כמיטב המסורת | עוגת גבינה באפיה כיתתית

• הוסף לסימניות
מה אפשר לעשות עם תלמידות בכיתה ד' כשהתנאי הוא מינימום ליכלוך...
תרחמו עלי! :(

• הוסף לסימניות
אולי כדאי שיבטלו את הרעיון הגאוני הזה?
החומרים יקרים, והתוצאה...
כל שנה אני מרחמת על הילדות שסוחבות הביתה תבנית עקומה עם קסטת גבינה שנאפתה בשמש, ואח"כ כולם חייבים לטעום את התוצאה המרנינה כדי לא להעליב.

• הוסף לסימניות
שכבות ביסקוויטים עם מילוי גבינה מתוקה וקישוט באמצעות פרורי שוקולד .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;775980:
אולי כדאי שיבטלו את הרעיון הגאוני הזה?
החומרים יקרים, והתוצאה...
כל שנה אני מרחמת על הילדות שסוחבות הביתה תבנית עקומה עם קסטת גבינה שנאפתה בשמש, ואח"כ כולם חייבים לטעום את התוצאה המרנינה כדי לא להעליב.
אני כל כך בעד ביטול המנהג הזה, אבל הבנות כל כך רוצות וכל הרעיונות שהצעתי להן היום (סידורי פרחים וכו') הם מתעקשות דוקא על העוגה, ועדיף לדעתן כדורי שוקולד...

• הוסף לסימניות
אני בעד- זה ההנאה שלהם....

• הוסף לסימניות
משהו מתוק- אופים קאפקייקס, מניחים הפוך על צלחת ומקשטים כמו הר סיני...
מורחים קרם, פרחים מטופי, לוחות הברית מגליליות...
כל מה שנראה לך אבל הבסיס עומד ואין לכלוך!

אפשר סוג של ספר מבסקווטים, שמעתי על משהו כזה אבל אני לא יודעת בדיוק איך עושים את זה...

בקיצור לא חיב להיות עוגה ולא חייב להיות גבינה. היי יצירתית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;775966:
מה אפשר לעשות עם תלמידות בכיתה ד' כשהתנאי הוא מינימום ליכלוך...
תרחמו עלי! :(

אספר לך משהו שעשיתי עם כיתתי כיתה ד הילדות מאד מאד נהנו וגם אני...

מכינים יחד עם הילדות עוגה (עושים אותה עם כף לא צריך אפילו מערבל, אם מענין אותך אני יכולה לתת את המתכון) אפינו את זה בתנור של הבית ספר אבל אם אין בבית ספר שלך תביאי את זה מוכן מהבית וזהו ,כמו שאני עשיתי שנה שעברה.

אספנו את כל השולחנות לשולחן גדול ושמנו מפה חד פעמית, נתתי לכל ילדה פרוסת עוגה וכולן עשו ממנה פרורים ושמו בתוך קערה קטנה שהביאו מהבית, הוספנו קצת יין ריבת חלב קוקוס, קצת אגוזים שאני הבאתי, ערבבנו את הכל עד שנעשה עיסה (זה היה החלק הכי יפה) עשינו כדורים שמנו קוקוס סביב וזהו!
הבאתי להן צלחות יפות ושקית צלופן הרמנו את המפה החד פעמית והכיתה מסודרת!!

• הוסף לסימניות
כדורי שוקולד בלע"ז:)

• הוסף לסימניות
אני בעד הקסטות.
זו הזדמנות חד פעמית של הבנות לחויה הזו.
ועל חוויות כידוע נהוג לשלם---

• הוסף לסימניות
רק אל תעשו את נקניק הגבינה המבחיל ההוא.
עד היום עומד טעמו הנוראי בפי (25 שנה אחורה) אחותי עשתה אותו וכולם מאלצו לבלוע ולהיחנק.
עכשיו אני מבינה למה המורה שלה התעללה בנו. רצתה משהו נקי ולא היה לה חשק להתלכלך ולהתפצ'קן עם עוגת הביסקויטים המסורתית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;776058:
רק אל תעשו את נקניק הגבינה המבחיל ההוא.
עד היום עומד טעמו הנוראי בפי (25 שנה אחורה) אחותי עשתה אותו וכולם מאלצו לבלוע ולהיחנק.
עכשיו אני מבינה למה המורה שלה התעללה בנו. רצתה משהו נקי ולא היה לה חשק להתלכלך ולהתפצ'קן עם עוגת הביסקויטים המסורתית.

הרגת אותי:D:D:D

• הוסף לסימניות
בילדותי הכנו כדורי גבינה ללא אפיה (זה שם המתכון) מהספר של גב' צפורה קרייזמן ע"ה, אין לי את הספר, אולי מישהי תתנדב להעלות. אפשר להגיד לבנות להביא קופסה אטומה וכך תחסכי מהן את הסחיבה הביתה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;776103:
בילדותי הכנו כדורי גבינה ללא אפיה (זה שם המתכון) מהספר של גב' צפורה קרייזמן ע"ה, אין לי את הספר, אולי מישהי תתנדב להעלות. אפשר להגיד לבנות להביא קופסה אטומה וכך תחסכי מהן את הסחיבה הביתה..

איזה ספר?? ניחוחות המאפה?

• הוסף לסימניות
רק לא לעשות כדורי גבינה! בבקשה! זה ביסקוויטים מעורבבים עם סוכר וגבינה,
הסיפור של נוי יחזור על עצמו בכל הבתים, רחמים.

מבטיחה לך שכולם ישמחו יותר עם תעשו כדורי שוקולד,
את רוצה אותם חלביים - אפשר לשפוך פנימה קצת שמנת מתוקה, או פרורי שוקולד חלבי.

• הוסף לסימניות
הנה רעיון חמוד:
http://www.shirley-nemesh.com/?p=2944
ראיתי את הרעיון הזה בעוד מקומות (נדמה לי גם באחד ממוספי האוכל של "בקהילה")

והנה מתכון של כדורי גבינה, אולי לזה התכוונו פה,
50 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 כוס סוכר
2 כוסות פירורי ביסקוויטים מרוסקים
250 גר' גבינה לבנה
1 חב' פודינג וניל (5 כפות) (- אפשר גם לגוון בסוג של הפודינג למשל: פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד)

מועכים את המרגרינה עם הסוכר, מוסיפים את שאר החומרים, יוצרים כדורים, שמים במנג'טים ומכניסים למקרר (אפשר גם במקפיא)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י riki-v;776130:
רק לא לעשות כדורי גבינה! בבקשה! זה ביסקוויטים מעורבבים עם סוכר וגבינה,
הסיפור של נוי יחזור על עצמו בכל הבתים, רחמים.

מבטיחה לך שכולם ישמחו יותר עם תעשו כדורי שוקולד,
את רוצה אותם חלביים - אפשר לשפוך פנימה קצת שמנת מתוקה, או פרורי שוקולד חלבי.

זה מתכון טוב. לא דביק ושומני שהסוכר זולג מכל כיוון..

• הוסף לסימניות
אם יש לך תקציב אפשר להכין גליליות ממולאות בקצפת חלבית (שמנת מתוקה מוקצפת עם אינסטנט פודינג וחלב). את הגליליות קונים כמובן ריקות, ממלאים בעזרת שקית זילוף ואח"כ טובלים את הקצוות בשוקולד מומס (אפשר להמיס בתוך שקית ניילון בתוך קומקום מבעבע). את הקצוות המשוקלדים טובלים שוב בכל מיני "דברים טובים" - קוקוס, סוכריות עוגה בשלל צבעים, אגוזים טחוניןם, בוטנים ועוד כיד הדמיון...

ועוד משהו חמוד אבל דורש הכנה מוקדמת בבית - מכינים מבצק עלים עגולי בצק אפויים (אם אין לך סבלנות לקרוץ עיגולים אפשר גם לחתוך לריבועים) אחרי האפיה אפשר לפתוח בין העלים ולמלא במלוי של קרם שניט ()את זה כבר נותנים לבנות לעשות נבעזרת כפית... מלמעלה מפזרים אבקת סוכר בכמות נדיבה, מסדרים יפה במגשית חד פעמית (השקופות עם המכסה, של "יתגעל" בדרך...), ואם נשאר לך זמן מיותר במסיבה - כותבים פתק יפה ומעוצב של חג שמח....

עם בנות גדולות יותר (ח-ט) הכנתי פעם רולדות אבל זה היה מטורף משום שיום קודם עמדתי לאפות עשר רולדות (היו לי "רק" 20 תלמידות וכל אחת קבלה "רק" חצי רולדה) תפקידן של הבנות היה למלא את הרולדות בקצפת חומה או לבנה (שאני הקצפתי כמובן...) ולקשט כמיטב הדמיון (מלית אוכמניות, ריבת חלב, תלתלי שוקולד וכו') התוצאות היו מרהיבות עין וחיך ולאחר שהונחו אחר כבוד בכלי מתאים (תבנית שקופה עם מכסה בגודל המדויק, האמהות לא האמינו שזה לא קנוי.

בהצלחה וחג שמח

חני

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות זר של מתוקים...
ספוג, טופים, מרשמלו, בתוך כלי קטן חמוד וסרט מתנות....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה