כמה שווה ללמוד צילום

• הוסף לסימניות
כל הצלמים פה עוסקים בצילום כמקצוע עיקרי?
ואם לא כמה אתם משקיעים בתחום
כמה שווה להשקיע בתחום
אשמח לשמוע תגובות מכל מיני אנשים
תודה

(זה חשוב לי מאד)

• הוסף לסימניות
ההמלצה הרווחת היא, לא להיכנס לתחום במטרה לכדאיות כלכלית, אלא מאהבה חזקה לתחום. כך שבמצב הכי גרוע נשארים עם תחביב ביד.
ההשקעה גדולה וההצלחה מאד אנדבידואלית.

• הוסף לסימניות
השאלה שלי היא אחרי אהבה העצומה לצילום ולכל המסתעף ממנה
אחרי הכל צריך מימון מוגמר ומתמיד של ציוד חדש ומעודכן פרסום השתלמויות וכו'
השאלה על מה המדד עומד
כמה רווח
כמה הפסד
תודה מראש לתשובות שחשבו לפני שענו אותם

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שיש תשובות מדויקות לזה
ההוצאה הראשונית גדולה מאד
אח"כ יש רצון וצורך להשתדרג כל הזמן, מי שמנהל את העסק שלו בצורה חכמה ומסודרת מוציא לפי ההכנסות, כמובן שיש מיקרים שאין ברירה
לגבי הרווח, כמובן הרצון הוא להרויח כמה שיותר ועל זה עובדים אבל לאף אחד זה לא בא ברגל...

• הוסף לסימניות
נכון, צריך מימון מתמיד לקניית ציוד בעשרות אלפים בשנה, צריך לחיות את זה במחשבה דיבור ומעשה, להשתלם בזה גם תוך כדי שינה ולהתפרסם בעיקר מפה לאוזן ע"י לקוחות מרוצים ...
כמה רווח כמה הפסד ? כמו בכל מקצוע, תלוי מי מתי איך ...
צריך להוציא בחכמה לפי ההכנסות, לא לקפוץ למים עמוקים בהשקעה של מאה אלף ולחכות שזה יחזור, כשבהמתנה המתארכת והלחץ הנלווה מגיע היאוש. להתחיל עם ציוד בסיסי, לעבוד בקטן, להרוויח מעט, "להתנסות" על לקוחות שמודעים לתוצאה שתואמת למחיר, עם אחוזים מהרווח לקנות ציוד ולהתקדם ... הדרך הבטוחה, שגם אם פרשת באמצע לא נתקעת עם ציוד שאין לו כיסוי.

• הוסף לסימניות
לגבי השאלה האם כדאי?

התשובה הקצרה היא כן... תסתכל סביבך כאן בפורום
ותראה שאפשר להתעסק בצילום

ההשקעה בצילום זה לא רק ציוד
בתחום שלי מעבר לצילום יש תחום טכנולוגי שלם שרץ כל הזמן קדימה
אי אפשר להישאר מאחור. צריך ללמוד, לנסות, להתפתח ולבדוק את עצמך כל הזמן.

מומלץ שלא להשתעבד לציוד ולזכור שזה כלי עבודה

נסה להינות קצת מהצילום
ומדי פעם להוציא את העין מהפריזמה ולהנות מהעולם גם ללא המצלמה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1483454:
לגבי השאלה האם כדאי?

התשובה הקצרה היא כן... תסתכל סביבך כאן בפורום
ותראה שאפשר להתעסק בצילום

זה ממש לא הוכחה
יש כאלה שלא מחזיקים את עצמם... כאלה שזה הרבה הובי עם מעט לקוחות

• הוסף לסימניות
אני הלכתי ללמוד צילום בשביל התחביב ועשיתי חשבון שכל פעם שאני מצלמת את הילדים שלי אני חוסכת בסביבות 2,000 ש"ח אז יצא שזה משתלם :)

נ.ב. בסוף אני גם עובדת בזה.

• הוסף לסימניות
2000 שח לצילום ילדים?:eek:
בטח ששוה ללמוד צילום:rolleyes:

• הוסף לסימניות
את שואלת שאלה מאוד כללית שכל כמה זמן נשאלת כאן באופנים שונים, אין על זה תשובה חד משמעית כי כדאיות כלכלית בכל תחום תלויה בהמון גורמים:
-לאיזה סוג הכנסה את שואפת להגיע(מקצוע שישלם משכנתא וכאלה או סתם הכנסה יפה שיהיה יותר אופציות אבל את לא ממש תלויה בה)?
-באיזה תחום את מתכוונת להתמקד ובאיזה קהל לעבוד?
- כמה את מתכוונת להשקיע בטיב התוצר שלך מבחינת ידע וציוד וכמה יש לך גישה להגיע ולפנות לקהל של אנשים שיעריכו את זה כספית?
בקיצור יש המון פרמטרים כדי לבדוק אם זה עשוי להשתלם לך כלכלית, אבל בגדול אין קיצורי דרך, כל דבר זה תהליך שצריך לשקול בו נכון את ההתנהלות שלך, וכמובן שזה יהיה משהו שאת גם אוהבת.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בפשטות- כן.
באופן אישי אם זה שורה תחתונה לא היה מביא לי משכורת בסוף חודש הביתה לא הייתי מתעסקת עם זה (כמקצוע)
כמובן שכמו בכל עסק עצמאי צריך להתנהל כלכלית נכון זהיר ומחושב.

• הוסף לסימניות
תודה לכם על התגובות אני באמת אוהבת את המקצוע ורציתי לדעת עם יש משוגעים כמוני שישנים אוכלים והולכים לכל מקום עם המצלמה

• הוסף לסימניות
כמתבוננת מהצד- אין הצפה של צלמים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה