כמה שאלות על אימון שחקנים.

• הוסף לסימניות
אנו מכינים סרט פנים משפחתי, כמובן שזה חובבני, אבל בכל מקרה חשוב לי שיהיה מוצלח.
יש לי שחקנים ילדים וכן מבוגרים.
רציתי לדעת כמה דברים:
1. האם יש פטנט מוצלח ללמד ילדים טקסטים בע"פ? (לאחד הילדים יש יחסית הרבה:eek:)
2. איך מצליחים לגרום לשחקן לבכות עם קטע מרגש?
3.בענין של חיבור שחקן לתפקיד: האם כדאי לקחת אנשים עם תכונות מקבילות לתפקידים או שזה לא משמעותי.
(למשל, אחד שהוא ממש אמיץ באופן כללי, ופחות מתאים במימדיו לתפקיד, האם שהוא יהיה הגבור האמיץ, כי הוא עושה את זה הכי טבעי?)

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
1. לטעמי עדיף לא ללמוד טקסט ממש בע"פ, כי אז אם נתקעים העסק אבוד. אם השחקן מספיק טוב ומבין את התפקיד תני לו לאלתר, ורק את מה שקריטי ממש שילמד בדבקות.
2. לא כדאי לאמן אדם לבכות אם זה לא בא לו באופן טבעי. בכלל בכי של שחקן הוא דבר שפוגם ברגש ובאמינות ועושה מהעסק קצת מסטיק. יש כלל ידוע ""אם הוא לא יבכה הצופים יבכו במקומו". תחשבי על זה.
3. לפי מה שידוע לי בסרטים המקצועיים נהוג לקחת לתפקיד אדם שיש לו תכונות מקבילות. ולכן לא כל השחקנים הם ממש מושלמים ויפהפיים, ויש בהחלט שחקנים שמשחקים בדרך כלל את הצולע, הרשע או הטיפש (לא שאני ממש מבינה איך בנאדם מסוגל לשחק תמיד את דמות המטומטם, ועוד להבין שבחרו בו לתפקיד כי הוא דומה לזה).

• הוסף לסימניות
1. אז מה? לתת לילד לקרא את התוכן כמה פעמים ושיאלתר??
אז בשביל מה לקחנו כותבת? מרגישה שזה יכול לאבד מהעוצמה, לא??
2. בכל מקרה, אין איזה טריק שגורם לבכות. לא נראה לי שאצליח לפרוט על הרגש של שחקני שיבכו לי.
מה עושים בכל ההקרנות, השחקנים בוכים באמת?? מאמינה שיש משהו, השאלה מהו?

תודה רבה!!!!!
אני לא מבינה בזה, אבל חשוב לנו שתצא הפקה מושלמת במידת האפשר יחסית למוגבלויות הטכניות שלנו.

• הוסף לסימניות
יש להכל כללים וטכניקות
בתור בימאית במקצועי אוכל לעזור לך באישי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dafdefet;2037524:
1. אז מה? לתת לילד לקרא את התוכן כמה פעמים ושיאלתר??
אז בשביל מה לקחנו כותבת? מרגישה שזה יכול לאבד מהעוצמה, לא??
2. בכל מקרה, אין איזה טריק שגורם לבכות. לא נראה לי שאצליח לפרוט על הרגש של שחקני שיבכו לי.
מה עושים בכל ההקרנות, השחקנים בוכים באמת?? מאמינה שיש משהו, השאלה מהו?

תודה רבה!!!!!
אני לא מבינה בזה, אבל חשוב לנו שתצא הפקה מושלמת במידת האפשר יחסית למוגבלויות הטכניות שלנו.

אני אשמח לשמוע מה הידע שלך בעניניי סרטים ו"הקרנות" ומה זו הקרנה טובה בעינייך.
בגדול,
לגבי 1. א ככה, תלוי מה הטקסט שלכם ואיך הוא כתוב. אני באופן אישי הפסקתי ללכת לכל סוגי המופעים בגלל שברובם ההרגשה היא שהטקסט מלודרמטי מדי וכתוב בצורה שאני אפילו לא יודעת אייך להגדיר את הקיטשיות המטופשת שלה.
הצעתי היא שתתני לילד ללמוד את הטקסט כמה שהוא יכול, אבל פיפס לא מעבר לזה. שלא יגיע למקום של לחץ של לא לטעות. תני לו להביא לבמה את עצמו. שיתן את היצירתיות שלו ויזרום עם התפקיד. ובעיקר, שהחזרות ייעשו בכיף. חשוב מאד שהילד שמבצע את התפקיד יהיה אינטלגנט מספק עם אוצר מילים עשיר ושפת גוף שיכולה לחפות על חסר במלל.
2. יש שחקנים טובים שמתחברים לתפקיד ובוכים באמת. אם את ממש מתעקשת, אפשר גם להשתמש בחומרים ששמים בעיניים וגורמים לדמע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלנטה הפקות;2037533:
יש להכל כללים וטכניקות
בתור בימאית במקצועי אוכל לעזור לך באישי.
תודה רבה!

נכתב ע"י לבן;2037557:
אני אשמח לשמוע מה הידע שלך בעניניי סרטים ו"הקרנות" ומה זו הקרנה טובה בעינייך.
בגדול,
לגבי 1. א ככה, תלוי מה הטקסט שלכם ואיך הוא כתוב. אני באופן אישי הפסקתי ללכת לכל סוגי המופעים בגלל שברובם ההרגשה היא שהטקסט מלודרמטי מדי וכתוב בצורה שאני אפילו לא יודעת אייך להגדיר את הקיטשיות המטופשת שלה.
הצעתי היא שתתני לילד ללמוד את הטקסט כמה שהוא יכול, אבל פיפס לא מעבר לזה. שלא יגיע למקום של לחץ של לא לטעות. תני לו להביא לבמה את עצמו. שיתן את היצירתיות שלו ויזרום עם התפקיד. ובעיקר, שהחזרות ייעשו בכיף. חשוב מאד שהילד שמבצע את התפקיד יהיה אינטלגנט מספק עם אוצר מילים עשיר ושפת גוף שיכולה לחפות על חסר במלל.
2. יש שחקנים טובים שמתחברים לתפקיד ובוכים באמת. אם את ממש מתעקשת, אפשר גם להשתמש בחומרים ששמים בעיניים וגורמים לדמע.
תודה רבה!!
אין לי הרבה ידע, ההקרנות שהלכתי הן בודדות, אלה המוקרנים לנשים בחול המועד וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dafdefet;2037609:
מהם החומרים הללו? והיכן משיגים?

אוי לא, אל תעשי את זה.
תקראי שוב את ההמלצות הקודמות שלי.
אם את מתעקשת,
מאמינה שבבית מרקחת (לכאלה שהעיניים שלהם יבשות).
ואם זה ממש חשוב לך, אז דמעות לבד עם פרצוף יבשושי זה ממש לא מרשים.
תעמדי מול המראה, תעמידי פנים שאת בוכה ותראי איך זה מתקבל. [לא לצחוק באמצע:D]
(התזוזה של הכתפיים, קולות אופייניים, רטט של הגוף).
ככה תאמני אותם, הדמעות זה אפקט שולי.
[הבן שלי למשל כמעט כל יום פורץ בבכי מעושה על דא ועל הא, הוא לא תמיד מצליח לגייס דמעות, אבל את האנשים מסביב זה ממש משכנע].

• הוסף לסימניות
היתי ממליצה לך באמת שלא יבכה עכשיו. ב - כ - י. שלא יראה מרוח, כמו שלבן אמרה..
אני לא יודעת מה יש בתסריט הספציפי. אבל נראה לי בכללי -
לתת לו לקלף בצל (זה טבעי. רק שלא יגע בעינים ח"ו) וברגע שהבצל מתחיל להשפיע, לתת לו למצמץ ולהסריט את המצמוץ ועדיף גם כיווץ קטן של הפה (אם צריך), ובעיקר של הפנים שיראה אותנטי (מה הוא אמור לשחק? איזה רגש? - המראה אמור להשתנות בין בכי מפגיעה / צער / שמחה / הפתעה - ופחות משנה ממה וכד')
בכללי לגבי המשחק - כדאי לך מאד שחקנים שמבינים להיכנס לנעלים של הדמות וממש שירגישו כמוה. לבדוק את ההבנה והרגש שלהם למשחק. כי זה באמת חשוב בזמן הצילומים שהמצולמים י'היו בענינים ולא רחוקים ו'מה את רוצה ממני בכלל?':0 ...
כדאי שיתאימו לתפקיד שתפרת להם וממש לא דווקא מראה חיצוני. חיצוני תמיד פחות חשוב וכמעט ברוב הפעמים ניתן לסידור, ולא רק במשחק :)
המון הצלחה!
היתי מוסיפה עצה קטנה - להקפיד על תסריט, קודם לדעת מה יש לך ביד, ושלא יכתב בצורה תלושה מהמציאות, כדאי להקפיד על כך גם בסרט הכי קטן!

• הוסף לסימניות
וואו, תמר!!
תודה ענקית, נתת לי הרבה טיפים.

אני רואה כמה פעמים שכותבים שיכנסו לדמות, מה זה דורש מהם בעצם? לחקור ולהבין את המניעים של הדמות?
כאילו לתת להם מעוף להביע את עצמם בסיטואציה של הדמות שצריך לביים?

• הוסף לסימניות
לגבי דמעות: עשיתי פעם ויצא אותנטי ממש.
השחקנית בכתה עם כתפיים רוטטות וקולות של בכי, הראש מורכן,
כשהיא הרימה את הראש ראו לחיים רטובות מ... וזלין.
למרוח וזלין מתחת לעיניים, לאפר טיפה את האף בסומק שיהיה אדום קצת.

• הוסף לסימניות
יש חומר שנקרא סטירטיק, משהו כזה
מוכרים אותו לצרכי משחק

הוא דומה ממש לשפתון, הוא בצבע שקוף, מורחים ממנו מעט מתחת לעיניים, והוא צורב וגורם לדמעות.
בגלל הצריבה, אז הדמעות אמיתיות, ואם יש חיבור לטקסט, אז הבכי יתן רושם אמיתי.

מה ששמתי לב מהניסיון, שלא על כולם זה עובד! יש עיניים עמידות לסטירטיק, נא לבדוק קודם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pninap;2038836:
יש חומר שנקרא סטירטיק, משהו כזה
מוכרים אותו לצרכי משחק

הוא דומה ממש לשפתון, הוא בצבע שקוף, מורחים ממנו מעט מתחת לעיניים, והוא צורב וגורם לדמעות.
בגלל הצריבה, אז הדמעות אמיתיות, ואם יש חיבור לטקסט, אז הבכי יתן רושם אמיתי.

מה ששמתי לב מהניסיון, שלא על כולם זה עובד! יש עיניים עמידות לסטירטיק, נא לבדוק קודם.

היכן קונים אותו?

• הוסף לסימניות
Tear Stick
זה השם של זה, בררתי.

עדיין לא יודעת איפה משיגים, אני אנסה עם השיטות שהציעו פה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dafdefet;2038008:
וואו, תמר!!
תודה ענקית, נתת לי הרבה טיפים.

אני רואה כמה פעמים שכותבים שיכנסו לדמות, מה זה דורש מהם בעצם? לחקור ולהבין את המניעים של הדמות?
כאילו לתת להם מעוף להביע את עצמם בסיטואציה של הדמות שצריך לביים?

הו, ב"ה!
תענוג גדול לשמוע שעזרתי, בשמחה!
זה בעצם דורש - להבין, להרגיש את הדמות ולנסות להיות במקומה,
אפשר לבדוק די בקלות - לתת לה (או לו) קטע די קצר מהתסריט לדמות שרצית להתאים להם, לבקש מהם 'לשחק' את זה. ותראי איך הם ניגשים לתפקיד - האם הקול גובר כשיש משהו של להביע רגש? האם הם נשארים קפואים מול מה שמתחולל בתסריט, או שהרגישו את התסריט על עצמם? האם כשהיא קוראת קטע של כעס - היא נראית כמו שהית מצפה מהדמות לבטא? או שאת צריכה 'להזכיר' לה איך כועסים?...
שימי לב למשקל שהם נותנים למשחק, וגם לביטוי האישי שלהם במשחק, יכול להיות שחשבת מהתחלה לתת לה לשחק את דמות א', אבל כשאת רואה את ההתנהגות וצורת המשחק - את מבינה כמה היא מתאימה ביותר לדמות ב', יותר אפילו ממה שחלמת... תני לעצמך להרגיש, וזה בטח י'הי'ה תועלתי. - בטח לפני
שתבקשי מ ה ן. להרגיש...
תוכלי בשמחה לפנות אלי למיל בכל שאלה, אשמח לעזור! <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
לא נעים לי להגיד, וזה גם לא כזה חכם לנבא
אבל לדעתי ומניסיוני, הסרט הזה אולי יהיה מאוד מעניין לצופים בהקשר של לראות איך פלוני שיחק את דמות X.
אבל הוא יהיה כישלון מוחלט מבחינת הסרט כהצגה של משחק.
אפשר לחלוק עלי, אבל כדאי לקחת את זה בחשבון לפני שמשקיעים אנרגיות, זמן וכסף.

בקיצור, חויה למשפחה כן. סרט שיעביר מסר סיפור וכד' לא יהיה כאן.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;2040307:
לא נעים לי להגיד, וזה גם לא כזה חכם לנבא
אבל לדעתי ומניסיוני, הסרט הזה אולי יהיה מאוד מעניין לצופים בהקשר של לראות איך פלוני שיחק את דמות X.
אבל הוא יהיה כישלון מוחלט מבחינת הסרט כהצגה של משחק.

בהצלחה
המטרה בעיקר חויה משפחתית וברור שאין כאן הפקה לסרט ברמה.
מקוה בכל אופן שזה לא יהיה מידי גרוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;2040307 :

בהצלחה

אני מאד מסכימה עם המשפט הזה,
אבל נראה לי שכדאי שתכווני אותה בדיוק באיזה דבר נראה לך שחבל על האנרגיות, כדי באמת לקדם.
חבל ליאש מהתחלה, בלי לתת כיוון לעשות זאת בצורה אחרת, נכונה יותר.
יש לך דעה מקצועית, אין ספק בכך, אבל אני חושבת שדוקא בגלל זה יש לך אפשרות גדולה לעזור בהתיחסות מפורטת יותר, מה גם שמטבע הדברים זה יעזור לכולנו - אין הבור מתמלא מחוליתו וכו'.
תודה :eek:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה