כמה שוה הגג שלי?

• הוסף לסימניות
הנני גר בקומה האחרונה שבבנין, כך שהגג שמעלי שייך לי, (אין על זה חולק).
אין לזה כרגע אישורי בניה, אך יתכן שבעתיד יוכלו לקבל.
גודל הגג בערך 115 מ"ר.
יתרונות מיוחדות שיש לו, אזור מבוקש, נוף, סך הכל שלשה קומות לעלות מקומת הכניסה, ישנם מדריגות העולות עד לשם (עלות של כמה אלפי דולר).
אחד השכנים מעונין לקנות ממני את הגג (היות והוא שכן בבנין, הוא יוכל להצמיד את זה בטאבו, לדירה שלו).

מה התמחור לכזה דבר?
האם פה מישהו קנה\מכר מאדם פרטי או מהקבלן את הגג בנפרד מהדירה שלו?

• הוסף לסימניות
איפה אתה באיזה עיר? מה הסיכויים לקבל אישורים לבניה ?ומתי?

• הוסף לסימניות
הנני גר בקומה האחרונה שבבנין, כך שהגג שמעלי שייך לי, (אין על זה חולק).
זה לא כל כך פשוט

• הוסף לסימניות
למה לא להיעזר בשמאי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יהושע כרמל;1054081:
איפה אתה באיזה עיר? מה הסיכויים לקבל אישורים לבניה ?ומתי?
בית שמש.
בעיקרון יש סיכויים גבוהים, גם בגלל הגובה הנמוך, גם בגלל שיש שטח מרוח עד לבנינים הבאים (בדקתי עם אדריכל שמתעסק עם שינוי תב"ע). למעשה, היות וצריך להגיש בקשה כל השכנים של הפרויקט ביחד, צריך לארגן את השכנים וכו' שזה קצת סיפור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;1054109:
זה לא כל כך פשוט

ישנם בנינים שהגג משותף לכל השכנים. אצלנו הקבלן השאיר בחוזה את כל הגגות והמחסנים לעצמו, חוץ ממה שכתוב מפורש בחוזה. ואז הוא הוסיף לכל שכן את מה שרצה (לפי כמה שהיה לחוץ למכור את הדירות).
כך שזה מופיע אצלי בחוזה על הדירה, שהגג שייך לי, ואין שום שכן שמערער על זה.
יש כאלו שמכרו את הגג לאנשים מבחוץ, אלא שאז אי אפשר להעבירו חוקית לידיהם, וזה חסרון מצידם ומצידי. מה שאין כן, אם אני מוכר את זה לשכן, אפשר להצמידו לדירה שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;1054113:
למה לא להיעזר בשמאי?
נסיתי אצל אחד השמאים הגדולים, אך היות ואין אפשרות חוקית לחלקו מהדירה, הוא לא מתעסק עם זה.

• הוסף לסימניות
חסרים נתונים כמו כמה חדרים ניתן לבנות בגג?
מה שטח הגג? כמה עולה קרקע לבניה למטר באיזור? מה עלות מטר בנוי באיזור?

בגדול צריך להבין שבגלל שאין את האישורים ובעצם הסיכון הוא של הקונה - המחיר מיד צונח בכמה מאות אלפי שקלים. כמו"כ יש לחשב את עלות הבנייה שהיא לפחות 400,000 ש"ח ולהוריד אותם ממחיר דירה דומה. לחשב את זה שהדירה היא קומה רביעית עם/בלי מעלית וכו' - ולפי כל הנתונים האלו לראות אם ובכמה שווה למכור את הגג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1054234:
חסרים נתונים כמו כמה חדרים ניתן לבנות בגג?
מה שטח הגג? כמה עולה קרקע לבניה למטר באיזור? מה עלות מטר בנוי באיזור?

בגדול צריך להבין שבגלל שאין את האישורים ובעצם הסיכון הוא של הקונה - המחיר מיד צונח בכמה מאות אלפי שקלים. כמו"כ יש לחשב את עלות הבנייה שהיא לפחות 400,000 ש"ח ולהוריד אותם ממחיר דירה דומה. לחשב את זה שהדירה היא קומה רביעית עם/בלי מעלית וכו' - ולפי כל הנתונים האלו לראות אם ובכמה שווה למכור את הגג.

ניתן לבנות שני חידות יחסית גדולות, או שלש קטנות. שלש יכניסו יותר ריוח, הסיכון שהם יעמדו ריק הרבה זמן, או תהיה תחלופה גדולה שזה כאב ראש.
שאר הדברים, נכון וצודק. חוץ שזה לא קומה רביעית, רק קומת כניסה + שלש, כלומר עולים שלשה קומות.

תכלית, למישהו יש נסיון מעשי בנידון?

• הוסף לסימניות
תברר אם כדאי למכור לפני אישןורים ?

• הוסף לסימניות
אם אתה מבית שמש- הייתי ממליצה לך לדבר על הענין עם משה מונטג.
הבנאדם נחמד וישמח לסייע לך בעיצה טובה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה