כללי כמה שאלות על עמודים ריקים בספר....

• הוסף לסימניות
אני מעמדת למשהי ספר, בו הרבה דפים ימניים רייקים, כי היא רוצה שכל סיפור יתחיל בצד שמאל.

היא רוצה שבעמודים הריקים לא אכתוב מספר, וגם לא אמספר אותם בכלל, ז"א גם לא אחשב אותם כעמוד אלא במיספור כביכול אדלג עילהם:
לדו' צד שמאל-עמ' מס' 5,
אח"כ צד ימין ריק- לא סופרים לא נוגעים.
ואז העמוד השמאלי הבא- נכתוב עליו עמ' מס' 6.
זה נראה לי מוזר מאד.
מה אתם אומרים- זה מקובל? לעניין לעשות ככה?

שאלה נוספת- אני מחשבנת לה את התשלום לפי עמודים. היא רוצה שאת כל הריקים לא אספור, גם בתשלום.
מה בעניין הזה מקובל לעשות?
הרי אני לא לוקחת לה יותר על עמודים שבהם העיצוב יותר מושקע...

• הוסף לסימניות
לא מקובל לדלג מספור,
מקובל רק להעלים.

אם הספר עשוי מעמודים מושקעים יותר ופחות ואת לוקחת לפי עמ' את צריכה לקחת גם עליהם.
אם יש יותר מ-10% כאלו, תעשי לה מקסימום הנחה של 5%.

• הוסף לסימניות
זה מוזר.
צד שמאל נאמר 5
ימין ריק
שמאל 7

לגבי החיוב על ריקים, מחייבים גם על זה, כי כדי שיהיה עמוד ריק בצד ימין, את צריכה לעמד שונה את העמודים שקדמו לו. זו גם עבודה. כי יכול להיות שאולי 2-3 שורות כן היו נכנסות לשם אם לא היית מוסיפה עבודה ומסדרת את זה לא?

• הוסף לסימניות
ג'ינג'ית צודקת, המחיר הוא על העימוד,
והרבה פעמים העמודים "הריקים" האלו, עושים לא מעט כאב ראש...

• הוסף לסימניות
ג'ינג'ית צודקת, המחיר הוא על העימוד,
והרבה פעמים העמודים "הריקים" האלו, עושים לא מעט כאב ראש...

• הוסף לסימניות
זה מאוד מאוד מוזר, ויגרום שלא תמיד העמודים הימניים יהיו זוגיים והשמאליים אי זוגיים... זה מוזר לגמרי! שתראה לך ספר אחד שמתנהג ככה לפני שתתחילי, כי אחרת בטוח בסוף תתחרט. מקובל לא לכתוב שמות עמודים בעמודים הריקים, אבל המספור ממשיך כאילו העמוד הזה מוספר.

• הוסף לסימניות
עקיפת מיספור- אסור!
אני אישית לא לוקחת תשלום על עמודים ריקים.
אם לא בא לך שישארו עמודים ריקים, אני לפעמים לוקחת חלק קטן מציור (אם מדובר על ספר עם ציורים) ושמה אותו בדף הזה למטה. או איזה אוביקט שקשור לסיפור, וזה יוצר סיומת חמודה לסיפור. ואז כן מתמחרת אותו, כמובן. הרעיון הוא שאם יש משהו בדף הוא כבר משולם, ואם אין כלום, לדעתי אין לקחת על זה. אבל אני רואה שיש כאלו שחולקים עלי.

• הוסף לסימניות
מה הענין לעמד משהו בעמוד שאמור להיות ריק לגמרי כדי לתמחר?
הלקוח צריך להבין, שעמודים ריקים גם הם דורשים עבודה וזהו.
לא פשוט לסיים טקסטים רצים בדיוק בעמ' שמאל.

• הוסף לסימניות
אין לעשות דילוג במספור האוטומט
את יכולה פשוט להשאיר את כיתוב מס' העמוד ללא צבע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;622451:
מה הענין לעמד משהו בעמוד שאמור להיות ריק לגמרי כדי לתמחר?
הלקוח צריך להבין, שעמודים ריקים גם הם דורשים עבודה וזהו.
לא פשוט לסיים טקסטים רצים בדיוק בעמ' שמאל.
חלילה, לא התכונתי לעמד משהו כדי לתמחר!
אלא פשוט הצעתי לה רעיון מה אני עושה כדי למנוע עמודים ריקים (לטובת הספר, ולא לטובת כיסי.)
ומה שאת טוענת - ואם כל סיפור היה אמור להתחיל בימני, גם היית חיבת לסיים בשמאלי, אז מה אכפת לך שבאמצע יש עמוד ריק? בכל מקרה לפי מה שהבנתי ממה שתובנה כתבה, אין ענין שסיפורים יסתימו בשמאל, אלא יש ענין שיתחילו בשמאל, לכן לפעמים הימני ריק. אני לא רואה למה במקרה כזה אם עוקפים עמוד צריך לתמחר אותו.

• הוסף לסימניות
תאמרי לה שבעל קרחת שבא להסתפר משלם גם על האיזורים הריקים בראש....

והבקשה שלה למספור בהחלט מוזרה.

• הוסף לסימניות
יש כאן מקלידן שהוא לוקח X תווים. בתמחור הלקוח אמר לו שהוא לא רוצה לשלם על הרווחים שבטקסט.
אמר לו המקלידן שמצידו אין בעייה, אבל הוא רוצה למחוק את כל הרווחים שהוא לא שילם....

הגיוני שמשלמים על כל דף. לשלם על עמוד ריק מחיר של דף רגיל במחיר יקר, זה קצת מוגזם.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכל המשלים והדוגמאות שנתנו כאן- חורגים מהאמת...

בא נגיד ככה- תהיי אמיתית עם עצמך ותרגישי כמה השקעה זה לוקח לך העמודים הריקים.
אם זה דורש ממך משהו (שהטקסט ייכנס עד עמ' לפני/ לדלג במיספור וכו') תקחי תשלום מועט.
אם זה בסה"כ דורש ממך לעשות CTRL+ אנטר, אני לא הייתי מרגישה שזה ישר לקחת על זה.

לעניין המיספור- לדעתי תמוה, מומלץ מאד לדלג על המיספור מבחינת המראה, אך לא על העמוד. זה יוצא מבולבל ומוזר. מה עוד- שתגישי לה שזה מייקר לה, כי זה דורש ממך להשקיע יותר על המיספור...

בהצלחה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה