
(בנית שכבה לבנה מעל?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פתוש;290738:
איך הסתדרת?
אל תסקרן אותנו..
(בנית שכבה לבנה מעל?)
אני מתאר כמו שהוא כתב:
תיבת טקסט עם רקע לבן חצי שקוף...

• הוסף לסימניות
מcs3 אפשר לתת מאפייני שקיפות ואפקטים לטקסט, קו, מילוי או כל האוביקט.
מה שכנראה אברהם נתן זה שקיפות רק למילוי הלבן של התיבת טקסט, והטקסט נשאר באטימות מלאה.
כך שהוא לא צריך להוסיף אוביקט בשכבה חדשה.

• הוסף לסימניות
ואני דוקא חשבתי שהוא שם את התמונה בשקיפות בדף אב.

במקרה שרק רקע תיבת הטקסט שקוף, תתקבל "מסגרת" של גוון מלא לתמונה. אם מעוניינים בכך - טוב. אך חשוב לדעת מראש שכך זה יתקבל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה