כמות או איכות?

• הוסף לסימניות
לכתוב? לא לכתוב? להגיב? לא להגיב? מישהו בכלל רוצה ומסוגל להקשיב או שעדיף לעבור הלאה באדישות..?

לכל הנפגעים מביקורת חדה ועניינית שלא עושה הנחות:
כולנו אוהבים לצלם, לכולנו יש המון תמונות בהם הפוקוס ברח, הנושא לא בא לידי ביטוי מספיק, הקומפוזיציה התבלבלה וכו'
במצב ההגיוני - את התמונות הגרועות אנחנו מוחקים מיד, את הבינוניות שמים בצד, את הטובות מסננים ובוחרים אחת ממש טובה, מעלים אותה לפורום לקבל קצת פידבקים ומחמאות.. וגם הערות וביקורת שתחדד לנו דברים ובעיות שאולי לא שמנו לב אליהן.
לפעמים מתפתח דיון פורה לגבי הולכת עין, סגנון צבע וכו' וזה תורם לכולנו.

קורה לעיתים שצלם לא מנוסה מעלה לחוות דעת החברים תמונה שהיא טובה לדעתו, אבל 'לא מתחילה' לדעת המנוסים יותר והביקורת שהוא מקבל חדה וישירה יותר. אם מעלה התמונה חכם - הוא לא נעלב אלא מקבל את הביקורת ומשפר את הבנתו ויכולותיו.
שהרי זו התועלת שהפורום הזה מנסה לתת למשתמשים - שיפור הידע והיכולות בצילום.
מקרה כזה הוא עדיין לגיטימי כשהוא נובע מתמימות של חבר שבאמת מנסה לדעת, רוצה ללמוד, חושב שהוא עלה על משהו, והחברים כאן משמשים לו 'מדד' להצלחתו, וכשהוא מבין היכן הוא יכול להשתפר - הוא עושה זאת וכולם נהנים לראות את השתבחות היבול שלו.. ויש כאן לא מעטים כאלו.

אבל.. כשחבר/ה מעלה תמונות שאין בהם כלום (וסליחה על הבוטות..) אבל ממש כלום, לא קומפוזיציה, לא צבע, לא פוקוס, לא סיפור, אפילו לא אבסטרקט.. וכאילו שלא די בזה - הוא מכריז בראש חוצות: "סתם רציתי להראות לכם שמכל דבר הכי פשוט אפשר לעשות תמונה" הוא בעצם מכריז: אני לא מחפש להשתפר, לא מעניין אותי חוות דעת, אפילו לא ניסיתי לעשות משהו בשביל התמונה הזו, זו תמונה של סתם, וסתם אני מעלה אותה לפה. (ונא לא להיעלב! נמאס ללכת על ביצים פה בפורום..)

זה כבר זלזול בפורום, זלזול באינטלגנציה של חברי הפורום, זלזול בצילום כאומנות וכאמנות, וזה בהחלט מקומם, מרגיז, פוגע ומעליב! תתפלאו.. אבל מי שהצילום באמת חלק ממנו ממש נעלב אישית מהתמונה הזו.. ותגחכו כמה שתרצו. 'זר לא יבין'.

אני בטוח שלא היתה כוונה לפגוע בפורום, אבל התמונה הזו מעידה על כך שהיחס לפורום הוא יחס חובבני, לא רציני, מקום חברתי להבעת כל העולה על הדעת, 'מקווה נייעס' שכזה..

אז זהו שלא!
זה פורום רציני! מקצועי! המיועד למי שהצילום בנשמתו והוא לא רוצה לרעות בשדות זרים (ויש שדות מרהיבים שכאלו.. תאמינו לי) אלא במסגרת שמתאימה לרמתו הרוחנית.
פעם היו כאן תמונות מרשימות, עבודות מורכבות ומושקעות, היית חושב פעמיים לפני שאתה מעלה תמונה לביקורת, וקנאת הסופרים הרבתה חכמה.
החומרים האיכותיים ומשובבי העין משכו לכאן צופים רבים מפורומים אחרים וזה הוסיף חן לפורום, מי מהם שגם הבין דבר או שניים הצטרף פה ושם לביקורת ולהערות וזה היה נחמד מאוד, וכשהצופים נכנסו יותר מידי לעניינים וגלשו להעלאת תמונות ברמה נמוכה מידי היתה הנהלה שהעמידה דברים על מקומם (ולא אכחש - היו גם חברים שהיו ציניים יותר מידי, קשה לאומן לראות בזילות אומנותו)

ההנהלה התחלפה, ולא אכנס לסיבות מה גם שאין לי מושג בהם וזה לא מענין אותי. נוצר וואקום בהקפדה על הרמה, חברים מקצוענים מסויימים פרשו, ואיכות החומרים כאן צללה לתהום. כבר לא בושה להעלות תמונה מטושטשת, תמונה עם צבעים 'מתים' להחריד, תמונה של אובייקט מ-ש-ע-מ-ם בלי שום אמירה, תמונות שמקומם בשיחת אמהות על הספסל בגינה 'תראי איזה חמוד מוישלה שלי' ולא בפורום רציני ששואף לרמה גבוהה של יצירה.

נכנס לכאן הסגנון של 'פורום עיצוב גרפי' של פירגון אוטומטי, עידוד וסלחנות לכל שגיאה, והעלאה חופשית של כל העולה על הדעת שגם ההנהלה החדשה לא יכולה לה.
אין לי דבר נגד פורום עיצוב גרפי, אני אף משוטט בו לעיתים ובהחלט נהנה. אבל כאן זהו לא 'עיצוב גרפי', כאן זה מקום לצלמים ומתנסים בצילום ששואפים להגיע לרמת צילום גבוהה, שמגישים את מיטב יצירותיהם ומבקשים חוות דעת, שרוצים לדעת שאם פרגנו להם על התמונה - הפרגון הזה שווה משהו ואינו נובע מנחמדות וסלחנות! שאם יש ביקורת היא תינתן ללא משוא פנים ותקדם את הצלם עוד שלב בראיה הצילומית ובביצוע המושלם.

אני חושב שזו התגובה הארוכה ביותר שכתבתי פה אי פעם, ותאמינו לי שזה נכתב בכנות, מתוך הלב וללא רצון להעליב מישהו או להתנשא על מישהו.
יש לי מה לעשות עכשיו, כשחזרתי מצילום אירוע ואני עייף.. אבל הנושא הזה ממש כואב לי, ולרבים אחרים שאולי קצת התייאשו מהמצב..

אנא, חברים! נשמור על הרמה של הפורום, נחשוב פעמיים לפני העלאת תמונה, נגיש את מיטב היצירה ונחזיר את הפורום למצב שבו הוא תורם לנו ומעשיר אותנו מעבר ל'שיחה בטלה'.

בואו נעדיף את האיכות על פני הכמות.

• הוסף לסימניות
ראשית - אני מודה לך על העלאת הנושא, ובכנות אומר: השתדלת ללכת בין הטיפות, לומר את אשר על ליבך באמת, אך עם קורטוב של כבוד לכולם.
ולעצם הענין:
אכן, צדקת שרמת התמונות ירדה פלאים בשנים האחרונות, ואת הסיבות שהביאו לכך ציינת בדבריך, הווי אומר: הקטילות, ביקורת הרסנית, לא מלמדת, לא מנסה לעזור לאדם להתקדם. מה שגרם להרבה אנשים שמעונינים להתקדם, לא לנסות להעלות תמונות.

הפורום אמור להועיל לאנשים להתקדם, ללמוד מטעויות, ללמוד מהצלחות ולהמשיך איתם. בפועל, מה שקרה הוא הפוך בדיוק:
אנשים קיבלו "על הראש", והאפקט של הביקורת שאמור היה להשיג תוצאות חיוביות - השיג תוצאות הפוכות בדיוק!
ואז נשארה הזירה פתוחה לאותם אלה שלא מענינת אותם הביקורת המקצועית על התמונה, אלא סתם התלהבות ("היסלייבס") מהפוזה, מהילד, מעצם הענין שהצליחו להציג משהו על השולחן או על החלון - כי מבחינתם זו פסגת האושר וההצלחה! לא היה להם ואולי גם לא יהיה להם דבר וענין עם צילום מקצועי.

אינני מתבישת לומר, שבאותה תקופה שנרשמתי לפורום וראיתי "מה הולך פה", וכמובן שלא הגעתי עם רמה גבוהה מאד וציוד יקר - החלטתי להירשם לאתר אחר הנחשב "שדות זרים" - ושוב אינני מתבישת לומר - למדתי שם המון. כל שאלה ששאלתי קיבלה מענה מכובד, עם הרבה מידע שניתן ללמוד ממנו. ואם שאלתי שאלה או העליתי חומר "לא מספיק" - הרי שלא היתה התיחסות כלל, או התיחסות דלילה, או מס' הערות מלמדות - והבנתי את הרמז... לא צריך יותר מכך למי שמעונין לשפר.
וההבדל:
בפורום הזה בנוסף לאמור לעיל - הביקורת וכו' - היתה תחושה שהמשתתפים המקצוענים שידרו "אנחנו נראה לכולם איזה מקצוענים אנחנו", זה היה נשמע לא טוב מכל כיוון אפשרי, והיה ברור שהם לא מרוצים מרמת העבודות שהועלו לפורום והם שידרו זאת בצורה הבוטה ביותר במקום לגרום למשתתפים להעלות את הרמה.
אפשר לומר כל ביקורת, בצורה שהצד השני ישמע, יפנים, יבין וילמד - גם אם אתה מזהה שהעומד מולך לא מציג (בשלב זה) עבודה ראויה להתיחסות מקצועית.

ושלא תהיה טעות: אינני חושבת לרגע שניתן לוותר על הביקורת!!! היא חייבת להגיע, אבל צריך גם לזכור:

את החושך לא מגרשים במקלות....

והצעות ייעול:
1. מבנה הפורום כפי שהוא כיום, מאפשר לכל משתמש להעלות כל תמונה שיחפוץ.
2. מצב זה גורם לכל האמור בדבריך. חייב להיות מנגנון סינון שלא יאפשר להעלות כל תמונה - כפי
שהגדרת - מוישלה וכדו'. ואתה בודאי יודע איך זה אמור להתבצע.
3. או לחילופין: מנהלי הפורום יבצעו מעקב שוטף בסגנון "סדר באתר" ויורידו מסדר היום נושאים
שנפתחו ומתאימים יותר לשיחה על כוס קפה.

יש עוד הרבה לכתוב, אבל צריך גם לעבוד היום...

ושוב, תודה לך על העלאת הנושא ובצורה מכובדת.

• הוסף לסימניות
הכי פשוט וקל- לא להגיב כלום על תמונה לא מקצועית.
המסר מועבר בצורה הכי ברורה בלי שאף אחד נפגע:
לא מי שהעלה תמונה לא מתאימה, ולא אנשי המקצוע.

• הוסף לסימניות
כפילות

כפילות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;739722:
הכי פשוט וקל- לא להגיב כלום על תמונה לא מקצועית.
המסר מועבר בצורה הכי ברורה בלי שאף אחד נפגע:
לא מי שהעלה תמונה לא מתאימה, ולא אנשי המקצוע.

זה לא יעיל

תמיד יהיו מגיבים שיכתבו מקסים, מהמם וכו׳ אז לא הועלנו דבר.
עייני באשכולות המדוברים האחרונים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;739733:
זה לא יעיל

תמיד יהיו מגיבים שיכתבו מקסים, מהמם וכו׳ אז לא הועלנו דבר.
עייני באשכולות המדוברים האחרונים..

אם נגיע למצב, בו תמונות שמצדיקות דיון ו/או חוו"ד יקבלו פידבק חזק ומקצועי,
אזי היא צודקת בהחלט, בכך שאין צורך להגיב על תמונה לא ראויה,
ואט אט אנחנו נראה יותר ויותר תמונות משובחות ומקצועיות, ופחות תמונות ביתיות.

• הוסף לסימניות
א. תמיד יהיו מגיבים שיתפתו להגיב על תמונה לא מקצועית, וזה- בוא נודה- חלק מהבעיה.
ב. כשרואים שכל התגובות הם: מהמם, מקסים- זה כמעט כמו לא להגיב.
ג. זה פתרון ביניים עד שהנהלת הפורום תעשה משהו דרסטי.

• הוסף לסימניות
פשוט צריך להעביר את התמונות הבייתיות לפורום "איש את רעהו"...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;739747:
פשוט צריך להעביר את התמונות הבייתיות לפורום "איש את רעהו"...

אוקי,
אבל מישהו צריך לעשות את זה ולעמוד על המישמר,
זה לא יעשה מאליו

• הוסף לסימניות
זה לא ימנע העלאת תמונות של אלו שמחפשים רק את ה׳מהמם׳ וכו׳..

אנחנו מנסים למנוע ׳שיחות קפה׳ שכאלו.

אי תגובה מקצועית והפקרת השטח לתגובות סתמיות לא תפתור דבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;739638:
לכתוב? לא לכתוב? להגיב? לא להגיב? מישהו בכלל רוצה ומסוגל להקשיב או שעדיף לעבור הלאה באדישות..?

לכל הנפגעים ................

תבורך על העלאת הנושא,
זה שהצלחתי לקרוא את כל הנאמר (בד''כ אני נשבר אחרי 3 שורות :) ) רק מראה כמה הדבר הזה חשוב לי

דבר אחד רציתי להוסיף, לא הייתי רוצה שאנשים מעכשיו ימנעו מלהעלות
תמונות כי יחששו שהתמונות שלהם לא ברמה ויחטפו על הראש גם ככה הפורום
די דליל בתמונות

אם מישו אוהב באמת את התחום ורוצה להתקדם בו , רק שלצערו הוא בתחילת
הדרך , אם הוא לא יעלה את תמונותיו הוא לא יוכל להתקדם לשום מקום

מצד שני אם יעלה כל הגיג שטותי זה לא יקדם אותו לשום מקום
אז גם אם אתם מתחילים תשתדלו להקפיד על מינימום כללים של צילום
כדי שיהיה חשק לנסות לעזור לכם להשתפר ,תקראו לפחות את הבסיס

כשאני רואה תמונה שהיא סתם לחיצה על הכפתור ואין אפילו משהו אחד עשוי נכון
אני בד''כ מתעלם כי לא תמיד יש זמן להתחיל ללמד כל אחד שהעלה כזאת
תמונה את כל יסודות הצילום,

מצד שני , כשיש תמונה גם של מתחיל שאפשר להעיר עליה אפילו מספר הערות
אבל אני יודע ומרגיש שיש השתדלות מצד מי שצילם אני שמח להעיר ולהכווין
כי אני מרגיש שאני לא מבזבז סתם זמן ואותם אלה שצילמו מפנימים ומנסים להשתפר (עשיתי זאת לא מעט פעמים)

לנושא הציוד
אין צורך בציוד יקר ומבחינתי מי שיש לו מצלמה רק בטלפון אבל רוצה להשתפר
ומעלה תמונות כשהוא מקפיד על הכללים הבסיסיים זה בסדר גמור
יתקדם וירצה לשדרג את הציוד , מצויין !!

בזמנו כשהייתי בתחילת הדרך יצאתי לא מעט לצלם עם קבוצה בה אני חבר עד היום, לרוב החברים היה ציוד יקר מאוד עם עדשות באורך מב''ב לפ''ת :)
רק לאחד הייתה מצלמה קומפקטית פשוטה מאוד אולימפוס סי 40 שזה משהו
כמו קופסת גפרורים עם כפתור, הבחור הביא את התמונות הכי טובות מאותו
אירוע !!!! ומכל אירוע צילומי אחר !!
לא היה אף אחד שהתחרה בו מתוך אותם אלה עם הציוד היקר ועם
נסיון רב השנים שלהם, לבחור המוכשר הזה קוראים גלעד בנארי (מי שבתחום הצילום מכיר אותו) :)

***** אפשר לפתוח פורום מיוחד לאנשים שאין להם כוונה להתקדם בתחום אלא רק להציג תמונות ביתיות שצילמו לצורך הצגתם בלבד

מוטי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;739810:
תבורך על העלאת הנושא,
זה שהצלחתי לקרוא את כל הנאמר (בד''כ אני נשבר אחרי 3 שורות :) ) רק מראה כמה הדבר הזה חשוב לי

דבר אחד רציתי להוסיף, לא הייתי רוצה שאנשים מעכשיו ימנעו מלהעלות
תמונות כי יחששו שהתמונות שלהם לא ברמה ויחטפו על הראש גם ככה הפורום
די דליל בתמונות

אם מישו אוהב באמת את התחום ורוצה להתקדם בו , רק שלצערו הוא בתחילת
הדרך , אם הוא לא יעלה את תמונותיו הוא לא יוכל להתקדם לשום מקום

מצד שני אם יעלה כל הגיג שטותי זה לא יקדם אותו לשום מקום
אז גם אם אתם מתחילים תשתדלו להקפיד על מינימום כללים של צילום
כדי שיהיה חשק לנסות לעזור לכם להשתפר ,תקראו לפחות את הבסיס

כשאני רואה תמונה שהיא סתם לחיצה על הכפתור ואין אפילו משהו אחד עשוי נכון
אני בד''כ מתעלם כי לא תמיד יש זמן להתחיל ללמד כל אחד שהעלה כזאת
תמונה את כל יסודות הצילום,

מצד שני , כשיש תמונה גם של מתחיל שאפשר להעיר עליה אפילו מספר הערות
אבל אני יודע ומרגיש שיש השתדלות מצד מי שצילם אני שמח להעיר ולהכווין
כי אני מרגיש שאני לא מבזבז סתם זמן ואותם אלה שצילמו מפנימים ומנסים להשתפר (עשיתי זאת לא מעט פעמים)

לנושא הציוד
אין צורך בציוד יקר ומבחינתי מי שיש לו מצלמה רק בטלפון אבל רוצה להשתפר
ומעלה תמונות כשהוא מקפיד על הכללים הבסיסיים זה בסדר גמור
יתקדם וירצה לשדרג את הציוד , מצויין !!

בזמנו כשהייתי בתחילת הדרך יצאתי לא מעט לצלם עם קבוצה בה אני חבר עד היום, לרוב החברים היה ציוד יקר מאוד עם עדשות באורך מב''ב לפ''ת :)
רק לאחד הייתה מצלמה קומפקטית פשוטה מאוד אולימפוס סי 40 שזה משהו
כמו קופסת גפרורים עם כפתור, הבחור הביא את התמונות הכי טובות מאותו
אירוע !!!! ומכל אירוע צילומי אחר !!
לא היה אף אחד שהתחרה בו מתוך אותם אלה עם הציוד היקר ועם
נסיון רב השנים שלהם, לבחור המוכשר הזה קוראים גלעד בנארי (מי שבתחום הצילום מכיר אותו) :)

***** אפשר לפתוח פורום מיוחד לאנשים שאין להם כוונה להתקדם בתחום אלא רק להציג תמונות ביתיות שצילמו לצורך הצגתם בלבד

מוטי :)
כל מילה בסלע!

• הוסף לסימניות
כיוון מעניין שעולה בדעתי, דורש כנראה איזשהו פיתוח קטן.
בפורום צילום יהיה תת פורום שיהיה פתוח לכולם לצפיה , ללימוד, לתגובות ולהתרשמות. העלאת תמונות בו תותר לפי קריטריון מוגדר לדוגמה אישור ממנהלי הפורום, או מ3 חברים ותיקים מהוועדה שתבחר. ובמקביל יהיה מקום שפתוח לכולם.
נראה לי שצריך להגדיר זאת כאן:

הרשאות
אתה יכול לפרסם נושאים חדשים
אתה יכול לפרסם תגובות חדשות
אתה יכול לצרף קבצים להודעותיך
אתה יכול לערוך את הודעותיך
BB code פועל
סמיילים פועל
קוד פועל
קוד HTML כבוי

קראתי את התגובות שלפני ומסכימה עם רובם,
רק דבר אחד קטן גם חסרונות אפשר לומר יפה, אין צורך בקטילות, אלא התייחסות לצדדים הבולטים בתמונה לטוב ולמוטב. כך לומדים וגם יש אמביציה להצליח והרגשה טובה ביחס לבן אדם שטרח והגיב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara770;740038:
כל מילה בסלע!
אי אפשר להמנע מלציין את מקור הביטוי המעניין :)
מִלָּה בְּסֶלַע, מַשְׁתּוֹקָא בִּתְרֵין (שתיקה בתרי), ופירושו: אם מילה שווה סלע אחד, השתיקה שווה שניים. כוונת הביטוי התלמודי היא להזהיר מהפרזה בדיבור: טוב לדבר, אבל מוטב לשתוק מאשר לדבר יותר מדי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;740067:
אי אפשר להמנע מלציין את מקור הביטוי המעניין :)
מִלָּה בְּסֶלַע, מַשְׁתּוֹקָא בִּתְרֵין (שתיקה בתרי), ופירושו: אם מילה שווה סלע אחד, השתיקה שווה שניים. כוונת הביטוי התלמודי היא להזהיר מהפרזה בדיבור: טוב לדבר, אבל מוטב לשתוק מאשר לדבר יותר מדי.

לפני כמה שנים כשהייתי המחבר של תשבץ ההיגיון של עיתון הצופה חיברתי על
זה הגדרת הגיון:
מה עשתה ציפורה שעדיף לא לספר ? (4,4) (כ''מ)
:)

• הוסף לסימניות
סוף כל סוף...............

כשנרשמתי לפורום חרשתי את כולו.......(כמעט) על כל עמודיו, וציפיתי להמשיך להנות מרמה טובה של פורום לצילום.
בסוף....... אולצתי להיות שומרת הסף שבוכה על תמונות "מדהימות" הראויות לכל תגובה...... ;), ושולחת את מבקשי ההמלצות על מצלמות ביתיות לפורום איש לרעהו.......

טוב שהתעוררנו, ומנהלים עכשיו מחכים למעשים!

ואני בעד לתת הרשאה לכל אחד שיש לו אהבה לצלום, אבל ואבל גדול, שיש לו גם יכולת לקבל ביקורת באמת ולא כל תגובה על הערה מיקצועית תהיה משו בסגנון "אתם והאף הגבוה שלכם" (רק איך בודקים יכולת כזו:confused:- מסובך....)
נכון שיש פה כמה קצת עוקצניים, אז מה קחו את הביקורת ברוח טובה,
הבעיה היא שהעקיצות הן כיום אפילו לא ביקורת הם נסיונות לנפנף מכאן כמה כאילו שמשום מה החליטו שהם חייבים להראות לכככככככולם שאין להם גרם הבנה בצלום.

וכל הנעלבים מאשכול זה ותגובות דומות..... תחשבו טוב- למה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;740166:
נכון שיש פה כמה קצת עוקצניים, אז מה קחו את הביקורת ברוח טובה,
הבעיה היא שהעקיצות הן כיום אפילו לא ביקורת הם נסיונות לנפנף מכאן כמה כאילו שמשום מה החליטו שהם חייבים להראות לכככככככולם שאין להם גרם הבנה בצלום.
זה בדיוק הסגנון שרצוי "לנפנף" (?) מכאן ולהקפיד יותר על לשון נקיה וביקורת מכובדת, עניינית ובונה.

• הוסף לסימניות
טוב,
מודה שזה לא המשלב הכי גבוה של השפה היפה שלנו.

וברצינות, אם מעירים פה בעדינות אנשים נוטים להתעלם ולהמשיך הלאה בדרדור הפורום כאילו כלום לא נאמר ולא נזעק, אז בסוף אין ברירה אלא להטיח כאן באשכול שברור שהוא לא ספציפי ש....כן, נמאס לנו כבר!
תכניסו לכם את זה טוב טוב לראש: תמונות שאינן עומדות בשום פרמטר מיקצועי מקומן איננו כאן. נקודה.

ולא אכפת לי כמה ותק יש מאחורי הצלם ובאיזו מצלמה הוא צילם את התמונה- אם היא שוה שיעלה ויקבל תגובות
אם לא- לא וזהו.

(ברור שאם רוצים לקבל עזרה טכנית או משהו דומה התמונה לא חייבת להיות מושלמת)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;740307:
וברצינות, אם מעירים פה בעדינות אנשים נוטים להתעלם ולהמשיך הלאה בדרדור הפורום כאילו כלום לא נאמר ולא נזעק, אז בסוף אין ברירה אלא להטיח כאן באשכול שברור שהוא לא ספציפי ש....כן, נמאס לנו כבר!
רק שלושה חודשים כאן וכבר נמאס לך?
נכתב ע"י יונה יונה;740307:
תכניסו לכם את זה טוב טוב לראש: תמונות שאינן עומדות בשום פרמטר מיקצועי מקומן איננו כאן. נקודה.
הלוווו, זה רדיו???

ועכשיו ברצינות, גם אני חושבת שרצוי לשמור על רמה מקצועית סבירה,
אבל גם אם יש חברים שמעלים תמונות לא הכי מקצועיות,
יותר למטרת שיתוף או תמונות בעלות עניין מיוחד,
רשאי כל אחד להגיב (או לא) בתנאי שהדבר נעשה בצורה מכובדת ועניינית,
בלי עוקצנות, העלבות, הערות ציניות והלבנת פני חברים ברבים.
אני אשמח מאוד לראות כאן מעורבות ופעילות גדולה יותר
של הצלמים המקצועיים שלנו (מוזהבים ושאינם מוזהבים ;))
בתחום הביקורת וחו"ד וגם בהעלאת תמונות איכותיות שיכולות לתרום ולהעשיר את הפורום
וממילא להעלות גם את רמתו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה