כמה שאלות לי אליכן/ם ציירים וציירות...

• הוסף לסימניות
יש לי כמה שאלות שאני רוצה לשאול אתכם, אודה לכם אם תגיבו ;)

>האם לצייר, כתב היד שלו גם יפה? או שזה לא קשור ויכולה להיות ציירת מוכשרת אך עם כתב יד מזעזע...:eek:
>האם יש לכם במשפחה עוד ציירים?
>מתי גילתם שאתם יודעים לצייר? - או שתמיד רציתם ופיתחתם את זה.....

תודה לכם ושבת שלום.

• הוסף לסימניות
1-הכל יכול להיות
2-יש ויש. אחי ואחותי, אמי אומנית, יש לי ילדים שמוכשרים בציור. וכמה אחיינים.
2-גיל צעיר מאד. שנתיים-שלוש. (ההורים גילו.)

• הוסף לסימניות
1- בדרך כלל הוא ייחודי ובעל אמירה, לא יפה בהכרח, אך אסתטי.
2- להורים ולכמה אחים יש נטייה אמנותית מובהקת.
3- גיל 7-8 באופן שוטף.

מכיר בני אדם שפיתחו את זה מאפס בלי שום קשר משפחתי או היסטוריה אישית. כתב היד שלהם היה מזעזע. עם הרבה השקעה תשוקה ורצינות רוב האנשים יכולים להגיע לתוצאות יפות.

• הוסף לסימניות
1. ניראלי שמסתבר כתב היד שלו/שלה יזרום בצורה נעימה,אבל תמיד יש הפתעות...
2. יש לי סבתא ציירת מודרנית, אני ממש לא באבסרקטי אבל אולי זה משפיע, יש לי עוד בת דודה מהצד הזה שמאד אומנותית, אז אולי זה קשור.
3. לא היה גילוי, מאז ומתמיד.

ואם כבר מדברים על פיתוח כישרונות בהתמדה, נזכיר כי דיסני היה דיסלקט.

• הוסף לסימניות
> אני חושבת שכתב היד יהיה אסטטי ונעים לעין, לא בהכרח כתב מחשב... (בד"כ צייר אמור להבין גם בטיפוגרפיה.)
> זה אחד הכשרונות שעוברים בגנים, עוד מסבא שלי שצייר בזמן השואה, עבור דרך ההורים שלי שיש להם את הצד האומנותי וכלה בי ובאח שלי (בן 14) שעוד תשמעו ממנו...
בכללי אפשר לראות משפחות שיש להם את זה בגנים כמו בר-לב, גרינשטיין ועוד
> מאז שאני זוכרת את עצמי אני אוהבת לצייר :)

• הוסף לסימניות
אני לא ציירת ולא בת ציירת, אבל אענה על השאלה הראשונה -
אני מכירה כמה שמציירים מדהים וכתב היד שלהם - ממש לא...
ויותר מזה - אני מכירה יהודי יקר עם כתב יד מחריד - רועד, קטן, כמעט לא קריא. מצד שני הוא סופר סת"ם עם כתב פנינים! (כשהוא הלך ללמוד סופרות, ממש לעגו לו, איך יכתוב ס"ת עם כזה כתב...)

חני

• הוסף לסימניות
עונה מנסיון אישי בלבד
1 כתב היד מסגיר את עבודתי
2 יש לי במשפחה כמה אמנים לדעתי הקשר יותר מקרי מגנטי
3 לא בטוחה שגילו כשרון בגיל מסוים רק תמיד קבלתי עידוד בענין ואהבתי את התחום מאד אז גם ציירתי המון וללא הפסקה מאז ומתמיד כך שהתוצאה לא בהכרח כשרון כמו אהבה לדבר סבלנות ועידוד

• הוסף לסימניות
1. כתב היד שלי מזעזע!
2. יש במשפחה הקרובה והמורחבת הרבה ציירים וזה נראה בהחלט גנטי. עובר דור אחר דור.
אגב, חיבה לציור יש כמעט אצל כולם, גם אצל אלו שלא יודעים לצייר בכלל ויוצא להם מפלצות.
3. מתי התגלה הכשרון? לוידעת, מאז שאני זוכרת את עצמי.
אבל אצלנו במשפחה אורבים לכל כשרון מגיל אפס...

• הוסף לסימניות
1. כתב ידי יפה ומסוגנן
2. יש במשפחה הרבה כשרונות וגם ציירים בפועל
3. הכשרון התגלה כבר בגנון- זוכרת את ילדות הגן מצטופפות סביבי
מביטות בציוריי ומתפעלות...

• הוסף לסימניות
1. כתב ידי לא יפה באופן מיוחד לטעמי, אבל יש כזה קטע בין החברים לפנות אלי בשביל שם בספר, כתיבת איחול וכו'.
2. כל האחים מציירים וגם כמה בני דודים.
3. מגיל קטן מאוד. ההתפתחות באה עם הניסיון.

• הוסף לסימניות
1. כתב ידי לא יפה באופן מיוחד לטעמי, אבל יש כזה קטע בין החברים לפנות אלי בשביל שם בספר, כתיבת איחול וכו'.
2. כל האחים מציירים וגם כמה בני דודים.
3. מגיל קטן מאוד. ההתפתחות באה עם הניסיון.

• הוסף לסימניות
1. ב"ה אפשר לומר שיש לי כתב יד יפה (מבקשים ממני תמיד להכין שלטים לימי הולדת וליולדות וכיוצ"ב...:D) אבל אצל כל אחד זה שונה.
2. יש את הכישרון במשפחה מצד אבא דווקא, אבא שלי, אח ,אחות וגם בן דודה. אבל לא ידוע לי מעבר.
3. אני תמיד זוכרת את עצמי מציירת ואוהבת לצייר, תמיד עודדו אותי לזה.

ורגע של סקרנות והתעניינות...
אפשר לדעת למה הסקר הזה?:rolleyes:

• הוסף לסימניות
1. הכתב שלי לא קריא בעליל :)
2.כן יש, אבל כולם חובבים ולא למדו בשום מקום מסודר.
3.כנראה מלידה נמשכתי לזה :) ציירתי בגן כמובן כמו כל ילד, אבל "איור יותר רציני" סביבות גיל עשר עם הפסקות ענקיות של שנים שלא ציירתי וכן ציירתי בהם כי לא לקחתי את זה רציני. עד שיום אחד בתיכון לקחתי את זה יותר רציני :)

• הוסף לסימניות
איזה נחמד לשמוע ולהשתמע...
קצת רקע על כולם פה אף פעם לא מיותר..
1. כתב ידי בינוני ומעלה. (אומרים שזה יפה אבל לא לטעמי...)
2. לשם שינוי - אין ציירים נוספים במשפחה!!! (כנראה שהייחוס יתחיל ממני....) אולי יש כאלו עם נטייה לאומנות (תפירה, אסטטיות. כתיבה יפה וכו')
3. תמיד אהבתי לצייר והתלהבו מהקשקושים שלי. ונראה לי שכמו רובנו - גדלתי בעיקר מהמשוב ומהעידוד של הסביבה!
אסאך הצלחה!

• הוסף לסימניות
אפשר להוסיף לכם/ן משהו שמענין אותי ?

במשפחתי יש הרבה שצובעים מדהים עם הרבה נטיה לאומנות , תחום הציור פחות מפותח.
להיות צייר זה משהו שאם יש לך אז יש לך או שתמיד צריך לפתח?
וכמה הקשר בין צביעה אומנותית ,שירבוטים וציור?

תודה תודה ,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה