עזרה כמויות של סלטים בשבת בושות למנה העיקרית

• הוסף לסימניות
אנחנו הפחתנו בכמות של הסלטים
ומביאים את המנה העיקרית יותר מוקדם.

• הוסף לסימניות
מה שאני לא מובן לי, שכאן נראה שאני חריגה בנוף, ואצל כולם אפשר לאכול 17 סוגי סלטים עם חלות מושט וסלמון וגפילטע לקינוח, ואחרי זה אפשר להמשיך סעודה כרגיל כאילו לא דיברנו...
איפה מכניסים את זה?
אצלינו לדוגמא בשבת בבוקר מלכתחילה עדיין שבעים מהלילה, עוד לפני שהתחילו לאכול, בקיף בפרט שאוכלים מאוחר בלילה.
אני אוהבת להכין אבל לא אוהבת לראות שהכל נשאר במרכזי, יש לציין שאנחנו לא איזה ציפורים, דהיינו יודעים לאכול אצלינו, אבל בליל שבת אחרי דגים ומרק אין מקום לכלום
אולי אם הייתי מורידה את המרק היה עוזר, אבל זה מנהג, אוכלים גם בקיץ (יש מזגן;))

• הוסף לסימניות
המנה העיקרית של הלילה היא ארוחת צהריים של יום ראשון. מראש אני מחממת רק חלק קטן מהכמות כדי שלא יתיבש סתם.
את המנה העיקרית אני מגישה במנות אישיות. מגישה לבעלי (שהמסורת ממש חשובה לו לכן הסדר של דגים, מרק, בשר ממש קדוש בעיניו, כמובן אוכל בהתאם (או לא אוכל...) את המנות הראשונות) ילד אחד מבקש פולקע, אחד פרוסת קוגל וזהו פחות או יותר.... אני מיד עוברת גם להגשה של המנה האחרונה כך שגם מבחינת זמן המנה העיקרית לוקחת אולי חמש דקות.
אבל אני לא מצטערת על ההכנה כי הכל נאכל קומפלט ביום ראשון.

• הוסף לסימניות
אי אפשר לסחוב את הילדים עד המנה העיקרית, הם עייפים! אני שמחה שהם אוכלים לפחות את הירקות בהתחלה.

• הוסף לסימניות
אני בגלל זה לא מכינה כמעט סלטים מבושלים שמנגבים עם החלה,
בעיקר ירקות חיים- כרוב, חסה , גזר, עגבניות שרי וכו'
שזה אולי ממלא אבל בלי חלה (כי זה לא קשור) זה לא באמת משביע
ויש מקום גם למנות עיקריות.

• הוסף לסימניות
אנחנו הפסקנו להכין מנה שניה. פשוט לא אוכלים.
אני חושב שהרבה יותר טעים לאכול סלטים משובחים עם חלה מאשר עוף או בשר שנאכלים בחצי פה. ברור שמדובר בהרבה יותר עבודה אין מה להשוות.

השבוע רצינו לטוס לחו"ל ולא הסתייע, לכן החלטנו לעשות מלון בבית. הכנו יחד 20 סוגי סלטים (היה זמן ביום חמישי), 4 סוגי חלות מ 4 חנויות, 4 סוגי דגים, 3 סוגי עוגות, 2 מנות אחרונות פירות וכו'. היו לנו אורחים היה ממש מעדן חוויה בלתי נשכחת.
אבל השתדלנו לאכול מכל דבר קצת וגם ככה את הדגים אכלנו בחצי קלאץ'.

• הוסף לסימניות
מה שאני לא מובן לי, שכאן נראה שאני חריגה בנוף, ואצל כולם אפשר לאכול 17 סוגי סלטים עם חלות מושט וסלמון וגפילטע לקינוח, ואחרי זה אפשר להמשיך סעודה כרגיל כאילו לא דיברנו...
איפה מכניסים את זה?

לא יודעת אם את חריגה בנוף. רוב התגובות מאשרות שאכן - אי אפשר.

המשפחות שאני מכירה שאוכלים אצלם כמו שאת מתארת, או שהמשקל של בני הבית הוא בהתאם, או שיש הרבה מאד סועדים ואז כל אחד טועם מחלק אחר בסעודה, ובסך הכללי כולם מרוצים. בדרך כלל מדובר במשפחות מאד גדולות כך שסעודה גדולה שמורכבת מהרבה חלקים והיא גם ארוכה- מתאימה להם.

מה שקורה שהדורות ממשיכים, וזוגה צעירה שתכין שבע עשרה סלטים עם שלוש מנות כמו שהורגלה בשולחן הענק של הוריה בדרך כלל תמצא את עצמה עם הר שאריות מקולקלות. ובאישה שהוא שלב היא תבין שהיא צריכה להתאים את הסעודה לצרכים של המשפחה שלה, אפילו שהם יהיו "חריגים בנוף".

• הוסף לסימניות
רק אני חושב שסלטים חיים זה מילה מכובסת לירקות ועלים חתוכים וקצוצים?! סלט זה משהו לנגב עם החלה אחרת העיקר חסר.

• הוסף לסימניות
מגוכח בעייני בדיוק בשבת לוותר על מנה עיקרית ומשובחת ולהסתפק רק בסלטים חיים ובריאים ככל שיהיו.
אם לא אוכלים את הבשר - אז מוותרים על כל החלקים הקודמים. זה עיקר הסעודה בשבת.
(וסתם כך לבעלי יש תאוריה שלימה על עולם הסלטים שלדבריו הוא איזה זכר לתקופות הצנע בא"י, אז לא היו בשרים ולכן הוסיפו על הירקות הזולים יותר כדי להשביע ככל האפשר)

• הוסף לסימניות
נראה לי שהתגובה שלי הולכת להיות הכי אטרקטיבית באשכול.

אני למדתי לפתוח את הסעודה במרק מכמה סיבות:
-תגידו מה שתגידו, אבל זה הכי בריא ואין לי שום בעיה אם הילדים שבעים ממנו ולא אוכלים אח"כ כלום.
-לא דוחפים כמויות מסחריות של חלה לגוף. (בהחלט זוכרים להקפיד על כזית)

בתור מנה שניה אני באמת מכינה יותר סלטים חיים כמו עגבניות, כרוב, חסה,כתוספת לעוף תפו"א, אורז, או דגים חמים עם תוספת וכד'

מנה עיקרית: גלידה (ואם אכלנו דגים אז היא גם חלבית):p

© כל הזכויות שמורות :D

• הוסף לסימניות
מכינה מלא סלטים אבל מתקמצנת על החלה. ככה לא מתמלאים

• הוסף לסימניות
וסתם כך לבעלי יש תאוריה שלימה על עולם הסלטים שלדבריו הוא איזה זכר לתקופות הצנע בא"י, אז לא היו בשרים ולכן הוסיפו על הירקות הזולים יותר כדי להשביע ככל האפשר)
גם אני שמעתי משהו כזה. ובבתים של יוצאי אירופה, לא זכורים לי כמעט סלטים בתחילת הסעודה. היה הגפילטע פיש בעיקר, חלה ביניהם, מרק עוף, מנה עיקרית בשרית עם תוספות, וקינוח.

• הוסף לסימניות
להכין פחות סלטים של "ניגוב", יותר סלטים חיים.
.
אומרים שהמרוקאים מכינים ח"י סלטים, ואצל האשכנזים מכינים סלט חי....

אבל עזבו, היום אין כללים בשום מקום, וכל אחת צריכה "ללמוד" את שולחן השבת שלה, מה טעים / לא טעים לסועדים, באיזה שעה כדאי לגמור ובאיזה סדר הסעודה.
הכל מאוד תלוי בהמון גורמים ונסיבות, ולכן לא תמיד אפשר להקיש ממשפחה למשפחה ומסעודה לסעודה....

• הוסף לסימניות
שהילדים יאכלו מה שבא להם ובעיקר בריא !
אוכלים הרבה חלה וסלטים בעקר על בסיס ירקות טחינה חצילים ביצים חסה קולורבי שומר וכו'
דגים כל אחד כמה שורצה מנה חצי מנה רבע.
ומהמנה עיקרית מכל דבר כפית שתיים ולא משתגאים שיאכלו.
ומה שנשאר יש שבוע שלם אחריו.
שבת ניתנה לעונג לא ל.........!

• הוסף לסימניות
אני מביאה על ההתחלה מרק עשיר בירקות, אח"כ מנה עיקרית ואז מנה אחרונה (מתוקים +פירות העונה).
לא אוהבים אצלי סלטים או דגים, ואת הירקות אוכלים במרק.
ואני לא אוהבת מאפים אלא בעיקר מבושל, כך שהחלה נאכלת רק מפאת הכזית.
ומנה עיקרית- אם לא תהיה, יפריע לי מאד. אני אוהבת אוכל טוב.. במיוחד בשבת.

כך שיש כזו מציאות ללא סלטים.
(כשבאים אורחים זה כבר משהו אחר).

• הוסף לסימניות
סתם מחשבה
מי אמר שתפו"א יותר בריא מחסה ועגבניות ?
ממש ממש לא!
אפשר חתיכת עוף ודי!

• הוסף לסימניות
.
(וסתם כך לבעלי יש תאוריה שלימה על עולם הסלטים שלדבריו הוא איזה זכר לתקופות הצנע בא"י, אז לא היו בשרים ולכן הוסיפו על הירקות הזולים יותר כדי להשביע ככל האפשר)
לא נכון ולא הגיוני לגבי חלק מן העדות.
ח"י סלטים זאת מציאות :).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה