דרוש מידע כניסה לעולם ההייטק לגבר חרדי

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מניסיון בלבד-
גבר צעיר לאחר החתונה, שמור (מיינסטרים ליטאי),
ללא ידע רב בתכנות ובאתרים (אולי כן טיפטיפונת באנדרואיד) אבל עם משיכה לתחום
רוצה להתייעץ אם כדאי לו ללמוד באחת מחברות ההכשרה הרבות בתחום
כמו כן אשמח לשמוע על המלצות מבוגרי המסלולים הנ"ל (שכבר השתלבו בעולם ההייטק) מה מהם הכי מתאים לבחור שמור מה יותר מומלץ ועם סיכויי השמה יותר גבוהים
כמו כן איך כדאי להתפרנס תוך כדי הלימודים ועד למציאת העבודה

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מניסיון בלבד-
כמו כן אשמח לשמוע על המלצות מבוגרי המסלולים הנ"ל (שכבר השתלבו בעולם ההייטק) מה מהם הכי מתאים לבחור שמור מה יותר מומלץ ועם סיכויי השמה יותר גבוהים
מה הכוונה שמור?
שמבחינתו אסור לעבוד על מחשב?
(אם הוא ליטאי, אולי משמע שאסור לעבוד בכלל 🤔)

הייתי מציע שפשוט יפנה להכוון תעסוקתי כלשהו במקום מגוריו, יעשה מבחן תעסוקתי ויפגש עם פסיכולוג תעסוקתי, ויראה האם זה בכלל רלוונטי. הרבה נמשכים לאור שיוצא מהמסך אך לא באמת בעלי כשרון המתאימים להייטק, ולהם גם עובד דפוס או גרפיקאי (שגם יושבים המון על מחשב) יותר יתאים.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מה הכוונה שמור?

הייתי מציע שפשוט יפנה להכוון תעסוקתי כלשהו במקום מגוריו, יעשה מבחן תעסוקתי ויפגש עם פסיכולוג תעסוקתי, ויראה האם זה בכלל רלוונטי. הרבה נמשכים לאור שיוצא מהמסך אך לא באמת בעלי כשרון המתאימים להייטק, ולהם גם עובד דפוס או גרפיקאי (שגם יושבים המון על מחשב) יותר יתאים.

בהצלחה.
שמור הכוונה באופן יחסי שהולך עם כובע וחליפה בתפילות לא הולך להופעות מעורבות וכדו' ומחשיב את עצמו כחרדי קלאסי
מכאן ועד להתנגד למחשבים הדרך רחוקה

• הוסף לסימניות
שמור הכוונה באופן יחסי שהולך עם כובע וחליפה בתפילות לא הולך להופעות מעורבות וכדו' ומחשיב את עצמו כחרדי קלאסי
מכאן ועד להתנגד למחשבים הדרך רחוקה
מבחינתי אתה צודק, רק לכתוב 'מיינסטרים' 'קלאסי' ו'שמור' באותו משפט מחייב טיפטיפה של הבהרה על גדר השמרנות והמיינסטרימיות.
גם בעלי סמארטפון מוגן כזה או אחר וגם אותם שאוחזים שלצאת לעבודה זה יהרג ועל יעבור (כמעט) - קוראים לעצמם מיינסטרים.

• הוסף לסימניות
מה הכוונה שמור?

בהצלחה.
כמו כן הוא בדעה שמותר לעבוד למי שצריך, אך לא מוותר על האידישקייט.
נמשך יותר לתכנות ופחות לגרפיקה

• הוסף לסימניות
כמו כן הוא בדעה שמותר לעבוד למי שצריך, אך לא מוותר על האידישקייט.
נמשך יותר לתכנות ופחות לגרפיקה
הייתי מציע שפשוט יפנה להכוון תעסוקתי כלשהו במקום מגוריו, יעשה מבחן תעסוקתי ויפגש עם פסיכולוג תעסוקתי, ויראה האם זה בכלל רלוונטי.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אגב, לידיעתך, פעם היו מחפשים כל אדם שיודע קצת 'היי-טק' בכל התחומים. מאז פרצה בסערה לחיינו מרת בינה שתחי' רוב העובדים עם כשרון בינוני ומטה (כלומר ממוצע ומטה ואפי' קצת יותר מהממוצע) - פוטרו לחיים ולשלום, ורק הכשרוניים ממשיכים שם.
כך שאם אכן מדובר בכישרון מהלך - כדאי לתפוס ב2 ידיים, אם סתם אדם רגיל שנמשך לזה - לדעתי חבל להתאכזב רק בעוד כמה שנים אחרי הלימודים המיותרים.

• הוסף לסימניות
היום גם למסיימי תואר ממש קשה למצוא עבודה
ועל בחורות סמינר לא נדבר... שבאים עם רקע במתמטיקה ואנגלית וכו, והלימודים אינטנסיביים.
ולגבר חרדי זה עוד יותר מסובך גם הלימודים וגם העבודה אחרי (מבחינה טכנית לימודית וחברתית, וסביבת עבודה)
אם רוצה יכול לעשות פרויקטים מהצד ללמוד לבד ולנסות לבנות בוטים ודברים כאלה ואולי גם להרוויח, יש הרבה ידע חינמי ואפשרויות להתנסות

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אגב, לידיעתך, פעם היו מחפשים כל אדם שיודע קצת 'היי-טק' בכל התחומים. מאז פרצה בסערה לחיינו מרת בינה שתחי' רוב העובדים עם כשרון בינוני ומטה (כלומר ממוצע ומטה ואפי' קצת יותר מהממוצע) - פוטרו לחיים ולשלום, ורק הכשרוניים ממשיכים שם.
כך שאם אכן מדובר בכישרון מהלך - כדאי לתפוס ב2 ידיים, אם סתם אדם רגיל שנמשך לזה - לדעתי חבל להתאכזב רק בעוד כמה שנים אחרי הלימודים המיותרים.
אתה בא מהתחום?
חוץ מזה שבסמינרים של הבנות עדיין לומדים את זה לא ראיתי שכולן שם מובטלות.
וגם אם אפשר להרוויח 6K לחודש ולא 20K לחודש זה עדיין משתלם מאשר להיות רבה בחיידר

• הוסף לסימניות
אתה בא מהתחום?
כרגע חלקית. (בלימודים + עבודה בשכר נמוך ודרישות נמוכות, אם כי אני בפריפריה)
חוץ מזה שבסמינרים של הבנות עדיין לומדים את זה לא ראיתי שכולן שם מובטלות.
נא לברר שוב.
וגם אם אפשר להרוויח 6K לחודש ולא 20K לחודש זה עדיין משתלם מאשר להיות רבה בחיידר
בשביל 6k בחודש ניתן לשבת בקופה בסופר, בלי לאמץ את המוח בצורה מזעזעת ולימודים אנטנסיביים ומתישים.
אגב, בהייטק (חילוני) אחרי ותק מסוים, מגיעים גם ל40k בחודש, ואילו 'על ההתחלה' מדובר על איזור ה10-15k בחודש!

ואכן כל הבנות מהסמינרים המדוברות לעיל אינן מובטלות כי איזה חרדי מעסיק אותן ב6k לחודש וגורף לעצמו את כל השמנת. ברור שיהיה להם עבודה.

• הוסף לסימניות
@העשיל פרידמאן @המטבח של סימא @פילהרמוניה
אני מבקש לא להיגרר לוויכוחים אידיאולוגים..
צבא או כל מסלול שקשור אליו לא אקטואלי כרגע

אני רואה שאתם מייאשים אותי מתכנות, אז מה כן אקטואלי (בתחום ההייטק)?

@העשיל פרידמאן בכל זאת הייתי מעדיף לתכנת מאשר למכור במכולת גם אם זה יותר קשה ואותו כסף
הייתי מציע שפשוט יפנה להכוון תעסוקתי כלשהו במקום מגוריו, יעשה מבחן תעסוקתי ויפגש עם פסיכולוג תעסוקתי, ויראה האם זה בכלל רלוונטי

@העשיל פרידמאן במבט לאחור היית בוחר תחום אחר? אם לא אז על תייעץ זאת לאחרים...
לא הייתי בוחר תחום אחר, כי מתוצאות הבחינה התעסוקתית התברר כי כישורים מסוימים שיש לי יש רק ל4% מהמדינה, ושאר הכישורים יש ל24% מהמדינה, כלור בחלק מהתחומים אני טוב יותר מ96% מאזרחי מדינת ישראל, ובחלק מהכישורים אני יותר טוב מ76% מהם. כך שבעל כורחי (בהתחלה) הם ישבו עלי יום יום עד שהתחלתי לעבוד. עד אז חיפשתי לעבוד בבית דפוס או חנות ספרים וכדו'.

אם גם התוצאות שלך יהיו כך (או לפחות מעל 60% מתושבי המדינה) - לחיים ולשלום.

• הוסף לסימניות
אני רואה שאתם מייאשים אותי מתכנות, אז מה כן אקטואלי (בתחום ההייטק)?
אם רוצה יכול לעשות פרויקטים מהצד ללמוד לבד ולנסות לבנות בוטים ודברים כאלה ואולי גם להרוויח
יש הרבה ידע חינמי ואפשרויות להתנסות
אוטומציות, אתרים עם כלי בינה, באופן כללי ללמוד לבד ולהתנסות

מבחינת עקומת למידה - לגבר חרדי מישיבה יהיה קשה הרבה יותר ויקח כמה שנים ולא ברור שעוד כמה שנים עדין תחום ההיטק יהיה קיים בקצב של הבינה מלאכותית

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מניסיון בלבד-
בתור חרדי שמור,
איך אתה מתכנן לעבוד אח"כ בסביבה מעורבת?
בחברות חילוניות קשה עד בלתי אפשרי להיות בסביבת גברים בלבד (בניגוד לנשים שהבקשה להיות בהפרדה מתקבלת יותר בהבנה).
ובחברות החרדיות כולם נשים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה