כללי כמה שאלות בקשר לאלבום דיגיטלי

• הוסף לסימניות
בד"כ איני עוסקת בגרפיקה, אבל מידי פעם אני צריכה לעשות עבודות כאלה:

א. האם הגודל של האלבום הוא קבוע מראש לגדלים מסוימים שאותם הדפוס מדפיס? או יכול להיות כל גודל * כל גודל. (בלי להגזים כמובן)- אסביר את עצמי טוב יותר האם אני יכולה לעשות אלבום 18 ס"מ על 22.5- סתם לצורך השאלה.

ב. איזה גודל מקובל לעשות בד"כ באופן סטנדרטי / לאורך או לרוחב. האם זה משנה מבחינת עלות ההדפסה.

ג. האם אני סוגרת את החומר להדפסה במסמך פוטושופ , PDF רגיל או צריך סגירה מיוחדת?!

ד. מי שיכול ורוצה להיות נחמד ולשלוח לי/להעלות לי דוגמאות לחשיפה ורעיונות- אשמח מאוד.
סליחה על הבורות ותודה על המענה

• הוסף לסימניות
לכל בית דפוס שמדפיס אלבומים כאלה יש את המידות שלו.
כדאי לברר לפני שמתחילים.
אני עכשיו הכנתי אלבום 80/30 שזה בעצם שני עמודים כפולים של 40/30
אבל יש כל מיני מידות. אין סטנדרט אחד. יש כאלה שאוהבים מרובע ויש כאלה שאוהבים לרוחב.

• הוסף לסימניות
א. בד"כ קיימים גדלים קבועים לברר בדפוס
ב. אורך או רוחב למיטב נסיוני לא משנה בעלויות, יותר מקובל הפנורמי (תלוי לאיזה מטרה)
ג. בד"כ מעוניינים בסגירה של jpeg
מומלץ aRGB

• הוסף לסימניות
תודה תודה.
שלב א' כהבנתי- לברר את המידה בבית דפוס ומול הלקוחה.
שלב ב'- לפתוח RGB ולהתחיל לעבוד.

אגב, משנה דרך איזו תוכנה אני סוגרת אילוס' פוטושופ או אחרת?

ועוד משהו- איך אני יודעת שהצבעים יצאו טובים בהדפסה כמו שאני רואה על המסך?

...

תודה על ההיענות הקצר ולענין.
אשמח לדוגמאות.

• הוסף לסימניות
אם רוצים כריכה קשה ומפוארת יש מידות קבועות. ובזה יש שני סוגים פנורמי ומרובע.
מומלץ להכין על הגודל הגדול ואח"כ אם רוצים להקטין אז אין שום בעיה.

הגדלים בפנורמי 80 *30
בגדלים במרובע 60*30

ואם רוצים כריכת בוק כלומר כריכה מתמונה או ציפוי עור וכו' ישנו אפשרות
להכין מכל גודל שמעוניינים.

מקווה שעזרתי.

אם אתם מאזור ירושלים מומלץ בחום להרים טלפון לרוט הפקות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hafakot;1183365:
אגב, משנה דרך איזו תוכנה אני סוגרת אילוס' פוטושופ או אחרת?

ועוד משהו- איך אני יודעת שהצבעים יצאו טובים בהדפסה כמו שאני רואה על המסך

לא משנה דרך איזו תוכנה את סוגרת, העיקר שהקובץ יהיה איכותי ובפורמט RGB בלבד (מפני שמדובר בדפוס דיגיטלי. אם תסגרי ב-CMYK הצבעים יצאו חיוורים ושונים)

בקשר לצבעים - אם יש לך מסך איכותי שגם מכוייל כראוי, ואת פונה לדפוס איכותי - הצבעים אמורים לצאת בהדפסה כפי שאת רואה על המסך, עם הכהייה קלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל 100;1183460:
לא משנה דרך איזו תוכנה את סוגרת, העיקר שהקובץ יהיה איכותי ובפורמט RGB בלבד (מפני שמדובר בדפוס דיגיטלי. אם תסגרי ב-CMYK הצבעים יצאו חיוורים ושונים)

בקשר לצבעים - אם יש לך מסך איכותי שגם מכוייל כראוי, ואת פונה לדפוס איכותי - הצבעים אמורים לצאת בהדפסה כפי שאת רואה על המסך, עם הכהייה קלה.
תודה תודותיים .

יש לי מסך איכותי. כיצד אדע שהוא מכויל?
ז"א, עשיתי זאת פעם. אך אני לא זוכרת מה ומי...
יש מדריך לכיול מסך?

• הוסף לסימניות
1. אני מוציאה את האלבום כאוסף תמונות כאשר כל עמוד בתמונה נפרדת או לבוציא דרך אינדיזיין הכל בPDF אחד?
2. מה לגבי הכריכה? אני מוציאה אותה בראש כל התמונות או שיש לתת לה הגדרה אחרת או במקום אחר?

• הוסף לסימניות
בכו"א, אני שואלת:
1. אני מוציאה את האלבום כאוסף תמונות כאשר כל עמוד בתמונה נפרדת או עדיף להוציא דרך אינדיזיין הכל בPDF אחד?
2. מה לגבי הכריכה? אני מוציאה אותה בראש כל התמונות או שיש לתת לה הגדרה אחרת או במקום אחר?

• הוסף לסימניות
1. כל תמונה את סוגרת ב-jpeg נפרד.
2. לגבי כריכה - את יכולה לקרוא לה מס' 1, או שאת יכולה לקרוא לה פשוט "כריכה". זה לא משנה במיוחד, כי את אמורה לתקשר עם הדפוס שמבצע לך את העבודה ולהסביר להם.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
כאשר יש 2 עמודים שכל אחד מצד אחר של הדף.
הדפוס מסדר את זה לספר. נכון?
לא שאני צריכה להוציא את זה בצורת ספר באינדיזיין., או משהו כזה.

• הוסף לסימניות
את אמורה לשלוח לדפוס דאבלים שיודפסו, ולא כל חצי בנפרד.
כלומר לשלוח צמדי עמודים.

• הוסף לסימניות
אני עושה אלבום A4 לרוחב שמדפדפים אותו כמו לוח שנה מלמעלה ללמטה.
אני מוציאה
כריכה כעמוד ראשון-קובץ נפרד.
ואח"כ 1-2
3-4

...
ובסוף תמונה בודדת כריכה אחורית???

• הוסף לסימניות
איזה אלבום את מדפיסה?? אלבום ספר או אלבום אירועים?
באלבום ספר העמוד הראשון והאחרון בד"כ בודדים
ז"א 1
2-3, 4-5 וכו'

כריכה בד"כ מעוצבת ביחד.
תלוי היכן את מדפיסה-ז"א תשאלי את הדפוס

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה