כללי כמה שאלות בקורל X3

• הוסף לסימניות
א. איך משנים את טווח התזוזה של החיצים?
ב. האם ישנה אפשרות שברשימת הפונטים יופיעו רק הפונטים בעברית או לחילופין רק פונטים באנגלית, כמו שהיה בגרסאות 8 ו-9 של קורל, ושלא תופיע רשימה משותפת של שניהם? (זה מסרבל ומעצבן)
ג. האם יצא למישהו להתנסות ב-text styles? יש לי מס' שאלות שארצה לפרט בהמשך.

• הוסף לסימניות
א. לא הבנתי את השאלה
ב. לא מצאתי בינתיים
ג. לא יצא, אבל בוא נשמע השאלות

(לא, לא, לא :()

• הוסף לסימניות
א.
Ctrl+J
Document
Rulers
Nudge

ב. אחת הסיבות שנשארתי עם 8...

• הוסף לסימניות
קארעל עכשיו הבנתי את השאלה. תודה.

• הוסף לסימניות
עוד שאלה כואבת:
מה עושים עם הצל מקבל צורת מרובע בלי קשר לאוביקט? האם אין לזה פתרון? ממה זה נובע?
(אני מקווה שמבינים למה אני מתכוונת. דוקא עכשיו אני לא מצליחה להעלות דוגמא, הצל פשוט יוצא מצוין פתאום.)

קארעל, אני יודעת. גם בגלל זה נשארת עם 8...

• הוסף לסימניות
עבור הבעיה עם הצל, אפשר להוציא את האבייקט מחוץ לדף, לעשות לו צל ולהחזיר למקום

אם אני לא טועה זה קורה יותר עם קובץ עמוס

• הוסף לסימניות
כן זלעיג, זה מה שאנחנו עושים כבר שנים.
וחוץ מזה, כמה קבצים לא עמוסים אתה מכיר?

אבל, אולי בכל זאת יש עוד רעיונות?

• הוסף לסימניות
לגבי ה-text styles,
אז ככה. אני עושה איזה פרוספקט בקורל, והחלטתי להתעסק עם הטקסטים שם ולא באינדיזיין. זה פשוט יותר נוח לי עם העיצוב וכל זה, וגם לא מדובר בהמון טקסט.
התחלתי לבדוק קצת את הסטיילים. בינתיים זה הולך לא רע. ישנה אפשרות לבנות סטייל שכולל את כל מרכיבי הפונט, גודל, צבע, יישור, רווחים וכניסות וכו'
הבעיה מתחילה כשאני רוצה לשנות את מרכיבי הסטייל דרך הproperties שלו, לא הכל משתנה בפועל. לדוג' אני לא מצליחה לשנות סוג הפונט וגודלו.
אני באמצע הבדיקה, אז זהו לבינתיים.

בעצם, עוד דבר. האם ישנה אפשרות ליצור קיצור מקש לסטיילים?
זה נראה כאילו ישנה אופ' כזו. כאשר עומדים על הסטייל בחלון הסטיילים ולוחצים על הסטייל עם לחצן ימני. ישנה אפשרות שנקראת Edit Hot Key, אך משלב זה והלאה אני לא מצליחה ליצור את הקיצור מקש.

• הוסף לסימניות
אולי הבעיה עם הצל קשורה לרענון המסך בקורל?

ctrl+w מרענן את המסך בקורל.

• הוסף לסימניות
הבעיה עם הצל באמת כואב מאוד, זה קורה כשמתחת לצל יש תמונה (צל, ביטמפ וכל דבר שהוא לא וקטורי). חבל.
הפתרון הוא כמו שזעליג כתב.

קיצור מקש: Ctrl+F5, לחיצה על החץ הקטן בצד ימין, EDIT HOT KEY

קבצים מצורפים

• 6887.jpg
    KB 164.7 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
בדקתי בשבילך הכל משתנה, הגודל, העיצוב. הכל.

• הוסף לסימניות
נכון, ונתנו, זה באמת הסתדר לי בסוף.
לגבי הקיצור, התכוונתי האם ניתן לצור קיצור מקש לסטייל המסוים הרצוי (כמו באינדיזיין) ולא לתפריט של הסטיילים.
עוד דבר, אולי אתה יודע גם איך יוצרים מספור אוטומטי? בינתיים לא מצאתי, אבל גם לא בדקתי מספיק.

• הוסף לסימניות
ועניתי גם את התשובה...
(בהגדרות שם (ראה תמונה), אפשר לבחור בסטייל הרצוי, ולתת לו קיצור דרך)
בקשר למספרים, יש מאקרו מוכן שעושה זאת, בלי הרבה אופציות.

• הוסף לסימניות
וואו, תודה.
מי היה מאמין שכל הזמן הזה האופציות הנ"ל הסתתרו להן בשקט בקורל, ואנכי לא ידעתי!
מהו המאקרו הנ"ל? ככה זה לא אומר לי כלום.

סתם סקרנית לשמוע את דעתך, ונתנו.
האם אכן עדיף לעמד טקסט שמשולב עם הרבה גרפיקה בקורל. או באינדיזיין. ואם מעמדים באינדיזיין, הגרפיקה כולה איפה אתה עושה באינ', בקורל, או אולי באילוסטריטור?

• הוסף לסימניות
לעמד משהו יותר מעמוד וחצי, רק באינדיזיין.
גרפיקה? כבר תלוי איזה סוג עבודה. אם אפשר באינדיזיין מה טוב ומה נעים (אתמול האינדיזיין קרס לי כמה פעמים - נדבק כנראה מהקורל הישן, אך ורק בגלל באג בתוכנה עצמה, בקשר לשקיפות), אם לא אני עושה אותם בקורל. ובזמן האחרון אני מנסה את אילוסטרייטר.

המאקרו נמצא:
Tools
Visual Basic
Macros
Macros in: All Standard Projects
ולמעלה יש לך את המאקרו:
Corel Macros: Page Numbering

• הוסף לסימניות
בקשר לשאלה ב'
אצלי כשאני בוחר באפשרות זו הוא נותן לי רק את הפונטים בעברית

קבצים מצורפים

• 4..jpg
    KB 78.7 · צפיות: 8
  • הוסף לסימניות
אצלי לא...

קבצים מצורפים

• 07.jpg
    KB 205.8 · צפיות: 8
  • הוסף לסימניות
אצלי כן (אכן לא בראשי)

קבצים מצורפים

• A.jpg
    KB 108.9 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
אהה, רק בצד. הבנתי. תודה

• הוסף לסימניות
לא כ"כ הבנתי מה זה בדיוק משתנה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה