אילה שולמן
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
אין מצבמובן לגמרי שקשה לך אחרי כל ההשקעה.
אצלכם לא יאהבו דג כמנה עיקרית במקום השניצל? זה הרבה פחות מכביד.
אין מצבמובן לגמרי שקשה לך אחרי כל ההשקעה.
אצלכם לא יאהבו דג כמנה עיקרית במקום השניצל? זה הרבה פחות מכביד.
בליל שבת אחרי דגים ומרק אין מקום לכלום
אולי אם הייתי מורידה את המרק היה עוזר, אבל זה מנהג, אוכלים גם בקיץ (יש מזגן)
מה שאני לא מובן לי, שכאן נראה שאני חריגה בנוף, ואצל כולם אפשר לאכול 17 סוגי סלטים עם חלות מושט וסלמון וגפילטע לקינוח, ואחרי זה אפשר להמשיך סעודה כרגיל כאילו לא דיברנו...
איפה מכניסים את זה?
גם אני שמעתי משהו כזה. ובבתים של יוצאי אירופה, לא זכורים לי כמעט סלטים בתחילת הסעודה. היה הגפילטע פיש בעיקר, חלה ביניהם, מרק עוף, מנה עיקרית בשרית עם תוספות, וקינוח.וסתם כך לבעלי יש תאוריה שלימה על עולם הסלטים שלדבריו הוא איזה זכר לתקופות הצנע בא"י, אז לא היו בשרים ולכן הוסיפו על הירקות הזולים יותר כדי להשביע ככל האפשר)
אומרים שהמרוקאים מכינים ח"י סלטים, ואצל האשכנזים מכינים סלט חי....להכין פחות סלטים של "ניגוב", יותר סלטים חיים.
.
לא נכון ולא הגיוני לגבי חלק מן העדות..
(וסתם כך לבעלי יש תאוריה שלימה על עולם הסלטים שלדבריו הוא איזה זכר לתקופות הצנע בא"י, אז לא היו בשרים ולכן הוסיפו על הירקות הזולים יותר כדי להשביע ככל האפשר)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים